Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nisam uopšte poslao potvrdu o parama, aplicirao za Quebec pre dva meseca!!!
Još se cudim sto se ne javljaju (sto je najgore, sad imam pare na računu a da li ce ih biti jos dugo, nisam siguran!!!!
Kuku!!
Ne mogu sad da mislim dok sam na žurci!!!!
Živeli!!!

Eto vidis , to su promenili od kada sam aplicirao.Inace brzo ce te zvati da im preciziras gde hoces da bude intervju i

PAZNJA SA PIVOM!!!TO ZNA DA BUDE JEDNA VRLO DESTRUKTIVNA MATERIJA:dash::dash::dash:

Nigde nisam nasao da pise da moras da imas pare na racunu u trenutku podnosenja aplikacije pogotovo po simplified process. Uostalom kako mogu da ti provere da li si imao ili nisi imao pare na racunu u trenutku podnosenja aplikacije. Zato i traze potvrdu od banke da li imas ti te pare ili ne. Malo je onih koji imaju te pare da im sotje negde na racunu a ni ne znaju koliko dugo. Takvi koji imaju te pare da im stoje se ne iseljavaju u Kanadu. Ne znam da li sam u pravu.

Kada sam ja aplicirala pre 2 godine po simplified, na jednom od onih guide-ova kako popuniti aplikaciju i sl. je lepo pisalo YOU MUST MEET ALL CRITERIA AT THE TIME YOU SUBMIT YOUR APPLICATION.
Ja sam to shvatila da, izmedju ostalog sto navodis u aplikaciji, moras tog momenta kad apliciras imati i pare koje traze..Tako da sam ja tad isto kao i sad otisla u banku i izvadila potvrdu. Sto znaci da imam 2 potvrde, tu od pre i ovu od sad koju cu da saljem sa ostalom dokumentacijom.
Iako sad nisu trazili potvrdu od pre ja sam tad tako uradila za svaki slucaj ako mi budu trazili. Naravno pare mi nisu stajale na racunu 2 godine!
E sad, vi procenite sami i uradite onako kako mislite da treba.
Poz!!

Kada sam ja aplicirala pre 2 godine po simplified, na jednom od onih guide-ova kako popuniti aplikaciju i sl. je lepo pisalo YOU MUST MEET ALL CRITERIA AT THE TIME YOU SUBMIT YOUR APPLICATION.
Ja sam to shvatila da, izmedju ostalog sto navodis u aplikaciji, moras tog momenta kad apliciras imati i pare koje traze..Tako da sam ja tad isto kao i sad otisla u banku i izvadila potvrdu. Sto znaci da imam 2 potvrde, tu od pre i ovu od sad koju cu da saljem sa ostalom dokumentacijom.
Iako sad nisu trazili potvrdu od pre ja sam tad tako uradila za svaki slucaj ako mi budu trazili. Naravno pare mi nisu stajale na racunu 2 godine!
Poz!!

Pozdrav!
O tome sam pisao u postu kada sam govorio da je vec bila dilema oko toga.
Nisam bio siguran ko je to pisao.

Cao!:bye::super::bye::super::bye::super::bye:

Poz!!

Ok je to kako si ti uradila, mada vecina ljudi tako nije postupila obzirom da se po simplified procesu sva dokumenta šalju tek naknadno, pa je bilo nelogično da se vadi potvrda iz banke o posedovanju definisane količine novca u tom trenutku. To bi značilo da bi onda trebalo izvaditi sva relevantna dokumenta u trenutku podnošenja aplikacije što je baš suprotno od suštine ovog simplified procesa. Uostalom vidimo iz postova ljudi koji su otišlu u Kanadu da nisu imali tada u trenutku podnošenja aplikacije potvrdu o stanju na računu i da im to niko nije uzeo za zlo niti su im tražili. Takodje mnogi su čak predavali aplikacije i bez IELTS testa sto je mnogo ozbiljnija stvar pa su im u ambasadi rekli da nije neki problem u tom trenutku ali da to moraju da odrade sto pre. U svakom slučaju bitno je da imaš pare na računu u trenutku kada ti budu tražili potvrdu. Mada ni sama potvrda nije mnogo relevantna jer to što ceš dobiti od banke potvrdu da imaš toliko i toliko para na računu ne znači da ih stvarno i imaš...tj. da su pare tvoje... :)

