Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Upravo nam je stigao emil iz Beča. Poslali smo pitanje u vezi isticanja dečjeg pasoša. Rekli su da je naša aplikacija u beč stigla 20. januara 2015. i da se još ne razmatra. Ne mogu da nam kažu kad ćemo stići na red. Inače, per smo dobili 23. decembara 2014. godine. Još su rekli da pasoš možemo promenniti bilo kada pre izdavanja vize i da je samo potrebno da im skeniranu biometrijsku stranu pošaljemo emailom kad promenimo pasoš.

:confused: Kada bismo barem znali kojom se logikom vode, lakse bi nam bilo :D

Upravo nam je stigao emil iz Beča. Poslali smo pitanje u vezi isticanja dečjeg pasoša. Rekli su da je naša aplikacija u beč stigla 20. januara 2015. i da se još ne razmatra. Ne mogu da nam kažu kad ćemo stići na red. Inače, per smo dobili 23. decembara 2014. godine. Još su rekli da pasoš možemo promenniti bilo kada pre izdavanja vize i da je samo potrebno da im skeniranu biometrijsku stranu pošaljemo emailom kad promenimo pasoš.

Ako sam dobro razumela, vi ste im postavili pitanje kada je vasa aplikacija stigla u Bec iz Sidneja, oni su vam napisali tacan datum i rekli da jos niste usli u proceduru obrade (deo koji se radi u Becu)? Zanima me, buduci da se spremam da im pisem i sama (ne znamo kada nam je aplikacija prebacena iz Kanade u Austriju, a PER smo dobili jos pocetkom novembra), pa mi ovo zvuci utesno da su vam makar taj datum dali (ima ljudi koji su im pisali, a oni ih totalno iskulirali u vezi sa odgovorom)...U ovoj agoniji od cekanja i preskakanja, svasta mi pada na pamet, pa i to da su nam zagubili aplikaciju, tako da bi me odgovor i sa datumom kada je ona stigla u Bec makar malo smirio...:think:

Ako sam dobro razumela, vi ste im postavili pitanje kada je vasa aplikacija stigla u Bec iz Sidneja, oni su vam napisali tacan datum i rekli da jos niste usli u proceduru obrade (deo koji se radi u Becu)? Zanima me, buduci da se spremam da im pisem i sama (ne znamo kada nam je aplikacija prebacena iz Kanade u Austriju, a PER smo dobili jos pocetkom novembra), pa mi ovo zvuci utesno da su vam makar taj datum dali (ima ljudi koji su im pisali, a oni ih totalno iskulirali u vezi sa odgovorom)...U ovoj agoniji od cekanja i preskakanja, svasta mi pada na pamet, pa i to da su nam zagubili aplikaciju, tako da bi me odgovor i sa datumom kada je ona stigla u Bec makar malo smirio...:think:

Naše pitanje upućeno Bečlijama je bilo ovako nekako: PER smo dobili 23. decembra 2014. naš UCI broj je 924***** pasoš našeg sina ističe u junu 2015. da li je potrebno da pasoš zamenimo sada ili da čekamo da istekne, s pobzirom da čekamo MR i kako da vas informišemo kada promenimo pasoš?
Nismo ih pitali kad je aplikacija stigla u Beč, oni su nam sami to rekli odgovarajući da ne znaju kad ćemo dobiti MR jer još nismo u proceduri obrade zato što je naša aplikacija kod njih stigla 20. januara 2015. i da ne menjamo pašoš pre isticanja i kad to uradimo da ima samo pošaljemo skeniran biometrijski depo novog pasoša emailom.
Odgovorili su nam za jedan dan.
Nama je bilo bitno da ne moramo žuriti sa promenom dečjeg pasoša zato što ako bi morali da ga menjamo sad dobili bi pasoš sa rokom tranja na 3 godine a ako bi čekali jun onda na 5 godina.
A upravo razlog zašto smo postavili pitanje bio je taj što smo procenili da bi ovih dana mogli da očekujemo MR (prošlo je 90 dana od PER) ali izgleda da se tu stvarno ne može utvrditi nikakva pravilnost u vremenu rešavanja. Čak sam izvršio detaljnu analizu Bečkih aplikacija na onom famoznom google spredsheet ali broj dana od slučaja do slučaja jako varira. Neki koji su imali veći razmak od slanja aplikacije do dobijanja PER ali su zato imali manji razmak od PER do MR.

