Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je neko radio SW Immigration, a da je imao sredjen posao. Ako jeste ili znate nekoga, molim vas za informaciju. Mi se srepmamo ovih dana da apliciramo, ali istovremeno kopamo neku potvrdu, tj zaposlenje. Da li moze supruznik koji nije aplikant, da nadje posao i da li se i onda ubrzava proces. Strasno mi je pratiti ovo i pomisliti da cu cekati dve gopdine mozda. Hvala unapred

da li mozete da napravite da on bude principal applicant?

U pravu si, mi iz druge polovine 2006 sad nemamo kuda.
Sta god da uradimo nece valjati.
Zato treba biti strpljiv jos 12 meseci, pa sta nam Bog da!

Iskreno se nadam da ce biti manje od 12 meseci.....medjutim, realno, da sad krenu da nam traze papire tesko da bi se proces zavrsio pre 2009. godine. Dok pogledaju dokumenta jedno tri meseca, pa onda lekarski otprilike isto toliko i nakraju viziranje pasosa nesto manje, obrni okreni bojim se da si u pravu, jos minimum godinu dana....samo mi je zao izgubljenog vremena. Gledano iz Kanadske perspektive za 18 meseci mozes ladno da se skucis, nadjes poso, prosto da se uklopis u sredinu i da pravis planove, ovako, svaki dan pretrazujem forume u nadi da ce neko da napise da je napokon nesto krenulo da se desava. Pateticnoooo :(

Ljudi,

Mozda je glupo ovo sto cu pitati ali treba mi vase misljenje ili iskustvo.

Sta se desava ako na lekarskom ustanove trudnocu?

Da li to moze da odlozi ili spreci resavanje aplikacije?

Da li moze da se desi da odbiju aplikaciju zbog ustanovljenje trudnoce?
Ja licno mislim da ne bi trebalo, ali sta vi mislite?

Hvala unapred.

sto se tice trudnoce ja sam se raspitivala jer sam htela da rodim drugo dete kad vec cekam 20 meseci papire ali ako dobijem kartone za lekarski onda moram da cekam porodjaj jer ne rade snimak pluca trudnicama i mora da se odlucis posle porodjaja da li zelis da dojis jer nije bas preporucljivo da se porodilja zraci ako zeli da doji . posle porodjaja izvadi se izvod iz maticne knjige za bebu odrade ostali clanovi lekarski i to je to , sto znaci ako je zena u drugom stanju procedura miruje do porodjaja jer je to upravo bio slucaj sa nasom drugaricom koja je vec u kanadi i koja je vec prosla sve ovo i otisla iz srbije sa bebom od 3 meseca a bila je 4 mesec kada su stigli kartoni za lekarski. proverila sam ovo i kod lekara koji su ovlasceni za lekarske preglede za kanadu i dobila isti odgovor

Da li kredit za stan moze biti prepreka za dobijanje vize, da li to neko proverava i da li viza zbog toga moze biti stopirana i sl.?
Ako neko zna kako se na ovo gleda, ili zna neki slican slucaj neka ostavi odgovor !?

Sumnjam,Iako postoji mogućnost da kroz kreditni biro saznaju kreditne aktivnosti pojedinca ne verujem niti da to rade niti da to može da bude nekome problem.Do sada nisam naišao na netu da neko pominje takav slučaj.

Kakva su iskustva u slucaju kad imate arranged employment? Koliko se moze ocekivati da ce da traje proces, ukoliko se aplikacija podnosi sada?

trebao bi da ako ne brže od nas onda barem 1000% rešiš pozitivno zahtev za vizu.Bilo bi dobro kada bi se neko javio sa takvim rešenim slučajem pa da podeli sa nama...

Ne zaboravi da arranged employment treba da odobri HRSDC,znači ne samo pismo od eventualnog poslodavca.Ako hoćeš malo više detalja pusti mi pm jer je moj stric iz Can. već pokušavao da mi to završi ali ispalo je da je suviše komplikovano.O tome sam pisao nekoliko stranica unazad.

sa CICa
Note: You cannot arrange for an HRSDC confirmation of a job offer. Your employer must do this.

sto se tice trudnoce ja sam se raspitivala jer sam htela da rodim drugo dete kad vec cekam 20 meseci papire ali ako dobijem kartone za lekarski onda moram da cekam porodjaj jer ne rade snimak pluca trudnicama i mora da se odlucis posle porodjaja da li zelis da dojis jer nije bas preporucljivo da se porodilja zraci ako zeli da doji . posle porodjaja izvadi se izvod iz maticne knjige za bebu odrade ostali clanovi lekarski i to je to , sto znaci ako je zena u drugom stanju procedura miruje do porodjaja jer je to upravo bio slucaj sa nasom drugaricom koja je vec u kanadi i koja je vec prosla sve ovo i otisla iz srbije sa bebom od 3 meseca a bila je 4 mesec kada su stigli kartoni za lekarski. proverila sam ovo i kod lekara koji su ovlasceni za lekarske preglede za kanadu i dobila isti odgovor

U vreme kad smo supruga i ja predavali zahtev ona je bila u 6 mesecu trudnoće.Mučilo me je pitanje šta da radim kad se rodi dete,jer u zahtevu navodiš članove porodice,a dete u tom trenutku nije bilo ni rodjeno.Dobio sam u ambasadi(naravno u BG,od naše službenice) odgovor da se,ako dobijemo vizu samo doplati za dete i to je to.Ostaje mi da čekam da nas nekada daj bože pozovu pa da to i potvrdim.

trebao bi da ako ne brže od nas onda barem 1000% rešiš pozitivno zahtev za vizu.Bilo bi dobro kada bi se neko javio sa takvim rešenim slučajem pa da podeli sa nama...

