redapple
Zainteresovan član
- Poruka
- 303
drugari, cestitam svima koji su u medjuvremenu dobili pozitivne odgovore i zahtev za overu pasosa... congratulations! sve najbolje
naravno, imam i par pitanja za slanje potpune dokumentacije u Bec:
1) za Work experience, da li se salju overene fotokopije ugovora o radu, tj. resenja ili originali? pretpostavljam da se salju overene fotokopije + prevod istih...
takodje, da li se salje original pisma o preporukama (letter of reference) sa prevodom ili se i za njega salje overena fotokopija, naravno sa prevodom?
2) kakva je tacno ta potvrda iz banke za Proof of funds? sta treba da pise na njoj otprilike? da li je bitno iz koje se banke uzima potvrda (domace ili strane)? da li je neophodno 'drzati' ta sredstva na racunu nakon uzimanja potvrde ili mogu da se povuku? da li uopste postoji nacin da oni provere, bez naseg znanja, da li imamo novca na racunu u nekom momentu? mislim da ne moze, ali ajd...
3) ranije sam postavila pitanje, ali pretpostavljam da niko nije imao informaciju o sledecem.... da li se salje kopija formi aplikacija inicijalno poslatih u Sydney ili ima potrebe za promenom datuma u formama? ja sam odlucila da posaljem kopiju osnovne aplikacije jer su podaci potpuno isti... mada je datum na njoj 25. mart 2009. godine...
unapred zahvaljujem na ikakvoj pomoci....
srecno svima![]()
pa bolan, zar to tako brzo radi?

poslao/la si aplikaciju u martu i vec ti traze dokumenta. 

covjeceeeee!!!!!!! pa to je super.. ja sam se izgleda uspavala na forumu pa ne citam sve... jesi li ti standardni slucaj bez job offer???? i ja mislim da treba kopija aplikacije sa istim datumom, skoro sto posto je tako.
i obavezno ovjerene kopije ugovora, sta ces ako ostanes bez originala. to je kao da ti traze licnu kartu originalnu da im posaljes...
p.s. cestitam svima i zelim mnogo srece skorim putnicima