Poslednja izmena:
Naše pitanje upućeno Bečlijama je bilo ovako nekako: PER smo dobili 23. decembra 2014. naš UCI broj je 924***** pasoš našeg sina ističe u junu 2015. da li je potrebno da pasoš zamenimo sada ili da čekamo da istekne, s pobzirom da čekamo MR i kako da vas informišemo kada promenimo pasoš?
Nismo ih pitali kad je aplikacija stigla u Beč, oni su nam sami to rekli odgovarajući da ne znaju kad ćemo dobiti MR jer još nismo u proceduri obrade zato što je naša aplikacija kod njih stigla 20. januara 2015. i da ne menjamo pašoš pre isticanja i kad to uradimo da ima samo pošaljemo skeniran biometrijski depo novog pasoša emailom.
Odgovorili su nam za jedan dan.
Nama je bilo bitno da ne moramo žuriti sa promenom dečjeg pasoša zato što ako bi morali da ga menjamo sad dobili bi pasoš sa rokom tranja na 3 godine a ako bi čekali jun onda na 5 godina.
A upravo razlog zašto smo postavili pitanje bio je taj što smo procenili da bi ovih dana mogli da očekujemo MR (prošlo je 90 dana od PER) ali izgleda da se tu stvarno ne može utvrditi nikakva pravilnost u vremenu rešavanja. Čak sam izvršio detaljnu analizu Bečkih aplikacija na onom famoznom google spredsheet ali broj dana od slučaja do slučaja jako varira. Neki koji su imali veći razmak od slanja aplikacije do dobijanja PER ali su zato imali manji razmak od PER do MR.

Hvala na detaljnom odgovoru :) Sve sam bliza tome da im pisem i pitam ih kada ce nas medical ili nesto vec, posto cekamo skoro puna 4 meseca od PER-a, pa sta bude...Nama je inace i PER malo kasnio, jer smo imali problema sa WES (nismo omogucili na vreme da mogu u CIC-u videti on-line evaluaciju), a aplikacija nam je u Sidnej stigla sada vec dalekog 23. juna...Sve nesto razmisljam da i taj odgovor koji ti posalju zavisi od sluzbenika do sluzbenika, verovatno ima onih koji su voljni da te bar makar malo upute, kao i onih koji nece da se cimaju i smaraju. U svakom slucaju, javicu se kada im budem pisala. Drago mi je sto ste se ukljucili u diskusiju, razlicita iskustva su itekako dobrodosla i korisna, posebno nama koji cekicamo sada vec od ihahaj :)

Dok cekamo MR imam jedno pitanje. Da li neko zna da li pri prvom ulasku u Kanadu,nakon dobijanja PR, svi clanovi porodice moraju da dodju zajedno ili prvo mogu supruznici a posle mesec dana da dovedu decu,dok rese papire i nadju stan? To pitam jer imam malu decu sa kojom bi se papirologija mnogo teze i stresnije resavala :)

Dok cekamo MR imam jedno pitanje. Da li neko zna da li pri prvom ulasku u Kanadu,nakon dobijanja PR, svi clanovi porodice moraju da dodju zajedno ili prvo mogu supruznici a posle mesec dana da dovedu decu,dok rese papire i nadju stan? To pitam jer imam malu decu sa kojom bi se papirologija mnogo teze i stresnije resavala :)

