Poz... Upravo sam se vratio iz Bg ambasade sa razgovora. Razgovor je bio na engleskom i tekao je skorz glatko.... Plashio sam se da necu razumeti pojedine reci vezane za struku.... ali sam sve razumeo i na sve odgovara sa prosto prosirenim recenicama. Samo jednom sam zatrazio da mi ponove pitanje. I odma ga ukapirao?
Fina sluzbenica koja odlicno zna i srpksi i engleski me je ispitivala razna pitanja vezana za skolu i posao. Znaci samo skola i posao, nista vishe ,,,, e da, pitala me da li sam stvarno muzicar posto sam negde napisao da mi je hobi sport i sviranje i to je to...
Kad god mi postavi pitanje, ja odgovorim i ona to ukuca u kompjuter... Pitanja su bila sedeca, Sta si zavrshio od skole? Josh uvek se skolujesh? Gde? Koja si godina? Koliko do kraja? Sta cesh biti kad zavrsis?
Zatim je pocela sa pitanjima oko posla i struke? Cime se bavim, koje su mi odgovornosti..... itd.. nista ono kolika ti je plata? da li si zadovoljan poslom? zasto zelish da idesh za kanadu? itd
I koliko sam video drzala je papir iz kojeg mi je postavljala pitanja vezana za struku... Tacno predvidjan pitanja za masinsku struku.... jer mi je postavljana pitanja vezana za odrzavanje mashina,, merenje i kontrola proizvoda,, programiranje,, i pustanje u rad mashina,, pa cak i pitanja o samim alatima .......
A pitanja su tipa,, da li znash da upravljash CNC masinom? Koliko alata ima mashina? Koja mashina je u pitanju? Sta kontrolisem kao kontrolor proizvodnje, na koji nacin programiram masinu, Kako vodim proizvodnju,,, i sta pravim sa tom mashinom,, pa cak i pitanje,, koje alate koristim za merenje izradjenih delova???!@#!?@ rekao sam joj SUBLEROM hahahahhahah
Razgovor je trajao manje od pola sata.. Rece mi ljubazno da sacekam u cekaonici da canadian officer odobri vizu....
Cekam 5min, kad ono opet me ona proziva i kaze, officer nije trenutno tu, tj odlazi na sastanak neki,,,, uze mi pasos i rece da ce me zvati sledece nedelje da dodjem po vizu i pasos....