Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moji razlozi su takodje daleko dublji od materijalnih:
- Potrebno mi je da zivim u drustvu u kome se postuje red i zakon, i gde za one koji to ne postuju postoje adekvatne represalije.
- Potrebno mi je da zivim u drustvu gde svi placaju porez tako da drzava moze da funkcionise normalno.
- Potrebno mi je da zivim u drustvu u kome necu morati mom malom sinu da objasnjavam kako to da se komsija buzdovan vozi u BMW-u, a komsinica lekar specijalista u Renault-u 4 ili uciteljica u raspadnutoj Toyota-i.
- Potrebno mi je da zivim u drustvu gde je covek adekvatno placen za svoj rad i gde se ceni znanje i rad, a ne nemoral, drskot, bahatost, pokvarenjastvo,lopovluk.
- Potrebno mi da zivim u drustvu gde se skolski sistem ne menja kako kome padne na pamet
- Potrebno mi je da zivim u drustvu gde te nece drzati na pola ili trecini prijavljene plate
- Potrebno mi je da zivim u drustvu u kome nije poremecen sistem vrednosti

Sale, potpuno se slazem sa tobom i tvojim razlozima. Hvala za web adrese poslova u Quebec-u i informacijama o intervju-u.
Od oktobra krecem na francuski, trudicu se jer mi je ovo vazno.
Za par dana cu se aktivno ukljuciti u forum,jer sam najzad na odmoru, pa mi se ne kaci na net bas tako cesto. Ipak sam morao da se javim, da ispostujem trud vecine Vas (a nekih nesto vise).
Kad bih ja bio selector, vecina biste brzo bili tamo gde zelite, po ljudskim kalitetima, ovo je malo off topic, but je....a!
Rgds

Pozdrav

Interesuje me zivo sam kim je razgovarala u Becu.Da li je u pitanju zenski sluzbenik.Ako jeste onda je to Marta Zanger.Ona je divna zena.Inace prilikom apliciranja za Kvebek ces preko banke, ja sam to radio u Komercijalnoj, uplatiti taksu za obradu aplikacije u Becu.To je koliko se secam negde oko 500 eura.To je novac koji stavljate na kocku i koji se ne vraca.Ti samo polako uci francuski, svakodnevno.Od momenta apliciranja do momenta zvanja na intervju je period od nekoliko meseci.Sto se tice francuskog na samom intervjuu, sluzbenik vodi razgovor sa tvojom suprugom dok tebe pita samo par usputnih pitanja.Ti ces navesti u obrascima da ti je nivo pocetnik, jer ako bi uskoro aplicirali, ti nemas vremena da doguras do srednjeg nivoa.Znaci pitanja za tebe na intervjuu su kako se zoves , gde radis, sta radis,da li imas brata, sestru. Zamalo da zaboravim, moja zena recimo uopste nije polagala TEFiz razloga sto smo prilozili uverenje iz srednje skole da je ucila cetiri godine francuski jezik.Bili smo jedino iskreni da je na nivou pocetnika.To nam je jedino pomoglo da zaobidjemo TEFjer je znanje stranog jezika moguce dokazati i na drugi nacin.Uostalom rekli su ti za suprugu da ne mora da polaze TEF.
Na makedonskom forumu http://forums.snapsolutions.ca/viewforum.php?id=10 sam video da je dosta ljudi znanje francuskog dokazivalo sertifikatima sa kurseva.Evo u cemu je strvar:
Ako bi nekoliko meseci ucio francuski i izasao na TEF, koji nije ni malo jednostavan , moguce je lako da bi dobio jako malo bodova.Problem je sto recimo i ako neko pokusa da u pitanjima gde su odgovori pod A B C D lupi nasumicno , a ne da tacan odgovor, onda dobija negativne poene sto se onda odrazava na celokupan score.Sam intervju na TEF-u ti izgleda tako da sednes ispred dve francuskinje i onda recimo jedna od njih glumi recepcionara hotela koji ti treba da zoves i raspitas se o sobi i uslugama hotela,da rezervis sobu, da ti njoj i ona tebi postavljate razna pitanja.Tebi je data uloga novinara koji je dosao na neku konferenciju.Drugi zadatak ti je da na osnovu procitanog teksta koji je recimo reklamni materijal jedne jezicke skole pokusas da nagovoris svog prijatelja da pohadja kurs iz kineskog jezika.Ovo su samo primeri.O pisanju eseja da ne pricam.Da li se slazete ili ne da mladi sve vise treba da uce preko interneta?Ti ces dobiti sertifikat u CCF po zavrsenom kursu i slobodno kontaktirajte Bec da vidite da li za tebe kao pocetnika to prolazi. Pa svi ovi Makedonci kazu da su zavrsavali kurseve i da je to prolazilo.Budi strpljiv i neces na.....i.IELTS ti je za njih odlican.Sta imas na speaking jer ce sigurno sa tobom porazgovarati ozbiljnije na engleskom.Moji prijatelji su imali takav slucaj.Ona govori francuski i engleski dok on samo engleski.Sa njim je sluzbenik jedan deo intervjua razgovarao na engleskom.Eno ih danas u Montrealu.Samo se opusti i nemoj da te hvata prpa.Shvati da to radis za Dunju i njen buduci zivot.
Kako je u CCF na kursu ?
Bonne chance ! Embrasse ta petite fille !

