Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za dodatnu docs. je nama rok bio 2 meseca, veruj mi na rec, da ne trazim taj mail!;)

hvala dassal, a hvala i aleksandru...

jos ako moze neko ko je bio na intervjuu da kaze koliki je bio rok za to ako ga je uopste bilo, tj. da li mozes da biras termin ili ti ga oni odrede? mada, i ne cimaju nesto mnogo ljude na intervju u poslednje vreme koliko vidim, uglavnom prolaze bez njega.

Pozdrav,

hocu da resim jos jednu nedoumicu. Da li pri slanju dokumenata u Bec treba ista dodatno da se placa, ili u kasnijoj fazi kada se zatrazi?

Koliko sam razumeo drugi deo se placa na kraju i to kod nas u komercijalnoj banci
(
2. The Right of Permanent Residence Fee, which will be requested by the Visa Office at a later stage if your application is approved. (490CAD po odrasloj osobi)
)

Hocu cisto da potvrdim sa vama ;)

Bitno mi je da ne mora da postoji dokaz o zajednickom zivotu godinu dana pre aplikacije. Ako je OK da smo na istoj adresi nekoliko meseci pre apliciranja, onda nema problema. Jel ima neko slicnih iskustava? Sta su vam sve trazili?

Ovo i mene interesuje. Ja i djevojka (odnosno, nevjencana supruga) zivimo zajedno vec skoro 5 godina ali nikad nismo bili prijavljeni na istoj adresi. Zivjeli smo zajedno skoro dvije godine prije predavanja aplikacije.
Zajednicki racun u banci nemamo, racuni od stanova u kojima smo zivjeli kao podstanari su se vodili na vlasnicima stanova...

Znaci jedina opcija koja nam ostaje su svjedoci.
Ko moze da bude svjedok? Prijatelji, vlasnici stanova?

Moze li neko ko je imao slicno iskustvo da mi odgovori?

Hvala unaprijed!

Da li pri slanju dokumenata u Bec treba ista dodatno da se placa, ili u kasnijoj fazi kada se zatrazi? Koliko sam razumeo drugi deo se placa na kraju i to kod nas u komercijalnoj banci (2. The Right of Permanent Residence Fee, which will be requested by the Visa Office at a later stage if your application is approved. (490CAD po odrasloj osobi) )

Da, dobro si razumeo....

znaci, ne treba nista dodatno da se placa kada se salje full aplikacija u Bec.... kasnije, kada (primeticete da sam napisala 'kada' umesto 'ako'.. hehehe) dobijete pozitivan odgovor, zavrsite medical i ostale stvarcice, onda se placa RPR Fee.

srecno :)

Da, dobro si razumeo....

znaci, ne treba nista dodatno da se placa kada se salje full aplikacija u Bec.... kasnije, kada (primeticete da sam napisala 'kada' umesto 'ako'.. hehehe) dobijete pozitivan odgovor, zavrsite medical i ostale stvarcice, onda se placa RPR Fee.

srecno :)

Hej gde si DJazzy? Sta ima novo sa tvojom aplikacijom?
Gde su nam Medusa, nine22yu?
pozdrav!

Pozdrav svima

Imam sledece nedoumice oko slanja diploma za Bec:

Saljem overene kopije universitetske diplome + srednjoskolske diplome kao i prevode istih.

Da li treba slati i originalne transkripte sa fakulteta:
Pise sledece:
Transcripts: original transcripts of all degrees must be submitted in universitysealed
envelopes.

Posto na mom fakultetu ne obezbedjuju nista na enlgeskom, mogu mi prevesti diplomu i supplementary, staviti u koverat i overiti njihovim pecatom.

Kakva su vam iskustva? Da li odradjivati i ovaj drugi deo sa diplomama?
Pozdrav

Pozdrav svima

Imam sledece nedoumice oko slanja diploma za Bec:

Saljem overene kopije universitetske diplome + srednjoskolske diplome kao i prevode istih.

Da li treba slati i originalne transkripte sa fakulteta:
Pise sledece:
Transcripts: original transcripts of all degrees must be submitted in universitysealed
envelopes.

Posto na mom fakultetu ne obezbedjuju nista na enlgeskom, mogu mi prevesti diplomu i supplementary, staviti u koverat i overiti njihovim pecatom.

