Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
drugari, cestitam svima koji su u medjuvremenu dobili pozitivne odgovore i zahtev za overu pasosa... congratulations! sve najbolje :)

naravno, imam i par pitanja za slanje potpune dokumentacije u Bec:

1) za Work experience, da li se salju overene fotokopije ugovora o radu, tj. resenja ili originali? pretpostavljam da se salju overene fotokopije + prevod istih...
takodje, da li se salje original pisma o preporukama (letter of reference) sa prevodom ili se i za njega salje overena fotokopija, naravno sa prevodom?

2) kakva je tacno ta potvrda iz banke za Proof of funds? sta treba da pise na njoj otprilike? da li je bitno iz koje se banke uzima potvrda (domace ili strane)? da li je neophodno 'drzati' ta sredstva na racunu nakon uzimanja potvrde ili mogu da se povuku? da li uopste postoji nacin da oni provere, bez naseg znanja, da li imamo novca na racunu u nekom momentu? mislim da ne moze, ali ajd...

3) ranije sam postavila pitanje, ali pretpostavljam da niko nije imao informaciju o sledecem.... da li se salje kopija formi aplikacija inicijalno poslatih u Sydney ili ima potrebe za promenom datuma u formama? ja sam odlucila da posaljem kopiju osnovne aplikacije jer su podaci potpuno isti... mada je datum na njoj 25. mart 2009. godine...

unapred zahvaljujem na ikakvoj pomoci....

srecno svima :)

pa bolan, zar to tako brzo radi? :worth::worth::worth:poslao/la si aplikaciju u martu i vec ti traze dokumenta. :worth::worth::worth: covjeceeeee!!!!!!! pa to je super.. ja sam se izgleda uspavala na forumu pa ne citam sve... jesi li ti standardni slucaj bez job offer????
i ja mislim da treba kopija aplikacije sa istim datumom, skoro sto posto je tako.
i obavezno ovjerene kopije ugovora, sta ces ako ostanes bez originala. to je kao da ti traze licnu kartu originalnu da im posaljes...

p.s. cestitam svima i zelim mnogo srece skorim putnicima

... jesi li ti standardni slucaj bez job offer????

pozdrav :)

da, ja sam standardan slucaj FSW. bez job offer-a, bez rodbine u Kanadi i idem sama.... da, nece biti lako, ali mislim da je ipak teze ljudima sa porodicama...

to je po ovoj skroz novoj proceduri, po kojoj se inicijalna dokumentacja salje u Sydney, CA... pretpostavljam da tamo rade neku vrstu, tako da kazem, filtriranja na one koji imaju 67 poena i spadaju u listu onih 38 zanimanja, i one koji, na zalost, ispadaju... a onda prosledjuju dalje na obradu u Bec... ocigledno je tako njima brze i lakse...

inace, hvala na odgovoru na moja cudna pitanja :)

srecno!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima i srecno svima koji su dobili vize!

Evo ovako!

Pratim ovu temu vec nedelju dana, skoro sam uspeo da sve iscitam ali me mori jedna cinjenica? Za malo nemam tih 67 famoznih poena, fali jedno 2-3 jer neznam kako cu proci
na IELTS testu, nemam familiju tamo i nemam job offer, imam 33g. ja i supruga smo zavrsili fakultete, radimo u struci vec 4-5 godina u prosveti (graf. dizajner i diplomirani pijanista) i imamo dve cerkice 7 i 3 godine. pa me zanima da li je neko aplicirao sa manje od 67 poena i da li je prosao dalje?
Svaki odgovor je koristan!

Pozdrav !

Pozdrav, ako imate godinu dana radnog iskustva u trazenih 38, onda bi trebalo bez problema da sakupite dovoljno poena. Ja sam u potpuno istoj situaciji kao i vi, osim sto imam jedno dete. Evo presek:
Age 10 (max)
work exp. 21 (max)
educ. 22 (5godisnje studije) ili 20 (4 godisnje)
adap. 4 (supruga ili suprug ima fakultet)
ielts 16 max iz jednog jezika

