Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo bas sad procitah ponovo na prethodnoj strani da si napisala 37 meseci, pa to je stvarno da izludis!
Ali dobro je da se bar nesto desava pa makar i to uverenje. Nadam se da ce to biti poslednje sto traze. Freeze je u Ca vec mesec dana a poslao im je dokumentaciju bas kao i mi- pr. decembra. Ocigledno nema pravila- ti i ja smo bas "zaglavile" ;)
Ajd javi obavezno cim bude nekih vesti.
Poz.

E Freeze je super lik, bas mi je drago, da li je otisao sam ili sa porodicom? Znam da se dvoumio da prvo ode on pa da sve sredi za docek ostatka ekipe, ne znam sta je na kraju uradio.
Cim bude vesti javicu, nista ne brini!
Poz.

Cao,narode,evo i nas ponovo!Redovno pratim forum,ali je nas slucaj malo specifican pa ne mogu da saznam nista sto me zanima iz dosadasnjih postova!
Posto nemamo dovoljno bodova,a moje zanimanje je na listi(nurse),ne mozemo aplicirati preko FSW.Onda smo hteli preko studentske,i zato ja skupim sva potrebna dokumenta i upisem se na College of Nurses Ontario.Medjutim,oni tamo zakljuce da ja imam i vise znanja,predmeta ili cega vec i da nema potrebe da sve to radim ponovo vec treba samo da polozim jedan zavrsni ispit i dobijam dozvolu za practical nurse!A studentska se dobija kada studije traju duze od sest meseci,tako da nista ni od toga.
I zakaze meni zaova koja zivi u Torontu ispit u januaru,i uplati novac i danas mi posalje invitation letter sa koledza gde pise mesto i vreme polaganja i ostalo!E,sad,moje pitanje je kako otici?!Stanje je ovakvo:ja sam na porodiljskom odsustvu do septembra,suprug je nezaposlen,bavi se uglavnom zemljoradnjom i ovo su meseci kad ne radi nista oko toga tako da je slobodan da putuje.Imamo dvoje dece,prvi sin dvadeset meseci i drugi sada ima petnaest dana.Pa smo mi mislili da trazimo turisticku,da odemo u posetu suprugovoj sestri!Mislite da ima sanse da je dobijemo i da li da u ambasadi kazem iskreno nase planove i pokazem pismo sa koledza ili da to precutim,ili da trazim samo ja vizu da odem turisticki i opet-da li da kazem za ispit ili da cutim?!Please help,meni vise nista nije jasno,i svaki dan me gusi pomisao da cemo ostati zakopani u ovoj groznoj zemlji,toga se najvise plasim,mora da postoji neki nacin!

Posto imas pozivno pismo sa koledza, i sve datume vec odredjeni, mislim da treba da ides na poslovnu vizu. Svi odlasci na seminare, ispite i slicno se racunaju u poslovnu vizu. E sad sta ti tacno treba ne znam, ali kad ja idem da uzmimam poslovnu sengen vizu, obicno traze da si stalno zaposlen (ne bi trebalo da ima veze sto si na porodiljskom ako si stalno zaposlena), prijavu na osiguranje (kopiju), kopiju radne knjizice i original na uvid, potvrdu od firme da si zaposlen kod njih i da pise sta radis i prosek plate, fotke popunjeni obrasci i uplaceno osiguranje. Ne verujem da se spisak stvari razlikuje za kanadsku poslovnu vizu. Uglavnom otidji tamo i onim sluzbenicama objasni o cemu se radi, vidi sta ti treba od dokumentacije i probaj.
Mislim da ne treba da lazes, ali to je samo moje misljenje.
Srecno :bye:

Poslednja izmena:
Kapiram da niko ne odgovara jer,kao sto sam vec napisala,situacija je specificna,pa niko ne zna odgovor,ali bar probajte,please,znacilo bi mi vase misljenje!Sale,imas li ti neku ideju,bre,toliko si dobro informisan,i od pomoci svima?!

