Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://www.ielts.org/
http://www.world-english.org/ielts_free_tests.htm
http://www.scottsenglish.com/ielts/pages/home.asp?gclid=CK_b8q3o8ZICFSB7IgodThJlxQ
http://www.learn4good.com/languages/ielts/about.htm

Ovo su samo neki od sajtova za pripremu ieltsa. ja sam koristila knjige iz british councila, ali sve je to isto. postoji da se kupi literatura i u halo oglasima, verovatno cak i da se iznajmi u nasim bibliotekama, gradska bibl, i slicno.

da, tesko je, treba ozbiljno uciti, ja sam znala samo skoslki engleski, placala profesora i prosla sa 6.5, mada to moze da se prevede i da nemam talenat za jezike. :)

srecno i pozdrav.

E pa svaka cast za odluku. Mi smo dobili nasu bebu u oktobru 2006, godinu dana pre toga smo intenzivno razmisljali o aplikaciji i nismo aplicirali (sto je verovatno bila greska), pa onda trudnoca, pa se beba rodila......i evo tek sa njenih godinu ipo smo aplicirali...
No sada smo dobili taj tracking broj i ne mogu da se ulogujem, jer ima neko neki savet kako to ide. imamo neka tri slova i onda broj.
Hvala unapred..
p.s. verovatno cemo i mi na drugo dete, ako ovo ovako traje...a traje..

Ura za bebe!!!!!!!:D

Znaš šta, nemoj da se šamaramo...:) Ako mogu, uradiću šta treba baš kao što sam i rekao: BESPLATNO,a ti, ako imaš višak para - šta ćeš u Kanadi? Piči u neku egzotičnu zemlju...8-)
b e s p l a t n o !

Nemam bas viska para, ali ko reskira profitira-sto bi rekao Del Boy.Pa mislim da bi se i to isplatilo, uostalom kako sam cula svi koji slete u Kanadu, slete sa dugom. Mislim da i cilj opravdava sredstvo.Nisam mislila da te uvredim ali jednostavno sam se svasta nagledala i naslusala.Obicno su to price gde te rodbina zavrne.cao

Evo jedna sveza informacija od juce, bese na nacionalnoj kanadskoj televiziji CBC. Pokrenuta je rasprava oko promene imigraconog zakona na koji se zali i sama ministarka Finley.
Skoro su ponovo dosli do cifre od oko 1 milion aplikacija i zato je cela procedura produzena.

Ono sto ministarka trazi jeste da se promeni dosadasnja praksa procesuiranja aplikacija po onom redosledu kako su predate i da se da prednost deficitarnim zanimanjima, to su uglavnom zanatlije. To bi moglo da znaci da ce ostali biti u zapecku i cekati prilicno dugo. Tj. po novom zakonu se svakom imigracionom sluzbeniku ostavlja diskreciono pravo da odbije aplikaciju u samom startu cak i onima koji imaju potrebne bodove ali nisu na listi prioriteta.

Glasanje o novom zakonu je krajem maja u parlamentu, sta ce biti ostaje da se vidi.
Zakuvalo se...........

Evo jedna sveza informacija od juce, bese na nacionalnoj kanadskoj televiziji CBC. Pokrenuta je rasprava oko promene imigraconog zakona na koji se zali i sama ministarka Finley.
Skoro su ponovo dosli do cifre od oko 1 milion aplikacija i zato je cela procedura produzena.

Ono sto ministarka trazi jeste da se promeni dosadasnja praksa procesuiranja aplikacija po onom redosledu kako su predate i da se da prednost deficitarnim zanimanjima, to su uglavnom zanatlije. To bi moglo da znaci da ce ostali biti u zapecku i cekati prilicno dugo. Tj. po novom zakonu se svakom imigracionom sluzbeniku ostavlja diskreciono pravo da odbije aplikaciju u samom startu cak i onima koji imaju potrebne bodove ali nisu na listi prioriteta.

Glasanje o novom zakonu je krajem maja u parlamentu, sta ce biti ostaje da se vidi.
Zakuvalo se...........

:D
mi smo danas poslali nasu aplikaciju
konacno :D

Ova informacija vec neko vreme sedi na sajtu http://www.cic.gc.ca/english/department/laws-policy/irpa.asp
a meni zvuci tako konacno i zvanicno, mada se ne spominju nikakve zanatlije, kaze da ce zanimanja biti javna tj. objavljena, ali nigde nema... tako sam ja nasla neke liste zanimanja u kojima je lako naci posao za ovu i sledecu godinu, pa sam bila srecna kada sam pronasla i sebe i muza tamo... ali me ti sa ovim zanatlijama bas polio onako.

covece... zanatlija!
pa nece valjda samo zanatlije?????

