Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da takvo iskustvo imam i ja. E sad goran71 je u Skoplju i tamo je očigledno drugačije. Obzirom na sve to kao i na to da u pismi iz CA ambasade lepo piše
Photocopies of all pages of your complete military book, including the blank pages a ne piše certified photocopies kao u slučaju dokumenata ja ću im najverovatnije poslati obične fotokopije. Isto važi i za pasoš:
Photocopy of your passport

Fotokopija vojne knjizice se ne overava u opstini. Apsolutno je dovoljno sto ovlasceni sudski tumac prevede i overi svaku stranu iste.

@pretty
Fotokopija(e) pasosa se ne overava(ju). Pa neces valjda da saljes tudji pasos pobogu, cemu onda overavanje kao potvrda verodostojnosti.

Stalno se ponavljaju ista pitanja pa ajd' jos jedanput da elaboriramo:

Pisma prepuruke kao i sva druga dokumenta koja nisu na Engleskom ili Francuskom jeziku moraju se prevesti kod ovlascenog sudskog tumaca. U suprotnom saljes original ili overenu fotokopiju dokumenta koji je na jednom od ova dva gore navedena jezika.

Mozete poslati medjunarodni izvod iz knjige rodjenih ili iskopirati i prevesti domacu verziju. Pametnije je poslati medjunarodni, ne vidim razlog zbog koga bi bilo ko da placa overu i prevod istog.

Ja sam poslao moj originalni primerak rezultata IELTS testa i nije bilo nikakvih problema pa ne vidim sto bi neko drugi imao frku oko toga ili se smarao sa ovim likovima iz BC-ja da mu izdaju potvrde i ostala s.......nja.

Treba izabrati pouzdanu kurirsku sluzbu koja nudi mogucnost da se posiljka prati preko net-a sto moguci izbor suzava na DHL i TNT. Mozda postoji jos neka firma, ja znam da ove dve rade iz Srbije. Tacno u minut znam kad je "Willhemina" na kapiji Kanadske ambasade u Becu preuzela moju posiljku i meni je to od neprocenjivog znacaja u ovom slucaju.

Pozzz

Da li preporuka poslodavca moze biti odmah na engleskom?
Poslodavac moze da napise na engleskom, zar ne?

hvala unapred!

PREPORUKA POSLODAVCA NARAVNO DA MOZE BITI NA ENGLESKOM, ALI MOJE ISKUSTVO JE SLEDECE:
JA SAM POSLALA NA ENGLESKOM JEZIKU, A NAKON TOGA SU MI TRAZILI DA IM ISTU POSALJEM I NA SRPSKOM JEZIKU, STO ME JE ZACUDILO, ALI SAM NARAVNO TAKO I URADILA.
MOJ TI JE SAVET DA POSALJES I NA ENGLESKOM I NA SRPSKOM. TO TI NIJE NIKAKAV PROBLEM, A MOZE DA TI UBRZA PROCES (u smislu da ti ne traze jos neku dopunu, pa dok ti ponovo posaljes.....).
SRECNO!!!!:super:

Pa da takvo iskustvo imam i ja. E sad goran71 je u Skoplju i tamo je očigledno drugačije. Obzirom na sve to kao i na to da u pismi iz CA ambasade lepo piše
Photocopies of all pages of your complete military book, including the blank pages a ne piše certified photocopies kao u slučaju dokumenata ja ću im najverovatnije poslati obične fotokopije. Isto važi i za pasoš:
Photocopy of your passport

Jeste Gep u pravu si,
ali sam kopiju vojne knjizice overavao kod notara zbog toga sto ovi iz Beca znaju da uvrnu stvari, pa da onda saljes ponovo i ponovo jedan isti dokumenat.
kad sam poslao dokumente na federalnom nivou, zahtevali su da ponovo saljem shedule 1 formular sa pitanjem br. 11 jer sam im napisao od sada pa unazad do 18 god. sta sam radio. Kad oni traze obratno. Pa im ponovo posaljem, kako su zahtevali. Posle nekoliko dana i mojoj supruzi traze isto. Treba imati zivaca za sve ovo, a i para bogami, jer sve kosta. Jer svako pismo koje sam slao u Bec kostalo me je min. 35 EUR

Sale, Gep, Gmina, Freeze, Gorane i Koshava, hvala puno, izvinjavam se ako sam nekoga zaboravio.