Ne, bitno je da nosilac aplikacije uđe prvi - sam ili društvu, sve jedno je, i to mora da uradi do godinu dana od lekarskog pregleda.
I mi ćemo morati da se razdvojimo. Ja ću prvo da odem sa mužem i vraćam se posle dve nedelje kući. Kada se on bude sredio dolazimo svi. Mada, ipak mi se čini da ću ja sa decom doći što je moguće kasnije. Ćerka kreće u prvi razred na jesen a on se sigrno neće "snaći" dotle, pa ću zato gledati da rastegnem do kraja školske godine (najverovatnije neće moći da je završi ovde).
Logistika je mnogo komplikovanija ako imaš decu, naročito ako su školskog uzrasta. Nije baš sve jedno u kom kraju ćeš živeti zato što ti to određuje školu, a i ma ih boljih i lošijih. Kada uzmeš stan nema više mrdanja iz tog kraja. I ovako ih traumiram odvajanjem od porodice, drugara, nov jezik, još samo fali da se svako malo seljakamo okolo. Sa manjom decom je lakše (ali kažu i mnogo skuplje).

Dobro vece
Ja sam tek usla na forum. Nekad sam vas čitala ali nisam dugo dugo...
Inace vidim vi ste svi u proceduri a ja jos ne.
EE viza ne dolazi u obzir nemamo sanse.
Kakva su vam iskustva sa Provincijama i viza???

Zdravo mnogo korisnih informacija mozete da nadjete na ovom sajtu: http://www.canadavisa.com/canada-immigration-discussion-board/index.php#2

uglavnom ga koriste Indijci mada ima ljudi sa svih strana sveta, meni je dosta pomogao oko pripreme za prijavu za FSW2014.

Pozdrav svima, pokusavao sam da nadjem odgovor ali nisam uspeo pa ako moze neko da mi odgovori kako se dokazuje koliko para imate prilikom apliciranja za iseljenicku?
Na ovom linku sve pise sem te informacije http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp

You will need to show proof to the Canadian visa office in your home country that you have enough money when you apply to immigrate.

Cuo sam dve verzije, jedna je da se donosi potvrda iz banke o tome koliko imate na racunu. A druga je da vam isto treba potvrda iz banke ali za period od tri meseca. Zamolio bih ljude koji su vec aplicirali (i nadam se dobili iseljenicku vizu) da odgovore.

Pozdrav.

ja sam prilozio samo potvrdu iz banke koliko imam para na deviznom racunu i to je to :-D

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima, pokusavao sam da nadjem odgovor ali nisam uspeo pa ako moze neko da mi odgovori kako se dokazuje koliko para imate prilikom apliciranja za iseljenicku?
Na ovom linku sve pise sem te informacije http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp

You will need to show proof to the Canadian visa office in your home country that you have enough money when you apply to immigrate.

Cuo sam dve verzije, jedna je da se donosi potvrda iz banke o tome koliko imate na racunu. A druga je da vam isto treba potvrda iz banke ali za period od tri meseca. Zamolio bih ljude koji su vec aplicirali (i nadam se dobili iseljenicku vizu) da odgovore.

Pozdrav.

ja sam samo dao potvrdu iz banke koliko imam para na deviznom racunu i to je to :-D

Pozdrav.

Za samu prijavu je dovoljna potvrda iz banke o stanju računa. Kada se predmet prebaci u Beč dešava se da traže promet računa u poslednjih 6 meseci (slučaj za koji ja znam). Zato nije baš preporučljivo povlačiti sredstva sa računa nakon apliciranja.

Hvala vam na odgovorima, ne planiram da podizem ili sl. nego kako bi ja tek za par meseci aplicirao za EE (cekam akreditaciju diplome u CA koja za divno cudo traje 14-16 nedelja) planiram da ovih dana stavim na racun pare pa i ako budu trazili potvrdu u zadnjih sest meseci bice sve ok.

Hvala jos jednom i pozdrav.

