Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jao,ljudi,pa ja sam mama decaka koji se zove Mihailo,a tepamo mu Misic Misa!:brus: Nego,hvala vam na podrsci,sad smo stigli iz Beograda,do kog imam 100 km,pa sam slomljena skroz!Jos nisam spavala celu noc,beba me zeza na svakih pola sata!To i nije bitno,bitno je da je danasnji dan prosao,a ja sam ostala ziva,s obzirom koliko sam panicila!Sad mi se cini da nije bilo tesko,ali videcemo rezultate za 13 dana!Samo da preporucim knjigu "Ace the IELTS",ona mi je najvise pomogla i knjige sa onog ruskog sajta,Cambridge 1,2,3,4,itd.Iz toga sam vezbala!Pitajte ako mogu nesto konkretnije da pomognem,sad odoh na zasluzeni odmor!

Dokle si sa procedurom

Ne znam da li si citao moje prethodne postove.Dobio sam CSQ u Januaru i negde sredinom Februara poslao Federal.Poceli su obradu aplikacije 03 Marta i sada evo cekam da se zavrsi background check.Nesto to sporo ide jer je mojim prijateljima cela procedura trajale mnogo krace.U Januaru poslali Federal, u Junu bili u Kanadi.Meni valjda provera traje duze zbog vojske.Imao sam malo problema dok sam uspeo da dobijem kopiju vojne knjizice koju su mi trazili krajem Aprila.Kada sam im je poslao napokon krajem Maja , nastavili su obradu.Mislim da ce uskoro biti gotovo.

Da li neko moze da mi odgovori na pitanje vezano za Aplllication for permanent residence in Canada IMM 0008 formular.Mi evo cekamo nove pasose i treba da ispravimo pitanje br.14 iz Kanade su nam dostavili papir na kom su upute:
Q14 Print your address in English or French and also in your own native script.
Inace mi smo tu stavili adresu , postanski br.ime mesta(gde zivimo) i na kraju Serbia
Sta tu treba???
Sve je ostale papire su oni pregledali i prosledili u Bec iz Regine a ovaj mi da dostavimo sa overenom i prevedenom vojnom knj.novim krivicnim potv. i slikama, kad ispravimo.
Sta ste vi tu stavljali?Pitam zato sto su to federalni papiri koje smo pored ostalih i dodatno provincijskih morali popunjavati.Racunam da neko zna.Pozdrav!!!

Mene zanima sta i kako? na kom jeziku ste pricali itd?

Ja ima zakazan razgovor ove nedelje u bg ambasadi

Cao Jugoslave.Ovo sto je Goran71 imao je nesto drugo.On je Quebec Selected kao i ja.Razgovor se obavlja na francuskom sa imigracionim sluzbenikom Vlade Kvebeka.Osoba koju spominjemo (Frederic Czor) je sluzbenik Quebec Immigration.Sama priroda razgovora je totalno drugacija.Ti se ne brini nista.Nemoj da ocekujes tamo nekog nadobudnog tipa kakva je vecina sluzbeniika kod nas.To je jedan totalno drugaciji svet.Verovatno te zovu zbog nekih pojedinosti koje im nisu jasne, ali to ne treba da te plasi.Oni samo moraju da ispostuju proceduru.Tebe se verovatno pitati da li zelis intervju na engleskom ili francuskom.Samo se opusti i neka sve tece kao da pricas sa nekoim prijateljem.Nema lazi, nema prevare.

Pozdrav i puno srece

Jao,ljudi,pa ja sam mama decaka koji se zove Mihailo,a tepamo mu Misic Misa!:brus: Nego,hvala vam na podrsci,sad smo stigli iz Beograda,do kog imam 100 km,pa sam slomljena skroz!Jos nisam spavala celu noc,beba me zeza na svakih pola sata!To i nije bitno,bitno je da je danasnji dan prosao,a ja sam ostala ziva,s obzirom koliko sam panicila!Sad mi se cini da nije bilo tesko,ali videcemo rezultate za 13 dana!Samo da preporucim knjigu "Ace the IELTS",ona mi je najvise pomogla i knjige sa onog ruskog sajta,Cambridge 1,2,3,4,itd.Iz toga sam vezbala!Pitajte ako mogu nesto konkretnije da pomognem,sad odoh na zasluzeni odmor!

Ljubi majka dusu svoju!!!!

