Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ma to sam shvatio i raspitao se u vezi svega... zanima me kakve su realne sanse da ostanem posle tamo kao imigrant ako budem posedovao ca diplomu ?

sanse su velike jer sistem u tako uredjenoj zemlji ceni fakultetski obrazovane ljude pa jos kad se tamo diplomira to je prednost u startu.dok budes zavrsavao neki koledz postajace ti sve lakse da se asimilujes i na kraju ce ti pruzati puno toga.moj drug vec zavrsava studije u TO i vec neko vreme dobija konkretne ponude.
bez brige ako ikad odes.moj savet je da das sve od sebe na tom planu.srecno.

Da,dobili smo prekjuce dopis da smo odbijeni tj da je njihova sluzba odbila da nas pusti u Kanadu.

Sada jedino ostaje da se zivot organizuje u Srbiji.Potroseno nekoliko godina uzalud , ali sta da se radi.Zivot tece dalje.

Stvarno mi je zao. :(

Znam da ce ovo da zvuci kao popovanje, ali nista nije uzaludno i vec ces naci primenu tog znanja, bilo u Srbiji ili negde u svetu. :) To je moja filozofija koja me drzi u normali i pozitivi. Mada mogu samo da zamislim kakav je osecaj kada se toliko truda, energije i nadanja ulozi u nesto. :(

Nemojte sada ovu temu da pretvorite u temu o zalosti. Sale je utvrdio da Kanada ipak nije opcija za njega i to nije smak sveta. Kanadska viza u pasosu uopste nije sinonim za zivotnu i dozivotnu srecu. Svuda covek mora da se bori, a jos vise i teze u Kanadi gde nema ni kuceta i maceta. Nema ni nekog da ga pita kako mu je. Tamo je stranac, pao sa Marsa :) mislim, nisam bila u Kanadi jos uvek, ali rekoh zivim vec dugo u inostranstvu, tu sam sama i sa malim detetom i nemam bas nikakvu pomoc. Sve uvek moram sama, nema za mene odmora i pauze.

anyway, nemojte ljudi patetiku

ma to sam shvatio i raspitao se u vezi svega... zanima me kakve su realne sanse da ostanem posle tamo kao imigrant ako budem posedovao ca diplomu ?
Idi na sajt fakulteta koji je zanima i vidi opciju za strane studente,oni sigurno imaju svoju asocijacu. Inace ja znam za neke slucajeve da su dosli na studentsku,zavrsili fakultet sa jako dobrim uspehom i sredili papire. Poenta je da imas pare za studiranje i da zavrsis fakultet sa sto boljim uspehom i engleski da ti je tecan. Jer ces imati intervju tamo gde ce te pitati sve i svasta,e tu sada ides sa advokatom da te spremi.Ali ne moze ti pomoci ni advokat ako imas neki levi prosek i ne znas jezik.

Zao mi je zbog vas sale. Zivot tece dalje...
U svakom slucaju ko je covek covek je gde god da je, a ko je djubre moze biti i kralj sveta ali je i dalje djubre i mora da zivi sa sobom svaki dan, a to je pakao.
Ja se trudim da me u zivotu prvo nije sramota pred samim sobom.

A ko se sladi na tudjoj nevolji vratice mu se i neka ne misli da nece jer sigurno hoce.

Jos jednom pozdrav za sve forumase.

Kolika je šansa da diplomirani ekonomista sa velikim iskustvom nađe kakav takav posao u Kanadi nakon nekih godinu dana kada malo usavrši jezik?

E za takvo pitanje trebalo bi da postoji tema /Mi koji smo se snasli i zaposlili u Kanadi/
mozes da prelistas milion ponuda za posao na netu ali to ne znaci da ces tamo lako naci posao u struci...pogotovo bez njihovog iskustva, ne verujem da neko ovde moze da ti odgovori.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back