Dragi saborci i saputnici, primakla se polako kraju i moja aplikacija (stari FSW program, nije EE). Traze nam da posaljemo pasose u Bec, pa bi mi trebao savet, iskustvo, koju opciju od onih izabrati (slanje kurirskom sluzbom, ili preko OIMa...)? Ako ste preko OIM, koliko izadje ta usluga?

Dragi saborci i saputnici, primakla se polako kraju i moja aplikacija (stari FSW program, nije EE). Traze nam da posaljemo pasose u Bec, pa bi mi trebao savet, iskustvo, koju opciju od onih izabrati (slanje kurirskom sluzbom, ili preko OIMa...)? Ako ste preko OIM, koliko izadje ta usluga?

Evo ja spremam pasose. Preko IOM-a je 5320 din po pasosu ali od 1.04. menjaju cene (tako mi je receno) a preko DHL-a je u jednom smeru oko 4400 a u drugom oko 9300 (nisam tacno zapamtila i ako je posiljka do 300gr) i treba da se posalje mail u Bec da se ambasada obavesti da ce i vracanje pasosa ici DHL-om. Nisam zvala Fedex. U IOM odneses pasos i oni te pozovu kad se sve zavrsi.

Izgleda da ne moze da se ide licno u ambasadu, bar ne pise u mail-u koji sam ja dobila.

Trazili su mi i po dve nove slike za svakog clana porodice.

Cestitam :-) da li mozes molim te da mi kazes koliko dugo je trajao proces u tvom slucaju od momenta predavanja do poziva da saljes pasos na vizoranje ? ja sam aplikaciju predao 02.09.2014. godine pa cisto da znam kada otprilike mogu da ocekujem kraj :-)
hvala na odgovoru unapred :)

Cestitam :-) da li mozes molim te da mi kazes koliko dugo je trajao proces u tvom slucaju od momenta predavanja do poziva da saljes pasos na vizoranje ? ja sam aplikaciju predao 02.09.2014. godine pa cisto da znam kada otprilike mogu da ocekujem kraj :-)
hvala na odgovoru unapred :)

Zdravo Losmi80, koja je poslednja informacija koju ste dobili u vezi aplikacije, da li vam je stigao poziv za medicinski pregled? Zanima me posto nasa aplikacija je primljena 9. Septembra :) cekamo poziv za medicinski... Per smo dobili 24.12.2014.

Evo ja spremam pasose. Preko IOM-a je 5320 din po pasosu ali od 1.04. menjaju cene (tako mi je receno) a preko DHL-a je u jednom smeru oko 4400 a u drugom oko 9300 (nisam tacno zapamtila i ako je posiljka do 300gr) i treba da se posalje mail u Bec da se ambasada obavesti da ce i vracanje pasosa ici DHL-om. Nisam zvala Fedex. U IOM odneses pasos i oni te pozovu kad se sve zavrsi.

Izgleda da ne moze da se ide licno u ambasadu, bar ne pise u mail-u koji sam ja dobila.

Trazili su mi i po dve nove slike za svakog clana porodice.

DHL je skupji od Fedex-a, a Fedex je skoro duplo skuplji od UPS-a.
5320x4 pasoša, pa to je skoro 100 EUR za četvoročlanu porodicu!
I meni je zapalo za oko da više nema opcije da se ide lično - em je brže, em sigurnije, a trošak je isti. I još malo prošvrljaš po Beču....

Pozdrav svima. Imam jednu nedoumicu pa bih vas zamolio za vaše iskustvo. Krenuo sam da skupljam dokumentaciju sa fakulteta za ECA-u. Pošto sam fakultet završio po starom programu, nemam dodatak diplomi (Diploma Supplement) samo uverenje o položenim ispitima sa svim ocenama i plan i program svih ispita koje sam položio (koji inače sadrži skoro 70 stranica). Zanima me da li moram da šaljem i plan i program ili mogu samo diplomu i uverenje o položenim ispitima? Pitam jer bi prevod tog drugog dokumenta trajao jako dugo a i bio bi poprilično skup.

Hvala unapred.

Back