Sale,ako recimo predam aplikaciju u januaru,i recimo traze mi da posaljem sva dokumenta u junu,koliko vremena imam da ih skupim i posaljem?!Negde sam videla 3 meseca,ali ne mogu sad da trazim!

Na zalost ne mogu da ti kazem iz prostog razlpga sto je ovo totalno novi proces.Inace pravilo kod imigracione sluzbe je da kada ti traze bilo sta od dokumenata uvek ti naznace rok da im dostavis trazena dokumenta.

Uspesno smo zavrsili intervju u Sofiji 05.12.2008 god. Sertifikati za selekciju su u nasim rukama. Sada idemo malo mirnijim vodama do krajnjeg odredista. Rado cu odgovoriti na postavljena pitanja oko samog intervjua. Pozdrav svima

Super svaka cast!!!:lol::lol::lol:
Ajde mi molim te reci par stvari:
-kako si se organizovao za odlazak u sofiju jer si isao ranije pa odseo u hotelu ili si isao na dan intervjua
-o cemu ste pricali
-da li je problem viza za Bugarsku
:bye::super::klap:

Cao Jugoslave.Ovo sto je Goran71 imao je nesto drugo.On je Quebec Selected kao i ja.Razgovor se obavlja na francuskom sa imigracionim sluzbenikom Vlade Kvebeka.Osoba koju spominjemo (Frederic Czor) je sluzbenik Quebec Immigration.Sama priroda razgovora je totalno drugacija.Ti se ne brini nista.Nemoj da ocekujes tamo nekog nadobudnog tipa kakva je vecina sluzbeniika kod nas.To je jedan totalno drugaciji svet.Verovatno te zovu zbog nekih pojedinosti koje im nisu jasne, ali to ne treba da te plasi.Oni samo moraju da ispostuju proceduru.Tebe se verovatno pitati da li zelis intervju na engleskom ili francuskom.Samo se opusti i neka sve tece kao da pricas sa nekoim prijateljem.Nema lazi, nema prevare.

Pozdrav i puno srece

Ok ok super.. hvala

Super svaka cast!!!:lol::lol::lol:
Ajde mi molim te reci par stvari:
-kako si se organizovao za odlazak u sofiju jer si isao ranije pa odseo u hotelu ili si isao na dan intervjua
-o cemu ste pricali
-da li je problem viza za Bugarsku
:bye::super::klap:

Viza za Bugarsku mi nije problem jer je "besplatna", dam oko 15 evra nekoj od turistickih agencija ovde u Skoplju, i oni mi to srede za oko nedelju dana. Ne mogu da stajem u red za "besplatne" bugarske vize jer zakazujes prijem u ambasadi telefonom i oni ti zakazuju za jedno 2-3 meseca.

Za odlazak u Sofiju mi nije problem jer Skoplje - Sofija je negde oko 250 km s tim sto sam prespavao kod suprugine bake u Krivoj Palanci, pa sam na dan intervju lagano krenuo put Sofije.

Ono sto se zbivalo na glavnom dogadjaju sam opsirnije opisao na jednom makedonskom forumu, a koje me sad mrzi da prevodim na srpskom. Evo ti link mislim da ces se snaci. Pitaj slobodno sta ti nije jasno. Moj post je pod nick-om Goran71

http://forums.snapsolutions.ca/viewtopic.php?id=790&p=18

Viza za Bugarsku mi nije problem jer je "besplatna", dam oko 15 evra nekoj od turistickih agencija ovde u Skoplju, i oni mi to srede za oko nedelju dana. Ne mogu da stajem u red za "besplatne" bugarske vize jer zakazujes prijem u ambasadi telefonom i oni ti zakazuju za jedno 2-3 meseca.

Za odlazak u Sofiju mi nije problem jer Skoplje - Sofija je negde oko 250 km s tim sto sam prespavao kod suprugine bake u Krivoj Palanci, pa sam na dan intervju lagano krenuo put Sofije.

Ono sto se zbivalo na glavnom dogadjaju sam opsirnije opisao na jednom makedonskom forumu, a koje me sad mrzi da prevodim na srpskom. Evo ti link mislim da ces se snaci. Pitaj slobodno sta ti nije jasno. Moj post je pod nick-om Goran71

http://forums.snapsolutions.ca/viewtopic.php?id=790&p=18

Ajde gorane, nemoj da ti teshko da prevedesh,, pola reci ne razumem ehheheheh

aj budi dobar pa prevedi?!

:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back