Ne znam sta da ti kazem.Situacija je jako zeznuta jer imate malu decu tako de ne mozes da odes sama i da tvoj boravak duze traje.Opet ako odes da polazes ispit moras da im das cvrste dokaze da ces se vratiti posle toga, a to je jedino da ostane muz sa decom ovde pa da aplicirate posle zavsenog ispita za neki provincijski program jer ces imati titulu registered nurse.

Posto imas pozivno pismo sa koledza, i sve datume vec odredjeni, mislim da treba da ides na poslovnu vizu. Svi odlasci na seminare, ispite i slicno se racunaju u poslovnu vizu. E sad sta ti tacno treba ne znam, ali kad ja idem da uzmimam poslovnu sengen vizu, obicno traze da si stalno zaposlen (ne bi trebalo da ima veze sto si na porodiljskom ako si stalno zaposlena), prijavu na osiguranje (kopiju), kopiju radne knjizice i original na uvid, potvrdu od firme da si zaposlen kod njih i da pise sta radis i prosek plate, fotke popunjeni obrasci i uplaceno osiguranje. Ne verujem da se spisak stvari razlikuje za kanadsku poslovnu vizu. Uglavnom otidji tamo i onim sluzbenicama objasni o cemu se radi, vidi sta ti treba od dokumentacije i probaj.
Mislim da ne treba da lazes, ali to je samo moje misljenje.
Srecno :bye:

Mislim da se treba dobro raspitati, jer ako taj ispit tebi moze pomoci radi dobjanja posla u CA, neznaci da se priznaje i ovde, i malo je drugacija situacija ako te firma salje poslovno(imas i nalog), mislim moze da se uspostavi da sa tim ispitom ovde nemozes nista, pa da bude pitanje zasto ides to polagati bas u Kanadu, a ne negde blize(onda ce videti pozadinu).A jos imas kod kuce dete od mesec dana pa ce reci zasto je to bas sad toliko neophodno, ipak ne ides polagati ispit u Madjarsku nego cak u CA.Ja bih na tvom mestu prvo nazvala telefonom, za neke uopstene informacije, a onda bi isla ako imam nesto konkretno.

Uradili smo lekarski, bas kao i Ministry, pre vise od 2 meseca i od tad se nista ne desava.
Sad smo vec na ivici strpljenja- tako blizu a tako dalekoooo...
Ne znam samo sta se desava kad prodje one tri godine tj. 36 meseci kako su napisali da najduze traje proces? Nama te tri godine istice pocetkom decembra i ako se do tad ne jave dali imamo neka prava da reagujemo pozivajuci se na tu informaciju??
Poz.
I kod nas je već dva mjeseca od ljekarskog pregleda i još uvijek ništa.
Izludi nas čekanje.
Pošto u Kanadi nemamo nikog ko nam može pomoći, plan je da prvo idem ja (dok se ne snađem koliko toliko za stan i posao), a zatim da mi se pridruže žena i djeca (dva mala dječaka). Odlučili smo se za Ottawa-u.
Zna li neko da li u Ottawa-i postoji nekakav centar koji novopridošlim imigrantima pruža pomoć oko početnog snalaženja?

Pozdrav svima

najlepse bi bilo kad bi nas pustili sve,pa da polazem,a ujedno i da posetimo rodjake i Kanadu!

To zaboravi, odmah da ti kazem,da su deca veca i boze pomozi, da sakupis dosta priloga kao dokaz da ces se vratiti, ali u ovoj situaciji nema sanse.Nemislim nista negativno, nego samo realno da ti kazem da se ne zanosis.U............bog te mazo, pocela sam da licim na kliku, tako je i on sve....ubijao u pojam......ali realno.

Poslednja izmena:
Mislim da se treba dobro raspitati, jer ako taj ispit tebi moze pomoci radi dobjanja posla u CA, neznaci da se priznaje i ovde, i malo je drugacija situacija ako te firma salje poslovno(imas i nalog), mislim moze da se uspostavi da sa tim ispitom ovde nemozes nista, pa da bude pitanje zasto ides to polagati bas u Kanadu, a ne negde blize(onda ce videti pozadinu).A jos imas kod kuce dete od mesec dana pa ce reci zasto je to bas sad toliko neophodno, ipak ne ides polagati ispit u Madjarsku nego cak u CA.Ja bih na tvom mestu prvo nazvala telefonom, za neke uopstene informacije, a onda bi isla ako imam nesto konkretno.

