Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, nisam mozda bio jasan, nisam mislio da saljes papire sa aplikacijom vec obavestenje da je test uradjen

Klika mene samo zanima o kakvom obavestenju da je neko polozio IELTS govoris. Pri predaji aplikacije za iseljenje po novoj proceduri ne salje se nista osim formulara ili ti aplikacije i potvrde o uplacenoj taksi bez ikakvih dokumenata, potvrda, izjava i slicno. Ja sam konkretno polozio IELTS pre podnosenja prijave samo iz razloga da bi znao koliko bodova mogu da upisem u aplikaciji sto je i logicno kao i zato sto sam sa vise strana cuo da je potrebno prvo poloziti test pa onda aplicirati. Nigde u prijavi ne postoji neka rubrika da se napise na osnovu cega si odredio sebi bodove o znanju jezika. Doduse na aplikaciji pise da u trenutku podnosenja prijave ispunjavas sve sto si u njoj i naveo. Takodje sa nekih stranih sajtova i diskusija sam saznao da mnogi podnose prijavu bez polozenog IELTS-a. Sta je tacno pravilno ne znam.
Mene samo zanima sta ako aplikacija koju je neko predao i polozio IELTS ne daj boze ne dodje na red u roku od dve godine od podnosena zahteva a svi dobro znamo da IELTS vazi samo dve godine. Da li se taj IELTS koji je polozen neposredno pred podnosenjem aplikacije uzima u obzir kao vazeci bez obzira kada aplikacija dodje na red za resavanje.

"...If you take the language test within one year of submitting your simplified application, the results remain valid and will be accepted as supporting documentation by the visa office."

Ja ovo razumem da ako si polozio IELTS maksimalno godinu dana pre nego sto si predao aplikaciju da ti je test validan bez obzira koliko ce tvoja procedura da potraje. Znaci ako si polozio test u januaru 2006 a predao najkasnije u januaru 2007 da tvoji rezultati vaze neograniceno.

Poenta simplified procesa je da zauzmes svoj red ALI TAKO DA SE IZBEGNE DUPLO SLANJE DOKUMENATA UKLJUCUJUCI I ISTICANJE VAZENJA TESTA.
ZATO ONI I NAGLASAVAJU DA SVE TVRDNJE NAVEDENE U APLIKACIJI U MOMENTU SLANJA MORAJU BITI TACNE. (to i potpisujes kada je predajes)

Inace, kada odredjujes sebi znanje jezika u prijavi, jasno su naznacene kategorije

HIGH = OCENA 7 I VISE NA IELTS-u
MODERATE = <7
Basic < 5 i td.

i moze da se zaokruzi samo ako imas na osnovu cega tj na osnovu svojih rezultata testa...

Pozdrav!

evo novih informacija
javili smo se ambasadi da nismo polozili IELTS, da smo tako razumeli, a ako smo napravili gresku, trazili smo uputstva sta uraditi da se to ispravi.
Njihov odgovor je da ce nam dati dalja uputstva kada za to dodje vreme.
Posto smo dobili AOR i broj, koji je verovatno broj naseg dosijea, pretpostavljam da ce sve biti OK.
Dobra stvar je da ste vi to vec uradili, pa znate sa koliko bodova raspolazete, a ja cu to uraditi kasnije, mada moj nivo engleskog je jako dobar, a kada sam racunao bodove uzeo sam veoma skromne rezultate, za svaki slucaj.
Kako ste se spremali za IELTS, ja imam par njihovih knjiga sa CD-ovima, a nezavisno od toga engleski ucim dva puta nedeljno sa profesorom.
Video sam da neke skole stranih jezika imaju u ponudi i spremanje za IELTS, da li je to neko probao, imate li neke dobre knjige da predlozite ili korisne savete da date u vezi polaganja.
Zna li se i za jedan slucaj od proslog septembra da je usao u drugu fazu prikupljanja i slanja dokumentacije?
Pozdrav svima