Sale, supruga je razgovarala sa zenskom osobom u Becu, tako da je to verovatno gdja/gdjica koju si pomenuo i da, bila je vrlo ljubazna.
Sto se tice mog francuskog, ja sam mislio da popunimo u formularu da sam ja na nekom od pocetnih nivoa, ali s obzirom da ce mi trebati najmanje tri meseca, mislili smo da ne cekamo toliko, a do poziva na intervju ja bih i bio na tom nivou....sta mislis? Jos jedna stvar i pitanje: da li mislis da je pametnije da vadimo/prevodimo potvrde iz firmi gde smo radili (ne govorim o preporukama, nego samo o taksativno navedenom da sam od tada do tada radio tu i tu)? Za zadnjih pet godina traze ili to ili prevedenu radnu knizicu, koju imam sa svim pecatima. Radi se o tome sto sam u zadnjih pet godina promenio tri firme i imao sopstvenu 2,5 godine, pa mi je malo veci posao da pribavljam potvrde nego da prevedem radnu knjizicu-sta mislis? Kod supruge je manji problem. Speaking na IELTS-u mi je 6.0, ali se ne plasim razgovora, mislim da sam bio na tom delu bio malo "ostecen" ha, ha.....(7, 7, 6,5 i 6,0) Pozzz

Poslednja izmena:
Sale, supruga je razgovarala sa zenskom osobom u Becu, tako da je to verovatno gdja/gdjica koju si pomenuo i da, bila je vrlo ljubazna.
Sto se tice mog francuskog, ja sam mislio da popunimo u formularu da sam ja na nekom od pocetnih nivoa, ali s obzirom da ce mi trebati najmanje tri meseca, mislili smo da ne cekamo toliko, a do poziva na intervju ja bih i bio na tom nivou....sta mislis? Jos jedna stvar i pitanje: da li mislis da je pametnije da vadimo/prevodimo potvrde iz firmi gde smo radili (ne govorim o preporukama, nego samo o taksativno navedenom da sam od tada do tada radio tu i tu)? Za zadnjih pet godina traze ili to ili prevedenu radnu knizicu, koju imam sa svim pecatima. Radi se o tome sto sam u zadnjih pet godina promenio tri firme i imao sopstvenu 2,5 godine, pa mi je malo veci posao da pribavljam potvrde nego da prevedem radnu knjizicu-sta mislis? Kod supruge je manji problem. Speaking na IELTS-u mi je 6.0, ali se ne plasim razgovora, mislim da sam bio na tom delu bio malo "ostecen" ha, ha.....(7, 7, 6,5 i 6,0) Pozzz