Ako mozete oboje da budete nosioci moj savet vam je da se oboje skoncentrisete na ielts. Na taj nacin imate bolje sanse ako drugi uradi losije. Od prijave do polaganja bude 2 meseca sto je sasvim dovoljno da se spremi. Na kraju krajeva to je samo test, a svaki test se moze spremiti, iovako se sprema vrlo namenski.
Kod mene je ispalo sledece age 10, work 21 edu 22 adap 4 i jezik 14 = 71.
Moja preporuka je "Ace The IELTS" kako da spremis test, a za vezbanje Cambridge Practice Tests for IELTS 3-6, test koji sam ja polagao u maju bio je prekticno na tom nivou. Javi se na private ako treba jos detalja.
Pozdrav i srecno

Trazim posao varioca u Kanadi.Po struci sam argonac i posjedujem tifov sertifikat.Znam da svi traze varioce sa iskustvom ali ja ga jos nemam jer sam tek zavrsio skolu.Ozbiljan sam porodicni covjek,ozenjen i otac dvoje djece.Dugogodisnja mi je zelja da odem u Kanadu, pa ako neko ima bilo kakve informacije za posao varioca bio bih jako zahvalan.Hvala

pozdrav :)

da, ja sam standardan slucaj FSW. bez job offer-a, bez rodbine u Kanadi i idem sama.... da, nece biti lako, ali mislim da je ipak teze ljudima sa porodicama...

to je po ovoj skroz novoj proceduri, po kojoj se inicijalna dokumentacja salje u Sydney, CA... pretpostavljam da tamo rade neku vrstu, tako da kazem, filtriranja na one koji imaju 67 poena i spadaju u listu onih 38 zanimanja, i one koji, na zalost, ispadaju... a onda prosledjuju dalje na obradu u Bec... ocigledno je tako njima brze i lakse...

inace, hvala na odgovoru na moja cudna pitanja :)

srecno!

kako si me obradovala samo da znas. pa, dakle, oni po ovoj novoj proceduri zaista rade brzo kako su obecali. mi tek krajem oktobra saljemo aplikaciju, tada cu ja napuniti 4 godine radnog iskustva pa se mozemo prijaviti. trebali smo poslati po starom, ali dan prije slanja aplikacije su se promijenila pravila i ja sam ispala sa liste. srecom sam u medjuvremenu sljakala nesto sa strane pa se nadam da ce mi to uvaziti kao part time, ali onda mi trebaju 4 godine radnog iskustva.
uuuhhhh, kakva srecna vijest. bravo cic, izgleda da ovog puta drze rijec.

zdravo svima! nisam dugo prelistavala forume,a sad vidim gomilu nekih novih informacija,pa ako bi neko bio dobar da mi malo razjasni neke stvari....suprug i ja i dvoje dece smo u julu 2008 podneli po simplified procesu za iseljenicku vizu,u januaru 2009 su nas kontaktirali i trazili nam propratnu dokumentaciju koju smo im mi i poslali...kada se ulogujem po svom file numberu pise -odluka doneta-,ali nas jos niko ne kontaktira da nam kaze koja je to odluka!
Da li neko moze da mi kaze koji je sledeci korak? I vidim da su opet promenili nacin apliciranja...salje se sva dokumentacija odjednom i salje se u sydnej, ne u bec?! da li to utice na nas koji smo aplicirali po simplified procesu? vidim da je dosta vas dobilo pozitivne odgovore, tako da cestitam svima!!! pozdrav
E sada sam zabrinuta za nas ishod!
Ako je istina da je decision made odbijenica da li je neko upucen u to da li ja sad mogu da prebacim svoj dosije na Quebec program iseljenja, gledala sam ca cic-u da su oni tamo manje zahtevnin po pitanju NOC-a! Po njima bih ja pre dobila iseljenje od mog supruga koji je dipl.ing.mas. Da li ima nekog ko je prosao Quebec program i bio ljubazan da mi da neke savete i informacije? Unapred hvala, pozdrav svima koji pokusavaju da nesto promene u svojim zivotima!

Poslednja izmena:
kako si me obradovala samo da znas. pa, dakle, oni po ovoj novoj proceduri zaista rade brzo kako su obecali. mi tek krajem oktobra saljemo aplikaciju, tada cu ja napuniti 4 godine radnog iskustva pa se mozemo prijaviti. trebali smo poslati po starom, ali dan prije slanja aplikacije su se promijenila pravila i ja sam ispala sa liste. srecom sam u medjuvremenu sljakala nesto sa strane pa se nadam da ce mi to uvaziti kao part time, ali onda mi trebaju 4 godine radnog iskustva.
uuuhhhh, kakva srecna vijest. bravo cic, izgleda da ovog puta drze rijec.