Aj da pokušam da vam malkice pomognem.
Ovo je link za ruski sajt koji je napravio lik u želji da pomogne svojim sunarodnicima koji bi da se isele u Kanadu, na njemu možeš naći besplatno gomilu materijala za spremanje IELTS, CAE i sličnih ispita svih nivoa (skenirane knjige, testovi, audio materijal, prebogata biblioteka književnih djela na engleskom.....) Pa sa srećom:)

Izvinjavam se unapred ako pitam glupa pitanja... molim vas nemojte se previse smejati :D

Posto se spremamo da predamo aplikaciju za Kanadu, uradila sam detaljno istrazivanje... i muci me jedna stvar tj. dve.
1. pauci (black widow spider)
2. zmije (rattlesnake)

Procitala sam da ih ima. Mene je to prilicno uplasilo. Mozete li mi vi, ljudi iz Kanade reci da li i gde se ljudi susrecu sa ova dva problema... da li toga zaista ima svuda. Ne znam ni tacno sta treba da pitam u vezi sa ovim jer zaista mi je sve to mnogo egzoticno. Ceo zivot sam u Evropi, u urbanim krajevima. Zmije sam videla samo u zoo vrtu.

Takodje, procitala sam celu ovu temu (verovali ili ne), trebalo mi je par dana, ali sam uspela. Nije mi jasno da li oni novi termini oko aplikacije (36-48 meseci) znace da ces u tom roku dobiti zeleno svetlo za odlazak u Kanadu ili toliko treba da ti inicijalno zatraze dokumente.

Jos jedno pitanje :) ako se ode u kategoriji skilled worker, da li mozes da budes self employed ili , tj. da li postoji kasnije neka kontrola u vezi sa tim.

Hvala unapred :)

Nema potrebe da razbijas glavu oko ovih zmija i paukova, ako ih i ima to su samo odredjeni delovi drzave, uglavnom na jugu B. Columbie, i mozda Manitobe. Ne mislis valjda da ces u velikim gradovima naci ova stvorenja?
Ja jos nisam cuo da je neko stradao u Kanadi od ujeda/uboda otrovnih zmija/paukova.

Ako bi necega covek trebao da se plasi, mada nema razloga za paranojom generalno, onda bih na prvo mesto stavio medvede kao potencijalnu opasnost za ljude kada se krecu po udaljenim predelima, planinama, itd.......
Ljudi uvek imaju strah od reptila, jer su tako nauceni, a recimo niko ne razmislja o tome da muzjak jelena moze da bude daleko daleko opasniji od zmije recimo. Ne dao ti bog da se nadjes oci u oci sa recimo odraslim muzjakom losa, ne da bi te razbucao...........ali `ajde da ne sirim strah medju nove imigrante :-), samo treba biti oprezan kada se ide u prirodu, daleko od civilizacije, i nauciti kako se ponasati u slicnim situacijama.

Sto se tice selfemployed kategorije, pa niko ti ne brani da zapocnes neki biznis kada dodjes ovde, krojis sebi zivot onako kako ti zelis, naravno postujuci pravila igre. Ali polako sa time, ima vremena za ulaganje, prvo dodji, prostudiraj situaciju i vidi kako sistem funkcionise, pa onda, ako imas ideju, kreni u neki biznis.

Pomoc!!! ...
Muz ima rodjake u kanadi koji nas pozivaju kod njih, mogu da nam posalju garantno pismo, ili eventualno
muzu garanciju nekog poslodavca. imamo dete od 3 god, zavrsenu srednju skolu , oboje, materijalo obezbedjeni, Da li neko moze da mi keze sta sve treba od papira, i da li u opste da pokusavamo i sta sve treba.... Taj rodjak nas ubedjuje da muz kao zanatlija tamo jako dobar posao moze da nadje....
Svi koji nesto znaju pisi te....

