Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pre godinu dana kad sam pokusavao brata da dovedem u kanadu imao sam jaku vezu u ambasadi ali su rekli da nema nikakve sanse da dodje, jer trenutno ne primaju nikoga osim doktora i jos nekog ali ne mogu sad da se setim....neznam mozda je sad sve drugacije ali tako je bilo pre

Da si rekao bilo sta drugo osim doktora pa jos i nekako, ali `de njih nadje........pa oni jadnici se ubise da zavrse skolu ovde da bi uopste mogli da rade u struci jer ima nasa diploma ama bas nista ne vredi.

Ovo oko veze u ambasadi..........pa ako je tako dobra kao sto kaze ovo u vezi doktora, ta te veza nece daleko odvesti...........

ako neko dovodi brata preko spajanja porodice, onda odobrenje ne izdaje ni jedna ambasada vec centar u Mississauga-i , Ontario.

Sale, ako znas nesto vise o spajanju porodice za varijantu brat/sestra napisi molim te.

Ja sam se raspitala i receno mi je da spajanje porodice moze da se izvede ako se sponzorisu roditelji pa preko roditelja i maloletni brat/sestra, ali punoletni brat/sestra nikako!

Pozdrav!

Jedno pitanje za ove sto su odavno otisli u Kanadu, kakvi su uslovi dobijanje vize za Manitobu, i kakvo je tamo stanje uopste da li se standard dosta razlikuje od Ontaria naprimer ?

Prosli mesec sam bio kod rodjaka u Winnipegu u Manitobi nekoliko nedelja, a potom jos nedelju dana u Burlingtonu, Ontario, blizu Toronta...
Sta da ti kazem... Manitoba je inace 8 puta veca od Srbije po povrsini, i sever predstavlja ogroman neistrazen prostor, s mnogo prirodnih lepota. Tu je i veliko jezero Winnipeg (dugo oko 400km), na cijoj obali ima finih izletista i plaza. Juzni deo po pejzazu pomalo lici na Vojvodinu, i tu je skoncentrisano 90% stanovnistva. Glavni grad Winnipeg, oko 700.000 ljudi, ima 2 univerziteta, relativno jeftine nekretnine (u odnosu na ostatak Kanade), dosta finih restorana i trznih centara, dobre skole i sve sto ti je potrebno za jedan miran pristojan porodicni zivot. Saobracaj je odlicno uredjen, lako se stize s bilo kog kraja grada na drugi, cak ni u spicu nikada nema zastoja i guzvi... Ljudi su opusteni i predusretljivi, ima puno sveta s raznih strana, vecinu cine Anglosaxonci i Irci, ali ima dosta Ukrajinaca, Filipinaca itd. i naravno Indijanaca (15% u samom Winnipegu cine First Nations). Srpska i uopste EX-YU zajednica je malobrojna i razbijena, ali kad malo bolje razmislis, to ima i svojih prednosti. Jedanput godisnje se organizuje Folklorama, festival nacionalnih zajednica, gde se svaka predstavi narodnim nosnjama, nacionalnim jelima i igrama itd.
Inace, kaze se da je tu kolevka kanadske rock scene 60-tih, odakle su potekla imena tipa Neil Young ili Randy Bachman (Guess Who? i BTO).
Postoje dva glavna problema s Manitobom uopste... prvi su niske zimske temperature (stizu do -45C) sto ima za posledicu prilicno lose stanje putne mreze... Obzirom da metroa nema, postoje samo autobusi, trebace ti puno srece i slojeva odece da zimi docekas gradski prevoz.
Drugi je nesto visa stopa kriminala (rasprostranjengo narocito medju Metis Indijancima i Filipinskim doseljenicima) u odnosu na ostatak Kanade (jedino je u Saskatchewanu i nekim severnim teritorijama veca).
Da, tu je i letnja najezda komaraca, kao treci negativan faktor :)
Ali, to se sve da preziveti, naviknes se i posle nekog vremena to postane sasvim normalno... barem rodjaci tako kazu, a oni su tu vec 15 godina. -45 je uzasno hladno, ali to zimi svakako nije tako non-stop, to su extremi... uglavnom se temperatura krece oko -20 u najhladnijim mesecima. Vazduh je zimi suv, tako da je njihovih -20 podnosljivije od novosadskih -10.
Leta su lepa (s izuzetkom gorepomenutih komaraca), topla i vedra.
Inace, kazu da je Winnipeg je jedan od najvetrovitijih gradova u Kanadi, ali istovremeno i grad sa najvise suncanih dana u godini.
Sto se standarda tice, sasvim je solidan. Posla ima za sve branse, plate su slicne kao u Ontariju, ako ne i vece, a nekretnine su sasvim pristupacne. Cene svega, od grejanja na gas, goriva, preko osnovnih namirnica, do odece i obuce su nize nego u Beogradu ili NS.