Eto vidis , to su promenili od kada sam aplicirao.Inace brzo ce te zvati da im preciziras gde hoces da bude intervju i

PAZNJA SA PIVOM!!!TO ZNA DA BUDE JEDNA VRLO DESTRUKTIVNA MATERIJA:dash::dash::dash:

Sale,
Nema problema, ne pijem dok vozim!!!
Malo se salim oko ovih roddjendana, tvoj Nemanja u subotu, moja sestricina juce, sv. Nikola u petak, a i N.G. uskoro, pa se malo spojilo!
Pozdrav

Sale,
Nema problema, ne pijem dok vozim!!!
Malo se salim oko ovih roddjendana, tvoj Nemanja u subotu, moja sestricina juce, sv. Nikola u petak, a i N.G. uskoro, pa se malo spojilo!
Pozdrav

I moj muz ima sutra rodjendan 17.12. u petak Sv.Nikola onda dalje redom NG pa Bozic...itd
(Cerka imala u novembru, a u medjuvremenu kumovi,cale,od brata cerka.....meni je vec dosta...):dash:a tek treba kuvati zito i sve ostalo.

Cao svima,

procitao sam par komentara vezanih za Simplified Procedure i odlucih da podijelim s vama neke dileme koje imam. Prije mjesec dana sam dobio pismo iz Ambasade u Becu s listom potrebnih dokumenata. Izmedu ostalih traze da im ovlastena institucija posalje rezultate IELTS testa. S obzirom da sam se dugo vremena pripremao za apliciranje za vizu uvodenje Simplified procedure me je zateklo pri samom kraju kad sam vec prikupio sve neophodne dokumente. E sad je problem jer sam IELTS test polagao prije vise od dvije godine i ovlastena institucija (British Council) po svojim pravilima ne salje certifikate starije od 2 godine. Napominjem da sam aplicirao u decembru 2006 a da sam IELTS polagao krajem septemba iste godine. Dakle, IELTS test je validan jer ne smije biti stariji vise od godine dana od trenutka apliciranja, ali imam problem jer ga ovlastena institucija odbija poslati. Problem je jos veci jer nemam vremena da polazem ponovo s obzirom da moram dostaviti dokumenta do kraja januara. Da li je neko od "pacenika" ,koji kao i ja cekaju godinama da im se rijesi slucaj, imao isti problem :confused :confused::confused::confused:???

Pozdrav,

Cao svima,

procitao sam par komentara vezanih za Simplified Procedure i odlucih da podijelim s vama neke dileme koje imam. Prije mjesec dana sam dobio pismo iz Ambasade u Becu s listom potrebnih dokumenata. Izmedu ostalih traze da im ovlastena institucija posalje rezultate IELTS testa. S obzirom da sam se dugo vremena pripremao za apliciranje za vizu uvodenje Simplified procedure me je zateklo pri samom kraju kad sam vec prikupio sve neophodne dokumente. E sad je problem jer sam IELTS test polagao prije vise od dvije godine i ovlastena institucija (British Council) po svojim pravilima ne salje certifikate starije od 2 godine. Napominjem da sam aplicirao u decembru 2006 a da sam IELTS polagao krajem septemba iste godine. Dakle, IELTS test je validan jer ne smije biti stariji vise od godine dana od trenutka apliciranja, ali imam problem jer ga ovlastena institucija odbija poslati. Problem je jos veci jer nemam vremena da polazem ponovo s obzirom da moram dostaviti dokumenta do kraja januara. Da li je neko od "pacenika" ,koji kao i ja cekaju godinama da im se rijesi slucaj, imao isti problem :confused ???

Pozdrav,

Ima par ljudi sa ovog foruma koji su u istoj situaciji. Koliko ja znam slali su original IELTS testa koji imaju kod kuce i potvrdu koju su dobili od British Council-a da su polagali IELTS kod njih. Slali su dokumenta DHL-om. Pregledaj par zadnjih strana na forumu. Inace reci mi od kada ti je tacno AOR (koliko sam shvatio sredina decembra) i kada si dobio pismo iz Beca da im saljes dokumenta.