Poslovne vize se ne racunaju samo slanja firmi. Svi oni koji idu na seminare, koje npr sami finansiraju, ili na ispite za nostrifikaciju, ili odlazak na npr. specijalisticke preglede u inostranstvo koje ovde ne mogu obaviti se racunaju u poslovne vize.
Moja zena treba da ide npr u Kanadu da polaze ispit za nostrifikaciju. Institucija obezbedjuje pozivno pismo, a mi apliciramo za poslovnu vizu. Skoro da je potpuno isti slucaj kao i za misic misu. Jos to nismo poceli, ali govorim iz iskustva za evropske zemlje i Veliku Britaniju.

Poslednja izmena:
Nebih ja bas previse da pametujem, oko te poslovne vize, i polaganja ispita,nisam bila u takvoj situaciji, ali se secam da si pisala svojevremeno, da su ti Kanadjani na osnovu tvoje skole i predmeta koje si imala ovde, rekli da imas vecu skolu od one koja je potrebna za tamo dalje skolovanje koje si htela, pa ste se odlucili za taj ispit koji je ustvari samo tzv. neka vrsta nostrifikacije.Na osnovu toga sam ti rekla sve ovo.

Cao,narode,evo i nas ponovo!Redovno pratim forum,ali je nas slucaj malo specifican pa ne mogu da saznam nista sto me zanima iz dosadasnjih postova!
Posto nemamo dovoljno bodova,a moje zanimanje je na listi(nurse),ne mozemo aplicirati preko FSW.Onda smo hteli preko studentske,i zato ja skupim sva potrebna dokumenta i upisem se na College of Nurses Ontario.Medjutim,oni tamo zakljuce da ja imam i vise znanja,predmeta ili cega vec i da nema potrebe da sve to radim ponovo vec treba samo da polozim jedan zavrsni ispit i dobijam dozvolu za practical nurse!A studentska se dobija kada studije traju duze od sest meseci,tako da nista ni od toga.
I zakaze meni zaova koja zivi u Torontu ispit u januaru,i uplati novac i danas mi posalje invitation letter sa koledza gde pise mesto i vreme polaganja i ostalo!E,sad,moje pitanje je kako otici?!Stanje je ovakvo:ja sam na porodiljskom odsustvu do septembra,suprug je nezaposlen,bavi se uglavnom zemljoradnjom i ovo su meseci kad ne radi nista oko toga tako da je slobodan da putuje.Imamo dvoje dece,prvi sin dvadeset meseci i drugi sada ima petnaest dana.Pa smo mi mislili da trazimo turisticku,da odemo u posetu suprugovoj sestri!Mislite da ima sanse da je dobijemo i da li da u ambasadi kazem iskreno nase planove i pokazem pismo sa koledza ili da to precutim,ili da trazim samo ja vizu da odem turisticki i opet-da li da kazem za ispit ili da cutim?!Please help,meni vise nista nije jasno,i svaki dan me gusi pomisao da cemo ostati zakopani u ovoj groznoj zemlji,toga se najvise plasim,mora da postoji neki nacin!

Ja bih uradila ovako:

Podnela dokumenta za sebe i mladje dete, odnosno trazila turisticku za posetu rodjaci.
Iz formulara za turisticku vizu oni ce videti da imas jos jedno dete (gde ces bolji razlog da se vratis) koje kao ide u vrtic, muz ce ga cuvati...

Ti si ipak na porodiljskom, znaci zaposlena si, imas potvrdu da si u radnom odnosu, i kazes da ti je ovo idealna prilika da odes u posetu jer si na porodiljskom a kad pocnes da radis ko zna kada ces opet moci da odes.

Odete, polozis ispit, vratite se i onda aplicirate....

