Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znam Sale za tvoj slucaj, citao sam prijasnje postove kada si bio na Federal-u pa si se prebacio na Quebec.
Naravno da nema predaje, zato sam te i pitao koja je pocetna procedura za Quebec osim TEF-a ili vec sada TEFAQ.Koji su kod njih uslovi?
Procitao sam ono obavjestenje na njihovom site-u Quebec!
Nadam se da nece nista promjeniti.
Pozdrav!:bye:

Ne , Dassal ti je bio na Federal pa se prebacio na Quebec.Mene su Quebec odbili 2005 jer nisam znao francuski.Onda seo i naucio pa su me primili.Uslovi su ti da znas francuski i da imas kvalifikacije koje njima trebaju.Postoji onaj preliminary test koji ako prodjes mozes da apliciras kod njih.Znaci procedura ti je da skupis sve papire kao za federal(diplome,radno iskustvo,izvodi iz knjige rodjenih i vencanih,uverenje iz banke da posedujes odredjenu sumu novca) i posaljes im.Oni to pregledaju i ako odluce da te pozovu na intervju, a znas francuski, velike su sanse da budes primljen.
:)

Ne , Dassal ti je bio na Federal pa se prebacio na Quebec.Mene su Quebec odbili 2005 jer nisam znao francuski.Onda seo i naucio pa su me primili.Uslovi su ti da znas francuski i da imas kvalifikacije koje njima trebaju.Postoji onaj preliminary test koji ako prodjes mozes da apliciras kod njih.Znaci procedura ti je da skupis sve papire kao za federal(diplome,radno iskustvo,izvodi iz knjige rodjenih i vencanih,uverenje iz banke da posedujes odredjenu sumu novca) i posaljes im.Oni to pregledaju i ako odluce da te pozovu na intervju, a znas francuski, velike su sanse da budes primljen.
:)

Hvala, moja geska vezano za tvoj slucaj!
Pozdrav!:bye:

Mi smo imali malo srece ... pa smo izvukli srecni broj 0213

Nemate pojma kako ste srecni(verovatno imate), mi se pojedosmo zivi ceo dan, samo o tome pricamo, smisljamo nove planove, nije da nista ne radimo u srbiji, ali se meni ovde toliko ne ostaje, ne mogu da opisem. bila sam spremna i na visegodisnje cekanje, samo da se to desi.

U svakom slucaju, mi cemo nesto vec smisliti, nije nam ovo jedini nacin. ni meni se bas ne ide u australiju... nekako mi cela procedura deluje komplikovano, a i daleko je... kanada mi je bas idealna za nas.

U svakom slucaju cestitam na dobitnom broju, barem nismo svi uprskali, da se lepo izrazim;) vi ste onih malobrojnih 38... samo mi nije jasno kako je jedan plumber ili crane operator mogao uopste da sakupi 67 bodova :dontunderstand: (sta, kao postoji fakultet za vodoinstalatera, ili bar visa???)

Nemate pojma kako ste srecni(verovatno imate), mi se pojedosmo zivi ceo dan, samo o tome pricamo, smisljamo nove planove, nije da nista ne radimo u srbiji, ali se meni ovde toliko ne ostaje, ne mogu da opisem. bila sam spremna i na visegodisnje cekanje, samo da se to desi.

U svakom slucaju, mi cemo nesto vec smisliti, nije nam ovo jedini nacin. ni meni se bas ne ide u australiju... nekako mi cela procedura deluje komplikovano, a i daleko je... kanada mi je bas idealna za nas.

U svakom slucaju cestitam na dobitnom broju, barem nismo svi uprskali, da se lepo izrazim;) vi ste onih malobrojnih 38... samo mi nije jasno kako je jedan plumber ili crane operator mogao uopste da sakupi 67 bodova :dontunderstand: (sta, kao postoji fakultet za vodoinstalatera, ili bar visa???)

Moze da sakupi 67 jedino ako ima job offer.Opet ako je neko od nas plumber to znaci da ovde ima 11 godina skole sto opet nije dovoljno.Ne ocajavajte, jer ako ste toliko reseni da odete u Kanadu vec ce se naci neko resenje.Tiha voda breg roni.Ovo je trenutni sok koji ce proci a posle ce vec doci neko resenje.Nista nije nemoguce na ovom svetu , pa tako ni iseljenje u Kanadu.