Pomoc!!! ...
Muz ima rodjake u kanadi koji nas pozivaju kod njih, mogu da nam posalju garantno pismo, ili eventualno
muzu garanciju nekog poslodavca. imamo dete od 3 god, zavrsenu srednju skolu , oboje, materijalo obezbedjeni, Da li neko moze da mi keze sta sve treba od papira, i da li u opste da pokusavamo i sta sve treba.... Taj rodjak nas ubedjuje da muz kao zanatlija tamo jako dobar posao moze da nadje....
Svi koji nesto znaju pisi te....

Pa neka taj poslodavac pokrene proceduru , to vam je jedina sansa. Ovo u vezi garantnog pisma rodjaka, to nista ne znaci.
Neka taj poslodavac nazove imigraciono i raspita se sta sve treba da uradi. Moze dobar zanatlija da nadje posao ali prvo treba da dobije papire i da udje u zemlju.

Nema potrebe da razbijas glavu oko ovih zmija i paukova, ako ih i ima to su samo odredjeni delovi drzave, uglavnom na jugu B. Columbie, i mozda Manitobe. Ne mislis valjda da ces u velikim gradovima naci ova stvorenja?
Ja jos nisam cuo da je neko stradao u Kanadi od ujeda/uboda otrovnih zmija/paukova.

Ako bi necega covek trebao da se plasi, mada nema razloga za paranojom generalno, onda bih na prvo mesto stavio medvede kao potencijalnu opasnost za ljude kada se krecu po udaljenim predelima, planinama, itd.......
Ljudi uvek imaju strah od reptila, jer su tako nauceni, a recimo niko ne razmislja o tome da muzjak jelena moze da bude daleko daleko opasniji od zmije recimo. Ne dao ti bog da se nadjes oci u oci sa recimo odraslim muzjakom losa, ne da bi te razbucao...........ali `ajde da ne sirim strah medju nove imigrante :-), samo treba biti oprezan kada se ide u prirodu, daleko od civilizacije, i nauciti kako se ponasati u slicnim situacijama.

Sto se tice selfemployed kategorije, pa niko ti ne brani da zapocnes neki biznis kada dodjes ovde, krojis sebi zivot onako kako ti zelis, naravno postujuci pravila igre. Ali polako sa time, ima vremena za ulaganje, prvo dodji, prostudiraj situaciju i vidi kako sistem funkcionise, pa onda, ako imas ideju, kreni u neki biznis.

Hvala ti kliko :)
vidim ja da se ti ne bojis tih zmija, mislim avatar i tako to :)

Nesto sam razmisljala, ako bi me jurio jelen, onda bih se sklonila iza nekog drveta pa bi se vijali oko njega dok on ne sredi rogove...
Njegovo oruzje je njegova slaba tacka.

Mislim... ne bih se ja setala sama po sumi, nisam ti ja u tom nature lover fazonu... volim ja prirodu, ali ne tako da bih zivela medju drvecem i medvedima... moze malo urbanija varijanta :)

Nego, mi ovde po kucama imamo paukova, ali nisu crne udovice. Nisam znala da su crne udovice isto samo u prirodi, mislila sam da su po kucama kao i ovi domesticus pauci.
A meni bas British Columbia zapala za oko, ne znam samo koliko je juzno taj deo koji mi se svidja... sad cu da vidim na google maps.

Pozdrav svima!
Prvi put sam na ovoj temi.Ispratila sam vas od pocetka do kraja(ha,ha,skoro ste mi kao familija) nestrpljiva sam da vas i ja ponesto priupitam (nadam se da necu ponavljati vec postavljana pitanja).Unapred vam se izvinjavam ako budem preopsirna, ali zaista zelim da podelim sa vama svoju pricu i mozda saznam nesto sto ce mi pomoci da pronadjem najbolje resenje.

Interesuje me ponajvise Klikino misljenje, jer je realno.Mislim da je covek zaista voljan da nesebicno podeli svoja iskustva i u krajnjoj liniji pomogne svojim savetom.Takodje bih volela da dobijem odgovor od sonje2009 obzirom da je u gradu za koji sam zainteresovana i Javorke jer je cini mi se dosla do nekih saznanja vezano za Arranged Emplpyment.