Pozdrav za Dassal

Sto se tice francuskog , navedite da si na nekom od pocetnih nivoa.Ako krenes na kurs u Oktobru , imaces dovoljno vremena da se pripremis.Aplicirajte sto pre, odmah, da ne gubite vreme.Do intervjua ces biti spreman.Jednostavno MORAS da verujes u svoj uspeh.Ja sam aplicirao prosle godine u Julu,i uz neke sitne problemcice koje sam imao prilikom slanja novca u Bec, bio pozvan na razgovor u Januaru ove godine.Evo koristim priliku da svim potencijalnom aplikantima skrenem paznju na problem koji sam imao:
Taksa za obradu zahteva za prijem u Kvebek za porodicu muz, zena i dvoje dece je oko 500 eura.Uzmimo da je 500.Ja sam preko nase banke i SWIFT koda banke u Austriji uplatio sumu od 500 eura plus troskovi slanja koje obracunava nasa banka.Kada sam uplacivao nisam na sumu dodao i nekih sedam eura troskova koje obracunava banka u Austriji,tako da umesto tih 500, na racun Qubec Immigration sluzbe je leglo 493 eura.Samim tim oni nisu mogli da pocnu obradu aplikacije jer je falio deo novca.Poslali su mi obavestenje da moram da uplatim deo koji fali tj 7 eura, jer u protivnom nece poceti sa obradom.Ceo taj banalni problem mi je oduzeo skoro mesec dana.
Sto se tice papirologije oko zaposlenja, bilo bi dobro imati dokument sa opisom posla jer je meni to na intervjuu gledao.Cak mi je postavljao i pitanja vezano za to.Naravno ako imas samo radnu knjizicu , pitace te samo da kazes sta si radio.Uglavnom on insistira na zaposlenju tvoje zene i u dokument o prijemu u Kvebek se unosi sifra i naziv zaposlenja (iz NOC liste) koji ima tvoja zena, a koju joj oni dodele.Tvoje zanimanje kao supruznika nosioca iseljenja se ne unosi u dokument.Znaci potrebno je samo dokazati da si radio to sto navodis u aplikaciji.Logicno je da ne mozes da doneses pismo poslodavca iz firme koja je recimo u medjuvremenu bankrotirala.Prilozi ono sto mozes.Bitno je da to mozes dokazati pecatom iz radne knjizice.Jos jedan bitan detalj:Obavezno za Dunju izvadite izvod iz MKR, prevedite i imajte spremnog na intervjuu.Kada su mi slali spisak dokumenata koje treba da ponesem ne intervju , nisu spomenuli izvod iz MKR za decu, a na intervjuu nam je to sluzbenik trazio.Hladan znoj me oblio kad mi je to trazio.Imao sam srecom dokument koji su mi oni poslali, u kome na spisku nema izvoda za klince, pa sam mu rekao da to nisu trazili.Dajte da vidim, rekao je i kada se uverio , rekao je da ce se posluziti overenim fotokopijama decijih pasosa.Totalno sam se bio oladio.Sta sad, ako me vrati sa intervjua , jer nemam ono sto trazi.Sva sreca , pa je sve dobro proslo.
Nadam se da sam bio od koristi.

Il faut que tu apprennes le français le plus vite possible !