Poslednja izmena:
Sale, ako znas nesto vise o spajanju porodice za varijantu brat/sestra napisi molim te.

Ja sam se raspitala i receno mi je da spajanje porodice moze da se izvede ako se sponzorisu roditelji pa preko roditelja i maloletni brat/sestra, ali punoletni brat/sestra nikako!

Pozdrav!

Da, tako je.U obzir dolaze samo maloletni brat, sestra.Znam nekoliko slucajeva koji nisu uspeli.Drugarica koja ima sestru u Torontu nije uspela.Bila je punoletna.Medjutim roditelji su uspeli da odu na sestrino sponzorstvo.Takodje muz od prijateljice nije uspeo da dovede brata.Te stvari poznajem onako ovlas.Procitao sam na CIC sajtu.Jedno je sigurno , a to je da punoletni brat,sestra ne mogu.Takodje za sponzorstvo se mora zadovoljiti odredjeni ekonomski status u Kanadi.Koliko je to gledajuci kroz godisnju zaradu ne znam tacno.

Pozdrav

Brat ne moze da sponzorise sestru i obrnuto, na zalost........

Prosli mesec sam bio kod rodjaka u Winnipegu u Manitobi nekoliko nedelja.........
Winnipeg je poslednji grad u Kanadi u kojem bih ziveo, licni stav naravno.......

Poslednja izmena:
pre godinu dana kad sam pokusavao brata da dovedem u kanadu imao sam jaku vezu u ambasadi ali su rekli da nema nikakve sanse da dodje, jer trenutno ne primaju nikoga osim doktora i jos nekog ali ne mogu sad da se setim....neznam mozda je sad sve drugacije ali tako je bilo pre

Pa cekaj, rekao si na nekom od foruma da zivis u Americi.Otkud sad Kanada ?

Svi dole navedeni podaci su sa Krstarice sa tvojim pseudonimom:

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=7364143#post7364143

Dali meni mozete nesta reci na osnovu mog datuma vremena i mesta rodjenja:
Ja 20.09.1989 u 19:30
Majka 24.12.1969 u 20:15H
Otac 21.02.1964
Sestra 03.06.1993 u 9:30

Nigde se ne vidi da imas brata, a uz to si i jako mlad.Mozda ti je VEZA i bila jaka ali jos uvek Kanadjani ne dozvoljavaju maloletnicima da dovode bracu koju nemaju a uz to , kako si naveo u nekom od postova, zive u Americi,a planiraju iz Srbije, da uvoze polovne automobile do 3000 eura?????????
Mi se na ovom forumu bavimo vrlo ozbiljnim temama i nastojimo da pomognemo jedni drugima, tako da ......... PLEASE.

Poslednja izmena:
Svaka cast sale0509!

Jest da si mozda i slucajno naisao na njegov post, jer te zanimashe i Amerika, ali svakako... :klap:

Nase pitanje i dalje stoji sa 58 strane, a u vezi step-by-step nalazenja posla itd. Ako neko zna, necemo se ljutiti da nam odgovori.