:ok:

I mi smo se upravo pitali kako je to moguce :hahaha:
.I mi vec 4 godine gajimo nadu i san za Kanadu vec nam je prirasla srcu :brus:
Ali necemo odustati nece nas se tako lako otarasiti :think::per::rida:
.

I mi smo se upravo pitali kako je to moguce :hahaha:
.I mi vec 4 godine gajimo nadu i san za Kanadu vec nam je prirasla srcu :brus:
Ali necemo odustati nece nas se tako lako otarasiti :think::per::rida:
.

Ne znam koliko tacno godina, ali dovoljno dugo vec o tome razmisljamo, pricamo istrazujemo..i vec sam videla sebe tamo, tako da ova opcija uopste ne dolazi u obzir:thumbdown::banovati:
nista me ne interesuje, ja dolazim/idem u kanadu, na ovaj ili onaj nacin :plez:

malo sam se sokirala u prvom momentu, ali sada je sve cool, idemo dalje:mrgreen:

Pozdrav svima, i pored citanja svih vasih komentara ne znamo kako da ovu situaciju od prekjuce komentarisemo (razumemo). Juce krenemo supruga i ja da uplatimo aplikaciju po simplified process-u , predhodno sam kontaktirao ambasadu kod nas vezano za tacan dinarski iznos i sluzbenica (ljubazno) meni kaze da od 01.12 takse poskupljuju sto je u nasem slucaju (troje) 100e ali mi nista nije spomenula oko promene imigracione politike! Pre polaska otvorim CIC cisto da upisem za svaki slucaj broj tekuceg racuna i zamalo nisam pao sa stolice kad sav video ''novi'' CIC u kojem vise ne postoji somplified process!
Sad imamo situaciju u kojoj ne znamo odakle da krenemo i sta nam je ciniti (zanimanje supruge po noc-u je 1111) jer nismo nacisto da li po ovom novom prvo treba prikupiti sve papire (IELTS nas najvise zanima) ili je moguce kao i u simplified-u prvo aplicirati pa naknadno dostaviti test results??? Koliko vidimo ovo je kao neka ubrzanija procedura ali iz ovog ugla deluje nam dosta ne jasno u konfuzno. I jos nesto, mozda i najveca zabuna je i oko mesta gde se salje? Skill W. su sada podeljeni u neke 3 kategorije (mi spadamo u 1) i u vodicu za ti kategoriju pise da aplikaciju saljemo u Sydney NS, CND a kad odem na vissa instruc. (Bec) pise po starom da se aplikacija salje u Bec?
Ako je neko malo detaljnije citao i shvatio ove novine bilo bi nam svima od velike pomoci da nam to i kaze.
Hvala unapred, puno srece svima:bye:

Auh,sablasna tisina na forumu.:eek:

Sale nerazumem jesu li tebi iz Kvebeka potvrdili da si primljen?
Ako jesu zvanicno koliko ce trajati da ti imigriras i koliko novaca traze?
Nadam se da Kvebek nece tako sokantno promeniti uslove za imigraciju kao sto su uradili ovi za federal aplikaciju.
Mi se sve nadamo da ovaj spisak nece ostati ili da ce ga bar prosiriti?
Malo mi cudno da im netrebaju stomatolozi kad mnoge moje kolege iz drugih zemalja koji su vec u Kanadi imaju jako malo sanse da nostrifikuju posto je jako tesko uci na faks u taj program za nostrifikaciju.:sad2:

Auh,sablasna tisina na forumu.:eek:

Sta reci?! Bas sam juce razmisljala kako je tek onima koji su se prijavili tog famoznog 27. februara, i onda, vise od pola godine kasnije saznaju da . . nista, corak. Mogli su za to vreme da planiraju neku opciju...tri tackice, svasta su mogli...tri tackice.
A i ovi su mogli da izdaju tu listu odmah:rtfm:, a ne da nas sve zajedno ovde zamajavaju. Znali su sigurno i u februaru da im treba 200... plumbera... tri tackice... i na primer NI JEDAN stomatolog, arhitekta, vajar... tri tackice...
Sta reci??
A ne biti besan??:besna:
Bolje da cutim..
Necu vise da se zestim(kako dobra rec)..:gace:

I nemam nove informacije, i necu da se nadam da ce ih biti.. idemo dalje ljudi

Sale nerazumem jesu li tebi iz Kvebeka potvrdili da si primljen?
Ako jesu zvanicno koliko ce trajati da ti imigriras i koliko novaca traze?
Nadam se da Kvebek nece tako sokantno promeniti uslove za imigraciju kao sto su uradili ovi za federal aplikaciju.
Mi se sve nadamo da ovaj spisak nece ostati ili da ce ga bar prosiriti?
Malo mi cudno da im netrebaju stomatolozi kad mnoge moje kolege iz drugih zemalja koji su vec u Kanadi imaju jako malo sanse da nostrifikuju posto je jako tesko uci na faks u taj program za nostrifikaciju.:sad2:

Pozdrav

Da, ja i moja porodica smo primljeni u Kvebek 30 Januara ove godine.Na samom intervju-u (tj. na kraju intervjua)koji sam tada imao u Becu mi je izdat dokument
Certificat De Selection Du Quebec(Québec Selection Certificate) na kome pise da nam je dodeljen status permanent resident od strane Government of Québec.Sa time treba federalna sluzba da nam izda useljenicke vize(posle security i medical).Ja sad imam malu zezanciju jer od 25.Maja cekam da federalci zavrse background check jer sam bio 1991/1992 u vojsci (JNA) u Bosni.Mojim prijateljima je ceo proces trajao manje od godinu dana.Kod mene je duze zbog vojske.Sve u svemu oni za cetvroroclanu porodicu traze da se prikaze oko 5000 CAD.Taksa kod podnosenja zahteva je oko 500 eura za nas cetvoro.Kasnije se placa redovna taksa za iseljenicku vizu.Znaci ako vas je cetvoro placate 500 eura, i ako vas prime i dobijete Québec Selection Certificate onda palcate taksu za federal aplikaciju(oko 27000 din po osobi,ali se ne secam koliko je za klince).

Dobra stvar kod njih je sto ako prodjes on-line evaluation i dodjes do intervjua, koji je nekoliko meseci od momenta apliciranja, na samom intervju-u znas na cemu si .Posle oko sat intervjua ti imigracioni sluzbenik kaze da li si primljen.Ako jesi pozeli ti dobrodoslicu i izda CSQ.U roku od samo sat vremena ti ceo svet izgleda drugaciji.

Ako vas bilo sta dodatno interesuje ne oklevajte da pitate.Na ovom forumu smo da bi pomogli jedni drugima.

:bye:

Ni ja ne mogu da verujem sta se desilo! A u sredu sam poslao aplikaciju za Bec! Nazalost, ni moje zanimanje se ne nalazi na listi. Moj NOC broj je 4122, a 4121 se trazi.... No comment...

Eeejjjj, cao kolega!!! I ja sam isti slucaj.
Mnogo su interesantni, kao da bih neko od nasih 4121 ikada htjeli da imigriraju bilo gdje. Samo mi koji radimo sa njima znamo kako bi to izgledalo, ha, ha.

Ko zna, mozda u manjku njih prihvate nas. Ja sam trebala da uplatim i posaljem u ponedjeljak (malo je falilo da to sve uradim u petak, nisam ponijela broj racuna, srecom). Ako te ipak prihvate ti javi da i ja posaljem moju. Nikad ne znas.

Poslednja izmena:
Mi smo svojevremeno prevrtali po glavi sta cemo i kako cemo, pa smo odlucili bolje ici preko PNP programa nego sto godina cekati na federalnom procesu.Predali smo u julu aplikaciju u Reginu, 21 novembra nam vratili da smo dobili nominaciju i saljemo ovih dana za Bec(oni treba samo da provere vojsku i da nam posalju za lekarski).Znaci, za cetiri meseca u Kanadi + jos dva ipo u Becu i gotovo.
Imate na saskjobs.ca poslova koliko hocete, gde mozete direktno aplicirati za posao.Neki su tako uradili.Dobijamo isto permanent resident i posle mozes gde hoces.

Eeejjjj, cao kolega!!! I ja sam isti slucaj.
Mnogo su interesantni, kao da bih neko od nasih 4121 ikada htjeli da imigriraju bilo gdje. Samo mi koji radimo sa njima znamo kako bi to izgledalo, ha, ha.

Ko zna, mozda u manjku njih prihvate nas. Ja sam trebala da uplatim i posaljem u ponedjeljak (malo je falilo da to sve uradim u petak, nisam ponijela broj racuna, srecom). Ako te ipak prihvate ti javi da i ja posaljem moju. Nikad ne znas.