A bientôt

Pozdrav za Dassal

Sto se tice francuskog , navedite da si na nekom od pocetnih nivoa.Ako krenes na kurs u Oktobru , imaces dovoljno vremena da se pripremis.Aplicirajte sto pre, odmah, da ne gubite vreme.Do intervjua ces biti spreman.Jednostavno MORAS da verujes u svoj uspeh.Ja sam aplicirao prosle godine u Julu,i uz neke sitne problemcice koje sam imao prilikom slanja novca u Bec, bio pozvan na razgovor u Januaru ove godine.Evo koristim priliku da svim potencijalnom aplikantima skrenem paznju na problem koji sam imao:
Taksa za obradu zahteva za prijem u Kvebek za porodicu muz, zena i dvoje dece je oko 500 eura.Uzmimo da je 500.Ja sam preko nase banke i SWIFT koda banke u Austriji uplatio sumu od 500 eura plus troskovi slanja koje obracunava nasa banka.Kada sam uplacivao nisam na sumu dodao i nekih sedam eura troskova koje obracunava banka u Austriji,tako da umesto tih 500, na racun Qubec Immigration sluzbe je leglo 493 eura.Samim tim oni nisu mogli da pocnu obradu aplikacije jer je falio deo novca.Poslali su mi obavestenje da moram da uplatim deo koji fali tj 7 eura, jer u protivnom nece poceti sa obradom.Ceo taj banalni problem mi je oduzeo skoro mesec dana.
Sto se tice papirologije oko zaposlenja, bilo bi dobro imati dokument sa opisom posla jer je meni to na intervjuu gledao.Cak mi je postavljao i pitanja vezano za to.Naravno ako imas samo radnu knjizicu , pitace te samo da kazes sta si radio.Uglavnom on insistira na zaposlenju tvoje zene i u dokument o prijemu u Kvebek se unosi sifra i naziv zaposlenja (iz NOC liste) koji ima tvoja zena, a koju joj oni dodele.Tvoje zanimanje kao supruznika nosioca iseljenja se ne unosi u dokument.Znaci potrebno je samo dokazati da si radio to sto navodis u aplikaciji.Logicno je da ne mozes da doneses pismo poslodavca iz firme koja je recimo u medjuvremenu bankrotirala.Prilozi ono sto mozes.Bitno je da to mozes dokazati pecatom iz radne knjizice.Jos jedan bitan detalj:Obavezno za Dunju izvadite izvod iz MKR, prevedite i imajte spremnog na intervjuu.Kada su mi slali spisak dokumenata koje treba da ponesem ne intervju , nisu spomenuli izvod iz MKR za decu, a na intervjuu nam je to sluzbenik trazio.Hladan znoj me oblio kad mi je to trazio.Imao sam srecom dokument koji su mi oni poslali, u kome na spisku nema izvoda za klince, pa sam mu rekao da to nisu trazili.Dajte da vidim, rekao je i kada se uverio , rekao je da ce se posluziti overenim fotokopijama decijih pasosa.Totalno sam se bio oladio.Sta sad, ako me vrati sa intervjua , jer nemam ono sto trazi.Sva sreca , pa je sve dobro proslo.
Nadam se da sam bio od koristi.

Il faut que tu apprennes le français le plus vite possible !

A bientôt

Hvala Sale, hocu, moracu da se potrudim oko francuskog! Sto se tice dece, videli smo da traze izvod MKR, tako da znamo. Uzecu u obzir ovo oko uplate, provericu cifre, ali mislim da je u nasem slucaju 390+150+150 CAD, koliko sam video. Poslacemo sto pre aplikaciju, skidamo se sa federal app. i guramo dalje! A bientot

Ja se unapred izvinjavam ako vec ima objasnjenja za moje pitanje, ali koliko sam pregledala ovih 3 tema za Kanadu, nisam uspela na nadjem.

Moj decko je Kanadski drzavljanin, ne znam dali da se ovde registiramo pa da ja apliciram ili da odem turisticki u Kanadu pa da se tamu registriram? Kako je pametnije?

Ako ima neko iskustva molim vas pisite...

Ja se unapred izvinjavam ako vec ima objasnjenja za moje pitanje, ali koliko sam pregledala ovih 3 tema za Kanadu, nisam uspela na nadjem.

Moj decko je Kanadski drzavljanin, ne znam dali da se ovde registiramo pa da ja apliciram ili da odem turisticki u Kanadu pa da se tamu registriram? Kako je pametnije?