Hvala na info etotako2.0! Mada, nas zanima bas iseljenicka u smislu odmah cim palimo da idemo oboje, u mesto koje smo napisali, a ne gde im trebamo i da onda odmah postajemo permanent residents... Znaci samo da im javimo da smo nasli posao. Znas vec sta mislimo.... Ali, hvala svakako. Nadam se da se konta sta smo hteli reci.

Sve najbolje!

Naz dvoje

Poslednja izmena:
sale0509 svaka cast! Da ne radis za neku ciu mozda :)

Sto se tice trazenja i dobijanja posla u Kanadi iz Srbije ili Evrope bez nekih poznanstava u Kanadi i samo preko oglasa koji se objavljuju na internet sajtovima je uzasto tesko. I sam sam slao mailove i CV-je ali ne vredi. Predpostavaljam da to nije losa ideja, mislim slati CV-je kada se vec dobije iseljenicka viza. Inace jedan od odlicnih sajtova u CA za trazenje posla je i
www.workopolis.com

Puno pozdrava i puno uspeha svima.

Mislio sam slati CV-je na oglase jos pre samog odlaska u CA a kad se dobije iseljenicka viza. Mislim da je potencionalnom poslodavcu to veoma bitan faktor. Kad se tamo podrazumeva se da se saljuCV-ji i razi posao.

Tu opet postoji problem sto nemas kanadsko iskustvo koje je presudno kod poslodavaca. Sa druge strane, nema nikakve logike slati Resume ako jos nisi fizicki prisutan u zemlji, kako mislis da poslodavac uradi intervju sa tobom ako ti dolazis za recimo 3-4 nedelje, mislis da ce on tebe da ceka pored gomile apliakcija koje su mu na stolu.

Tu opet postoji problem sto nemas kanadsko iskustvo koje je presudno kod poslodavaca. Sa druge strane, nema nikakve logike slati Resume ako jos nisi fizicki prisutan u zemlji, kako mislis da poslodavac uradi intervju sa tobom ako ti dolazis za recimo 3-4 nedelje, mislis da ce on tebe da ceka pored gomile apliakcija koje su mu na stolu.

Slazem se mada treba probati...nikad se ne zna. Uostalom sto se tice iskistva pogotovo u oblasti tehnike, gradjevinarstva, masinstva... to nije tolika prepreka. Pa firme iz celog sveta projektuju i grade industrijske, komercialne itd. objetke u drugim drzavama iako tamo recimo nikada pre nisu radile... A to da li ce neko nekog da ceka to zavisi od mnogo aspekata. Pre svega od toga cime se neko bavi, koliko ima iskustva i koliko je strucan u svojoj oblasti. Bio sam u Kanadi u Torontu i nisam bas bio previse fasciniran njihovim iskustvom a ni sturcnoscu u poredjenju sa Evropom. Uostalom to je i logicno jer je u Kanadi konkurencija u svakom pogledu mnogo manja nego u EU. Uostalom firme sa prostora bivse Juge grade mnogo toga po Kanadi i izuzetno su priznate cak i tamo...

Moje iskustvo sve ovo potvrdjuje. Mnogo energije je potrebno da se zaista na pravi nacin javis na neki posao, a onda te ne kontaktiraju i potpuno se smoris... tako smo ja i muz trazili posao citavih nedelju dana. Posto nismo navikli da ljudi budu gluvi na nase prijave, uvek smo proizvodili reakcije, a nikad cutanje... jednostavno smo odlucili da ne rasipamo energiju, nego pametno koristimo ovo vreme pre Kanade...

Da li neko zna kakvi su porezi u British Columbia-ji?
tj. koliko dobijas neto (otprilike) od svog prihoda

gledala sam na netu, bilo mi mnogo komplikovano jer ja ne znam bas dobro sa brojevima, nisam taj tip, pa ako ovde neko zna da se ne smaram sa onim formulama... a ako ne zna, ok... kucu stacu, moracu

Svaka cast sale0509!

Jest da si mozda i slucajno naisao na njegov post, jer te zanimashe i Amerika, ali svakako... :klap:

Nase pitanje i dalje stoji sa 58 strane, a u vezi step-by-step nalazenja posla itd. Ako neko zna, necemo se ljutiti da nam odgovori.