Trenutno imam par dilema oko popunjavanja aplikacije.

1. Da li je pitanje "Visa office requested for the process of your application?" u stvari ono "Gde hoćeš intervju?" što se provlačilo na forumu. Ako je to, ja ću im staviti Beč/Beograd, pa odlučiti kada bude došlo do toga.

2. Da li ste lepili slike na aplikaciju, ili to rade u ambasadi (od onih 6 što im pošalješ)? Btw. fotke sam uradio tako da glava zauzima oko 2/5 slike, ali zato odgovara onom njihovom "od 2,5 do 3,5", valjda će proći.

3. Da li je neophodno da se zalepe slike roditelja i sestre pri dnu onog obrasca, u slučaju da oni ne idu sa tobom? Za sada sam pitao samo kevu, ona nema fotku, glupo mi je da je teram da se slika. Možda u krajnjem iskopiram njenu ličnu ili pasoš, pa isečem tu "fotku" i zalepim. Molim za ispravku ako sam negde pogrešio.

Arlington-e, molim te da više ne postuješ poruke koje nemaju veze sa temom, a tema je "Kako do kanadske iseljeničke vize?", a ne "Da li do kanadske iseljeničke vize/Da li u Kanadu?". Bez uvrede, nadam se da ćeš skapirati da si smorio.

A ako nastavi, druge molim da ne odgovaraju i da se ne obaziru na njegove poruke i postove koji nemaju veze sa temom i da ga ne citiraju, ili da ga stave na spisak nepoželjnih osoba po Saletovom uputstvu.

Toliko od udaljavanja od teme što se mene tiče, nastavljam da postujem samo oko teme, a ako nastavi ovako i ja ga brišem bez najave.

Poslednja izmena:
PREPORUKA POSLODAVCA NARAVNO DA MOZE BITI NA ENGLESKOM, ALI MOJE ISKUSTVO JE SLEDECE:
JA SAM POSLALA NA ENGLESKOM JEZIKU, A NAKON TOGA SU MI TRAZILI DA IM ISTU POSALJEM I NA SRPSKOM JEZIKU, STO ME JE ZACUDILO, ALI SAM NARAVNO TAKO I URADILA.
MOJ TI JE SAVET DA POSALJES I NA ENGLESKOM I NA SRPSKOM. TO TI NIJE NIKAKAV PROBLEM, A MOZE DA TI UBRZA PROCES (u smislu da ti ne traze jos neku dopunu, pa dok ti ponovo posaljes.....).
SRECNO!!!!:super:

hvala najlepse!
:bye::D

Sale, Gep, Gmina, Freeze, Gorane i Koshava, hvala puno, izvinjavam se ako sam nekoga zaboravio.

1. Da li je pitanje "Visa office requested for the process of your application?" u stvari ono "Gde hoćeš intervju?" što se provlačilo na forumu. Ako je to, ja ću im staviti Beč/Beograd, pa odlučiti kada bude došlo do toga.

2. Da li ste lepili slike na aplikaciju, ili to rade u ambasadi (od onih 6 što im pošalješ)? Btw. fotke sam uradio tako da glava zauzima oko 2/5 slike, ali zato odgovara onom njihovom "od 2,5 do 3,5", valjda će proći.

3. Da li je neophodno da se zalepe slike roditelja i sestre pri dnu onog obrasca, u slučaju da oni ne idu sa tobom? Za sada sam pitao samo kevu, ona nema fotku, glupo mi je da je teram da se slika. Možda u krajnjem iskopiram njenu ličnu ili pasoš, pa isečem tu "fotku" i zalepim. Molim za ispravku ako sam negde pogrešio.

i mene zanimaju prva dva pitanja ,pa ako može netko odgovoriti...hvala

Da li su roditelji ukljuceni u aplikaciju,posto se misli na members of your family sto je u mom slucaju bilo zena i dvoje dece.Nisam uopste slao slike roditelja.

