Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako može jedno pitanje...tko zna...na onoj stranici gdje se može provjeriti stanje u kojoj smo fazi...iz in process mi se promjenilo u decision made..pa me zanima da li je nekome još tako pisalo...i da li je to odbijenica?hvala

Da ti kazem samo da meni od pocetka aplikacije pa do dan danas stoji in process uopste se nije menjalo nista a poslali su mi pismo da posaljem pasose, tako da mislim da to nema veze ali bez brige radovaces se i ti uskoro

:klap:

ako može jedno pitanje...tko zna...na onoj stranici gdje se može provjeriti stanje u kojoj smo fazi...iz in process mi se promjenilo u decision made..pa me zanima da li je nekome još tako pisalo...i da li je to odbijenica?hvala

Pretty, posalji im mail preko onog formata na cic.gc.ca jer mislim da su u obavezi da te obaveste!!

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari!

Jedna lepa vest i od nas. ;)

Dobili smo Documents required 22.jula 2009.
AOR nam je 6.mart '08.
(s tim da smo poslali aplikaciju 18. dec'07!! Tek smo na ovom dopisu saznali da je nasa aplikacija primljena 28.dec'07.!!!! cekali smo 3 meseca na taj podatak! :eek: uzas!, ali su verovatno tada odlucivali za ono skracivanje spiska zanimanja, tako da nam jos tada nisu javljali dok nisu odredili da ce granica biti mart '08)

Kako god bilo, drago nam je da je ovo najzad doslo i cini nam se nesto ranije od proseka cekanja drugih ljudi (right?) :think:

U dopisu je naglaseno da je nas slucaj premesten za BG. Da li je jos nekom prebaceno za BG iz Beca? :think:

Nismo bas skontali koliki je prosek cekanja kada se posalju sva dokumenta?? :think: (pod uslovom da je sve OK tj. da ne traze ponovo neke stvari koje ste pominjali)

Drago nam je da vidimo dosta lepih vesti u poslednje vreme! :klap:

Hvala unapred i sretno svima! :bye:

Naaz dvoje :brus: :gace:

KOLIKO SAM UPOZNATA, PROSEK CEKANJA JE NESTO MALO DUZI NEGO KAD RADE U BECU, ALI NIJE STRASNO. CINI MI SE DA JE PROSEK CEKANJA OD MOMENTA SLANJA DOKUMENATA PA DO VIZIRANJA NEGDE OKO 3-4 MESECA, STO CE RECI DA AKO IDE TIM TEMPOM, ETO VAS KOD DEDA MRAZA U CA:ok:
PODVLACIM - PROSEK - JER I SAMI ZNATE DA PRAVILA NEMA. MOZE BITI PRE ILI MALO POSLE, ALI TO JE TO.
MA BUDI BEZ BRIGE, VAZNO JE DA SU STVARI KRENULE. SAMO NAPRED I SRECNO!:super:

Da li bi neko mogao da mi objasni do tancina kakav se razgovor odvija po sletanju na aerodrom sa predstavnikom imigracionog? Ovde me pojedini plase da mogu da me odbiju i po sletanju na aerodrom.

Mogu da te odbiju ako si sve papire falsifikovao, ako ne licis na osobu iz pasosa, ako sluzbenik proceni da je sve namestaljka da bi izbegao/la sidjenje u Hagu ili Italiji (mafija) i slicno!
Ako ste regularni, opustite se, pitace Vas pitanja iz vaseg zivota, cisto da jos jednom utvrde identitet i pozelece vam (i nam) prijatan boravak!
Opustite se!!!:super:

Da li bi neko mogao da mi objasni do tancina kakav se razgovor odvija po sletanju na aerodrom sa predstavnikom imigracionog? Ovde me pojedini plase da mogu da me odbiju i po sletanju na aerodrom.

Lupaju gluposti...

Ma samo morash imati adresu u Kanadi na kojoj cesh ziveti(samo ce pitati za adresu nece traziti nikakav dokument) i papire koje ce ti dati ambasada da imash uzase kada sletish...I nista vishe... Ostala pitanja su prosta, odgovaras samo sa YES i NO

Poslednja izmena:
drugari, cestitam svima koji su u medjuvremenu dobili pozitivne odgovore i zahtev za overu pasosa... congratulations! sve najbolje :)

naravno, imam i par pitanja za slanje potpune dokumentacije u Bec:

1) za Work experience, da li se salju overene fotokopije ugovora o radu, tj. resenja ili originali? pretpostavljam da se salju overene fotokopije + prevod istih...
takodje, da li se salje original pisma o preporukama (letter of reference) sa prevodom ili se i za njega salje overena fotokopija, naravno sa prevodom?