Kakva su vam iskustva? Da li odradjivati i ovaj drugi deo sa diplomama?
Pozdrav

Mi smo poslali samo fakultetske i magistarske diplome, overene fotokopije+prevod. Nismo slali srednjoskolske diplome, kao ni ocene sa fakulteta...

pozdrav

Hej gde si DJazzy? Sta ima novo sa tvojom aplikacijom?
Gde su nam Medusa, nine22yu?
pozdrav!

evo, tu sam.... lutam :)

novosti i nema nekih.. eto, bas juce sam konacno spakovala sva dokumenta za full application i poslala za Bec.

jedna usputna informacija... koverat od oko cca 850gr, ako saljete ze Bec, za fizicka lica, kod Fedex-a kosta 2.620,00 dinara, kod DHL-a 6.016,00 dinara... zasto tolika razlika, nemam pojma... jeste DHL uvek bio malo skuplji, ali ovo je bas velika razlika...

sada cekam ove iz Beca da odgovore. pretpostavljam da ce proci bar nekoliko meseci :)

sta ima novo kod vas, saboraca? dokle ste stigli? isto pitanje vazi i za Medusu, nine22yu...

srecno svima. drzimo fige :)

evo, tu sam.... lutam :)

novosti i nema nekih.. eto, bas juce sam konacno spakovala sva dokumenta za full application i poslala za Bec.

jedna usputna informacija... koverat od oko cca 850gr, ako saljete ze Bec, za fizicka lica, kod Fedex-a kosta 2.620,00 dinara, kod DHL-a 6.016,00 dinara... zasto tolika razlika, nemam pojma... jeste DHL uvek bio malo skuplji, ali ovo je bas velika razlika...

sada cekam ove iz Beca da odgovore. pretpostavljam da ce proci bar nekoliko meseci :)

sta ima novo kod vas, saboraca? dokle ste stigli? isto pitanje vazi i za Medusu, nine22yu...

srecno svima. drzimo fige :)

Mi smo poslali dokumenta u avgustu i posle tri nedelje dobili mail u kom nam kazu da su dokumenta primili (AOR) i da ce da razmotre da li smo na listi 38 prema dokumentaciji koju smo poslali...te mi cekamo...Inace dokumenta smo poslali preko ambasade u Beogradu, nije neophodno da saljes Fedexom...

cujemo se...
pozdrav!

Dokazivanje zajednickog zivota je stvar inspiracije viza oficera.Znam vencani par kojem su trazili fotografije sa vencanja da bi se uverili da vencanje nije fiktivno samo zbog aplikacije.U principu najbolje je ako imate zajednicki racun ili zivite na istoj adresi.To bi trebalo da sredite sada,a kasnije ako traze jos dokaza onda kete videti sta jos mozete priloziti kao dokaz.

Dokazivanje zajednickog zivota je stvar inspiracije viza oficera.Znam vencani par kojem su trazili fotografije sa vencanja da bi se uverili da vencanje nije fiktivno samo zbog aplikacije.U principu najbolje je ako imate zajednicki racun ili zivite na istoj adresi.To bi trebalo da sredite sada,a kasnije ako traze jos dokaza onda kete videti sta jos mozete priloziti kao dokaz.

Moji prijatelji su takodje prilozili slike sa vencanja.

Imam jedno pitanje: da li da promenim evre u CAD ovde (odnos je otprilike 1:1,5) ili kad stignem u Kanadu?

Pozdrav i hvala na odgovorima!

Pozdrav.Pitao sam drugara u Kanadi i evo sta mi je napisao:

Iskreno da ti kazem nisam ni ja bas siguran, mada moze da proveri na internetu.
Neka vidi na sajtu http://www3.serbiancafe.com/lat/kursnalista, onda neka ode na bilo koji sajt kanadske banke ja koristim http://www.tdcommercialbanking.com/fx/rates/index.jsp, pa neka uporedi sta mu vise odgovara.
I jos nesto ovde mozes imati i Euro racun pa ako imas vecu sumu novca jedan deo mozes cuvati na tom racunu i ujedno pratiti stanje Euro-Cad, pa kada je cena visa onda prodas koliko ti odgovara, kao na berzi.

