Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sanse su velike jer sistem u tako uredjenoj zemlji ceni fakultetski obrazovane ljude pa jos kad se tamo diplomira to je prednost u startu.dok budes zavrsavao neki koledz postajace ti sve lakse da se asimilujes i na kraju ce ti pruzati puno toga.moj drug vec zavrsava studije u TO i vec neko vreme dobija konkretne ponude.
bez brige ako ikad odes.moj savet je da das sve od sebe na tom planu.srecno.

U sustini je bitno kako se kockice sloze, mada ni tamo ne cveta cvece, ali ovde kod nas je totalni haos.
Interesuje me iskustvo nekih ljudi koji zive duze tamo, sta kazu na tu temu posao sa kanadskom diplomom evo konkretno za hospitality, hotel, food and beverage to me zanima najvise ???
Upoznao sam skoro jednog it strucnjaka sa kanadskim drzavljanstvom :S koji se vratio iz toronta verovali ili ne, ali on kaze dojadilo mu da vozi taxi :D, i onda se zamislim sta ja to palniram :-).

Poslednja izmena:
Idi na sajt fakulteta koji je zanima i vidi opciju za strane studente,oni sigurno imaju svoju asocijacu. Inace ja znam za neke slucajeve da su dosli na studentsku,zavrsili fakultet sa jako dobrim uspehom i sredili papire. Poenta je da imas pare za studiranje i da zavrsis fakultet sa sto boljim uspehom i engleski da ti je tecan. Jer ces imati intervju tamo gde ce te pitati sve i svasta,e tu sada ides sa advokatom da te spremi.Ali ne moze ti pomoci ni advokat ako imas neki levi prosek i ne znas jezik.

Jel postoji mogucnost za posdiplomske studije, i kolika je mogucnost da se u medjuvremenu srede papiri za radnu vizu, ili permanent resident?
Hvala unapred.

U sustini je bitno kako se kockice sloze, mada ni tamo ne cveta cvece, ali ovde kod nas je totalni haos.
Interesuje me iskustvo nekih ljudi koji zive duze tamo, sta kazu na tu temu posao sa kanadskom diplomom evo konkretno za hospitality, hotel, food and beverage to me zanima najvise ???
Upoznao sam skoro jednog it strucnjaka sa kanadskim drzavljanstvom :S koji se vratio iz toronta verovali ili ne, ali on kaze dojadilo mu da vozi taxi :D, i onda se zamislim sta ja to palniram :-).

Sve kada se sabere i oduzme bolje je u Kanadi.Za taksistu,kuvara,radnika na gradjevini...ti ne treba diploma. Mada recimo za medicinsku sestru,i profesore jezika haos,kazu sistemi zdravstva tj.obrazovanja nisu isti,morate da polazete neke razlike. Kakve razlike pr.profesor engleskog gramatika engleskog je ista u Srbiji i u Kanadi ? Medjutim tako stite svoje drzavljane koji su se skolovali u Kanadi,da oni prvi dobiju posao.
Ima jako puna posla u usluznim delatnostma,postoje kursevi od 6.-12.meseci.
Posao nije problem,moras znati jezik i stalno ga usavrsvati.
Ja kazem kada sam ja isao za Ameriku,nije bilo interneta sve se radilo peske,imas internet imas pristup svim informacijama.
Taj sto mu je dosadilo da vozi taxi,trebao je malo da sedne i da zagreje stolicu.
Mada treba ici utabanim stazama,a ne eksperimentisati kao sale sa francuskim i Quebecom
Ako imas priliku pali za Kanadu,posto je za Ameriku komlikovanije..

Jel postoji mogucnost za posdiplomske studije, i kolika je mogucnost da se u medjuvremenu srede papiri za radnu vizu, ili permanent resident?
Hvala unapred.

Sto se tice postiplomskh studija,one su ozbiljnije neko osnove. Sa studenskom vizom,moze da se dobije radna dozvola i moze da se radi u okviru campusa na fakultetu,mada imam informaciju da se sada sa tom radnom dozvolom moze raditi kod bilo kojeg poslodavca i bilo koji posao,osim vaspitaca i rada sa decom.
Radnu dozvolu dobijas cim dobijes i vizu,a trajnu boravisnu moras da zavrsis studije sa sto boljim prosekom i da ti engleski bude super.Ono sto ja znam da mnogi vec na polovini studija pokrecu proces za trajnu boravisnu,i vecina prodje.Jer je Kanadi u interesu da visokoobrazovani koji su zavrsili fakultete u Kanadi tamo i ostanu.
Sto se tice stipendija,kao strani student moras da polozis prvu godinu sa A tj. sa odlicnim i dobijas nekoliko hiljada dolara.
Za studentsku varijantu treba pare za studiranje i da si vredan.