Mislim da biste tesko dobili vize kao cela porodica. Bilo sta u vezi ispita bih precutala.
Mozda ovo i nije najpametnije resenje ali meni izgleda kao najrealnije i izaziva najmanje sumnje.

Javi sta si uradila!

Drzimo fige!

Pa da on je otisao,,, Javljaj se freeze covjece pisi malo. Mene bas interesuje kako si zadovoljan vankuverom. Ovdje ima malo ljudi koji se javljaju sa zapadne obale.

Cao narode,
evo da se javim sa zapadne obale ;). Cekao sam malo da se utisci srede da mogu sto objektivnije da prenesem zapazanja. Jos je rano ali probacu.

Doputovao sa porodicom pre mesec dana, sad znam da nisam pogresio. Da sam dosao sam bilo bi i meni i njima jako tesko. Rizik se isplatio i za sada sam prezadovoljan kako se stvari odvijaju. Poceo sam da radim pre desetak dana u struci, za pocetak sam dobio 18$/h ili oko 2500$ mesecno neto. To je zaista bio splet srecnih okolnosti i ne moze se posmatrati kao pravilo. Obicno se na posao ceka mnogo duze, posebno u struci. Normalno je da poslodavac prijavi radnika i normalno je da radniku bude placen prekovremeni rad. Grad je veoma lep, mada je to stvar ukusa. Prilicno je dobro organizovan, gradski prevoz je odlican mada jako skup, 2.5$ je cena karte za jednu zonu, ima tri zone ukupno i cena raste za polovinu cene karte po zoni. Iskreno me je iznenadila ovako visoka cena prevoza obzirom da se veoma vodi racuna o zivotnoj sredini i na svakom koraku se propagira sto manja upotreba automobila. To je malo kontradiktorno obizom da se uz cenu benzina od oko 1$/lit. daleko vise isplati da se vozis kolima nego da koristis javni prevoz. Neverovatno je koliko ima zelenila. Prilicno je cisto, za Srpske prilike rekao bih sterilno cisto. Vidjao sam i ovde krevete, stare fotelje i ostali lom oko kontejnera ili ispod trase skytrain-a ali to volsebno nestaje u najkracem mogucem roku a najdalje do sutradan. Ima mnogo raznog sveta, ovde gde sam ja ima najvise Azijata, u pocetku to malo bode oci ali se covek jako brzo navikne. Jos uvek ne mogu da se naviknem na ljubazbnost raznoraznih sluzbenika i obicnih ljudi, prosto mi bude neprijatno koliko se ljudi trude. Danas me jedna Azijatkinja jurila pola bloka da mi vrati kacket koji sam zaboravio u kolicima u supermarketu. Covek se jako brzo navikne na sve prednosti zivota ovde i isto tako brzo pocne da zaboravlja sve ono sto ga je nateralo da ode iz Srbije. Moj savet je: Ucinite sve da ne zaboravite sta vas je nateralo na odlazak iz Srbije da bi ste mogli da sagledate prednosti zivota u Kanadi.

Ne treba imati zablude, za normalan zivot treba izdvojiti minimum 2200$ mesecno za cetvoroclanu porodicu, mozda cak i vise. Jedino na cemu moze da se ustedi je hrana ali mislim da to ipak nije opcija.

Stan 950$ dvosoban (dve spavace sobe), u cenu stana uracunata topla voda i grejanje. Zgrada je drvena i ne treba imati predrasuda prema istim, nama je stvarno super. Voleo bih ja da imam i bazen i teretanu u zgradi ali to kosta par stotina dolara vise a obzirom odakle dolazimo ovo je i vise nego dovoljno za pocetak. Samo da pomenem, mozete imati problema prilikom iznajmljivanja stana zato sto menadzeri nece da vas puste sa dvoje dece u jedosoban stan a i ne isplati se obzirom da je razlika u ceni 100-150$ bar tako ide za drvene zgrade. Sve zgrade do cetiri sprata su drvene. Internet je 38$, telefon 28$, struja oko 30$, mobilni oko 60$, TV 45$. Klopa za dete u skoli 45$.