[

3. Da li je neophodno da se zalepe slike roditelja i sestre pri dnu onog obrasca, u slučaju da oni ne idu sa tobom? Za sada sam pitao samo kevu, ona nema fotku, glupo mi je da je teram da se slika. Možda u krajnjem iskopiram njenu ličnu ili pasoš, pa isečem tu "fotku" i zalepim. Molim za ispravku ako sam negde pogrešio.[/QUOTE]

Mi nismo nista lepili, samo sa ostalim dokumentima spakovali slike i napisali na poledjini imena, s tim da u fotogr.radnji su udarili datum i pecat radnje.

Jeste Gep u pravu si,
ali sam kopiju vojne knjizice overavao kod notara zbog toga sto ovi iz Beca znaju da uvrnu stvari, pa da onda saljes ponovo i ponovo jedan isti dokumenat.
kad sam poslao dokumente na federalnom nivou, zahtevali su da ponovo saljem shedule 1 formular sa pitanjem br. 11 jer sam im napisao od sada pa unazad do 18 god. sta sam radio. Kad oni traze obratno. Pa im ponovo posaljem, kako su zahtevali. Posle nekoliko dana i mojoj supruzi traze isto. Treba imati zivaca za sve ovo, a i para bogami, jer sve kosta. Jer svako pismo koje sam slao u Bec kostalo me je min. 35 EUR

Čekaj nije mi jasno pa u formularu piše za 11 pitanje sledeće:

Start with the most receant information.

Pa to znači da prvo napišeš šta sada radiš pa onda redom u nazad do 18 godine. Tako ja to razumem a čini mi se da si i ti tako prvi put popunio.

Trebalo bi da u prvo polje na vrhu tabele ispod pitanja da se napiše šta sada radiš, u drugo od vrha šta si pre toga radio i tako dalje do 18. godine. Zar ne?

evo za slike kako pise:

2 Ask the photographer to provide you with the number of photos required in Appendix A of the Visa Office specific instructions for yourself and each family member.
3 On the back of one photo of each person, write the name of the person in the photo and his or her height and eye colour.
4 Enclose the photos of each person in an envelope and seal the envelope.
5 Write your name and date of birth on the outside of the envelope.

gep je u pravu za pitanje 11

Provide details of your personal history since the age of 18.

Start with the most recent information. Under “Activity”, write your occupation or job title if you were working. If you were not working, provide information on what you were doing (for example: unemployed, studying, travelling, in detention, etc.).

Ovako, imam 18 godina i zheleo bih da posle zavrshenog fakulteta emigriram u Kanadu.Sledecje godine zavrshavam srednju shkolu-smer elektrotehnichar rachunara. Mlad sam josh i i dalje mogu da biram svoj put. Zhelim da se isplaniram unapred pa me interesuju odredjene pojedinosti:
1. Da li cju kada(ako) zavrshim fakultet, neki elektrotehnichki, smer rachunara i imam master diplomu imati maksimalan broj poena(25) shto se tiche obrazovanja? Ako ne, koliko cju imati?
2. Da li cje mi se rachunati radni stazh koji bi usput dobio za vreme studiranja, radio i studirao u isto vreme? (Radno mesto bi bilo u istoj oblasti kao i fakultet, samo je potreban nizhi stepen obrazovanja za to radno mesto)
3. Koliko sam shvatio za odlazak u Kanadu potrebno je 10.000 CAD, koliko je potrebno za brachni par bez dece?
Unapred hvala :D