Sto se tice postiplomskh studija,one su ozbiljnije neko osnove. Sa studenskom vizom,moze da se dobije radna dozvola i moze da se radi u okviru campusa na fakultetu,mada imam informaciju da se sada sa tom radnom dozvolom moze raditi kod bilo kojeg poslodavca i bilo koji posao,osim vaspitaca i rada sa decom.
Radnu dozvolu dobijas cim dobijes i vizu,a trajnu boravisnu moras da zavrsis studije sa sto boljim prosekom i da ti engleski bude super.Ono sto ja znam da mnogi vec na polovini studija pokrecu proces za trajnu boravisnu,i vecina prodje.Jer je Kanadi u interesu da visokoobrazovani koji su zavrsili fakultete u Kanadi tamo i ostanu.
Sto se tice stipendija,kao strani student moras da polozis prvu godinu sa A tj. sa odlicnim i dobijas nekoliko hiljada dolara.
Za studentsku varijantu treba pare za studiranje i da si vredan.

Koliko moras da para imas na racunu da bi uopste uzeli tvoj slucaj na razmatranje, kada je u pitanju studiranje (ekonomija, bankarstvo isl.)? Interesuje me konkretno Toronto. Hvala.

Pozdrav echoes,

postavio si puno pitanja pa da ti odgovorim a evo i za linkovi za sve koji pocinju proceduru:
Odgovore na sva, ali bukvalno sva pitanja kad zapocinjes proceduru imas u dokumentu na sledecem linku
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf
Pazljivo ga iscitajte tu imate sve objasnjeno.
Sto se tice IELTS-a ne treba da je stariji od jedne godine u momentu podnosenja aplikacije i naravno da moze Academic level. Sto se tice preporuke, ja nisam hteo da moj poslednji poslodavac zna da idem pa mi je preporuku napisao kolega sa posla.
U svakom slucaju mozes napisati posebno pismo u kome objasnjavas svoju situaciju i razloge iz kojih ne mozes dobiti preporuku (ja sam tako uradio).
OBAVEZNO ces slati izvod iz socijalnog u kome imas gde si radio i koliko dugo.
To je jedini relevantan dokument u radnom iskustvu i traze ga, tako da nemoj da odstupas od onoga sto ti taj dokument prikazuje.
Glavni aplikant ima godinu dana iskustva u 38 zanimanja koja su istaknuta na njihovom sajtu, ili da imas obezbedjen posao.
Link sa 38 zanimanja je ovde
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list
Imas rodbinu u Kanadi, to ti donosi 10 poena, uopste nije zanemarljivo.
Pazi kod bodovanja obrazovanja, pogledaj moj post #5776.
Duzina trajanja obrade je dosta razlicita ali po novom programu (svi koji podnose od nov.2008) bi trebalo da traje do 1 godinu. Licno mislim da razliciti faktori o samim aplikantima i njihova prethodna iskustva i istorija presudjuju u obradi aplikacije.

Pozdrav i srecno :bye:

paukman da li si siguran da rodbina donosi 10 bodova,ja sam negde nasao da rodbina

donosi 5 poena,molim te pogledaj to mi je vrlo bitno.sale sta da ti kazem druze,osim da

na sve ovo gledas sa neke vedrije strane,neko to odozdo gleda,ko zna zasto je tako

bolje,zato glavu gore.dajte jos neki savet za ielts priblizava se opasno.pozdrav svima.

Koliko moras da para imas na racunu da bi uopste uzeli tvoj slucaj na razmatranje, kada je u pitanju studiranje (ekonomija, bankarstvo isl.)? Interesuje me konkretno Toronto. Hvala.

Imas fax www.utoronto.ca Tu imas sve katedre, direktno se obratis katedri koja te zanima.
Koji su uslovi da bi se ti upisao,kao strani student. Ti zadovoljis te uslove,oni ti salju dokumente da si upisan i koliko kostaju studije (to sam ti vec napomenuo da strani studenti placaju malo skuplju tarifu)+koliko su troskovi tvog zivota..Kod nekih fakulteta traze da se skolarina plati unapred,kod nekih tek kada pocne kurs,zavisi.
Onda sa tim upisnim pismom odes u ambasadu,i moras da imas celokupnu sumu,za prvu godinu studiranja. Imas upisno pismo,nisi krivicno osudjivan,nisi ucestvovao u ratu,nemas sidu i imas pare,dobijas studentsku vizu.
Na tvojoj katedri postoje studentske unije,gde se druze i medjusobno pomazu studenti.
Kada dodjes tamo ucenje i rad,uspeh je zagarantovan.

