Kako do kanadske iseljeničke vize?

• Začetnik teme Začetnik teme okano
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poslednja izmena:
E pa gospodo upravo sam primio mail od imigracionog iz Beca :

Dear Mr. Trbojevic,

In reply to your below e-mail, please be informed that we do not expect to receive the background check results before October 2009.
You will be informed about the further steps once we have received the results.

Yours sincerely,

Immigration Section / Service des visas
Canadian Embassy/ Ambassade du Canada
Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche
P Before printing think about the Environment.
Avant l' impression, il faut penser à l'Environnement.

Pitao sam ih da mi kazu kada su zapoceli proceduru provere jer mi to treba zbog posla.Proslog Oktobra odnosno 15.10.2008 su mi poslali obavestenje da je pokrenuta procedura provere i da ce me obavestiti o sledecim koracima kada se procedura zavrsi.Takodje su naveli i da procedura traje od 6 do 18 meseci.

Bice ovo dugo toplo leto a bogami i jesen. :D:D:D:D

Dear Mr. Trbojevic,

In reply to your below e-mail, please be informed that we do not expect to receive the background check results before October 2009.

Yours sincerely,

Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Pitao sam ih da mi kazu kada su zapoceli proceduru provere jer mi to treba zbog posla.Proslog Oktobra odnosno 15.10.2008 su mi poslali obavestenje da je pokrenuta procedura provere i da ce me obavestiti o sledecim koracima kada se procedura zavrsi.Takodje su naveli i da procedura traje od 6 do 18 meseci.

Svi drugima zavrse proveru za nekoliko nedelja, a ti si im sumnjiv.sale,sale sta si ti to radio.

-Trebas prvo malo Beogradom da se prosetas, da vidis sta je kriminal sa niskim standardom.... Beogradom toliko bagre seta, daj boze da bi bilo trecina toga kad celu Kanadu skupis...

-Sto se tice ovogo u prethodnim postovima sto si pricao za posao, u sustini je manje-vise tacno.. pricao sam sa rodjakom koja je veoma imucna zena i dosta ljudi rade za nju, ona mi kaze da su najbolji poslovi ako dodjem kao emigrant elektricari, vodoinstalateri i sl zanatlije sa dobrim radnim sposobnostima... A sto se tice nostrifikacije diplome za nekog ko ode, stvarno je put trnovit.. pogotovo onima koji su u cetvrtoj deceniji zivota..
-Radi se o tome da ljudi odlaze zato sto i sa 15c$ neto satnicom posle odredjenog broja godina provedenih u Kanadi, oni imaju NEUPOREDIVO bolji standard i socijalni zivot nego u ovoj jadnoj Srbiji(i sto je najbitnije ne gledaju bagru svaki dan kako se bogati na njihov racun i javo se eksponira), pa evo primera gledao sam neke cene i nisam verovao... jbn patike kostaju u kanadi 59.99c$, a kod nas kostaju 8900 dinara i to u najjeftinijoj sport radnji :S.. to je samo jedan primer...( KO KOGA TU ****, samo mi nije jasno :S)
-I ono sto si lupio za zdravu hranu u srbiji, to je tek totalni paradoks...mi smo sad krenuli da kopiramo zapad sto se toga tice, zato sto treba ishraniti ljude, a privreda nam je ravna nuli, pa onda koristimo pesticide pre drugog svetskog rada, hormone za domace zivotinje koji se daju samo u experimentima i pijemo tehnicku vodu koja prolazi kroz totalno ne Higijenski vodovod...
-Tako da te stvari o kojima pricas su nebitne i ima ih svuda na svetu, naravno da svakog ko dodje, ceka veoma naporan put prvih 3do5 godina, ali uglavnom se svi posle snadju i skockaju i zive jednim uigranim zivotom, koji je mnogo bajniji od ovog ovde... zato planiram sad kad sam zavrsio srednju da lepo krenem da radim na tome kako sto efikasnije da stignem do tamo, zato sto ne zelim da se probudim u 30 godina i da shvatim da sam jedan prosecan srbin...

Ova ti je dobra: uglavnom se svi snadju i skockaju. Sta to znaci srednjoskolac ?