Ne znam sta podrazumevas pod registracijom, ali ako imate u planu da se vencate, uradite to u tvojoj maticnoj zemlji i podnesite imigracionu apliakciju, za ne vise od 6 meseci si u Kanadi.

Pametnije je da se ovde vencate.Moja komsinica se vencala prosle godine u Novembru.On je odavde , ali ima drzavljanstvo Kanade.Dosao je ovde i tu su se vencali.Posle vencanja se on vratio u Kanadu i popunio zahtev za sponzorstvo supruge kao clana familije.Tu saglasnost daju u Kanadi i onda je salju imigracionom u Bec.Takodje ona odavde popunjava svoj deo aplikacije i takodje salje u Bec.Potrebno je takodje imigracionoj sluzbi dokazati da ste od ranije u kontaktu:zajednicke slike,pisma,telefonski racuni, mejlovi.Oni su jako skepticni prema skoro uspostavljenim vezama jer smatraju da je to samo brak samo zbog dobijanja papira.Uglavnom cela procedura je bila gotova za nekoliko meseci i ona je u Martu otisla u Kanadu.Znaci ukupno 5 meseci cekanja.

I ne preganjajte se vise oko poena na education, fax=22 ili 20poena-zavisi, visa skola=20 poena i gotovo.

Example 1: If you have a master’s degree but have completed only 15 years of full-time study, award yourself 22 points.

Example 2: If you have a three- or four-year bachelor’s degree, and at least 14 years of education, award yourself 20 points.

Example 3: You have a two-year diploma, trade certificate or apprenticeship and at least 14 years of full-time or full-time equivalent study, award youself 20 points.

to je sa CIC-a.

Srecno.

Pozdrav svima :o)

ovo je moj prvi post ovde, mada sam procitala skoro sve postove objavljene do sada... to je bilo mucho, ali veoma informativno, moram da przinam :o)

jedno pitanje za Kliku. btw, covece, ti si car. hvala ti, u ime svih nas, za svu pomoc i odgovore do sada, a i ubuduce :o)

pitanje je sledece (unapred da se izvinem, jer znam da je svima vise muka od pominjanja poena za Education, ali imamo neke nove trenutke u nasem obrazovnom sistemu):

kako da bodujem zavrsenu Visoku strucnu skolu. ja imam Bachelor diplomu (na njoj bas pise Bachelor; to su ove nove diplome). na osnovu onoga sto sam procitala na sajtu CIC-a, trebalo bi da bude 22 poena, a evo i zasto (ovo je sveze iskopirano sa sajta CIC-a):
'You have a three-year diploma, trade certificate or apprenticeship and at least 15 years of full-time or full-time equivalent study. 22 points'

posto je Bachelor, diploma trogodisnjih studija, a da bi istu stekao moras da imas 15 godina ucenja skole (8 god. osnovna + 4 god. srednja + 3 godine Visoka skola, to mu dodje 15 god.), ispada da spada u ovu grupu.

molim za reply, da li sam ja ovo dobro skapirala ili nesto ne racunam valjano.

unapred zahvaljujem i svima zelim srecu i drzim cvrsto fige :o)

Jazzy ---> :o)

Posle vencanja se on vratio u Kanadu i popunio zahtev za sponzorstvo supruge kao clana familije.Tu saglasnost daju u Kanadi i onda je salju imigracionom u Bec.Takodje ona odavde popunjava svoj deo aplikacije i takodje salje u Bec.

Ne popunjava ona svoj deo aplikacije, postoji samo jedna aplikacija koja se direktno salje u Mississagua-u u imigraciono odeljenje koje kasnije , po odobrenju, salje aplikaciju dalje na procesuiranje u Bec.

Ne popunjava ona svoj deo aplikacije, postoji samo jedna aplikacija koja se direktno salje u Mississagua-u u imigraciono odeljenje koje kasnije , po odobrenju, salje aplikaciju dalje na procesuiranje u Bec.