Pozdrav.Pitao sam drugara u Kanadi i evo sta mi je napisao:

Iskreno da ti kazem nisam ni ja bas siguran, mada moze da proveri na internetu.
Neka vidi na sajtu http://www3.serbiancafe.com/lat/kursnalista, onda neka ode na bilo koji sajt kanadske banke ja koristim http://www.tdcommercialbanking.com/fx/rates/index.jsp, pa neka uporedi sta mu vise odgovara.
I jos nesto ovde mozes imati i Euro racun pa ako imas vecu sumu novca jedan deo mozes cuvati na tom racunu i ujedno pratiti stanje Euro-Cad, pa kada je cena visa onda prodas koliko ti odgovara, kao na berzi.

Hvala puno Sale!
Vidim da nema neke značajne razlike u odnosu EUR-CAD,
Pozdrav:super:

Imam jedno pitanje: da li da promenim evre u CAD ovde (odnos je otprilike 1:1,5) ili kad stignem u Kanadu?

Pozdrav i hvala na odgovorima!

Svejedno Dassal, isti odnos je i ovde, a posto ces tamo imati problema da nadjes dovoljnu kolicinu CAD na jednom mestu, mozda bolje da to uradis ovde prilikom otvaranja racuna u banci. Sve zavrsis na jednom mestu, tako sam ja i nisam se pokajao, toplo preporucujem TD Bank, kao i TD Auto insurance, odlicni su.

Svrati na pivo kad stignes. :)

Srecan put !!!!!

Svejedno Dassal, isti odnos je i ovde, a posto ces tamo imati problema da nadjes dovoljnu kolicinu CAD na jednom mestu, mozda bolje da to uradis ovde prilikom otvaranja racuna u banci. Sve zavrsis na jednom mestu, tako sam ja i nisam se pokajao, toplo preporucujem TD Bank, kao i TD Auto insurance, odlicni su.

Srecan put !!!!!

Cao Sinisa.Koliko ti je insurance za auto i da li si dokazivao da imas vozacko iskustvo iz Srbije?

Pozdrav

Sale :D

Pozdrav svima i cestitke od srca onima koji su stigli do cilja!!!

Molim vas za savet vezano za ulaganje primedbe na IELTS rezultate.
Interesuje me sledece:
dobila sam na W 6 i na S 6 :cry:, a da sam dobila po 6.5,imala bih carobnih 67 i mogla bih da saljem aplikaciju.Da li mogu da zamolim za ponovno analiziranje ova dva dela testa i da ocekujem zeljeni rezultat ili je moje ocekivanje nerealno i neizvodljivo? Da li je neko imao slicna iskustva? Da li da se raspitam u British Council-u?Posto mi ovo nije prvo polaganje i, mozete vec pretpostaviti, koliko sam iscrpljena-svaki savet bi mi bio od velike pomoci...

Hvala mnogo na odgovorima unapred i srdacan pozdrav.......:bye:

Srecan put !!!!!

Hvala Sine na informacijama, tako cu i da uradim!
Sada cu preko neta da vidim da li ta banka radi u Quebecu!
Evo ti istice prva godina u CA, koliko se secam, kako ti se cini?
Veeeeliki pozdrav, vidimo se na pivu, jos Sale da nam se prebaci pa cemo da picimo zajedno!!!
:klap::super:

Pozdrav svima i cestitke od srca onima koji su stigli do cilja!!!

Molim vas za savet vezano za ulaganje primedbe na IELTS rezultate.
Interesuje me sledece:
dobila sam na W 6 i na S 6 :cry:, a da sam dobila po 6.5,imala bih carobnih 67 i mogla bih da saljem aplikaciju.Da li mogu da zamolim za ponovno analiziranje ova dva dela testa i da ocekujem zeljeni rezultat ili je moje ocekivanje nerealno i neizvodljivo? Da li je neko imao slicna iskustva? Da li da se raspitam u British Council-u?Posto mi ovo nije prvo polaganje i, mozete vec pretpostaviti, koliko sam iscrpljena-svaki savet bi mi bio od velike pomoci...

Hvala mnogo na odgovorima unapred i srdacan pozdrav.......:bye:

Uf, nisam bas siguran da li ce ti izaci u susret. U svakom slucaju trebas pitati, nista ne kosta.
Srecno!

Da li je neko od vas overavao dokumente u gradskoj kuci ili u sudu?
Mislim, ako se overi u gradskoj kuci ,dobija se kopija s pecatom na cirilici (sto sam uradio pre neki dan)... sta i kome to nesto znaci tamo preko? O novosadskom sudu ne zelim da trosim reci... Zakazivanje, neprijatnosti i slino... trebaju mi 2 slobodna dana da bih kod njih nesto zavrsio >:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back