Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim vas da me posavetujete na koji nacin da obavestim CIC da smo promenili pasose iz razloga sto su u nasoj zemlji (Makedonija) uvedeni novi obrasci pasosa,a stari imaju vaznost do 2010.Sta treba poslati?Dali kopije novih pasosa treba da se overe kod notara?Dali postoji poseban obrazac ili samo obicno pismo sa objasnjenjem?Hvala

Nema potrebe da ih obavestavate. Kod nas u Srbiji je takodje doslo do promene i izvadili smo nove. U nasem slucaju cela procedura je vodjena sa starim pasosima, a kada je doslo vreme za slanje pasosa na viziranje poslasi smo nove i nije bilo nikakvih problema. Ne brinite za to i samo napred. Puno srece.

Ćao. Mene zaima kakav je postupak vraćanja uplate za aplikaciju? Da li si išao direktno u ambasadu u Beogradu sa uplatnicom itd....? Inače što se tiče dobijanja radne dozvole po sletanju u Kanadu mislim da nije moguće. Proveri to dobro. Naime imigraciona politika većine zemalja, smatram da je i Kanade, je takva da prvu radnu vizu moraš da dobiješ u ambasadi Kanade u ovom slučaju u državi iz koje dolaziš.

Da li ti je odobren LMO od strane HRSDC u Kanadi?Bez toga nema legalne radne vize i dobija se u zemlji iz koje polazis.Meni nije bio potreban lmo iz razloga sto kod Open Work Permit nije potreban...dobijam je na muzevljev lmo i radnu vizu.Medjutim LMo nije potreban samo u izuzetnim slucajevima i u par specificnih situacija kao sto je ova.Proveri na sajtu, sve je detaljno objasnjeno.

Ovako,mene interesuje sledece:

Ozenio sam se Kanadjankom,vencali smo se u Beogradu. Ona me sada sponzorise po osnovu family class/spouse.
Papire smo poslali u Missassagua,i stigli su tacno 1.septembra (pre 8 dana).

Da li zna neko koliko se dugo ceka da bih dobio uopste obavestenje da su primili i pogledali moje papire,i da li je sve u redu? Koliko ta neizvesnost traje?
Cuo sam da moj slucaj ima prioritet u odnosu na sve druge aplikacije za permanent resident.

Hvala

Ozenio sam se Kanadjankom,vencali smo se u Beogradu. Ona me sada sponzorise po osnovu family class/spouse.

Da li zna neko koliko se dugo ceka da bih dobio uopste obavestenje da su primili i pogledali moje papire,i da li je sve u redu? Koliko ta neizvesnost traje?
Cuo sam da moj slucaj ima prioritet u odnosu na sve druge aplikacije za permanent resident.

Hvala

Cao:D
Da, tvoj slucaj ima prioritet u odnosu na ostale aplikacije za permanent resident.Mojoj drugarici je ovo trajalo nekih 4-5 meseci.Koliko se secam aplicirali su u Novembru a ona je bila u Martu u Kanadi.

Hvala

Sigurno imas prioritet. Moja kuma se tako udala jos 2003 godine i tad je sve bilo gotovo za manje od 6 meseci.
Srecno!:D

Ne nismo nigde isli, uplatili su nam na racun koji smo im naveli. Naravno ne u eurima, te je razlika u kursu pojela nesto malo para, ali ok. Cekali smo par meseci, slali par mailova i eto...
Pozdrav i srecno

Ćao. Mene zaima kakav je postupak vraćanja uplate za aplikaciju? Da li si išao direktno u ambasadu u Beogradu sa uplatnicom itd....? Inače što se tiče dobijanja radne dozvole po sletanju u Kanadu mislim da nije moguće. Proveri to dobro. Naime imigraciona politika većine zemalja, smatram da je i Kanade, je takva da prvu radnu vizu moraš da dobiješ u ambasadi Kanade u ovom slučaju u državi iz koje dolaziš.

