native land
Zainteresovan član
- Poruka
- 131
ma ne, aplicirao jos 2007., tada se slalo u bec od pocetka.
...still waiting for the answer![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma ne, aplicirao jos 2007., tada se slalo u bec od pocetka.
...still waiting for the answer![]()
Iskrene čestitke!!! Nadam se da će nam se to isto desiti u skorije vreme! Imam jedno pitanje za forumaše: kakvo je vaše iskustvo kada je u pitanju čekanje na informaciju da su pristigla dokumenta. Naime, 13. avgusta smo DHL-om poslali traženu dokumentaciju za Beč i još uvek nemamo povratnu informaciju! Unapred hvala!
Mi smo 14. avgusta poslali dokumenta. Danas su nam se javili mejlom da su ih primili. Eto. Pozdrav.
evo i ja se pridružujem čestitkama, i stvarno mi se sviđa što je tema krenula u ovom pravcu - dobili - čestitamo
tražio sam jednu informaciju na forumu, ali nisam uspeo da nađem...naime, razmišljam se da dok čekam dalje korake, odem npr. na brod ili u neku drugu zemlju da radim, ali se bojim da će da mi dođu sa pričom - završi medical u sledećih mesec dana, a ja npr. na brodu ili u nekoj drugoj zemlji počeo da radim i nije mi baš jednostavno da "skoknem" do Srbije i uradim pregled odmah.
1. da li znate koliki je rok za odrađivanje medical-a i da li može da se prolongira ako nisi u državi? može i neko samo da iskopira mejl od njih... a ako neko zna za prolongiranje, bilo bi super...
2. kada vam se najkasnije dešavalo da pošalju zahtev za dopunom dokumentacije? takođe me zanima rok koji određuju za to i da li može da se prolongira. evo meni će uskoro mesec dana od slanja dokumenata, još nikakvu dopunu ne traže, što je verovatno dobro.
hvala unapred!
SRNA,
koliko ste cekali od od momenta slanja update documenata u bec do pozitivnog odgovora
Tek ovih dana sam poceo da razmisljam o iseljenju u Kanadu posto mi se to cini kao najrealnija mogucnost u ovom trenutku (ili mozda gresim?) Bio sam zainteresovan za Australiju, ali na osnovu svega procitanog po forumima deluje mi da je lakse dobiti iseljenicku vizu za Kanadu i sto je najbitnije, da procesiranje aplikacije krace traje. Jel moze neko da mi konkretno kaze koliko je cekao na iseljenicku vizu od trenutka aplikacije i sta je sve trebalo da uradi pre samog prijavljivanja? Da li rezultat IELTS testa mora da se preda pre apliciranja?
Hvala unapred na pomoci i sugestijama
Molim vas da me posavetujete na koji nacin da obavestim CIC da smo promenili pasose iz razloga sto su u nasoj zemlji (Makedonija) uvedeni novi obrasci pasosa,a stari imaju vaznost do 2010.Sta treba poslati?Dali kopije novih pasosa treba da se overe kod notara?Dali postoji poseban obrazac ili samo obicno pismo sa objasnjenjem?Hvala
Ove godine procedura je promenjena. Ali jos uvek niko kroz nju nije prosao, tako da je nemoguce da ti neko kaze koliko konkretno procedura traje. Na sajtu pise da bi trebalo da traje do 12 meseci.
Pre prijavljivanja treba da imas polozen IELTS test. Predajes ga kasnije, ali vec kod prvog popunjavanja formulara navodis ocene.
Dobro procitaj sve sa sajta ambasade...i forum dosta pomaze, pa polako...
pozdrav!
hvala puno maya(o), a i nadici i nesici.
dakle, rok za lekarski je 2 meseca, a za dopunu dokumentacije? jel može neko ko je dobio zahtev za dopunu dokumentacije da nam kaže koliki je rok za to (ili da iskopira taj mejl)?
Dragi prijatelji cao ponovo...
sada sam shvatio da skoro 7 meseci nisam bio na ovom forumu, a nisam ni planirao...no buduci da smo videli da nismo na onoj listi pozeljnih zanimanja, vratili su nam novac posle nekoliko meseci i to je bilo to sa Kanadom sve do juce, kada su nam se javili prijatelji. Naime on je nasao nekoga ko ima tu firmu i kojem je naravno nadoknadio za uslugu pomaganja, odnosno zaposljavanja. Ne bih bas bio optimistican da momka ne poznajem i da juce nisam video vizu u pasosu, radnu vizu na godinu dana.
E sada moje pitanje je sledece:
Buduci da imam HR pasos i da mi ne treba viza za Kanadu, receno mi je da po sletanju idem u imigraciono i da mi tamo daju radnu vizu (naravno predstavnik firme ce doci sa svim potrebnim papirima). Covek ne nudi posao, vec se sami snalazimo dalje. Kakva su vasas iskustva i da li poznajete ikoga ko je otisao sa Hrvatskim papirima i tamo dobio radnu vizu i sl...
Hvala unapred i sorry ako se o ovome pisalo ranije, nisam imao vremena da prelistam proteklih 60 tak stranica