Ok.Oni su zajedno popunili sve formulare ovde (stim sto se jedan deo odnosio na nju) pa je on to odneo u Kanadu i tamo predao.
Postoji deo aplikacije u koji ona unosi svoje podatke (background declaration) i koji je ona duzna da potpise.Takodje , podaci o clanovima porodice.Znam da je jedan deo aplikacije koji ona popunjava sa njenim podacima.Prijateljica nije jedan deo popunila pa su joj iz Beca poslali da to naknadno popuni.Bilo je to onaj deo gde se upisuju mesta i vremena boravka od 18 godine pa nadalje.Pre toga je vec sve bilo odobreno u Mississauga-i.Rekli su joj da to popuni i da odmah o istom trosku sa tim formularom posalje u Bec i pasos na viziranje.

Imam jos jedno pitanje..nicega se ne bojim osim klime. Ako neko zivi u Montrealu, jer toliko strasno? Ljudi pricaju da je -40 i prakticki zivot tezak u smislu kretanja...a ja po internetu gledam da zimi ide oko -10, pa nisam sigurna kako je u praksi?

Draga moja, ako razmisljas o klimi, snegu i nemogucnosti zivota tamo, onda ti je bolje da jos malo camis i cekas bolja vremena u nasoj dragoj majcici Srbiji. Ocito da jos nisi okusila "Hleb nas nasusni". Nemoj se ljutiti na mene, ali mislim da jos nisi nacisto zasto treba otici iz ovog naseg "nicim izazvanog raja". Kada osnujes porodicu i pokusas ovde ZIVETI, zaradjivati i napredovati-tada ti klima nece biti toliko presudna, osim ako ne putujes na Antarktik *a i tamo je ponekad "toplije" nego ovde.
. Zelim ti sve najbolje!:bye:

Draga moja, ako razmisljas o klimi, snegu i nemogucnosti zivota tamo, onda ti je bolje da jos malo camis i cekas bolja vremena u nasoj dragoj majcici Srbiji. Ocito da jos nisi okusila "Hleb nas nasusni". Nemoj se ljutiti na mene, ali mislim da jos nisi nacisto zasto treba otici iz ovog naseg "nicim izazvanog raja". Kada osnujes porodicu i pokusas ovde ZIVETI, zaradjivati i napredovati-tada ti klima nece biti toliko presudna, osim ako ne putujes na Antarktik *a i tamo je ponekad "toplije" nego ovde.
. Zelim ti sve najbolje!:bye:

Da, da ,da.Sta fali klimi ovde ?Pa drustvena klima nam je bas do j..a!!!!!! Gde god se okrenes a ono lete leptirici i pevaju pticice.Nemoj Koshava , molim te.Pa covek moze i ovde ziveti, mislim trositi kiseonik, a sve ostalo ce valjda jednog dana doci samo po sebi, a mozda i nece?

Imam jos jedno pitanje..nicega se ne bojim osim klime. Ako neko zivi u Montrealu, jer toliko strasno? Ljudi pricaju da je -40 i prakticki zivot tezak u smislu kretanja...a ja po internetu gledam da zimi ide oko -10, pa nisam sigurna kako je u praksi?

Ako hoces u Montreal tj Quebec preko sponzorstva tj. vencanjem :

If you live in Quebec, you must also meet Quebec’s immigration sponsorship requirements, after Citizenship and Immigration Canada approves you as a sponsor.

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/index.asp

Da, da ,da.Sta fali klimi ovde ?Pa drustvena klima nam je bas do j..a!!!!!! Gde god se okrenes a ono lete leptirici i pevaju pticice.Nemoj Koshava , molim te.Pa covek moze i ovde ziveti, mislim trositi kiseonik, a sve ostalo ce valjda jednog dana doci samo po sebi, a mozda i nece?