Draga Srna, da to je procedura...odobrava ga HRSDC...pozdrav

Da li ti je odobren LMO od strane HRSDC u Kanadi?Bez toga nema legalne radne vize i dobija se u zemlji iz koje polazis.Meni nije bio potreban lmo iz razloga sto kod Open Work Permit nije potreban...dobijam je na muzevljev lmo i radnu vizu.Medjutim LMo nije potreban samo u izuzetnim slucajevima i u par specificnih situacija kao sto je ova.Proveri na sajtu, sve je detaljno objasnjeno.

Hvala

Cao...Ja sam prosla istu tu situaciju...Mi smo predali papire u Mississagu 22.septembra tj tada su tamo stigli,nismo dobili nikakvo obavestenje sve dok nisu stigli u Bec a to je bilo 23.oktobra jer mesec dana ostaju u Mississagi da bi njoj odobrili sponzorstvo!!!
Negde krajem novembra ili pocetkom decembra papiri su mi poslati u Beograd za dalji proces a u medjuvremenu sam dobila pismo da im posaljem nesto sto mi nije bilo dobro i 16,-17,decembra mi je bila gotova viza al posto nismo znali da trebamo odma uplatiti onu taksu za mene morali smo cekati mesec dana od te uplate tako da su me zvali 17. januara da donesem pasos u Beograd na viziranje!
Nedavno sam ovde u Kanadi upoznala jedan bracni par koji je krajem februara ove godine poslao papire u Mississagu i ceo proces im je bio zavrsem pocetkom maja!!!!
Srecno...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

evo sta sam dobio danas popodne:

FSW-Centralized-Intake-Office to me
Dear Sir:

This refers to your application for permanent residence in Canada in the Federal Skilled Worker class.

The Minister of Citizenship, Immigration and Multiculturalism issued instructions which were published in the Canada Gazette on November 28, 2008. These instructions specify that only applicants who have an offer of Arranged Employment, applicants who are legally residing in Canada for at least one year as a Temporary Foreign Worker or an International Student, or applicants who have work experience in certain listed occupations are eligible to be processed in the Federal Skilled Worker class.

Based on a review of the information you have provided, your application is being recommended to the visa office for a final determination of eligibility for processing on the basis of:

X Work experience in an occupation specified in the Instructions issued by the Minister of

Citizenship, Immigration and Multiculturalism and published in the Canada Gazette on

28 November 2008.

......

You are therefore requested to submit a complete application to the following visa office:

The Canadian Embassy

Laurenzerberg 2

1010 Vienna

Austria

itd......

Vec sam se zabrinuo, aplikacija je primljena 15.7, proslo je skoro 2 meseca. Ocigledno je strpljenje presudno ;)

Desesperado
"U aplikaciji za australijsku iseljenicku vizu potrebno je da neko prethodno uradi skills assessment. Da li postoji nesto slicno za kanadsku vizu i kako se to radi?
Da li i secondary applicant mora da polaze IELTS? (ili da ima dokaz o znanju jezika)"

Ne treba... u vecini slucajeva, osim mozda ako ides preko nekog provincial nominee programa koji to zahteva (ne znam za takav).... Za Federal Skilled Workera ne, dovoljna je diploma i dokaz o radnom stazu (naravno u okviru one liste od 38 zanimanja), a IELTS treba samo za principal applicanta

Mali off-topic...

Policija u Novom Sadu podnela je krivičnu prijavu protiv Miše D. zbog osnovane sumnje da je prevario veći broj građana širom Srbije za ukupno 27.400 evra.

"Osumnjičeni je kao vlasnik i direktor preduzeća "Sitter", tokom 2006. i 2007. godine zaključio ugovore o posredovanju pri pronalaženju poslova u Kanadi sa državljanima Srbije po ceni od 2.150 evra za obećani posao", piše u saopštenju novosadske policije.
Kako je navedeno, Miša D. je na taj način nezakonito prisvojio 27.400 evra, a obećani posao nije obezbedio, niti je vratio novac građanima.
Policija je apelovala na sve građane koji su eventualno oštećeni, da se jave Odseku za privredni kriminal na broj telefona: 021/488-5052 ili najbližoj Policijskoj stanici.
...
Cuvajte se 'agencija' ;)

