Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima.
Supruga i ja smo podneli za skilled worker za Kanadu jos u novembru 2007.
Od tada od ambasade u Becu nismo dobili nista do maja ove godine kada su nam trazili da im ponovo posaljemo potvrde o nekaznjavanju, itd... a izmedju ostalog i rezultate IELTS-a. Naravno da je to potrajalo do septembra zbog rasporeda polaganja u British Council-u.
Poslali smo sve zahtevane papire i advokati su nam rekli da bi na sledeci korak, koji je lekarski pregled, trebalo da cekamo od 6 do 8 nedelja. Tih 8 nedelja lagano istice, pa me zanimaju vasa iskustva sa tim cekanjem, posto sam razumeo da je to neki poslednji korak u celom ovom preeeeedugom cekanju (negde sam procitao da su ljudi cekali po 2 godine za lekarski); posle toga se samo salju pasosi na viziranje.Takodje me zanima kako izgleda taj lekarski pregled detaljno (nemam ni tbc ni sifilis xD, samo bih voleo da znam). Pa ako neko moze da mi popuni te informacije, bio bih zahvalan...

Cao! Tih 6-8 nedelja u nasem slucaju je vec 8 meseci...Poslali smo sva trazena dokumenta pocetkom aprila,i eto jos uvek nista...:( Kako vidim po iskustvima drugih na ovom forumu, a i posecujem druge forume, tu nema nikakvih pravila...Ja sam cak slala i upit oko naseg statusa u Bec, ali mi nista nisu odgovorili...Tako da nam ostaje samo da cekamo...:confused: Sto se tice lekarskog, vrati se nekoliko stranica unazad, ima par postova u kojima su ga ljudi bas podrobno opisali...Puno srece...Pozdrav

Cao! Tih 6-8 nedelja u nasem slucaju je vec 8 meseci...Poslali smo sva trazena dokumenta pocetkom aprila,i eto jos uvek nista...:( Kako vidim po iskustvima drugih na ovom forumu, a i posecujem druge forume, tu nema nikakvih pravila...Ja sam cak slala i upit oko naseg statusa u Bec, ali mi nista nisu odgovorili...Tako da nam ostaje samo da cekamo...:confused: Sto se tice lekarskog, vrati se nekoliko stranica unazad, ima par postova u kojima su ga ljudi bas podrobno opisali...Puno srece...Pozdrav

Pozdrav

Kod mene je to vec 18 meseci:dash:Takodje slao upit u Bec pocetkom Oktobra i nista.Dobro kazes ,nema pravila, nego samo cekanje:D

Pozdrav svima!!! Da li je neko aplicirao za useljenicku vizu za oblast Saskatchewan,i da li se za tu oblast aplikacije razlikuju od drugih oblasti?? hvala u napred :)

Mi smo aplicirali, i razlikuje se od federalnog programa.Tj.kad popunjavas aplikaciju za SINP-Saskatchewan immigration nomini program, popunjavas obrasce za provincijski program i za federalni program i to saljes sve zajedno, ali bodovanje nije isto i jedina stvar koja je kljucna za SINP, je obezbedjen posao-bez toga ne mozes nista.

@nadica
Jel' moguce da to toliko traje? MIslim, jesi li sama u proceduri ili preko Pesica i Dodiga?
Da li postoje neke stvari zbog kojih se to oduzilo?
Supruga i ja smo se prijavili za FSW preko njih i ne mogu da verujem da sve ovo toliko traje :dash:. Imamo solidnih osamdeset i kusur bodova, solidna zanimanja, ali sta to vredi.
Moja prijateljica je otisla 2006. bukvalno u roku od 6 meseci a imala je bodova koliko i ja... bila druga procedura...
Pregoreo sam od cekanja jos pre godinu dana, ali ovo sto sam procitao na forumu me je tek obeshrabrilo :worth:
Da, pronasao sam link za med exam, ima sve sto sam vec znao, radioloski pregled pluca, urino pregled, serologiju na sifilis i nesto-- 'complete medical examination'. Sta je to? Mislim, moze da bude bilo sta...