Ova informacija vec neko vreme sedi na sajtu http://www.cic.gc.ca/english/department/laws-policy/irpa.asp
a meni zvuci tako konacno i zvanicno, mada se ne spominju nikakve zanatlije, kaze da ce zanimanja biti javna tj. objavljena, ali nigde nema... tako sam ja nasla neke liste zanimanja u kojima je lako naci posao za ovu i sledecu godinu, pa sam bila srecna kada sam pronasla i sebe i muza tamo... ali me ti sa ovim zanatlijama bas polio onako.

covece... zanatlija!

Pa oni su u ovom momentu najpotrebniji za kanadsku ekonomiju. Problem je taj sto su po postojecem zakonu u zemlju uglavnom ulazili visoko obrazovani ljudi a potreba za istima je daleko niza od pomenutih zanata tipa, varioci, elektricari, vodoinstalateri, mehanicari, itd..........
Ja sam pomenuo zanatlije ali nisam rekao da su samo oni na listi prioriteta, tj. imigraciono ministarstvo ce u dogovoru sa provincijama i teritorijama odrediti te prioritete i na osnovu toga odlucivati koji profili ce biti na vrhu te liste. Nigde se ne kaze da ce prestati da "uvoze" visoko obrazovane ljude ali postoji sansa da isti budu nize na listi prioriteta.

Ostaje da se vidi da li ce uopste novi zakon biti usvojen i kakve ce promene uslediti ali je izvesno da nesto mora da se menja jer su opet kao i pre 6-7 godina u imigracionom dosli u corsokak sa skoro milion aplikacija koje se nikako ne mogu resiti u skorije vreme.

Poslednja izmena:
Pozdrav,zanima me jedna informacija,ako neko ima odgovor.Student sam 5 godine medicine,imam neke rodjake u Torontu koji se ponudili da me prime :) E sad,ako ne lazu,ja bih rado otisao,a zanima me da li postoji mogucnost da tamo dovrsim skolovanje(po nasem programu jos mi je ostalo godinu dana studiranja i desetak ispita)?Da li se priznaju polozeni ispiti,mora li se polagati neka razlika predmeta,engleski...i tako to?I naravno koliko to kosta?U slucaju da nije moguce,kakvi su uslovi za nostrifikaciju diplome medicinskog fakulteta? Hvala unapred :)

covece... zanatlija!

Uraaaa!!! za zanatlije

Pozdrav,zanima me jedna informacija,ako neko ima odgovor.Student sam 5 godine medicine,imam neke rodjake u Torontu koji se ponudili da me prime :) E sad,ako ne lazu,ja bih rado otisao,a zanima me da li postoji mogucnost da tamo dovrsim skolovanje(po nasem programu jos mi je ostalo godinu dana studiranja i desetak ispita)?Da li se priznaju polozeni ispiti,mora li se polagati neka razlika predmeta,engleski...i tako to?I naravno koliko to kosta?U slucaju da nije moguce,kakvi su uslovi za nostrifikaciju diplome medicinskog fakulteta? Hvala unapred :)

Znam pouzdano primer jednog coveka koji je morao da izadje iz zemlje(Srbije) jer mu isticalo godinu dana od dobijanja papira,da mu nebi propala viza a ostao je na zadnjoj godini ekonomije u Beogradu. Posle izvesnog vremena (neznam tacno koliko je proslo ali nije puno-vremenski, mozda godinu dana) vratio se samo da zavrsi faks da mu nebi propalo sve, i otisao je ponovo nazad i sad mora jos jednu godinu da zavrsi tamo(da li je to neka razlika ili sta pojma nemam)ili su to neki post dipl.neznam o cemu se radi tacno, zaposlio se u medjuvremenu na nekom Univerzitetu u Torontu ali kao spoljni momak pa je tamo nesto iscackao uglavnom kad zavrsi tu godinu priznaje mu se faks.I ne planira da ode sa tog radnog mesta iako je fizikalisanje jer kao radnik Univerziteta ima pravo na neke besplatne kurseve i hoce sve da iskoristi pa ce dalje onda.
Neznam koliko ti je bas ovo bilo od neke pomoci.