U pravu ste, nije da niste samo sto je kod mene drugacija situacija. Nisam razmisljala o odlasku sve dok nisam bila sa svojim danasnjim deckom. A sada imamo dve opcije, ili da se on vrati ili da ja odem. Naravno, sve govori da je pametnije da ja odem samo sto je mene malo uhvatila panika. Nisam nikad bila sa druge strane kontinenta, nemam pojma kako da si zamislim zivot. Jednostavno ne mogu da dajem nikakva misljenja kad nisam nikad bila tamo. Ali svakako bi trebalo da probam, odem...a ako ne ide...uvek covek moze da se vrati.

U pravu ste, nije da niste samo sto je kod mene drugacija situacija. Nisam razmisljala o odlasku sve dok nisam bila sa svojim danasnjim deckom. A sada imamo dve opcije, ili da se on vrati ili da ja odem. Naravno, sve govori da je pametnije da ja odem samo sto je mene malo uhvatila panika. Nisam nikad bila sa druge strane kontinenta, nemam pojma kako da si zamislim zivot. Jednostavno ne mogu da dajem nikakva misljenja kad nisam nikad bila tamo. Ali svakako bi trebalo da probam, odem...a ako ne ide...uvek covek moze da se vrati.

Nemoj da se plasis.Desilo se to u Oktobru prosle godine.Isto sto ti sada pricas , je pricala zenina drugarica dok je sa nama pila kafu.Jao , pa sta da radim , pa on hoce da se udam za njega, sve je to u redu , ali ja se plasim da odem tamo.Nikada nisam bila sa one strane okeana.Ubedjivali smo je nekoliko dana i pokusavali da je ohrabrimo.Na kraju , rekla je da ide , da vidi, jer uvek moze da se vrati.Otisla je u Martu.Kaze da joj je odlicno i da joj jedino jako nedostaje plata od 250 eura i gazda koji ju je zajebavao i nije je nikada na vreme isplacivao.

Samo da dodam u vezi udaje tamo...
Devojka je pre oko 2 meseca otisla u posetu u Vancouver, upoznala tamo decka i on je ozenio tamo. Nije se vratila i sada ceka resejne papira, ali dok se to ne sredi ne moze da dodlazi ovamo. Ne znam koliko ce to trajati, ali svejedno je to i bio cilj, da ostane tamo :)
Puno pozdrava, Bojan

Eh sada jos jedno pitanje.. Da li postoji mogucnost otici u KAnadu sa turistickom vizom, cela porodica, nas troje, a zena je pritom trudna i da se porodi tamo. Pretpostavljam da su troskovi veliki, ali ako se uzme neko osiguranje, da li se to tamo pokriva? Naravno otisli bi u nekom 6 mesecu i ostali. Predali smo aplikaciju za skilled worker u martu i cekamo sada, a desila se trudnoca pa bismo sada probali da udjemo na ovu foru, mozda se ubrza proces tamo? Ako iko poznaje neko ovakvo isksutvo molim ga da podeli to sa nama...Hvala, Bojan

Eh sada jos jedno pitanje.. Da li postoji mogucnost otici u KAnadu sa turistickom vizom, cela porodica, nas troje, a zena je pritom trudna i da se porodi tamo. Pretpostavljam da su troskovi veliki, ali ako se uzme neko osiguranje, da li se to tamo pokriva? Naravno otisli bi u nekom 6 mesecu i ostali. Predali smo aplikaciju za skilled worker u martu i cekamo sada, a desila se trudnoca pa bismo sada probali da udjemo na ovu foru, mozda se ubrza proces tamo? Ako iko poznaje neko ovakvo isksutvo molim ga da podeli to sa nama...Hvala, Bojan

Bojane, na Vasem mestu ja bih sve svoje snage i novac usmerila na dobijanje AEO tj nasla nekog poslodavca kako znam i umem i ubrzala proceduru na taj nacin.
Ovo sa bebom ja ne bih radila.