2) kakva je tacno ta potvrda iz banke za Proof of funds? sta treba da pise na njoj otprilike? da li je bitno iz koje se banke uzima potvrda (domace ili strane)? da li je neophodno 'drzati' ta sredstva na racunu nakon uzimanja potvrde ili mogu da se povuku? da li uopste postoji nacin da oni provere, bez naseg znanja, da li imamo novca na racunu u nekom momentu? mislim da ne moze, ali ajd...

3) ranije sam postavila pitanje, ali pretpostavljam da niko nije imao informaciju o sledecem.... da li se salje kopija formi aplikacija inicijalno poslatih u Sydney ili ima potrebe za promenom datuma u formama? ja sam odlucila da posaljem kopiju osnovne aplikacije jer su podaci potpuno isti... mada je datum na njoj 25. mart 2009. godine...

unapred zahvaljujem na ikakvoj pomoci....

srecno svima :)

drugari, cestitam svima koji su u medjuvremenu dobili pozitivne odgovore i zahtev za overu pasosa... congratulations! sve najbolje :)

1) za Work experience, da li se salju overene fotokopije ugovora o radu, tj. resenja ili originali? pretpostavljam da se salju overene fotokopije + prevod istih...
takodje, da li se salje original pisma o preporukama (letter of reference) sa prevodom ili se i za njega salje overena fotokopija, naravno sa prevodom?

2) kakva je tacno ta potvrda iz banke za Proof of funds? sta treba da pise na njoj otprilike? da li je bitno iz koje se banke uzima potvrda (domace ili strane)? da li je neophodno 'drzati' ta sredstva na racunu nakon uzimanja potvrde ili mogu da se povuku? da li uopste postoji nacin da oni provere, bez naseg znanja, da li imamo novca na racunu u nekom momentu? mislim da ne moze, ali ajd...

3) ranije sam postavila pitanje, ali pretpostavljam da niko nije imao informaciju o sledecem.... da li se salje kopija formi aplikacija inicijalno poslatih u Sydney ili ima potrebe za promenom datuma u formama? ja sam odlucila da posaljem kopiju osnovne aplikacije jer su podaci potpuno isti... mada je datum na njoj 25. mart 2009. godine...

unapred zahvaljujem na ikakvoj pomoci....

srecno svima :)

Pise ovako:
• notarized employment contracts from your present and past employers,
accompanied by an English or French translation
• original and up-to-date letters of reference from your past and current employers.
Letters must be written on company letterhead and show the company’s full
address, telephone and fax numbers, and be stamped with the company’s official
seal.
sto bi znacilo overene fotokopije + prevodi za sve (ugovor o radu, i pisma preporuke).
Ako gresim neka me neko ispravi. Sto se tice potvrde iz banke koliko sam citao ljudi poloze pare, uzmu potvrdu i posle mogu i vratiti pare ako su pozajmili. Ja sam pitao u rajfajzen banci i oni daju potvrdu na engleskom za 300din.
Sto se tice formulara ja bih stavio nove datume, ali neka neko ko je vec slao napise.

Pozdrav i samo napred :)

Pise da treba da se posalju overene kopije + prevod.
Za letter of reference je pitanje kako ce vam ga dati poslodavci. Ako je na engleskom saljete taj, ako je na srpskom onda kopija + prevod.Ne pise da treba da bude overeno.

U uputstvu pise:
current bank certification letter
evidence of savings balance
fixed or time deposit statements

Mi smo pitali u banci...kazu da se polozi novac, bude u banci jedan dan i onda moze da se podigne, ako zelite. Iz ambasade mogu da posalju zvanican dopis banci i da provere da li su pare taj dan bile na racunu, ali ne i da li su pare i dalje na racunu.

E sad, izgleda da neke banke izdaju potvrdu na engleskom, a neke ne. U slucaju da je na srpskom verovatno je potreban prevod...

I mi cemo poslati iste formulare potpisane na pocetku. Oni su tako i rekli, da napravimo kopije dokumenata koje cemo poslati ukoliko prodjemo u Sydney-u...

:bye:

Pozdrav svima i srecno svima koji su dobili vize!

Evo ovako!

Pratim ovu temu vec nedelju dana, skoro sam uspeo da sve iscitam ali me mori jedna cinjenica? Za malo nemam tih 67 famoznih poena, fali jedno 2-3 jer neznam kako cu proci
na IELTS testu, nemam familiju tamo i nemam job offer, imam 33g. ja i supruga smo zavrsili fakultete, radimo u struci vec 4-5 godina u prosveti (graf. dizajner i diplomirani pijanista) i imamo dve cerkice 7 i 3 godine. pa me zanima da li je neko aplicirao sa manje od 67 poena i da li je prosao dalje?
Svaki odgovor je koristan!

Pozdrav !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back