Cao svima,

procitao sam par komentara vezanih za Simplified Procedure i odlucih da podijelim s vama neke dileme koje imam. Prije mjesec dana sam dobio pismo iz Ambasade u Becu s listom potrebnih dokumenata. Izmedu ostalih traze da im ovlastena institucija posalje rezultate IELTS testa. S obzirom da sam se dugo vremena pripremao za apliciranje za vizu uvodenje Simplified procedure me je zateklo pri samom kraju kad sam vec prikupio sve neophodne dokumente. E sad je problem jer sam IELTS test polagao prije vise od dvije godine i ovlastena institucija (British Council) po svojim pravilima ne salje certifikate starije od 2 godine. Napominjem da sam aplicirao u decembru 2006 a da sam IELTS polagao krajem septemba iste godine. Dakle, IELTS test je validan jer ne smije biti stariji vise od godine dana od trenutka apliciranja, ali imam problem jer ga ovlastena institucija odbija poslati. Problem je jos veci jer nemam vremena da polazem ponovo s obzirom da moram dostaviti dokumenta do kraja januara. Da li je neko od "pacenika" ,koji kao i ja cekaju godinama da im se rijesi slucaj, imao isti problem :confused :confused::confused::confused:???

Pozdrav,

Da, da...o tome smo vec "drobili" :D...Vrati se nekih 10-tak stranica u nazad pa polako iscitaj...
Pozdrav!!

Predali smo dokumenta u ambasadi 11.12.2008.Novina je da sada salju postu svakog petka za Bec,ali nisu otvoreni za rad sa strankama petkom sto znaci da treba predati neki drugi dan i u prvi petak ide.
Sto se tice IELTS predali smo original+potvrdu koju smo dobili uz rezultate i propratno pismo u kojem smo objasnili situaciju.
Maya sta ste vi uradili jesu li su otisla dokumenta?
Sretan rodjendan svima.

Predali smo dokumenta u ambasadi 11.12.2008.Novina je da sada salju postu svakog petka za Bec,ali nisu otvoreni za rad sa strankama petkom sto znaci da treba predati neki drugi dan i u prvi petak ide.
Sto se tice IELTS predali smo original+potvrdu koju smo dobili uz rezultate i propratno pismo u kojem smo objasnili situaciju.
Sretan rodjendan svima.

Ako sam ja ovo dobro razumeo, znači da ste predali dokumenta direktno u kanadskoj ambasadi u Beogradu, odakle ih šalju petkom u kanadsku ambasadu u Beču. Je li to znači da ne mora da se šalje diroktno u Beč nego može i preko ambasade u Beogradu?

Sretan rodjendan svima.

AleksandarA, ja sam ovde novi clan i imam par pitanja u vezi samog apliciranja i prikupljanja dokumentacije jer se spremam ovih dana da apliciram a vidim da ste vi skoro predali dokumentaciju pa bih te (vas) molila ako mozemo da se cujemo kako bih dobila neke neophodne i korisne informacije, koje ti (vi) sigurno imate. Ovde je moj mail nensibgd@gmail.com pa te jos jednom molim da me kontaktiras.
Hvala!!! :hvala::hvala::hvala::hvala::hvala:

Ako sam ja ovo dobro razumeo, znači da ste predali dokumenta direktno u kanadskoj ambasadi u Beogradu, odakle ih šalju petkom u kanadsku ambasadu u Beču. Je li to znači da ne mora da se šalje diroktno u Beč nego može i preko ambasade u Beogradu?

Tako je odnesete u ambasadu i na salteru predate i kazete da je za Bec.
Potpuno besplatno :D ali petkom ne primaju.

AleksandarA, ja sam ovde novi clan i imam par pitanja u vezi samog apliciranja i prikupljanja dokumentacije jer se spremam ovih dana da apliciram a vidim da ste vi skoro predali dokumentaciju pa bih te (vas) molila ako mozemo da se cujemo kako bih dobila neke neophodne i korisne informacije, koje ti (vi) sigurno imate. Ovde je moj mail nensibgd@gmail.com pa te jos jednom molim da me kontaktiras.
Hvala!!! :hvala::hvala::hvala::hvala::hvala:

Poslao sam ti mail nadam se da je stigao.