Hrana je oko 1000$ mesecno. Pritom ne pravimo nikakve kompromise kad je hrana u pitanju osim sto pratimo akcije i trudimo se da kupujemo hranu koja je trenutno snizena. Kvalitet je vise nego odlican i razlika izmedju organik mesa i onog koje nije organik je dva dolara po kg. Inace cena za kilogram mesa je oko 10$. Riba je prilicno skupa i ide od 15$ za kilogram pastrmke do 30$ za halibuta, sta god to bilo. Ovo su cene za filete. Ociscen losos moze da se nadje i za 5$/kg. Mi uglavnom kupujemo u Superstore-u. Cuo sam da se na Commercial Drive-u moze kupiti voce i povrce jako povoljno ali nemamo auto tako da za sada ta opcija nije prihvatljiva. Citao sam Grandicev post gde kaze da je u Torontu hrana 500$ mesecno!!? Ili je hrana u Torontu mnogo jeftinija nego u Vankuveru ili mi placamo danak neznanju obzirom da smo ovde tek mesec dana. Videcemo za par meseci sta je u pitanju.

Toliko za sad, mnogo sam se raspisao.....Uglavnom, sve je drugacije, treba doci i probati ali i ostaviti puno rezerve, jednostavno zato sto smo navikli na takozvani Evropski nacin zivota, ovo je Severna Amerika i razlika je velika, bar se meni tako cini. Verovatno se covek vremenom navikne ali o tome za par godina ;)

Poslednja izmena:
Cao narode,
evo da se javim sa zapadne obale ;). Cekao sam malo da se utisci srede da mogu sto objektivnije da prenesem zapazanja. Jos je rano ali probacu.

Doputovao sa porodicom pre mesec dana, sad znam da nisam pogresio. Da sam dosao sam bilo bi i meni i njima jako tesko. Rizik se isplatio i za sada sam prezadovoljan kako se stvari odvijaju. Poceo sam da radim pre desetak dana u struci, za pocetak sam dobio 18$/h ili oko 2500$ mesecno neto. To je zaista bio splet srecnih okolnosti i ne moze se posmatrati kao pravilo. Obicno se na ;)

Ako nije tajna u kojoj struci radis, tj. koji posao radis?

Pozdrav i sve najbolje :bye:

Cao narode,

Doputovao sa porodicom pre mesec dana, sad znam da nisam pogresio. Da sam dosao sam bilo bi i meni i njima jako tesko. Rizik se isplatio i za sada sam prezadovoljan kako se stvari odvijaju. Poceo sam da radim pre desetak dana u struci, za pocetak sam dobio 18$/h ili oko 2500$ mesecno neto. To je zaista bio splet srecnih okolnosti i ne moze se posmatrati kao pravilo. Obicno se na posao ceka mnogo duze, posebno u struci. Normalno je da poslodavac prijavi radnika i normalno je da radniku bude placen prekovremeni rad. Grad je veoma lep, mada je to stvar ukusa. Prilicno je dobro organizovan, gradski prevoz je odlican mada jako skup, 2.5$ je cena karte za jednu zonu, ima tri zone ukupno i cena raste za polovinu cene karte po zoni. Iskreno me je iznenadila ovako visoka cena prevoza obzirom da se veoma vodi racuna o zivotnoj sredini i na svakom koraku se propagira sto manja upotreba automobila. To je malo kontradiktorno obizom da se uz cenu benzina od oko 1$/lit. daleko vise isplati da se vozis kolima nego da koristis javni prevoz. Neverovatno je koliko ima zelenila. Prilicno je cisto, za Srpske prilike rekao bih sterilno cisto. Vidjao sam i ovde krevete, stare fotelje i ostali lom oko kontejnera ili ispod trase skytrain-a ali to volsebno nestaje u najkracem mogucem roku a najdalje do sutradan. Ima mnogo raznog sveta, ovde gde sam ja ima najvise Azijata, u pocetku to malo bode oci ali se covek jako brzo navikne. Jos uvek ne mogu da se naviknem na ljubazbnost raznoraznih sluzbenika i obicnih ljudi, prosto mi bude neprijatno koliko se ljudi trude. Danas me jedna Azijatkinja jurila pola bloka da mi vrati kacket koji sam zaboravio u kolicima u supermarketu. Covek se jako brzo navikne na sve prednosti zivota ovde i isto tako brzo pocne da zaboravlja sve ono sto ga je nateralo da ode iz Srbije. Moj savet je: Ucinite sve da ne zaboravite sta vas je nateralo na odlazak iz Srbije da bi ste mogli da sagledate prednosti zivota u Kanadi.