Predao sam prijavu za iseljenje u martu ove godine, a u ambasadi su je primili 3. aprila. Do sada nisam dobio AOR. Da li neko zna kada bih mogao da ocekujem njihov email? Hvala

AOR ces dobiti postom u koverti, ne mailom, a kad, samo ptice znaju, sta rade u Becu boga pitaj, mrtvo more. Mozda ti stigne sutra a mozda za 2 meseca. Videcemo sta ce da bude s ovim novim zakonom i kada i kako ce poceti da ga primenjuju. :(

Puno srece i pozdrav,

Sinisa.

P.S. : imas li mozda AEO (job offer), to menja stvari draaasticno....

Grandic, da li ubrzava stvari oko papira, ako sada nadjemo nekim slucajem neki job ofer? Buduci da smo dobili AOR. Ili to sada ne moze?
Puno pozdrava, Bojan

AOR ces dobiti postom u koverti, ne mailom, a kad, samo ptice znaju, sta rade u Becu boga pitaj, mrtvo more. Mozda ti stigne sutra a mozda za 2 meseca. Videcemo sta ce da bude s ovim novim zakonom i kada i kako ce poceti da ga primenjuju. :(

Puno srece i pozdrav,

Sinisa.

P.S. : imas li mozda AEO (job offer), to menja stvari draaasticno....

Grandic, da li ubrzava stvari oko papira, ako sada nadjemo nekim slucajem neki job ofer? Buduci da smo dobili AOR. Ili to sada ne moze?
Puno pozdrava, Bojan

Da, mozes i naknadno poslati AEO, jedino to i primaju, osim promene adrese i povlacenja aplikacije.
I ubrzace proces mnogo, za godinu dana si tamo, max.

Pozdrav Bojane i puno srece.

Cekanje, prvi put cujem da su nekom poslali AOR mailom, izgleda da vise nemaju vremena ( :) ) ni koverte da salju ....a ne da ne rade nista, nego NISTA. Moguce. Ma ni na mailove vise ne odgovaraju kad ih pitas za status aplikacije.Da, meni je u AOR pisalo "up to 12 months" vreme cekanja, a ja se nadao bice za 6-9 meseci, kao i ostalima pre mene, kad ono ne lezi vraze, dodjose konzervativci na vlast, pa uvedose SAP, pa promene ljudstva u ambasadama, pa nagomilavanje aplikacija, i evo u Julu ce biti okruglo 2 godine kako cekamo, kao i ostali koji su predali otprilike kad i mi, a to je do 2 meseca pre uvodjenja SAP-a.
Kad samo pomislim da sam mogao predati 3 meseca pre , uh, sad bi vec uveliko bili tamo, ali nema veze, ko zna zasto je to dobro. ...........Ma nije dobro, gde dobro.

Pozdrav.

Sinisa.

mi smo predali pre godinu i malo jace aplikaciju, ali AOR je bio samo mailom.
Uzasni su, ja ne znam sta rade u toj ambasadi, najbolje objasnjenje je, mislim da sam ga procitao na ovom forumu, da se drasticno smanjila kvota viza koje odobrava ambasada u Becu.
Nama u AOR-u pise 36-48 meseci, tako da ne mogu ni da zamislim kada ce tek nas kontaktirati, ali ako nam se strpljenje isplati mislim da cemo sve brzo zaboraviti.
Pozdrav svima, pa da nas neko obraduje u sto skorije vreme.

cekanje, cekanje...mi smo usli u drugi mesec...cekanja. I nije da ne prolazi vreme, ali ipak, ako pomilsim na 3 godine...katastrofa..Bilo bi bolje znati pa onda praviti decu, pa kada odes spreman si za sve nove izazove koji te cekaju.
Ja sam krenuo da ucim francuski, sta da radim...valjda ce mi se to tamo abrem malo isplatiti...zavrsavam neke kurseve za prodaju avio karata i sl...
Pokusao sam ad najdem na cic canada neki mail, da nekome pisem da kazu konkretno nesto, jer ovo je sve tra la la la...
E blago ljudima koji su vec tamo...valjda cemo i mi u neko dogledno vreme imati otvorena vrata u svet...
Puno pozdrava svima, Bojan

mi smo predali pre godinu i malo jace aplikaciju, ali AOR je bio samo mailom.
Uzasni su, ja ne znam sta rade u toj ambasadi, najbolje objasnjenje je, mislim da sam ga procitao na ovom forumu, da se drasticno smanjila kvota viza koje odobrava ambasada u Becu.
Nama u AOR-u pise 36-48 meseci, tako da ne mogu ni da zamislim kada ce tek nas kontaktirati, ali ako nam se strpljenje isplati mislim da cemo sve brzo zaboraviti.
Pozdrav svima, pa da nas neko obraduje u sto skorije vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back