Pa bio sam u partizanima 1991/1992.Ajd makar da sam hteo, nego nas potrpali jednog dana u avion pa pravac Bosna.Pitali me detaljno da navedem gde sam bio i kada su videli obavestili me da cu cekati 6-18 meseci na proveru.Evo sada istice 18 mesec.:hahaha::dash:
Brate mili ko sad ne odlepi taj nije normalan:dash:

Inace ko nema ovakvu zajebanciju,taj stvarno za 6-8 odlazi u Kanadu.Podneses zahtev kod Quebec Immigration.Oni te pozovu u Bec na intervju.Prodjes intervju i izdaju ti sertifikat da si primljen u Quebec.S tim podnosis zahtev za iseljenicku i za dva do tri meseca si u Kanadi.Osim naravno ako nisi branio ustavni poredak SFRJ a da ni sam nisi znao da to radis.

Pozdrav

Evo zasto je sale imigrant odbijen zbog ucesca u ratu. Kako mogu da te utrpaju u avion ?
Kako nisi znao sta radis ? E sale,sale znao si sve za imigraciju za Quebec,osim jedne sitnice da si imao ucesce u ratu. Bilo ko sa foruma ti je mogao reci da neces proci zbog ucesca u ratu.

paukman da li si siguran da rodbina donosi 10 bodova,ja sam negde nasao da rodbina

donosi 5 poena,molim te pogledaj to mi je vrlo bitno.sale sta da ti kazem druze,osim da

na sve ovo gledas sa neke vedrije strane,neko to odozdo gleda,ko zna zasto je tako

bolje,zato glavu gore.dajte jos neki savet za ielts priblizava se opasno.pozdrav svima.

To su bili samo saveti, a sve treba proveriti na zvanicnom sajtu.
Jeste rodbina je 5 poena, moja greska.

Pozdrav

Mene zanima da li je neko sa ovog foruma otisao u Quebec,tako sto je "naucio" francuski kao sale, ili poznaje nekog da je na tu foru otisao u Quebec.
Anglofoni deo Kanade je ipak bolji x puta.

Ma znas sta,dosta mi je vise svega.

Kada vec spominjes svoj francuski,sto ne posaljes te tvoje gejase sa NBG-a sa kojima si mi pretio da vam se komplet svima malo keve.

Evo, adresa je Beograd,Bacvanska br.14.Nemoj samo da ispadne da nemas BALLS,kao sto ih nikada u zivotu nisi imao.Evo da olaksam,uzbrdo Bacvanskom,bela metalna ograda sa leve strane.

Hajde sada eto da vidim ko ima onu stvar ,a ako je nema.:think:

Ili ces i dalje da ostanes PUTAIN

Hajde,budi bre musko !

Poslednja izmena:
Pour Sale,
ne tinquete pas.Tout sera bien.La langue francaise peut tu donner beaucoup de autre occasion dans la vie.Si tu veux partir de enfer qui sapelle Serbie.Si no dans tout les cas je te remerci pour les reinsegement de immigration au Quebec.
a ton sante

Tout va le mieux qu'il soit possible.On doit rester ici,dans l'enfer qui nous entoure, mais grace à ma belle mère qui va nous supporter,la vie sera belle.

Ma znas sta,dosta mi je vise svega.

Kada vec spominjes svoj francuski,sto ne posaljes te tvoje gejase sa NBG-a sa kojima si mi pretio da vam se komplet svima malo keve.

Evo, adresa je Beograd,Bacvanska br.14.Nemoj samo da ispadne da nemas BALLS,kao sto ih nikada u zivotu nisi imao.Evo da olaksam,uzbrdo Bacvanskom,bela metalna ograda sa leve strane.

Hajde sada eto da vidim ko ima onu stvar ,a ako je nema.:think:

Ili ces i dalje da ostanes PUTAIN

Hajde,budi bre musko !

sale znam da ti nije lako posle toliko decenija spremanja za Kanadu da puknes. Naucio si ceo jezik,delio savete i sada nista. Bas mi je zao sale.
Ko se sprema za Kanadu samo napred,ali ko hoce za Quebec nek dvaput razmisli da li da uci francuski,i da prodje kao sale. Kakav Quebec ,kakvi bakraci, vidi te kako je sale prosao, pukao sa zivicima i sada pise tu koje kakve gluposti.
Hrabro sale zivot je pred tobom.:)

sale znam da ti nije lako posle toliko decenija spremanja za Kanadu da puknes. Naucio si ceo jezik,delio savete i sada nista. Bas mi je zao sale.
Ko se sprema za Kanadu samo napred,ali ko hoce za Quebec nek dvaput razmisli da li da uci francuski,i da prodje kao sale. Kakav Quebec ,kakvi bakraci, vidi te kako je sale prosao, pukao sa zivicima i sada pise tu koje kakve gluposti.
Hrabro sale zivot je pred tobom.:)

Kao i sto sam mislio.Nemas BALLS.Poslacu ortake sa NBG-a ako Sale objavi adresu.Evo adrese, i sta sada nista.

PUTAIN ostaje PUTAIN.Rien,nula, duhovna beda sakrivena iza monitora.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back