Hvala na info etotako2.0! Mada, nas zanima bas iseljenicka u smislu odmah cim palimo da idemo oboje, u mesto koje smo napisali, a ne gde im trebamo i da onda odmah postajemo permanent residents... Znaci samo da im javimo da smo nasli posao. Znas vec sta mislimo.... Ali, hvala svakako. Nadam se da se konta sta smo hteli reci.

Sve najbolje!

Naz dvoje
mislim da je to ona varijanta provincial nominee, tada dobijas residence

ja bas ovde gde zivim sada apliciram za residence, svasta mi traze, samo jos i urin da odnesem na bakterijsku analizu pa ce sve biti ok

ako uspes da provalis neku foru da nadjes posao, molim te podeli tajnu sa mnom, bicemo ti mnogo zahvalni (ja i moja mala porodica)

Moje iskustvo sve ovo potvrdjuje. Mnogo energije je potrebno da se zaista na pravi nacin javis na neki posao, a onda te ne kontaktiraju i potpuno se smoris... tako smo ja i muz trazili posao citavih nedelju dana.

Ne zna sta ste zavrsili i cime se bavite ali ocekivati da ces dobiti posao tj. da ce te neko kontaktirati i pozvati na razgovor za samo nedelju dana trazenja istog je po mojem iskustvu i misljenju mnogo optimisticno. Posao ili barem poziv na razgovor za tako kratko vreme nije miguce dobiti ni u najboljim clanicama EU pa ni u Kanadi verovatno.

Slazem se mada treba probati...nikad se ne zna. Uostalom sto se tice iskistva pogotovo u oblasti tehnike, gradjevinarstva, masinstva... to nije tolika prepreka. Pa firme iz celog sveta projektuju i grade industrijske, komercialne itd. objetke u drugim drzavama iako tamo recimo nikada pre nisu radile... A to da li ce neko nekog da ceka to zavisi od mnogo aspekata. Pre svega od toga cime se neko bavi, koliko ima iskustva i koliko je strucan u svojoj oblasti. Bio sam u Kanadi u Torontu i nisam bas bio previse fasciniran njihovim iskustvom a ni sturcnoscu u poredjenju sa Evropom. Uostalom to je i logicno jer je u Kanadi konkurencija u svakom pogledu mnogo manja nego u EU. Uostalom firme sa prostora bivse Juge grade mnogo toga po Kanadi i izuzetno su priznate cak i tamo...

Mozes ti probati ali ti ja kazem da je to gubljenje vremena ukoliko nisi jedanu milion u odredjenom domenu pa moraju da te dovuku sa strane jer takvih nema u ovim krajevima.

Ovo sto tvrdis sa inzenjere i iskustvo, te jednostavno ne stoji jer ti nemas licencu za rad , tvoja diploma nije priznata, ako mislis da radis kao inzenjer, lekar, advokat, itd............ nemoj se zanositi da ces odmah po dolasku u Kanadu poceti da radis ono cime si se bavio u Srbiji, mozda i hoces ali to nije pravilo vec izuzetak. Kao sto rekoh, najbitnija stvar u celoj prici je kanadsko iskustvo!

Odakle ti ideja da je konkurencija u Kanadi manja u odnosu na Evropu? Ili da su manje strucni? U kojoj oblasti?

Da li neko zna kakvi su porezi u British Columbia-ji?
tj. koliko dobijas neto (otprilike) od svog prihoda
Porazi na prihod, ako na to mislis, su progresivni, sto ce reci da su veci procentualno sa velicinom primanja. Mogu ti dati primer, na primanja od oko $40,000 godisnje racunaj na oko 22-23%, manje-vise.

Brat ne moze da sponzorise sestru i obrnuto, na zalost........

Winnipeg je poslednji grad u Kanadi u kojem bih ziveo, licni stav naravno.......

