Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jedna RADOSNA VEST....!!!

Jutros su nam stigli papiri za lekarski i zahtev za update nekih dokumenata( uv. o nekaznjavanju, kopija radne knjizice, reference od poslodavca, potvrda iz banke...to sad svima traze uz lekarski.)
Inace, koverta je stigla iz Kanadske ambasade u Beogradu, prebacili su nas u BG radi "expeditivnijeg resavanja aplikacija".

eto, konacno dobra vest za JUL-Avgust 2006 aplikante.
Inace, AOR nam je 2. Avgust 2006.

Pozdrav,

Sinisa.

Evo jedna RADOSNA VEST....!!!

Jutros su nam stigli papiri za lekarski i zahtev za update nekih dokumenata( uv. o nekaznjavanju, kopija radne knjizice, reference od poslodavca, potvrda iz banke...to sad svima traze uz lekarski.)
Inace, koverta je stigla iz Kanadske ambasade u Beogradu, prebacili su nas u BG radi "expeditivnijeg resavanja aplikacija".

eto, konacno dobra vest za JUL-Avgust 2006 aplikante.
Inace, AOR nam je 2. Avgust 2006.

Pozdrav,

Sinisa.

Sinisa nemas pojma koliko mi je drago!

Evo, juce stiglo jos jednom drugaru, AOR mu je 22. Avgust 2006, isto, papiri za lekarski i iste dopune.
Aleksandre, pa ti si za MALO zakasnio sa predajom papira :( . Vidim na trackit-u da si poslao 1. Septembra. Steta, da si samo koji dan ranije...
Mada verujem da cete i vi brzo doci na red, izgleda da su se bas bacili na posao i mozda je dobro sto su nas prebacili u Beogradsku ambasadu, jer su u Becu prenatrpani.
Ovi bas rade...

Pozdrav.

Evo, juce stiglo jos jednom drugaru, AOR mu je 22. Avgust 2006, isto, papiri za lekarski i iste dopune.
Aleksandre, pa ti si za MALO zakasnio sa predajom papira :( . Vidim na trackit-u da si poslao 1. Septembra. Steta, da si samo koji dan ranije...
Mada verujem da cete i vi brzo doci na red, izgleda da su se bas bacili na posao i mozda je dobro sto su nas prebacili u Beogradsku ambasadu, jer su u Becu prenatrpani.
Ovi bas rade...

Pozdrav.

Grandic moje cestitke... drzim vam fige.. i samo naprijed.. jako mi je drago zbog vas.

E, covece, najzad, nakon 2 godine... Pa, cestitamo! I nek je sa srecom.
Ja inace ovih dana dobih turisticku vizu, kontam malo do Winnipega u izvidnicu krajem meseca ;). A kad se vratim, tek me ceka zli IELTS, pa onda podnosenje papira i AOR... eh, a onda, tamo negde 2010 eventualno i poziv na lekarski :cry:

pozdrav, evo i ja sam dobio one podatke da uradim update, znaci potvrde o neosudjivanju i slicno...
AOR bio 21 jul 2006. To je to.Cisto da se javim. Ono sto me zanima je za koliko vremena se dobija PR Card i kako je najbrze doci do nje.

Jesi li dobio i formulare za lekarski ?
Sto pre salji update i radi lekarski, valjda ce pre i da stigne viza. PRC dobijas tek kad stignes u Kanadu.
A videcemo koliko ce da traje do dobijanja vize u pasosu...
Sad su krenuli ovi novi momenti sa BG ambasadom, pre toga je od lekarskog do vize u pasosu bilo potrebno VRLO kratko vreme, mesec-dva , najvise...

Pozdrav i sve najbolje.

Sinisa.

Jesi li dobio i formulare za lekarski ?
Sto pre salji update i radi lekarski, valjda ce pre i da stigne viza. PRC dobijas tek kad stignes u Kanadu.
A videcemo koliko ce da traje do dobijanja vize u pasosu...
Sad su krenuli ovi novi momenti sa BG ambasadom, pre toga je od lekarskog do vize u pasosu bilo potrebno VRLO kratko vreme, mesec-dva , najvise...

Pozdrav i sve najbolje.

Sinisa.
nisam, dobio samo dva lista sa uputstvima sta jos da dostavim ponovo: dokaz o parama u banci, potvrdu da nisam osudjivan itd...I za to imam 90 dana da dostavim.

nisam, dobio samo dva lista sa uputstvima sta jos da dostavim ponovo: dokaz o parama u banci, potvrdu da nisam osudjivan itd...I za to imam 90 dana da dostavim.