Dear Mr. Trbojevic,

Yours sincerely,

Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Ma daj covece ovo je stvarno ludilo.
Svaka cast Sale na strpljenju. Verujem da ce doci i tvojih 5 min. :)

Ova ti je dobra: uglavnom se svi snadju i skockaju. Sta to znaci srednjoskolac ?

To znaci, da si se uklopio u nacin zivljenja koliko toliko, da imas neki job od koga mozes da placas rentu za stan i da se hranis, da imas za odecu obucu, godisnji odmor i neki entertainment i pored toga mozda i ustedis nesto malo u zavisnosti od snalazljivosti, u svakom slucaju bolje prodjes nego u Srbiji... a i ako kao sto ti kazes tamo postanes emigrantska potrosacka roba.. Lagano se vratis u Srbiju..pokusao si, nisi se snasao u svetu surovih kapitalista i vratis se.. Srbija nece da pobegne-moze samo da nestane :D... Nisam osporio nista sto si rekao vezano za zivot tamo(u sustini ceo svet se sad svodi na to, ko koga za*ebe), ali ti verovatno odavnoo nisi bio ovde da vidis sta je tezak zivot,, sa srednjom skolom nema posla u struci , pa se radi 7 dana u nedelji za 400$ mesecno..gulis faks 5-6 godina i posle molis boga da nadjes posao uopste.

Dear Mr. Trbojevic,

Yours sincerely,

Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Bice ovo dugo toplo leto a bogami i jesen.

U bre čoveče stvarno ga preteruju. Pa da zovu telefonom naše obaveštajne službe već bi te šest puta proverili. Šta reći nego svaka čast na strpljenju.

3. Da li je neophodno da se zalepe slike roditelja i sestre pri dnu onog obrasca, u slučaju da oni ne idu sa tobom? Za sada sam pitao samo kevu, ona nema fotku, glupo mi je da je teram da se slika. Možda u krajnjem iskopiram njenu ličnu ili pasoš, pa isečem tu "fotku" i zalepim. Molim za ispravku ako sam negde pogrešio.

Stani malo ne kapiram zašto bi slao fotografije roditelja i braće i sestara kad oni ne idu sa tobom? To nigde ne piše. Piše samo da moraš da pošalješ slike članova tvoje familije a to su lepo piše na formularu bračni ili vanbračni partner i vaša deca. Neka me neko ispravi ako grešim.

To znaci, da si se uklopio u nacin zivljenja koliko toliko, da imas neki job od koga mozes da placas rentu za stan i da se hranis, da imas za odecu obucu, godisnji odmor i neki entertainment i pored toga mozda i ustedis nesto malo u zavisnosti od snalazljivosti, u svakom slucaju bolje prodjes nego u Srbiji... a i ako kao sto ti kazes tamo postanes emigrantska potrosacka roba.. Lagano se vratis u Srbiju..pokusao si, nisi se snasao u svetu surovih kapitalista i vratis se.. Srbija nece da pobegne-moze samo da nestane :D... Nisam osporio nista sto si rekao vezano za zivot tamo(u sustini ceo svet se sad svodi na to, ko koga za*ebe), ali ti verovatno odavnoo nisi bio ovde da vidis sta je tezak zivot,, sa srednjom skolom nema posla u struci , pa se radi 7 dana u nedelji za 400$ mesecno..gulis faks 5-6 godina i posle molis boga da nadjes posao uopste.