Hmmm...:( Mislim da ima i gorih mesta, tipa Regina, Saskatoon, Edmonton ali sam skoro siguran da bih se mogao skrasiti u svakom od njih... Winnipeg mozda nije najlepsi na svetu, ali je ipak redovan grad i pri tom u Kanadi i za mene vise nego dobar. Pa, ne mozemo bas svi u Vancouver i Toronto.
Ma, spram Srbistana i Yellowknife je premija. ;)

Poslednja izmena:
sale0509 svaka cast! Da ne radis za neku ciu mozda :)

Sto se tice trazenja i dobijanja posla u Kanadi iz Srbije ili Evrope bez nekih poznanstava u Kanadi i samo preko oglasa koji se objavljuju na internet sajtovima je uzasto tesko. I sam sam slao mailove i CV-je ali ne vredi. Predpostavaljam da to nije losa ideja, mislim slati CV-je kada se vec dobije iseljenicka viza. Inace jedan od odlicnih sajtova u CA za trazenje posla je i
www.workopolis.com

Puno pozdrava i puno uspeha svima.

Ma jok.Radim u IT na odrzavanju informacionih sistema.Ovo je cisto stvar procene licnosti.Mala slova, bez zareza, rec NE pise zajedno , a ima i OPASNU VEZU u ambasadi!!!
Coveku nije mesto na ovom forumu .

Sale0509..

ne bih se bas slozila sa ovim"ovde se ponasam kao da nikada necu otici u Kanadu"......he,he,he....pa da je tako ne bi za dve godine procvrkutao na francuskom tako da si skoro izmamio suze sluzbeniku u ambasadi (kao i meni):D

...ne stvarno, tvoj primer mi je fascinantan, i mislim da se tako zavrsavaju price onih koji imaju cilj i ne odustaju.

...a negde sam procitala i ovo:" AKO ZELIS USPEH, A SPREMAS SE ZA NEUSPEH, DOBICES ONO ZA STA SE SPREMAS".

Kad malo bolje razmislim uvidjam da sve sto smo suprug i ja radili u poslednjih 5 godina bilo je bas "kao da cemo sigurno otici u Kanadu"...npr. nasi bliski rodjaci imaju veliku zelju da nam se jednog dana pridruze, ali sa strategijom koju su trenutno zauzeli (uvlacenja u kredite do guse) tesko da ce im se snovi ostvariti.

Razumem ja na sta si ti mislio. Verovatno na to da se ljudi iz straha od neuspeha pokusavaju emotivno pripremiti na to da ne bi doziveli neko sok ili uzasno razocaranje.U istoj fazi sam bila i sama....a onda mi je sa vise strana dosao savet da jednostavno......... sve prepustim....cuveni zakon prepustanja (naravno tek kad ucinis sve sto je bilo u tvojoj moci).Jednostavno nisam mogla da se opustim i onda sam shvatila da je samo zato sto nemam bezuslovnu veru u to da cemo uspeti.
Kad sam shvatila to i pocela zaista da VERUJEM ( mi smo imali potpunu vizuelizaciju naseg zivota u Kanadi iako nikada nismo ni krocili u nju, a najzanimljivije je sto mi sada suprug kaze da sto se njega tice sve izgleda kao sto smo sanjali)) opustila se i odlucila da uzivam u velicini sadasnjeg trenutka, u svakom danu .....uspeli smo.
Htela sam bas par reci na ovu temu jer sam sigurna da vecina ima razne emotivne faze u ovom periodu cekanja (verovatno bi mogli posebnu temu o tome da otvorimo)
Takodje kazu i "da je zivot ono sto se desava dok mi cekamo da zapravo pocnemo da zivimo"......ja ne bih volela da mi se to desi.