Ne treba imati zablude, za normalan zivot treba izdvojiti minimum 2200$ mesecno za cetvoroclanu porodicu, mozda cak i vise. Jedino na cemu moze da se ustedi je hrana ali mislim da to ipak nije opcija.

Stan 950$ dvosoban (dve spavace sobe), u cenu stana uracunata topla voda i grejanje. Zgrada je drvena i ne treba imati predrasuda prema istim, nama je stvarno super. Voleo bih ja da imam i bazen i teretanu u zgradi ali to kosta par stotina dolara vise a obzirom odakle dolazimo ovo je i vise nego dovoljno za pocetak. Samo da pomenem, mozete imati problema prilikom iznajmljivanja stana zato sto menadzeri nece da vas puste sa dvoje dece u jedosoban stan a i ne isplati se obzirom da je razlika u ceni 100-150$ bar tako ide za drvene zgrade. Sve zgrade do cetiri sprata su drvene. Internet je 38$, telefon 28$, struja oko 30$, mobilni oko 60$, TV 45$. Klopa za dete u skoli 45$.

Hrana je oko 1000$ mesecno. Pritom ne pravimo nikakve kompromise kad je hrana u pitanju osim sto pratimo akcije i trudimo se da kupujemo hranu koja je trenutno snizena. Kvalitet je vise nego odlican i razlika izmedju organik mesa i onog koje nije organik je dva dolara po kg. Inace cena za kilogram mesa je oko 10$. Riba je prilicno skupa i ide od 15$ za kilogram pastrmke do 30$ za halibuta, sta god to bilo. Ovo su cene za filete. Ociscen losos moze da se nadje i za 5$/kg. Mi uglavnom kupujemo u Superstore-u. Cuo sam da se na Commercial Drive-u moze kupiti voce i povrce jako povoljno ali nemamo auto tako da za sada ta opcija nije prihvatljiva. Citao sam Grandicev post gde kaze da je u Torontu hrana 500$ mesecno!!? Ili je hrana u Torontu mnogo jeftinija nego u Vankuveru ili mi placamo danak neznanju obzirom da smo ovde tek mesec dana. Videcemo za par meseci sta je u pitanju.

Toliko za sad, mnogo sam se raspisao.....Uglavnom, sve je drugacije, treba doci i probati ali i ostaviti puno rezerve, jednostavno zato sto smo navikli na takozvani Evropski nacin zivota, ovo je Severna Amerika i razlika je velika, bar se meni tako cini. Verovatno se covek vremenom navikne ali o tome za par godina ;)

Super Freeze

Drago mi je da si se smestio i da zivot tece onako kako ste planirali. l.:D

Sve najbolje u Novom svetu:bye:

Poslednja izmena:
ciao narode,
hteo bih da vas sve ovako pozdravim, jer vas vec neko vreme citam, cini se nekih mesec dana i imate ogromnog iskustva sa imigracijom u Kanadi.
Moja zena i ja smo dobili odgovor pre mesec dana da sakupimo papire i saljemo za Bech, sve je sakupljeno, samo me interesuje:
1. da li je neko prevodio i pecate sa kopija svih dokumenta?
2. da li ste overavali i kopije pasosa i licnih karti, posto me malo budni to, premda imaju slike kaodokaz i td.

Veliki pozdrav svima jos jednom.

ciao narode,
hteo bih da vas sve ovako pozdravim, jer vas vec neko vreme citam, cini se nekih mesec dana i imate ogromnog iskustva sa imigracijom u Kanadi.
Moja zena i ja smo dobili odgovor pre mesec dana da sakupimo papire i saljemo za Bech, sve je sakupljeno, samo me interesuje:
2. da li ste overavali i kopije pasosa i licnih karti, posto me malo budni to, premda imaju slike kaodokaz i td.