Cudno, svi koje znam u ovoj turi sa AOR-ovima od 2.Avgusta do 14 Avgusta su dobili i papire za lekarski.
A tvoj AOR je jos stariji.
Mada , kad pomislim da ima nekih isto iz nase ture koji jos nista nisu dobili, dobro si prosao. Bar znas da finisiraju tvoj slucaj.
Evo, iz regiona, tacnije iz zemalja za koje je zaduzen Bec, NIKO nista nije dobio osim nas kojima su fajlovi prebaceni u BG.
:)

Bice.

Srecno.

Nije me dugo bilo pa nisam bas u toku...
Mi smo aplicirali u decembru 2006 i od tada cekamo kao i vecina vas...
U medjuvremanu dok smo tako cekali dobili smo bebu :heart: tj. decaka koji sad ima skoro 6 meseci. Nismo slali nikakvu dopunu jer sam ja shvatila da cemo sve to poslati kad nas oni budu kontaktirali za svu ostalu dokumentaciju.
Dali sam u pravu?
Ili bi trebali da ih obavestimo o nasem trecem clanu i kojim putem?

Nije me dugo bilo pa nisam bas u toku...
Mi smo aplicirali u decembru 2006 i od tada cekamo kao i vecina vas...
U medjuvremanu dok smo tako cekali dobili smo bebu :heart: tj. decaka koji sad ima skoro 6 meseci. Nismo slali nikakvu dopunu jer sam ja shvatila da cemo sve to poslati kad nas oni budu kontaktirali za svu ostalu dokumentaciju.
Dali sam u pravu?
Ili bi trebali da ih obavestimo o nasem trecem clanu i kojim putem?

U pravu si, tek kada budu trazili update dokumenata poslacete izvod iz maticne knjige rodjenih za bebu i uplatiti jos 550 CAD.

Inace mi smo predali u septembru 2006 i cekamo bebu, ja sam u 5.mesecu trudnoce.

Pozdrav!

Obavesti ih odmah, zasto cekati poslednji momenat, nista ne gubis ako to odmah uradis, to te ceka pre ili kasnije.....

Ljudi su predali po SAP-U sto znaci da nijedan dokument nisu poslali.
Izricito je naglaseno da nikakva obavestenja ne treba slati osim promene adrese i sl.

Kako je bilo ranije ne znam, ali u poslednje 2 godine za ljude koji predaju samo prijavu za cekanje u redu vazi ovakav sistem, nikakva obavestenja dok oni to ne zatraze.

Ne govorim ovo napamet jer sam se ja vec raspitala na tu temu. Mi aplikanti po tzv novom sistemu ne predajemo ni jedan jedini dokument dok oni to ne zatraze pa je logicno da ih nikakva informacija o nasim zivotima ne zanima pre nego sto pristupe obradi nasih aplikacija.

Kada si ti predao svoju prijavu? Ako si pre septembra 2006 onda ima smisla ovo sto pricas, ali ne za slucaj simplified application process.

Pozdrav!

U pravu si, tek kada budu trazili update dokumenata poslacete izvod iz maticne knjige rodjenih za bebu i uplatiti jos 550 CAD.

Inace mi smo predali u septembru 2006 i cekamo bebu, ja sam u 5.mesecu trudnoce.

Pozdrav!

Ispravka, ne uplacujete 550 $ za bebu, nego 150. Prva cifra je za glavnog aplikanta i sve ostale starije od 22 godine, ......mladji od 22 , ako nije muz ili zena glavnog aplikanta, placaju 150 CAD.
Kad budu trazili update, tj supporting documents.

Pozdrav.

Ispravka, ne uplacujete 550 $ za bebu, nego 150. Prva cifra je za glavnog aplikanta i sve ostale starije od 22 godine, ......mladji od 22 , ako nije muz ili zena glavnog aplikanta, placaju 150 CAD.
Kad budu trazili update, tj supporting documents.

Pozdrav.

Hvala Grandic cenim svaku tacnu ispravku narocito ako treba manje da se plati od ocekivanog! :super:

Veliki pozdrav i drzim ti fige da ti i tvoja porodica sto pre dobijete vizirane pasose!

hej ljudi,
kako je doslo leto tako je pomalo zamro forum...
Proslo je skoro 4 meseca i osim aor-a nista...Verovatno ce ovo cekanje da se produzi... Bilo bi super da ovi koji su dobili update dokumenata napisu koju rec ako imaju nesto novo da podele sa nama. U avgustu bi trebalo da bude neka sednica u vezi novog nacina aplikacija posle februara...nadam se da ce se nesto ubrzati...DEte ce nam vec biti spremno za skolu kada odemo, a dotle cemo da je ucimo engleski pa da bude spremna :)
A mozda se rodi jos koje :) jer ne vredi cekati...omatorismo cekajuci, pa reko bolje da radjamo decu i doemo spremni tamo :)
Puno pozdrava svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back