Zato osmeh na lice i uzivajte.Danas je u Novom Sadu predivan, prohladan, sunacan dan.
A kod vas?
!:bye:

Ovo sto tvrdis sa inzenjere i iskustvo, te jednostavno ne stoji jer ti nemas licencu za rad , tvoja diploma nije priznata, ako mislis da radis kao inzenjer,

Sto se tice inzenjera mašinstva, građevine ova tvoja tvrdnja nije tačna. Za lekare, stomatologe, pravnike si upravu. Diplome iz Srbije konkretno sa beogradskog univerziteta su priznate i u Kanadi. Poznajem ljude koji su tamo otišli i vrlo brzo su našli posao u svojoj struci i diplome su im priznate bez ikakvih dodatnih nostrifikacija i ispita. Nekima cak na pocetku, to se odnosi na manje firme, diplome nisu ni proveravali jer su videli da ljudi znaju posao. Prijatelj koji je inace sa brodogradnje posle duzeg vremena rada u toj oblasti i u samoj Kanadi, cak je zamenio potpuno oblast rada i sada radi za GM na projektovanju automobilskih šasija. Tako da njemu licno kanadsko iskustvo u brodogradnji nije bas nesto puno pomoglo u smislu zapošljavanja u GM-u.Tako da ta prica o kanadskom iskustvu je manje vise i jedan od nacina da poslodavci na pocetku na neki nacin iskoriste taj izgovor za davanje nizih plata doseljenicima u Knadu. Ista prica je i sa zapošljsvanjem recimo u Dubaiju. Posla ima, trebaju im radnici, samo je pitanje po kojoj ceni. Sto se tice licenci naravno ne mozes da budes odgovorni projektant ili vodja projekata na izvodjenju bez toga. Tako je svuda u svetu ali to ne znaci da ne mozes da radis kao recimo projektant, cak naprotiv. Konkretno u Kanadi moras da radis godinu dana u oblasti projektovanja da bi mogao da polazes ispit za odgovornog porjektanta. U EU i Srbiji je taj period 3 godine. Recimo samo iz tog podatka mozes da zakljucis da je ipak neko ko je radio 1 godinu i postao odgovorni projektant manje strucan i sa manje iskustva nego neko ko je u EU pre dobijanja licence radio najmanje 3 godine. Takodje da se u Kandi na odredjena radna mesta zapošljavaju manje strucan kadar nego sto je slucaju u EU je normalno. Samo treba pogledati podatke o tome koliko ima firmi u Kanadi a koliko u EU. Koliko ljudi zivi u EU a koliko u CA. Koliko se ljudi bavi odredjenom srukom i to je to. Pa ne moze jedna Andora, Malta ili Srbija recimo da bude konkurentnija od recimo Engleske. Uostalom i u samoj Kanadi ako imas licencu za recimo Ontario ne priznaje ti se u drugim oblastima Kanade. Uostalom da Kanada ima dovoljno obrazovanog kadra i da im ne trebaju strucnjaci ne bi ni postavili takve kriterijume za useljenje po kojima upravo obrazovani ljudi sa iskustvom, srednjih godina starosti, imaju najviše bodova i mogucnosti da se isele u CA.

Sale0509..

ne bih se bas slozila sa ovim"ovde se ponasam kao da nikada necu otici u Kanadu"......he,he,he....pa da je tako ne bi za dve godine procvrkutao na francuskom tako da si skoro izmamio suze sluzbeniku u ambasadi (kao i meni):D

...ne stvarno, tvoj primer mi je fascinantan, i mislim da se tako zavrsavaju price onih koji imaju cilj i ne odustaju.

...a negde sam procitala i ovo:" AKO ZELIS USPEH, A SPREMAS SE ZA NEUSPEH, DOBICES ONO ZA STA SE SPREMAS".

Kad malo bolje razmislim uvidjam da sve sto smo suprug i ja radili u poslednjih 5 godina bilo je bas "kao da cemo sigurno otici u Kanadu"...npr. nasi bliski rodjaci imaju veliku zelju da nam se jednog dana pridruze, ali sa strategijom koju su trenutno zauzeli (uvlacenja u kredite do guse) tesko da ce im se snovi ostvariti.