Naime,moja mala troclana porodica( imamo trogodisnju devojcicu) vec predugo samo razmislja o iseljenju u Kanadu. Suprug ima u Edmontonu dva rodjena strica od kojih je jedan tamo preko trideset godina(stekao tamo dipl. inzenjera tehnologije radio na vrhunskoj poziciji u svetski poznatoj kompaniji, bogat).Pre trinaest godina preveo jos canova najuze porodice(imao prava da prevede 18), tako da je mom suprugu (izuzev njega i roditelja) skoro kompletna mnogobrojna familija u Kanadi i svi su njeni drzavljani.Ovaj drugi stric se bavi gradjevinskim radovima ali (to mi i nije bas najjasnije) kao polusamostalno u okviru velike kompanije.Sada najvise kupuje ,preuredjuje i prodaje kuce, ali i nadgleda poslove spec.ciscenja velikih ustanova (i sam je na tim poslovima preporucivao i zaposljavao neke nase ljude).Pretpostavljam da je i on sam to radio kada je dosao pa vremenom mozda unapredjen.

Napokon smo i mi cvrsto resili da definitivno odlazimo.E sada...tragamo za najbrzim i najsigurnijim putem.Ja imam cetvorogodisnji fakultet, suprug visu skolu, ali on ima zavrsenu srednju masinsku skolu (bravarski smer) tako da planiramo da taj zanat ponajvise iskoristimo u procesu za Albertu. Najveci problem je sto jako slabo govorimo engleski jezik(ja ucila riski ). Oboje smo na nekom nizem srednjem nivou pasivnog znanja, ma mozda i nize!Mislim da bi suprugu trebale godine da se samo pripremi za IELTS test, a prezauzet je.A sada kada sam cula koliko se ceka tim putem potpuno sam demoralisana.Zbog toga smo se odlucili da pokusamo preko Arranged Employment.

Jos nesto moram sa vama da prodiskutujem...naime ja sam poreklom iz mesta odmah pored Ruskog Krstura.Poprilicno sam upucena u sve detalje oko iseljavanja Rusina. Pre mesec dana smo suprug i ja proveli celo popodne sa Krsturcaninom i njegovom porodicom koji je zavrsio sa lekarskim pregledom i sada samo ocekuju vizu> Ceka nesto duze od ostalih jer ga je delom zakacio ovaj novi proces.Upoznao nas je sa svim detaljima oko iseljenja. Kada si ti Klika nedavno napisao da su to farmeri i da treba to i da dokazuju ja sam ga odmah pozvala i rekao mi je da niti njemu niti nikom od mnogobrojnih rodjaka i prijatelja koji su tamo nije to trazeno. Oni su mahom isli na Arranged Employment (najvise varioci ali i mnogi drugi zanati) i sustina celog procesa je bila da im neko tamo (North Batleford-provincija Saskatchewan) garantuje posao.Takodje nisu isli preko Rusinske crkve vec su samo og potrebnih 35 bodova dobijali 2 boda na pripadnost Rusinskoj zajednici.Sve ovo sto si ti Klika napisao verovatno jeste vazilo ali u pocetku. Izgleda su oni tamo dobro organizovani i prevode svoje.Inace novost je da je pre par dana U Novom Sadu( u kome zivim) na sajmu zaposljavanja potpisan sporazum izmedju pokrajine Saskatchewan i Vojvodjanskih celnika o zaposljavanju 50.000 Vojvodjana (nisam sigurna ali mislim da su radne vize u pitanju) razlicitih struka i profila ali najvise zanatlija ...stolata, vodoinstalatera , tapetara itd. Vest je objavljana kao udarna u najtiraznijem dnevnom casopisu BLIC.Ovaj talas se sada preneo i na susedni grad (iz koga sam ja) i na isti nacin su poceli da apliciraju (za Saskatchewan) i gradjani drugih nacionalnosti. Ali osnovno je da imaju nekog tamo ko im pomogne da dobiju garantovan posao na neodredjeno vreme,sa minimalnom cenom rada 13,5$ na sat.Do sada su odlazili za sest meseci do godinu dana,a sada je sve produzeno za nekih pola godine.Ovaj takozvani PNP (program) ima i Alberta i sada se ja sve nesto nadam. Letos je dosla suprugova sestra od tetke(koja je tamo vec 13 godina) i ona namerava da prevede rodjenog brata koji se ovog leta ozenio i zavrsio za varioca. Ona takodje kaze da je jako tesko,ali kako onda i kojim putem (sto je sama potvrdila) dolaze poslednjih meseci emigranti iz celog sveta u Albertu , koja dozivljaza pravi ekonomski bum.Kazu da ima 10.000 slobodnih radnih mesta u Edmontonu i da dolaze ljudi sa svih strana.