Ako si pazljivo citao moje postove,moga si da procitas da u Americi i Kanadi mozes naci job cak i kao perac sudova 12-13$ i da lepo zivis od toga. Da platis racune,da ides jedamput godisnje na Kubu i da ustedis. To sto si ti rekao stoji. Da je bolje u Kanadi nego u Srbiji,jasno je svima,ali nije tacno kako se Kanada predstavlja, grandic: radim manje deset puta nego u Srbiji,a plata mi je deset puta veca,nema kriminala,dobio sam dzabe auto,tv,rostilj i ugalj za rostilj.Zurkre i rostilj 24h,niko nista ne radi i sve se dobija za dzabe.,nema stresa... To jednostavno nije tacno.
Ljudi uzmu kredite za kucu,kola...i onda ide balansiranje od prvog do prvog,zivi se bolje nego u Srbiji,ali svi kukju (kao sto rece neko) mada niko nece da se vrati. To je poenta,tamo si u masini 24h.
Ko je napisao nasao sam sajt traze masinske inzinjere u Torontu ? Neko ode tamo pokaze diplomu i dokaz da je radio kao masinski inzinjer u Srbiji,a ovi odmah ukljuce reflektore i fanfare i daju mu posao.Nije tako,daj isti oglas cita nekoliko hiljada ljudi iz celog sveta koji se spremaju da dodju iz celog sveta,a imas ove sto su vec u Kanadi. Ko i ode na interviju tri pitanja ?
1.Gde ste radili u Kanadi ?
2.Da li mozete da radite subotom,nedeljom i praznicima ?
3.Koliku platu trazite ?
Onda imas ove klince sto nemaju porodice i onda trazi manju platu samo da bi radio,u tom slucaju ti ispadas. Ima tu jos milion stvari koje ljudi ne znaju, a stalno se projektuje vizija-
Prijo moja kako cemo prijatelju lako cemo ! Mozda u Disneylandu, ali ne i u Kanadi.

Poslednja izmena:
Ljudi da li je još neko slao diplomu srednje školi, gimnazije pored diplome fakulteta ili samo diplomu sa faksa. U uputstvima piše da se šalju diplome stečene posle srednje škole... Između ostalog piše sledeće:

Posst-secondary education documents: vocational or technical certificates or diplomas

Ljudi da li je još neko slao diplomu srednje školi, gimnazije pored diplome fakulteta ili samo diplomu sa faksa. U uputstvima piše da se šalju diplome stečene posle srednje škole... Između ostalog piše sledeće:

Posst-secondary education documents: vocational or technical certificates or diplomas

Mogu samo da se nasmejem HAHAHA HEHEHE HIHIHI HOHOHO !
Sta ti pise to posalji !

Ako si pazljivo citao moje postove,moga si da procitas da u Americi i Kanadi mozes naci job cak i kao perac sudova 12-13$ i da lepo zivis od toga. Da platis racune,da ides jedamput godisnje na Kubu i da ustedis. To sto si ti rekao stoji. Da je bolje u Kanadi nego u Srbiji,jasno je svima,ali nije tacno kako se Kanada predstavlja, grandic: radim manje deset puta nego u Srbiji,a plata mi je deset puta veca,nema kriminala,dobio sam dzabe auto,tv,rostilj i ugalj za rostilj.Zurkre i rostilj 24h,niko nista ne radi i sve se dobija za dzabe.,nema stresa... To jednostavno nije tacno.
Ljudi uzmu kredite za kucu,kola...i onda ide balansiranje od prvog do prvog,zivi se bolje nego u Srbiji,ali svi kukju (kao sto rece neko) mada niko nece da se vrati. To je poenta,tamo si u masini 24h.
Ko je napisao nasao sam sajt traze masinske inzinjere u Torontu ? Neko ode tamo pokaze diplomu i dokaz da je radio kao masinski inzinjer u Srbiji,a ovi odmah ukljuce reflektore i fanfare i daju mu posao.Nije tako,daj isti oglas cita nekoliko hiljada ljudi iz celog sveta koji se spremaju da dodju iz celog sveta,a imas ove sto su vec u Kanadi. Ko i ode na interviju tri pitanja ?
1.Gde ste radili u Kanadi ?
2.Da li mozete da radite subotom,nedeljom i praznicima ?
3.Koliku platu trazite ?
Onda imas ove klince sto nemaju porodice i onda trazi manju platu samo da bi radio,u tom slucaju ti ispadas. Ima tu jos milion stvari koje ljudi ne znaju, a stalno se projektuje vizija-
Prijo moja kako cemo prijatelju lako cemo ! Mozda u Disneylandu, ali ne i u Kanadi.