Razumem ja na sta si ti mislio. Verovatno na to da se ljudi iz straha od neuspeha pokusavaju emotivno pripremiti na to da ne bi doziveli neko sok ili uzasno razocaranje.U istoj fazi sam bila i sama....a onda mi je sa vise strana dosao savet da jednostavno......... sve prepustim....cuveni zakon prepustanja (naravno tek kad ucinis sve sto je bilo u tvojoj moci).Jednostavno nisam mogla da se opustim i onda sam shvatila da je samo zato sto nemam bezuslovnu veru u to da cemo uspeti.
Kad sam shvatila to i pocela zaista da VERUJEM ( mi smo imali potpunu vizuelizaciju naseg zivota u Kanadi iako nikada nismo ni krocili u nju, a najzanimljivije je sto mi sada suprug kaze da sto se njega tice sve izgleda kao sto smo sanjali)) opustila se i odlucila da uzivam u velicini sadasnjeg trenutka, u svakom danu .....uspeli smo.
Htela sam bas par reci na ovu temu jer sam sigurna da vecina ima razne emotivne faze u ovom periodu cekanja (verovatno bi mogli posebnu temu o tome da otvorimo)
Takodje kazu i "da je zivot ono sto se desava dok mi cekamo da zapravo pocnemo da zivimo"......ja ne bih volela da mi se to desi.

Zato osmeh na lice i uzivajte.Danas je u Novom Sadu predivan, prohladan, sunacan dan.
A kod vas?
!:bye:

Takodje suncano i lepo.Mozda se nismo razumeli.Ja se ne spremam za neuspeh.Hteo sam da kazem da nisam zapostavio svoj posao ovde, da ipak razmisljam, hm, ako mogu da kazem , na dva koloseka.Jer sta ako se nesto u medjuvremenu desi, sta onda?Pa svaki dobar general mora pred bitku da ima rezervni polozaj , mora da ima odstupnicu.To je poenta moje price.Nema ono:"Ja odlazim u Kanadu, pa me bas briga za sve ovde."Jednostavno ovde vodim zivot kao i ranije : posao,dobri medjuljudski odnosi, djacic prvacic, kosa crta, i cekam svoj momenat.

A sada konkretno, treba mi vasa pomoc.

Vec ste napred pominjali, pa ako vam nije tesko da mi napisete koji se TEST polaze
U KANADI (engleski jezik je u pitanj) za PR aplikaciju.

Neki link mozda, ako imate.

Hvala vam.

Na sajtu imigracionog stoji da oni priznaju IELTS,ali mislim da je i jos neka verzija moguca.To je neka verzija kanadskog ispita.Pogledaj na sajtu www.cic.gc.ca. IELTS je moguce polagati u celom svetu.Za PR je potrebno da se polaze GENERAL verzija.Vise informacija u vezi ispita je na www.ielts.org.

Poslednja izmena:
Zdravo svima!
Forum pratim vec neko vrijeme, ali se javljam po prvi put.
Imam jedno pitanje.
Aplicirao sam za useljenje u proljece 2007. (AOR - april 2007.), po Simplified procesu, i kao i vecinu jos me nisu kontaktirali
za dostavljanje dokumenta kojim bih potvrdio stvari navedene u aplikaciji.
Interesuje me - da li ce u dokumentaciji biti trazena i Vojna knjizica?
To bi mi mogao biti problem, jer sam istu izgubio, a nisam siguran da li u vojnom odsjeku mogu da izvadim duplikat.
Inace sam iz Bosne, a ne ide mi se kuci to traziti.

Sto se tice inzenjera mašinstva, građevine ova tvoja tvrdnja nije tačna. Za lekare, stomatologe, pravnike si upravu. Diplome iz Srbije konkretno sa beogradskog univerziteta su priznate i u Kanadi. Poznajem ljude koji su tamo otišli i vrlo brzo su našli posao u svojoj struci i diplome su im priznate bez ikakvih dodatnih nostrifikacija i ispita. Nekima cak na pocetku, to se odnosi na manje firme, diplome nisu ni proveravali jer su videli da ljudi znaju posao.

Ova me prica podseca na onu izreku, " pricala cerka majci kako je tesko roditi"........... videces kada dodjes kako to izgleda u praksi, kada posaljes Resume a prvo pitanje koje sledi , a jel` ti momak imas kanadsko iskustvo..........
Srecno.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back