Klika...sonja2009....javorka ...i svi ostali dobre volje(koji nisu isli iskljucivo preko Skiiled workers) ...javite se da pokusamo da spojimo kockice .....u celinu....i mozda dobijemo neki odgovor....

na ovu nasu , vrelu,gorucu,molecu temu: kako do kanadske iseljenicke vize?

Imam pitanje za srna72. Koliko je vas prijatelj sa porodicom cekao od trenutka kada je poslao aplikaciju za iseljenje u Kanadu pa do trenutka dok nije otisao na lekarski. Kada je predao prijavu i po kom iseljenickom postupku je aplicirao, da li kao Skilled Worker Immigration Process ili neki koa neki drugi proces? Hvala na odgovoru.

Srna,

nemoj mesati Arranged Employment kategoriju sa ovim farmerima koje sam pominjao, to su dve razlicite stvari.
Pa ako imate vec nekoga od rodbine ko ima privatan biznis, onda neka oni pokrenu proces u imigracionom, odatle se krece. E kada vam Human Recourse u Kanadi odobri sve to, onda vi pokrecete proceduru za imigraciju u Becu, znaci aplikacija i sve sto uz to ide, ako mislite za stalno da se selite.
Ili da idete na ove varijante na privremene radne vize.

Neka taj vas rodjak nazove i raspita se u imigracionom sta i kako treba da pokrene celu stvar.

Odgovor za LLBG:
Krsturcani odlaze tako sto svako ko dobije vizu najcesce sa sobom u Kanadu ponese kompletne papire za nekoliko novih porodica(kojima je pre toga pronadjen posao tamo). Moj prijatelj je papire poslao u oktobru 2006 tom svom posredniku (rusinu sa kanadskim drzavljanstvom)koji mu je pronasao posao(on sam ne poseduje firmu tamo).Kanadsko imigraciono ih je obavestilo da su prosli nominaciju tako da su aplikaciju u Bec poslali u aprilu2007, a za lekarski je cekao oko cetiri meseca( jul 2007).Prosli su lekarski ali sada vec predugo cekaju vizu. Raspitacu se jos i po kom iseljenickom principu je aplicirao, jer sam licno pregledala papire koje je dobio od kanadskog imigracionog i tacno se secam da je pisalo Skilled Worker. Mada pretpostavljam da su oni isli na Provincial Nominees. Ovo cu jos proveriti sa zenom koja im svima popunjava aplikacije(ja nisam bas najbolja u engleskom).
Odgovor za Kliku:
Klika puno ti hvala na odgovoru. Moj suprug ima svu rodbinu tamo ,mada znas kakva je cesto situacija sa rodbinom.Vec predugo su tamo i poprilicno moramo da ih "jurimo" da nam pomognu jer su non-stop "prezauzeti". Bas zato mi je bilo drago kad sam u jednom od tvojih ranijih postova procitala da mislis da se vise radi u privatnom sektoru u Srbiji nego u Kanadi( oni nas neprekidno upozoravaju da cemo tamo proplakati zbog silnog posla i kako mi u Srbiji ne znamo sta znaci raditi). Nas dvoje vec godinama radimo u privatnom sektoru i to po 10 i vise sati dnevno i sve to za prakticno nista.
Nisam sigurna da ovaj drugi stric ima bas svoju firmu. Prvi stric ima samo veliki ugled u Edmontonu ,ali nije imao svoju firmu (ili mi ne znamo za to).