Inace poslednje informacije koje imamo je da su pismo za slanje dokumenata dobili oni koji imaju AOR iz decembra 2006. Ima li nekog da je dobio pismo za slanje dokumenata a da mu je AOR novijeg datuma, naravno zanima me za Federal skilled worker aplikaciju bez sredjenog posla?
Hvala ti mnog gep :)

mi imamo aOR, 7. juli 2008.g. mada se to kod nas ne zove AOR, nego immigration application number, a to je na sajtu... na onom papiru koji smo dobili postom pise 20. jun 2008.g. i tamo se ne spominje nikakav AOR

Po ovoj novoj proceduri, nas bi trebalo uskoro da kontaktiraju da saljemo dokumente, a mi tek sada pocinjemo da spremamo IELTS... ja to radim sa muzem, on polaze, a ja ga spremam... porucila sam knjigu
New Insight into IELTS, izdavac je Cambridge
kaze na Cambridge sajtu da je to kurs za vise ocene tj od 6 do 9

Inace sam sa neta skinula brdo knjiga za spremanje ispita i to je sve njesra, mislim jeste to kurs, ali je smaranje raditi to za kompjuterom, a ono sve neke ispisane knjige, pa los kvalitet,pa iskrivljene stranice koje su ocigledno skenirane... smorilo me komplet!

Lepo sam za nekih €30-ak porucila na book depository-ju kurseve za self study sa audio cd-ima za listening... i super, ono sto sam skinula na netu cu upotrebiti samo one testove... ima valjda 5x4 celih testova... tako da cemo se bas dobro spremiti... mislim, moj muz perfektno govori engleski, ali mora covek da bude spreman za test, da zna sta ga ceka i tako to... on nikad nije polagao takve testove... ja sam polozila 4 Cambrigde testa (ukljucujuci i Cambridge Proficiency), i jedan TOEFL, ali se on nikad nije time bavio.

Nesto se izgleda desava !!! Kaze mi sekretarica da je danas neko zvao i raspitivao se o firmi i da li je u firmi zaposlen Sale0509.Nije se predstavio tj, predstavila.Posle objasnjenja od strane sekretarice o kakvoj firmi se radi , usledilo je pitanje:A da li je kod vas zaposlen taj i taj.Nakon potvrdnog odgovora gospodja je prekinula vezu.Ovo mi mirise samo na CIC.Inace poziv je bio na srpskom tako da verujem da je upucen iz ambasade u Beogradu.:think::think::super::super::super:

Nesto se izgleda desava !!! Kaze mi sekretarica da je danas neko zvao i raspitivao se o firmi i da li je u firmi zaposlen Sale0509.Nije se predstavio tj, predstavila.Posle objasnjenja od strane sekretarice o kakvoj firmi se radi , usledilo je pitanje:A da li je kod vas zaposlen taj i taj.Nakon potvrdnog odgovora gospodja je prekinula vezu.Ovo mi mirise samo na CIC.Inace poziv je bio na srpskom tako da verujem da je upucen iz ambasade u Beogradu.:think::think::super::super::super:

To Saleeeee!!!
Samo nek proveravaju, sve je kako treba!
Pozdravvvvvv:super::ok::cool:

Ekstra....samo tako,, bice nesto uskoro

Mene ove nedelje nisu zvali,, iako su rekli da ce zvati.. pih

E bas bez veze.Natezanje zivaca.Administracija ti je to.Kao sto sam rekao, piju mnogo kafe i jedu mnogo krofni.
Ne mogu da napisem kako smo se mi proveli u SUP-u juce kada smo napokon po 1024 put otisli da moja supruga preda za pasos a deca i ja podignemo nove.E moj prijatelju, malo mi je falilo da legnem tamo na pod i placem kao dete kad nece da mu kupe igracku.Uglavnom, nije problem sa nase vec sa njihove strane.:kletva::kletva::kletva::azdaja::azdaja:
:poludeo::poludeo::poludeo:

Supruga nije uspela da preda zahtev a mi smo nekako podigli nove.

Poslednja izmena:

***, Šerlok Holms je izgleda mala maca za njih.....:roll: gde god ima nasih pa makar i u stranim ambasadama, odmah sprovode neku teoriju zavere....

Eto Sale, ode ti uskoro, valjda ces se setiti nas!!!:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back