Pozdrav

Ja nisam prevodio pecate sa fotokopija vec je uz svaku kopiju dokumenta bio prilozen prevod od sudskog tumaca na kome se nalazio njegov pecat.Kopije pasosa nisam overavao.Da li uopste treba slati kopije licne karte?

ciao narode,

Pecate nisam prevodio, ali prevodioc je uz svaki prevod kacio kopije originala i izmedju je stavljao pecat prevodioca.
Pasos nisam overavao, to sigurno ne treba, a lk nisam ni slao. Tamo u jednom obrascu gde pise "your identity card if applicable" nisam nista ni stavljao. Pasos kao potvrda identiteta je svuda dovoljna.

Pozdrav

Poslednja izmena:
hvala vam svima,

dosta ste nam pomogli oko nedoumica, jer je meni bilo malo logicno da treba i prevod pecata.
Ipak ja sutra nosim kod sudskog prevodioca i kopije sa pecatom, valjda posle dugogodisnjeg iskustva zna sta mu je ciniti.
Hteo bih da vas pitam jos za takozvani "affidavit" to je u stvari dokumenat koji je pokazuje da se prevodilac zakleo odnosno da je on ovlasceni sudski tumac. Moje je pitanje kakva su vasa iskustva sa time? jeste li vi od vasih prevodilaca trazili i to da bi ste dostavili uz sva dokumenta? koliko smo citali "Appendix" i to bi trebalo?
Ono sto nas jos interesuje je, kao zeljenu lokaciju u aplikacijama naveli smo Toronto, jer u drzavi Ontario imamo rodjake koji su nam dali papire kao jedina pomoc, ali nas ne primaju za prvi period, medjutim jedan nas veliki prijatelj se odlucio da nam pomogne u Alberti, jer zivi tamo i prihvatio bi nas bez problema i pomogao u isto vreme. Zanima me, mi bi sada menjali destinaciju i putovali u Albertu, ali:
1.da li da slecemo u Toronto?
2.da li direktno za Albertu da putujemo?
3.da li da to spomenemo na intervju u ambasadi?

ili vec... nisam pametan sta da cinimo, i ako do naseg odlaska ima jos dosta, ovo nas je bas pogodilo i razmisljamo i o tome.

Sa druge strane moja zena je diplomirani ekonomista i radila je u jednoj americkoj firmi vise od 3 godine kao "finance manager" i radila je jos u nekim stranim firamam za "moving and cargo" dok ja nemam nekog iskustva a magistrirao sam "mineral procesing and recycling technologies". Nismo neki ljudi koji se boje poslova i da moramo raditi u struci, pa nas interesuje pitanje poslova kako i kome se obratiti, mada znamo da idemo u zemlju koja je na daleko vecem nivou od nase ovde, pa ne mozemo da se ne snadjemo.

Interesuju me vasa iskustva sa te strane.

Veliki pozdrav svima jos jednom!

Bok svima!
Već jako dugo iščitavam razne forume, ali na ovom forumu sam skroz nova. Vidim da se puno piše o kanadi... nadam se da mi netko može pomoći. Sorry ako postavljam već postavljeno pitanje ali nisam uspjela naći odgovor.
Po zanimanju sam doktor, znači završila sam 8 godina osnovne škole, 4 godine srednje i 6 godina fakulteta. Sve skupa 18 godina školovanja. Zanima me koliko bodova ću dobiti za edukaciju?

Bok svima!
Već jako dugo iščitavam razne forume, ali na ovom forumu sam skroz nova. Vidim da se puno piše o kanadi... nadam se da mi netko može pomoći. Sorry ako postavljam već postavljeno pitanje ali nisam uspjela naći odgovor.
Po zanimanju sam doktor, znači završila sam 8 godina osnovne škole, 4 godine srednje i 6 godina fakulteta. Sve skupa 18 godina školovanja. Zanima me koliko bodova ću dobiti za edukaciju? :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back