Za Srna72:
Za dolazak ovde najbolje kao sto je Klika napisao da Vas rodjak se raspita i to pokrene, naravno pod uslovom da hoce da Vam pomogne:Sto se Edmontona tice ja sam ovde vec cetiri godine, moj suprug devet godina i razmisljamo da se selimo.Svi pricaju o Bumu a pravo da ti kazem jedino je bum cena;Poslova ima za fizicke radnike i vozce kamiona ali nekih boljih poslova slabo ima;Stanovi su jako poskupeli jednosoban mi placamo $1000 sto je isto kao u Vankuveru i Toronto a nemoze se Edmonton porediti sa njima to su velegradi;Satnice su iste kao pre par godina, dosta ljudi odlazi odavde u druge delove Kanade;Zima je ovde duga, jos uvek nije pao sneg ali kada padne i spusti se tempertura na -30, -40 tako drzi do Maja meseca;Mi kao sto sam rekla cim se ukaze bolja prilika idemo odavde, u toplije krajeve;Trazimo po celom svetu poslove pa gde upali;Iz Edmontona je isto skupo ici za Srbiju, Bosnu...bivsu Jugoslaviju pa samo karta je $1800(povratna)+ostali troskovi oko $10000 za cetvroclanu porodicu minimum za jednu posetu nasem kraju;Ovde nasi zovu Edmonton Deadmonton;U svakom slucaju izbor je na Vama i zelim Vam puno uspeha u ostvarenju Vasih ciljeva.pozdrav

Pa,evo i ja bih da nesto pitam,cesljao sam forume,ne nadjoh nista konkretno po tom pitanja,a na stranici od kanadske vlade mi je nekako dvosmislen odgovor postavljen.
Pitanje glasi koje razlika u proceduri kod Provincial Nominee Program i ''obicni'' Skill Worker?
kako sam ja razumio,ovaj pojednostavljeni proces je kao neka precica na putu do Kanade,a ovaj PNP program,kao nije ?
Pa mi tu neke stvari nisu jasne? Ja sam mislio da je PNP kao bolji,jer se ''odlucujes'' gdje ces da zivis,jesam li ja to dobro razumio?

Pozdrav svima!
Po prvi put sam sa vama i sve sam pročitala što me je mučilo.Mogu vam reći da mi je sad toliko zeško da bi samu sebe pojela od muke.Mi smo aplicirali 17.Jula 2007 i naravno preko advokata iz Kanade CAMPBELL COHEN.Nisu uzeli neku veliku lovu za tu obradu ali mi je muka čto sam im i to dala.Učinjenom poslu mane nema.Završila sam Učiteljski fakultet imam osam godina radnog staža,govorim engleski i nemački.Sestra mi živi u Kanadi ali nije mogla mnogo da mi pomogne dobili smo par bodova na nju jer to nije rođena sestra već sestra od tetke.Klika veliko hvala na svim iscrpnim informacijama koje ovde daješ,da sam se bar ranije uključila.Pozdrav svima i čekanje ne gine.

Pa jedan nas "sapatnik" od onih koji su predali u periodu jun-avgust 2006.
Pitao covek mailom za status aplikacije pre 2 nedelje i to mu odgovorili.
A ne bih se slozio da je to uskoro (za 4-12 meseci).
A gde je lekarski, a gde je cekanje za poziv za viziranje pasosa.........itd
Daleko je sunce.

Pa moguce je da ce ga tek za 4-12 meseci pozvati da sakupi sva dokumenta i odradi lekarski......

To ce onda trajati tipa 20meseci heheheh

A jel taj nas saputnik :) ima sredjen posao tamo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back