Mozda sam subjektivna jer sam i sama u 7.mesecu trudnoce pa sve drugacije posmatram, dok se ne porodim i budem sigurna da ce beba biti dobro ne bih nigde mrdala!

pa neznam da li bi dobili turisticku vizu (pogotovo svi troje) s obzirom da ste predali za skilled worker i da ste na cekanju, a sto se tice trudnoce tu postoje neka pravila sto se tice avio prevoza nisam sigurna treba proveriti ali do neka 3-4 meseca ides na svoj rizik a za kasnije moras imati odobrenje od doktora da bi trudnicu primili u avion, tako je barem kod nas Beograd-Tivat.

pa neznam da li bi dobili turisticku vizu (pogotovo svi troje) s obzirom da ste predali za skilled worker i da ste na cekanju, a sto se tice trudnoce tu postoje neka pravila sto se tice avio prevoza nisam sigurna treba proveriti ali do neka 3-4 meseca ides na svoj rizik a za kasnije moras imati odobrenje od doktora da bi trudnicu primili u avion, tako je barem kod nas Beograd-Tivat.

Da , pitanje je da li bi dobili turisticku vizu.

Ja danas dobio pismo iz Beca, obradovao sam se ko kuce u liftu,... kad ono raspituju se da nisam slucajno odustao i nude pare nazad ako odustanem....lici mi na cirkularno pismo.
Meni je interesanto ono gde pise da ukoliko ne odgovorim u narednih 60 dana podrazumevaju da nisam odustao od aplikacije. Znaci sledeca dva meseca ne moram uopste da se "sekiram" :mrgreen:, sigurno me nece kontaktirati sa zahtevom da saljem dokumenta :besan2:. Bar kad bi posle tih 60 dana krenulo nesto da se desava nego ni to nije sigurno. A da, AOR mi je 18. 09. 2006.
Upphhhhhhh, mnogo se ceka bree ljudi, prilicno sam puko.....samo se nadam da vredi. A tek me ceka da tamo izguram licencu za moje zanimanje, naravno pod uslovom da dobijem iseljenicku vizu. Al' ajd korak po korak.
Pozdrav za sve koji cekaju i cestitke onima koji su docekali ;).

Znaci sledeca dva meseca ne moram uopste da se "sekiram" :mrgreen:, sigurno me nece kontaktirati sa zahtevom da saljem dokumenta

:hahaha::hahaha: Jako mi je ovo smesno verovatno jer je i meni isto.

Hej Freeze, ti ne smes da se nerviras, nisi vise mali, napunio si 2 godine cekanja, mi smo generacija covece!

Ajde polako sve to dodje na svoje, i drugi su cekali po 3 godine pa su ipak otisli i snasli se!
Ja se uvek setim one stare: ko zna zasto je to dobro, neki cekaju iseljenicku krace pa kad odu tamo nikad da se snadju, a neki cekaju duze ali zato kad stignu tamo sve im nekako krene....

I za kraj jedna sevdalinka: Ne daaaj se, ne daaaaj se Generacijooooooo!

Veliki pozdrav!

:hahaha::hahaha: Jako mi je ovo smesno verovatno jer je i meni isto.

Hej Freeze, ti ne smes da se nerviras, nisi vise mali, napunio si 2 godine cekanja, mi smo generacija covece!

Ajde polako sve to dodje na svoje, i drugi su cekali po 3 godine pa su ipak otisli i snasli se!
Ja se uvek setim one stare: ko zna zasto je to dobro, neki cekaju iseljenicku krace pa kad odu tamo nikad da se snadju, a neki cekaju duze ali zato kad stignu tamo sve im nekako krene....

I za kraj jedna sevdalinka: Ne daaaj se, ne daaaaj se Generacijooooooo!

Veliki pozdrav!

I ja p....m isto.Svaki dan cekam postara , a ono nista i samo nista!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back