Ne zaboravi da arranged employment treba da odobri HRSDC,znači ne samo pismo od eventualnog poslodavca.Ako hoćeš malo više detalja pusti mi pm jer je moj stric iz Can. već pokušavao da mi to završi ali ispalo je da je suviše komplikovano.O tome sam pisao nekoliko stranica unazad.

sa CICa

Znam sve te detalje oko HRSDC. Imam tamo brata koji je prilicno uticajan i kaze da mu to nije problem za resiti. Javljam koliko je bilo komplikovano...

U vreme kad smo supruga i ja predavali zahtev ona je bila u 6 mesecu trudnoće.Mučilo me je pitanje šta da radim kad se rodi dete,jer u zahtevu navodiš članove porodice,a dete u tom trenutku nije bilo ni rodjeno.Dobio sam u ambasadi(naravno u BG,od naše službenice) odgovor da se,ako dobijemo vizu samo doplati za dete i to je to.Ostaje mi da čekam da nas nekada daj bože pozovu pa da to i potvrdim.

Evo cisto da ne budes u dilemi....ja sam postao tata po drugi put posle slanja aplikacije i trazio sam da mi iz Beca posalju instrukcije sta da radim.....Ljudi mi fino cestitali dete rekli da posaljem priznanicu da sam platio fee za bebu, izvod iz maticne knjige rodjenih, bebinu sliku :confused: (nije mi jasno zasto, dok oni rese predment mali ce krenuti u skolu :) :roll: ) i update-ovan application form.....Mnogo su fini, jos kad bi poceli da rade to bi bilo sjajno :rolleyes:

Sta se dogodilo u radu ambasade u Becu izmedju 2006 i 2008? Evo sta se dogodilo. Broj viza tj kvota za Bec je smanjena za 2006 u odnosu na prethodnu godinu 40%. Kvota za 2007 je bila 400 viza a sada za 2008 samo 215 viza. To je jedini razlog sto cekamo ovoliko dugo (moj slucaj vec 587 dana) u odnosu na prethodnike iz 2005/2006. Sta ce biti dalje.... To samo oni znaju. Jos te promene zakona....

Sta se dogodilo u radu ambasade u Becu izmedju 2006 i 2008? Evo sta se dogodilo. Broj viza tj kvota za Bec je smanjena za 2006 u odnosu na prethodnu godinu 40%. Kvota za 2007 je bila 400 viza a sada za 2008 samo 215 viza. To je jedini razlog sto cekamo ovoliko dugo (moj slucaj vec 587 dana) u odnosu na prethodnike iz 2005/2006. Sta ce biti dalje.... To samo oni znaju. Jos te promene zakona....

Sto bi rekli ljudi...., bas smo k...te srece.

Pozdrav svima!
Nesto smo razmisljali oko toga koliko cemo duuuugo cekati na vizu i to koliko ljudi sa ovog foruma (nosioci) imaju godina, jer se mnogi zale da ako budu cekali jos 1, 2 ili 3 godine, onda ce da polude, obese se... :)
Pa, ako vam nije tesko napisite ko ima koliko godina, cisto orijentaciono nas zanima ko je u kolikim g _ _ _ _ ma.

Ja sam nosilac i imam 26 godina.
poz!

Da vas utjesim....
Imam 33 godine, suprug-nosilac aplikacije 34 i dece komada dva u predpubertetu tj. 8 i 9 godina.

385 dana smo "in process"

Ne treba vi nikog da tesite, vama treba da zavide jer ste vi resili vrlo vazno pitanje: imate dvoje dece i u velikoj ste prednosti:
Klinci ce ici u skolu, a vi cete odmah startovati sa vasim poslovima, i nema sanse da vam bude lose!

Pozdrav!

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje,ako neko moze da me posavetuje. Sta mislite koliko je pametno imati polisu zivotnog osiguranja u Srbiji ako cekas iseljenje. Naime raspitavali smo se kod rodbine i sve ove Evropske osiguravajuce kuce koje su kod nas "aktuelne" tamo su naravno potpuni anonimusi. Da li je neko (obracam se forumasima koji su imali malo vise srece pa su se vec domogli Kanade) imao slicno iskustvo i da li postoje eventualne komplikacije kod placanja rata ili u slucaju (ne daj Boze) nastupanja osiguranog slucaja (neke nezgode i sl.)?

Kanadski imigracioni sistem je ocigledno na prekretnici. U ocajnom stanju.
Pritisak na isti vrse sa jedne strane politicari koji malo rade na tome da se sam sistem stvarno pojednostavi a radikalnije poteze ne smiju povuci iz straha za gubitkom glasaca, pogotovo ovi koji su sada na vlasti (konzervativci) koji su vec jednom prosli kroz to sito.
A sa druge strane su kanadjani svesni da vecina imigranata koja dolazi nije u stanju da placa porez jer su to dobrim delom stariji ljudi (spajanje porodice), a oni koji su sposobni da rade i placaju nazalost nemaju priznatu strucnu spremu pa ih to malo j..., itd. Prica ide u nedogled a mi koji smo usli u taj proces nazalost moramo cekati razresenje.

Broj zaostalih slucajeva se povecava iz dana u dan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back