Skroz si u pravu sto se tice ovih iz 4121 klase :). Mada, ja cim pre dodjem u to zvanje, opet cu aplicirati, ako pre toga ne odem na neki drugi nacin. Ali do tog zvanja, imam jos bar 2 godine + 1 godina obaveznog iskustva... Tako da ce potrajati.

Naravno, u slucaju da ipak prihvate moju aplikaciju, obavezno javljam. Videcemo sta ce se desiti, mada se ne nadam previse...

Pozdrav

Da, ja i moja porodica smo primljeni u Kvebek 30 Januara ove godine.Na samom intervju-u (tj. na kraju intervjua)koji sam tada imao u Becu mi je izdat dokument
Certificat De Selection Du Quebec(Québec Selection Certificate) na kome pise da nam je dodeljen status permanent resident od strane Government of Québec.Sa time treba federalna sluzba da nam izda useljenicke vize(posle security i medical).Ja sad imam malu zezanciju jer od 25.Maja cekam da federalci zavrse background check jer sam bio 1991/1992 u vojsci (JNA) u Bosni.Mojim prijateljima je ceo proces trajao manje od godinu dana.Kod mene je duze zbog vojske.Sve u svemu oni za cetvroroclanu porodicu traze da se prikaze oko 5000 CAD.Taksa kod podnosenja zahteva je oko 500 eura za nas cetvoro.Kasnije se placa redovna taksa za iseljenicku vizu.Znaci ako vas je cetvoro placate 500 eura, i ako vas prime i dobijete Québec Selection Certificate onda palcate taksu za federal aplikaciju(oko 27000 din po osobi,ali se ne secam koliko je za klince).

Dobra stvar kod njih je sto ako prodjes on-line evaluation i dodjes do intervjua, koji je nekoliko meseci od momenta apliciranja, na samom intervju-u znas na cemu si .Posle oko sat intervjua ti imigracioni sluzbenik kaze da li si primljen.Ako jesi pozeli ti dobrodoslicu i izda CSQ.U roku od samo sat vremena ti ceo svet izgleda drugaciji.

Ako vas bilo sta dodatno interesuje ne oklevajte da pitate.Na ovom forumu smo da bi pomogli jedni drugima.

:bye:

Hvala Sale na informacijama.
Video sam da za tef ima neko bodovanje koji nivo najbolje prolazi za aplikaciju?
Da li je vazno znanje jezika za moju suprugu?
Kad saljes aplikaciju saljes odmah svu dokumentaciju?
Objasni tacno oblasti koje obuhvata tef ispit?
Koliko izadje komplet polaganje tef ispita?
Izvini za puno pitanja jer si sam rekao da ne oklevam:lol:

Hvala Sale na informacijama.
Video sam da za tef ima neko bodovanje koji nivo najbolje prolazi za aplikaciju?
Da li je vazno znanje jezika za moju suprugu?
Kad saljes aplikaciju saljes odmah svu dokumentaciju?
Objasni tacno oblasti koje obuhvata tef ispit?
Koliko izadje komplet polaganje tef ispita?
Izvini za puno pitanja jer si sam rekao da ne oklevam:lol:

Ma OK je.

Najbolje za aplikaciju prolazi i usmeno razumevanje i usmeno izrazavanje.To su dve oblasti koje se gledaju.Na ispitu postoje dve oblasti.Sve informacije o ispitu postoje na

http://www.ccf.org.yu/srp/04d.htm

To je verzija TEFAQ koji je skracena verzija TEF-a za iseljenje u Kvebek.

Bilo bi dobro da ako tvoja supruga ne govori francuski , navede u aplikaciji da je pocetnik i od momenta kada aplicirate pocne sa nekim ubrzanim kursom.To joj je dovoljno da se posle 3,4 meseca snadje da kaze par osnovnih stvari o sebi.