Naravno da nije med i mleko, potrebno je mnogo energije.Mislim da je sto se tice severne Amerike, Kanada najbolja zemlja za start i lakse se ulazi nego u U.S.A.. pokusacu da udjem u Kanada kao student samo da vidim da li je bolje ici na koledz ili universitet ili ovde zavrsiti nesto pa na postdiplomske studije posle i da probam za to vreme da sredim status rezidenta. Ovo za kriminal sto pricas... koliko sam ja informisan kanada je najbezbednija zemlja na americkom kontinentu a i sire.. bezbednija od USA
Wikipedia:
approximately 17,000 murders in the United States
approximately 580 murders per year in Canada
U.S.A ima dosta vise ljudi... tako da mu ovo dodje u proseku 3:1 US CA

Dear Mr. Trbojevic,

Yours sincerely,

Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

Isplatice se Sale, kad si cekao ovoliko....
Jos jedno leto u Srbiji, a posle.... :)

Pozdrav druze i svaka cast na strpljenju.:worth::worth::worth:

Dear Mr. Trbojevic,

Yours sincerely,

Laurenzerberg 2/ 3
A-1010 Vienna/ Vienne
Austria/Autriche

podrska i svaka cast na dosadasnjem cekanju.. neka bude dugo i toplo, a ujedno i poslednje u srbiji :bye:

Poslednja izmena:
Naravno da nije med i mleko, potrebno je mnogo energije.Mislim da je sto se tice severne Amerike, Kanada najbolja zemlja za start i lakse se ulazi nego u U.S.A.. pokusacu da udjem u Kanada kao student samo da vidim da li je bolje ici na koledz ili universitet ili ovde zavrsiti nesto pa na postdiplomske studije posle i da probam za to vreme da sredim status rezidenta. Ovo za kriminal sto pricas... koliko sam ja informisan kanada je najbezbednija zemlja na americkom kontinentu a i sire.. bezbednija od USA
Wikipedia:
approximately 17,000 murders in the United States
approximately 580 murders per year in Canada
U.S.A ima dosta vise ljudi... tako da mu ovo dodje u proseku 3:1 US CA

Tako da ako planiras za Kanadu, radi da engleskom. Ja ti predlazem Toronto,najveci grad,najveci izbor svega,Vancuver je jako daleko,a za Montreal treba francuski.

Unapred se izvinjavam sto skrecem sa teme...

ali fenomen......

"...svi kukaju ..mada niko nece da se vrati" ... je jako zanimljiv,
....a opet neki kazu,
ta recenica najbolje opisuje zivot u imigraciji.

Zanimljivo, na koje sve nacine ovaj fenomen moze da se objasni..ali opet,
jos je zanimljivije sto NIKO NECE DA SE VRATI!

Znaci imamo imigrante koji 1.) NE KUKAJU I NECE DA SE VRATE
2.) KUKAJU I NECE DA SE VRATE
3.) KUKAJU I HOCE DA SE VRATE, ALI SE NE VRACAJU

:think:

Unapred se izvinjavam sto skrecem sa teme...

ali fenomen......

"...svi kukaju ..mada niko nece da se vrati" ... je jako zanimljiv,
....a opet neki kazu,
ta recenica najbolje opisuje zivot u imigraciji.

Zanimljivo, na koje sve nacine ovaj fenomen moze da se objasni..ali opet,
jos je zanimljivije sto NIKO NECE DA SE VRATI!

Znaci imamo imigrante koji 1.) NE KUKAJU I NECE DA SE VRATE
2.) KUKAJU I NECE DA SE VRATE
3.) KUKAJU I HOCE DA SE VRATE, ALI SE NE VRACAJU

:think:

Bravo.:klap:
:super:

Jedno pitanjce za Grandica, posto smo tu negdje generacijski (makar sam to ja tako skont'o - ja sam '71.), Saleta i ostale iz generacije 1960. - 1975. koje je "zakacio" rat u Bosni:
po SAP proceduri (AOR - april 2007.) sam prosle sedmice poslao dokumenta i upravo mi je stigao email u kom mi traze da popunim novi formular Military table: Details of Military Service iako sam uz sve ostale dokumente uredno ispunio i posalao formular Supplementary Information (IMM 5559).
Je li to dio nekakve standardne procedure jer nemam ama bas nista sto bi mogao da dodam, a sto vec nisam poslao u gore pomenutom obrascu?
Ni ucesce u ratu nemam, a sto se i iz prevedne vojne knjizice vidi.
Sta jos da dodam?

Pozdrav svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back