Ovako, imam 18 godina i zheleo bih da posle zavrshenog fakulteta emigriram u Kanadu.Sledecje godine zavrshavam srednju shkolu-smer elektrotehnichar rachunara. Mlad sam josh i i dalje mogu da biram svoj put. Zhelim da se isplaniram unapred pa me interesuju odredjene pojedinosti:
1. Da li cju kada(ako) zavrshim fakultet, neki elektrotehnichki, smer rachunara i imam master diplomu imati maksimalan broj poena(25) shto se tiche obrazovanja? Ako ne, koliko cju imati?
2. Da li cje mi se rachunati radni stazh koji bi usput dobio za vreme studiranja, radio i studirao u isto vreme? (Radno mesto bi bilo u istoj oblasti kao i fakultet, samo je potreban nizhi stepen obrazovanja za to radno mesto)
3. Koliko sam shvatio za odlazak u Kanadu potrebno je 10.000 CAD, koliko je potrebno za brachni par bez dece?
Unapred hvala :D

Odgovor na tvoje pitanje je u domenu pretpostavke jer ko zna kako ce se imigraciona politika razvijati u sledecih pet godina.

Pozdrav :D

Poslednja izmena:
saletova izjava u Kanadi nema kriminala.

-Trebas prvo malo Beogradom da se prosetas, da vidis sta je kriminal sa niskim standardom.... Beogradom toliko bagre seta, daj boze da bi bilo trecina toga kad celu Kanadu skupis...

-Sto se tice ovogo u prethodnim postovima sto si pricao za posao, u sustini je manje-vise tacno.. pricao sam sa rodjakom koja je veoma imucna zena i dosta ljudi rade za nju, ona mi kaze da su najbolji poslovi ako dodjem kao emigrant elektricari, vodoinstalateri i sl zanatlije sa dobrim radnim sposobnostima... A sto se tice nostrifikacije diplome za nekog ko ode, stvarno je put trnovit.. pogotovo onima koji su u cetvrtoj deceniji zivota..
-Radi se o tome da ljudi odlaze zato sto i sa 15c$ neto satnicom posle odredjenog broja godina provedenih u Kanadi, oni imaju NEUPOREDIVO bolji standard i socijalni zivot nego u ovoj jadnoj Srbiji(i sto je najbitnije ne gledaju bagru svaki dan kako se bogati na njihov racun i javo se eksponira), pa evo primera gledao sam neke cene i nisam verovao... jbn patike kostaju u kanadi 59.99c$, a kod nas kostaju 8900 dinara i to u najjeftinijoj sport radnji :S.. to je samo jedan primer...( KO KOGA TU ****, samo mi nije jasno :S)
-I ono sto si lupio za zdravu hranu u srbiji, to je tek totalni paradoks...mi smo sad krenuli da kopiramo zapad sto se toga tice, zato sto treba ishraniti ljude, a privreda nam je ravna nuli, pa onda koristimo pesticide pre drugog svetskog rada, hormone za domace zivotinje koji se daju samo u experimentima i pijemo tehnicku vodu koja prolazi kroz totalno ne Higijenski vodovod...
-Tako da te stvari o kojima pricas su nebitne i ima ih svuda na svetu, naravno da svakog ko dodje, ceka veoma naporan put prvih 3do5 godina, ali uglavnom se svi posle snadju i skockaju i zive jednim uigranim zivotom, koji je mnogo bajniji od ovog ovde... zato planiram sad kad sam zavrsio srednju da lepo krenem da radim na tome kako sto efikasnije da stignem do tamo, zato sto ne zelim da se probudim u 30 godina i da shvatim da sam jedan prosecan srbin...

Čekaj nije mi jasno pa u formularu piše za 11 pitanje sledeće:

Start with the most receant information.

Pa to znači da prvo napišeš šta sada radiš pa onda redom u nazad do 18 godine. Tako ja to razumem a čini mi se da si i ti tako prvi put popunio.

Trebalo bi da u prvo polje na vrhu tabele ispod pitanja da se napiše šta sada radiš, u drugo od vrha šta si pre toga radio i tako dalje do 18. godine. Zar ne?

Bas tako pise, i tako sam popunio formular. A sta sam trebao da im kazem kad su mi poslali e-mail da treba to da popravim na taj i taj nacin kao sto sam pre objasnio.
Hvala bogu da se to sredilo, i sada lagano do 10 septembra.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back