mojickamala:
Muz mi je masinski inzenjer.
Covek ima masinsku radionicu.
Rekao je da bi poslao papire da ga trazi.
Mislim, imamo mi dovoljno poena i bez toga, ali je problem sto mi se ne ceka 3-4 godine na resenje.
Nemojte biti nestrpljivi i ici glavom kroz zid. Radi se o tome da cete u ovoj proceduri oko obezbedjivanja posla izgubiti sigurno pola godine, nije to bas za mesec dana. Sa druge strane, niko ti ne garantuje da ce se cela stvar pozitivno zavrsiti, kao sto si cula iz prethonog posta, a o tome se dosta pisalo i ranije, cela stvar je prilicno komplikovana , pogotovu sto u tvom konkretnom slucaju, tj. tvog muza, on ne spada u kategoriju deficitarnih radnika u ovom momentu, Kanadi sada trebaju odredjeni profili zanatlija i tome slicno.
Ne smete lagati jer mozete doci u nezgodnu situaciju, ako npr. kazete u palikaciji da je tvoj muz obican radnik masinske struke, i cela stvar ne prodje, onda kasnije ne mozete u redovnoj proceduri navesti da je on inzenjer, razumes.
Jos jedna stvar koju previdjas, radi se o tome da i cak ovam ova stvar prodje, u tom slucaju tvoj muz dobija samo privremenu radnu dozvolu, a u slucaju Skilled Worker kategorije nista se sa dobijenim poslom nece stvar ubrzati, znaci Human Resource salje odobrenu aplikaciju za posao u Bec koja se samo pridodaje vasoj aplikaciji za Permanent Resident.
Nemojte gubiti vreme, krenite sto pre u redovnu proceduru ako vec imate bodove, to mozete da uradite za nedelju dana jer ne saljete nikave papire, samo aplikaciju, naravno pod uslovom da je ILETS test odradjen.