A hoce li neko reci kakva je ta nova procedura, ne kontam!

A hoce li neko reci kakva je ta nova procedura, ne kontam!

Po staroj proceduri si morao da posaljes sva dokumenta odmah u ambasadu u Bec, procedura je trajala dugo (vise godina). Sad se salje samo application form u Sydney, Nova Scotia, oni tamo odrede da li se nalazis na spisku zanimanja koje traze i da li imas 67 trazenih bodova i jave ti vrlo brzo da saljes dokumenta dalje u Bec. Medjutim obavezali su se da ce procedura trajati izmedju 6 meseci i godinu dana od dana kad je njima stigla aplikacija u Sydney, sto je zaista brzo i super...Ne ceka se kao ranije po dve -tri, pa i vise godina...

Eto to je elementarna razlika...sigurno ih ima jos, ali posto jos niko nije prosao kroz novu proceduru nemamo vise informacija...

pozdrav

Po staroj proceduri si morao da posaljes sva dokumenta odmah u ambasadu u Bec, procedura je trajala dugo (vise godina). Sad se salje samo application form u Sydney, Nova Scotia, oni tamo odrede da li se nalazis na spisku zanimanja koje traze i da li imas 67 trazenih bodova i jave ti vrlo brzo da saljes dokumenta dalje u Bec. Medjutim obavezali su se da ce procedura trajati izmedju 6 meseci i godinu dana od dana kad je njima stigla aplikacija u Sydney, sto je zaista brzo i super...Ne ceka se kao ranije po dve -tri, pa i vise godina...

Eto to je elementarna razlika...sigurno ih ima jos, ali posto jos niko nije prosao kroz novu proceduru nemamo vise informacija...

pozdrav

Hvala puno! Pozdrav! :ok::ok::ok:

Treba mi pomoc od nekog ko je slao potvrdu iz banke o novcu...
Da li se salje potvrda ili onaj izvod? ili oba?
I da li je neko imao situaciju da mu je potvrda na srpskom?
Pretpostavljam da se overava pa prevodi ili sta?
pomagajte pliz...hvala...

U raiffeisenbanci se dobija potvrda na engleskom za 300din. NIje da ih reklamiram, svi su derikoze, ali otvaranje deviznog racuna kod njih ne kosta nista ako necete da uzimate kartice, tako da to moze biti resenje.

Mi smo pozajmili i uplatili trazenu kolicinu novca na devizni racun u Procredit banci. Kada je novac legao na racun dobili smo potvrdu o raspolozivom novcu na ENGLESKOM jeziku. To nas je kostalo 500 dinara. Nakon 30 minuta smo podigli novac sa racuna i vratili vlasnicima. Takvu potvrdu smo poslali za Bec! :neutral:
Naravno iznos je bio izrazen u eurima!

Poslednja izmena:
Mi smo pozajmili i uplatili trazenu kolicinu novca na devizni racun u Procredit banci. Kada je novac legao na racun dobili smo potvrdu o raspolozivom novcu na ENGLESKOM jeziku. To nas je kostalo 500 dinara. Nakon 30 minuta smo podigli novac sa racuna i vratili vlasnicima. Takvu potvrdu smo poslali za Bec! :neutral:
Naravno iznos je bio izrazen u eurima!

hvala na odgovoru
hvala Paukman, Darya, AnaMateja, DJazzy
:hvala:

Poslednja izmena:
"На дипломи Дипломских студија (120 ЕСПБ) писаће се академски назив ДИПЛОМИРАНИ ИНЖЕЊЕР МАШИНСТВА – МАСТЕР (скраћено дипл.инж.маш.). У Додатку дипломе даје се списак одслушаних и положених предмета, и уз титулу се обавезно додаје повлака и назив усмерености коју је студент остварио избором одређеног модула (одсека). У међународним односима ова титула одговара титули Master of Science (M.Sc.)."

E ovo stoji na zvanicnom sajtu masinskog fakulteta i na osnovu toga ja sam racunala da moj suprug ima 25 poena za obrazovanje. Pa te pitam da li ti mozda imas neku informaciju da kanadjani na to gledaju drugacije ili si sam zakljucio na osnovu tabele da 5-godisnje studije donose 22 poena. Hvala unapred na odgovoru, pozdrav!
Pitanje za PAUKMANA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back