Pozdrav svima,

moja situacija je ovakva: Moj verenik je Kanadski drzavljanin, koji ima jos uvek prijavljeno prebivaliste i posao u Torontu na kom je uzeo neplaceno prosle godine u decembru, kako bi ovu godinu proveo samnom u Srbiji (u Srbiji ima status turiste).
Papire za kanadsku iseljenicku vizu kao njegova supruga planiram da podnesem sledece godine znaci 2010 ali me brine deo procesa koji se odnosi na finansiranje s obzirom da je on celu 2009 proveo u Srbiji i samim tim posto je uzeo neplaceno u firmi nema prihode za 2009. Prihodi za prethodne godine ( 2008, 2007...) su mu pristojni i o njima moze da podnese dokaze ali me brine ova poslednja godina te me zanima da li to moze da bude problem prilikom apliciranja za sponzorstvo i cime taj nedostatak moze da se nadomesti? Da li prihvataju podatke o zaradama za prethodne godine ili samo za godinu pre godine u kojoj se aplicira? Ili taj nedostatak moze da zameni dokaz da poseduje nekretninu? hvala unpred....

@ sale
Ja sam razumeo da za Kvebek cela procedura traje bitno krace nego za FSW. Sta si im zgresio pa te toliko muce? Da li je moguce da toliko proveravaju. Ja kapiram da rade samo mesec dana u godini:confused:
Sad nesto razmisljam- idu praznici, bozic, boxing day, nova godina, brate kad se ovo oduzi jos posle januara...
Molim boga da mi posalju bar zahtev za lekarski pre decembra...:dash:

@nadica
Jel' moguce da to toliko traje? MIslim, jesi li sama u proceduri ili preko Pesica i Dodiga?
Da li postoje neke stvari zbog kojih se to oduzilo?
Supruga i ja smo se prijavili za FSW preko njih i ne mogu da verujem da sve ovo toliko traje :dash:. Imamo solidnih osamdeset i kusur bodova, solidna zanimanja, ali sta to vredi.
Moja prijateljica je otisla 2006. bukvalno u roku od 6 meseci a imala je bodova koliko i ja... bila druga procedura...
Pregoreo sam od cekanja jos pre godinu dana, ali ovo sto sam procitao na forumu me je tek obeshrabrilo :worth:
Da, pronasao sam link za med exam, ima sve sto sam vec znao, radioloski pregled pluca, urino pregled, serologiju na sifilis i nesto-- 'complete medical examination'. Sta je to? Mislim, moze da bude bilo sta...

Evo i ja da se ukljucim, nisam mogla a da ne primetim.
Imate osamdeset i kusur bodova-to su jako lepi bodovi, znaci niste na nekoj granici, da razmisljate, sta ako vam oduzmu koji bod za nesto,tako da mi nije jasno sta ce vam Pesic i Dodig.Za lekarski se ne brini, mi smo bili, date krv, i urin, odete na snimanje pluca, i posle su nam rekli da se vratimo(a nekog odmah pregledaju, nas nisu tog dana)i cisto onako odokativno, kao na sistematskom pregledu, pogledaju vam kicmu, noge, ruke, grlo....i uzmu podatke ako je neko nesto operisao ili ako imate neki oziljak,hronicnu bolest, npr....ko je vadio krajnike isto kaze...i to je sve....tako je bilo nama.

Da li neko zna mozda koliko se sad ceka na dobijanje useljenicke vize za oblast Saskatchewan??

Ceka se do BESVESTI......ove godine je pusteno samo nekoliko porodica, fakticki da kazem na prste mozes izbrojati i to sve negde august, septembar, cele godine nisu nikog pustili, kako cujem iz CA, svi su vec upuceni u ovo usporavanje procesa, navodno da su objavili na nekom zvanicnom sajtu(neznam kom)da je sve zbog ove krize, a da ce od decembra, januara, poceti i kriza da se stabilizuje(sto ne znaci da ce proci), ali neke mere su preduzeli,pa .............videcemo........:brus:

@ sale
Ja sam razumeo da za Kvebek cela procedura traje bitno krace nego za FSW. Sta si im zgresio pa te toliko muce? Da li je moguce da toliko proveravaju. Ja kapiram da rade samo mesec dana u godini:confused:
Sad nesto razmisljam- idu praznici, bozic, boxing day, nova godina, brate kad se ovo oduzi jos posle januara...
Molim boga da mi posalju bar zahtev za lekarski pre decembra...:dash:

Pa bio sam u partizanima 1991/1992.Ajd makar da sam hteo, nego nas potrpali jednog dana u avion pa pravac Bosna.Pitali me detaljno da navedem gde sam bio i kada su videli obavestili me da cu cekati 6-18 meseci na proveru.Evo sada istice 18 mesec.:hahaha::dash:
Brate mili ko sad ne odlepi taj nije normalan:dash:

Inace ko nema ovakvu zajebanciju,taj stvarno za 6-8 odlazi u Kanadu.Podneses zahtev kod Quebec Immigration.Oni te pozovu u Bec na intervju.Prodjes intervju i izdaju ti sertifikat da si primljen u Quebec.S tim podnosis zahtev za iseljenicku i za dva do tri meseca si u Kanadi.Osim naravno ako nisi branio ustavni poredak SFRJ a da ni sam nisi znao da to radis.

Pozdrav

Poslednja izmena:
pozdrav svima,

hajde da se i ja sada malo ukljucim. kada citam ove vase postove izgleda da za nista nema pravila, neko ima veliki broj bodova pa ceka godinu ili dve, a neko je na granici pa ode odmah za 6 meseci. Moja supruga ija smo letos podmeli u Sidney aplikacije i bili obavesteni za nekih mesec i 25 dana, a verujem da bi i pre jer je avgust racunam pa su isli ljudi na godisnje odmore...
U fazi smo kompletiranja dokumentacije, sa sreca nemam nikakva ucesca u ratu, mada medicinski ne znam da li bi skodilo ako imam hronicnu upalu ocnog zivca i operisao sam levo oko pre 2 godine, logicki je da kada dodje red na lekarski pregled moras i to da kazes....
Nama su dali jasne instrukcije da sve to saljemo u Bec, planiramo to sada udecembru da saljemo, pa pisacu vam otom potom, a u medjuvemenu citam vas i dosta su mineke stvari jasnije...

Veliki pozdrav svima!

Ma samo treba uzeti tudju vojnu knjizicu i fotokopirati strane na kojima pise ucesce u ratu. Kao da oni to mogu da provere gde je neko bio mobilisan i to... Sta vi mislite o tome?? ;)

Ne igrajte se sa tim. Niposto nemojte slati kopiju tudje vojne knjizice jer postoji velika mogucnost da vam (upravo iz tog razloga laziranja kopije) traze original. O ovome je vec bilo reci par stranica ranije. Ovo pisem iz licnog iskustva. Trazili su original vojnu knjizicu na uvid, a vratili su je postom, zajedno sa viziranim pasosima koje smo podigli u BG ambasadi. Pozdrav i srecno!:ok:

Ma samo treba uzeti tudju vojnu knjizicu i fotokopirati strane na kojima pise ucesce u ratu. Kao da oni to mogu da provere gde je neko bio mobilisan i to... Sta vi mislite o tome?? ;)

Na zalost, mogu da provere:rtfm:
Kako znam... pricao mi jedan prijatelj iz krugova bliskim raznim sluzbama :D
Salim se, postoje nacini da se to vrlo jednostavno proveri

Poslednja izmena:

Mislimo da je to glupo, da ne moze biti gluplje,kao prvo sudski tumac ti nece overiti tako nesto, jer su to dve knjizice kombinovane u pitanju, a kao drugo ako ides na intervju nosis sve originale na uvid i odmah ih vracas kad pregledaju, Ako ti kojim slucajem i ranije nebi trazili.