Ove dve oblasti su kao na IELTS-u.Prvo ti puste nesto(meteo prognozu, dijalog, necije misljenje o nekoj temi,razgovor dva naucnika) na osnovu koga trebas da zaokruzujes tacne odgovore.Sa vremenom se tezina povecava.U drugom delu (intervju pred dva ispitivaca) trebas da glumis ulogu koja ti je poverena.Ja sam glumio nekog stranog izvestaca sa konferencije u Lozani.Druga uloga mi je bila da objasnim prijatelju da sam upravo video oglas za kurs iz kineskog koji je jako povoljan i da, posto znam da se od ranije interesovao za tako nesto, mu objasnim da treba da upise taj kurs.:dash::dash::dash:

Kada saljes aplikaciju odmah saljes svu dokumentaciju.

Ispit je oko 140 eura

Sto se tice PN programa proces je mnogo brzi ali je problem da iz te pokrajine ne mozeš tek tako da se preseliš u druge delove Kanada odredjeni broj godina. To je u teoriji a koko je u praksi to je stvarno pitanje...
Nije tacno da odredjeni br. godina nemozes izaci.Dobija se odmah permanent rezident status, to ti garantuje sva prava, neki ostanu odmah u Torontu ni neodu u Sask. ALI postoji nesto drugo, nakon toga mogu da te zezaju za pasos i drzavljanstvo kasnije jer nisi ispostovao proceduru, ali varijanta da zivite 6 meseci ako se nesnadjete uvek imate pravo da se odjavite uz obrazlozenje da idete dalje niste se snasli.To smo sve proverili kod onih sto su vec tamo i kod advokata.Uostalom u vizi kad dobijete sve vam lepo pise sta smete a sta ne.Mislim da to uopste nije losa varijanta da se dokopamo Kanade.

Zaboravila sam da kazem da vam za PNP Sask.netreba polaganje IELTS , dovoljno je da prikazete diplomu sa nekog kursa iz engleskog jezika ili da vam daju potvrde iz skole da ste ucili engl.jezik.

Nije tacno da odredjeni br. godina nemozes izaci.Dobija se odmah permanent rezident status, to ti garantuje sva prava, neki ostanu odmah u Torontu ni neodu u Sask. ALI postoji nesto drugo, nakon toga mogu da te zezaju za pasos i drzavljanstvo kasnije jer nisi ispostovao proceduru, ali varijanta da zivite 6 meseci ako se nesnadjete uvek imate pravo da se odjavite uz obrazlozenje da idete dalje niste se snasli.To smo sve proverili kod onih sto su vec tamo i kod advokata.Uostalom u vizi kad dobijete sve vam lepo pise sta smete a sta ne.Mislim da to uopste nije losa varijanta da se dokopamo Kanade.

Zaboravila sam da kazem da vam za PNP Sask.netreba polaganje IELTS , dovoljno je da prikazete diplomu sa nekog kursa iz engleskog jezika ili da vam daju potvrde iz skole da ste ucili engl.jezik.

Pa ako je tako onda eto resenja. A osim IELTSa koja je jos razlika u odnosu na FN program.

Znas sta... ja ne bih odustala! Osecam se posebno srecno sto je nas broj jedan od samo 38 odabranih. Ipak, prvo ga nisam ni videla... tek sam posle nekih deset minuta razmisljanja kako cu da nadjem posao u Kanadi, slucajno primetila da smo ipak na listi.
Mi zaista zelimo da zivimo u Kanadi, to je jedina zemlja za nas i nema nikakve dileme. Nismo se opredelili da idemo u Kanadu jer smo finansijski lose... niti zato sto ne volimo zivot u Srbiji...jer vec neko vreme ne zivimo u Srbiji i nas zivot ovde je ko u sanatorijumu... eventualno me neko iznervira na forumu :(:confused::lol:

Ja bih se borila za to sto zelim... osim toga oni mogu sledece godine da promene politiku i verovatno ce je menjati! Mislim... koja je verovatnoca da ovih 38 zanimanja bude vecno aktuelno ili da uvek budu tako uplaseni od nezaposlenosti (zbog recesije) da traze samo 38 najkriticnijih zanimanja. Ali ja ne bih nikad cekala da se dese promene nego bih kopala i kopala i iskopala na kraju svoju avionsku kartu za Kanadu :)

Osim toga, svako ko pocinje svoj novi zivot negde u inostranstvu MORA da bude spreman da jede i grize, cupa i gura se da bi uspeo. Tamo gde nema mame i tate itd da ti pomognu kada imas problem. Mi vec znamo da se borimo, vec smo se jednom izborili za svoje mesto pod suncem, ugled u drustvu i sve ostalo! ... Kanada je za nas "lak plen".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back