Poslednja izmena:
Paukman cestitke.Mail koji si dobio znaci da ke uzeti u obzir tvoju aplikaciju na bazi profesije koja spada u onih famoznih 38.Traze da im dostavis kompletnu dokumentaciju i popunjenu aplikaciju.Pazi da pri popunjavanju navedes sve glavne obaveze koje odgovaraju za tvoj NOC cod.Pri tome se drzi strogo objasnjenja sa NOC liste.Takoge tvoj poslodavac treba da ti izda potvrdu u kojoj ke biti navedeni isti radni zadatci kao i u NOC-u i u tvojoj aplikaciji.Nemoj da improvizujes.U sustini njihova radna mesta podrazumevaju isto sto i nasa s time da oni vole da opis tvojih duznosti bude sto slicniji njihovoj kategorizaciji.

Paukman cestitke.Mail koji si dobio znaci da ke uzeti u obzir tvoju aplikaciju na bazi profesije koja spada u onih famoznih 38.Traze da im dostavis kompletnu dokumentaciju i popunjenu aplikaciju.Pazi da pri popunjavanju navedes sve glavne obaveze koje odgovaraju za tvoj NOC cod.Pri tome se drzi strogo objasnjenja sa NOC liste.Takoge tvoj poslodavac treba da ti izda potvrdu u kojoj ke biti navedeni isti radni zadatci kao i u NOC-u i u tvojoj aplikaciji.Nemoj da improvizujes.U sustini njihova radna mesta podrazumevaju isto sto i nasa s time da oni vole da opis tvojih duznosti bude sto slicniji njihovoj kategorizaciji.

mama5, hvala na podrsci!

Vac sam napisao u jednom od formulara sta su mi bile duznosti i to se nije mnogo razlikovalo od onog sto pise u NOC listi, a posto se salju isti formulari necu mnogo filozofirati ni ovaj put, tj verovatno cu ostaviti isto. Gledacu da na pismima preporuke bude slicno, posto cu imati uvid sta pise.

Pitanje onima koji su vec slali dokumenta za Bec: Da li ste slali iste aplikacione formulare kao i za Sidney NS, ili ste uradili update, s obzirom da je uvek proslo 1-2 meseca?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

evo sta sam dobio danas popodne:

FSW-Centralized-Intake-Office to me
Dear Sir:

This refers to your application for permanent residence in Canada in the Federal Skilled Worker class.

The Minister of Citizenship, Immigration and Multiculturalism issued instructions which were published in the Canada Gazette on November 28, 2008. These instructions specify that only applicants who have an offer of Arranged Employment, applicants who are legally residing in Canada for at least one year as a Temporary Foreign Worker or an International Student, or applicants who have work experience in certain listed occupations are eligible to be processed in the Federal Skilled Worker class.

Based on a review of the information you have provided, your application is being recommended to the visa office for a final determination of eligibility for processing on the basis of:

X Work experience in an occupation specified in the Instructions issued by the Minister of

Citizenship, Immigration and Multiculturalism and published in the Canada Gazette on

28 November 2008.

......

You are therefore requested to submit a complete application to the following visa office:

The Canadian Embassy

Laurenzerberg 2

1010 Vienna

Austria

itd......

Vec sam se zabrinuo, aplikacija je primljena 15.7, proslo je skoro 2 meseca. Ocigledno je strpljenje presudno ;)

Pozdrav i da se i dalji koraci ovako ispunjavaju.:super::bye:

mama5, hvala na podrsci!

Vac sam napisao u jednom od formulara sta su mi bile duznosti i to se nije mnogo razlikovalo od onog sto pise u NOC listi, a posto se salju isti formulari necu mnogo filozofirati ni ovaj put, tj verovatno cu ostaviti isto. Gledacu da na pismima preporuke bude slicno, posto cu imati uvid sta pise.

Pitanje onima koji su vec slali dokumenta za Bec: Da li ste slali iste aplikacione formulare kao i za Sidney NS, ili ste uradili update, s obzirom da je uvek proslo 1-2 meseca?

:klap:
Mi smo poslali iste formulare, jer nista se i nije promenilo od slanja u Sydney...
:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back