pozdrav svima,

hajde da se i ja sada malo ukljucim. kada citam ove vase postove izgleda da za nista nema pravila, neko ima veliki broj bodova pa ceka godinu ili dve, a neko je na granici pa ode odmah za 6 meseci. Moja supruga ija smo letos podmeli u Sidney aplikacije i bili obavesteni za nekih mesec i 25 dana, a verujem da bi i pre jer je avgust racunam pa su isli ljudi na godisnje odmore...
U fazi smo kompletiranja dokumentacije, sa sreca nemam nikakva ucesca u ratu, mada medicinski ne znam da li bi skodilo ako imam hronicnu upalu ocnog zivca i operisao sam levo oko pre 2 godine, logicki je da kada dodje red na lekarski pregled moras i to da kazes....
Nama su dali jasne instrukcije da sve to saljemo u Bec, planiramo to sada udecembru da saljemo, pa pisacu vam otom potom, a u medjuvemenu citam vas i dosta su mineke stvari jasnije...

Veliki pozdrav svima!

Sto se tice lekarskog pregleda, nema veze sto si operisao oko(nadam se da je sve u redu sada), cak iako imas hronicnih problema,ako dobro vidis, nemoras to bas prijaviti(sta to njih briga), tamo ces samo kao na pregledu za naocare da procitas slova i brojeve sa onog panoa.I bitno je da im kazes da si operisao oko.A to da li imas hronicnih problema ili ne nije bitno.Oni svasta pitaju, sve u tanka crevca, ali ni mi nismo bas se ispovedali o nekim nebitnim detaljima...Mene pitala koliko je kg.imala cerka kad se rodila i ja joj kazem, posle pita za visinu i obim glave....e reko to bas neznam napamet.Mislim se otkaci se od mene.Mi smo tako prosli, a neke nisu to pitali, sve zavisi.

pozdrav svima,

Veliki pozdrav svima!
kada vidim kako brzo napreduju stvari po novoj proceduri ne bude mi zao sto su promijenili pravila u momentu kada sam ja trebala poslati aplikaciju. sad ce biti povuci potegni, ali bar cemo brzo znati na cemu smo...
ako nije tajna, koliko ste vi poena imali?

Ako docekate da vam viziraju pasose na kraju sa pasosima pored ostalog dobijate i instrukcije.Tu pise da sa sobom morate nositi sve originale na osnovu kojih ste aplicirali(vojna kn,radnakn,diplome i sve ostalo).Oficir na aerodromu ima pravo da vam zatrazi na uvid ove papire,a ako se nesto ne slaze preuzima zakonske mere.Ovo se u praksi retko dogaga al uvek postoji prvi put.
Sve sto vam nije bas najjasnije bolje objasnite u prilozenom pismu nego da muljate.Postoji ta prica kako je ovaj prosao sa ovim onaj sa onim ali bas zbog toga nas i sada tako stepaju pa proveravaju i broj cipela.
Znam vise profesionalnih vojnika koji su dobili vize i normalno sve su rekli kako sto je samo u vezi sluzbe su naveli da su neki delovi vojna tajna i uspesno zavrsili celu stvar.
Valjda ovo zavisi i od toga koliko je kome vazna ova iseljenicka stvar.Moze neko zeli samo da proba pa ako proge-proge,meni je jako vazno da dobijem vizu pa nisam htela da rizikujem i muljam.Sa istinitim dokumentima proces mi se produzio za minimum 2 godine (valjda su proveravali supruga) ali vidi se kraj.

"kada vidim kako brzo napreduju stvari po novoj proceduri ne bude mi zao sto su promijenili pravila u momentu kada sam ja trebala poslati aplikaciju. sad ce biti povuci potegni, ali bar cemo brzo znati na cemu smo...
ako nije tajna, koliko ste vi poena imali? "

Ja i ne znam tacno koliko smo bodova imali, supruga je nosilac prava i u vrhu je NOC-a a ja sam magistrirao Mineralne i Reciklazne Tehnologije... mislim grubo receno da samo imali nesto preko 70 bodova...
citam na neku predjasnju stranu da je neki kuvar sa godinu ili dve imao 80 bodova, malo mi bilo nejasno, jer ipak ljudi koji su doktori nauka i sa godinama iskustva nemogu da nakupe toliko bodova...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back