Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hvala puno, super, nadam se da ces dobiti bar 8-ice :) Mi smo 28. I vezbamo, vezbamo :) Mene nesto uhvatila panika pa ne dizem glavu, jer cu ja biti nosilac pa se trudim da bude sto vise poena... Inace, vidim da mnogi pisu o dokazivanju iskustva kod poslodavca, da Ii moze neko malo detaljnije o tome, tj. da li je neophodan I ugovor o radu I reference letter ili je jedno dovoljno, da li traze jos nesto???

Hvala puno, super, nadam se da ces dobiti bar 8-ice :) Mi smo 28. I vezbamo, vezbamo :) Mene nesto uhvatila panika pa ne dizem glavu, jer cu ja biti nosilac pa se trudim da bude sto vise poena... Inace, vidim da mnogi pisu o dokazivanju iskustva kod poslodavca, da Ii moze neko malo detaljnije o tome, tj. da li je neophodan I ugovor o radu I reference letter ili je jedno dovoljno, da li traze jos nesto???

ovo sam kacio vec 2-3 puta, nekad je za informacije zgodno procesljati barem poslednjih stotinak strana foruma... svaki program ima svoju checklistu, ovo je ona koja je bila aktuelna za FSW klasu... u EE - dokumenti se uploadaju online, i checklista se dobija nakon dobijanja ITA, tako da tu ne mogu mnogo da pomognem, ali ne bi trebalo da se razlikuje od FSW checkliste u smislu opisa dokumenata - razlika je jedino u timingu za kada su dokumenti potrebni...
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5612E.pdf - stavka 12 je work experience...

da dodam - search string za google je "cic permanent residence document checklist"... jedine informacije koje su validne su one sa CIC sajta, sve ostalo moze a ne mora da bude tacno.

Poslednja izmena:
Bravo ivizigot, meni se cini da je neucna fantastika prikupiti sve, imam par pitanja: da li si slala ugovore o radu, vezano za iskustvo ili samo reference letter-e? Kakve ocene si dobila na ielts-u, da li imas porodicu, ko je principal applicant, da li si samo sve radila ili mozda imas pomoc nekog advokata?... ako mozes malo vise o svemu... Pozdrav :think: Ah da slazem se da je ovde sve pomesano I dobra je ideja otvoriti posebnu temu za EE...

Ok, ukupna ocena IELTS mi je 7.5, sama sam aplicirala i sama sve radila. Mislilm da je suludo angazovanje advokata za ovaj proces ako znas engleski dovoljno da popunis sve sam.
Za ugovore o radu i to nisam sigurna za sta pitas? Za sad mi nije trebalo nizasta. Mislim da se svi ti dokumenti uploaduju tek kada se dobije ITA.
Sto se tice posebne teme za EE, nije problem ja cu otvoriti pa polako cemo svi popunjavati. Pitajte ja cu odgovoriti sve sto znam.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima. Nov sam na forumu i zanimaju me neke informacije. Pripremam se za prijavu na EE i gledam sta mi je sve potrebno da bih nakupio sto vise bodova. U medjuvremenu, nasao sam mogucnost da dobijem job offer iz Kanade, koji nije iz moje struke ali je u NOC listi oznacen kao "type B", sto je, koliko sam video, dovoljno za dodatnih 600 bodova.
Moje pitanje je da li bi taj job offer bio validan s'obzirom da nije iz moje struke i da li bi job offer vazio u slucaju ako ne budem primarni aplikant?

Hvala unapred.

Pozdrav svima. Nov sam na forumu i zanimaju me neke informacije. Pripremam se za prijavu na EE i gledam sta mi je sve potrebno da bih nakupio sto vise bodova. U medjuvremenu, nasao sam mogucnost da dobijem job offer iz Kanade, koji nije iz moje struke ali je u NOC listi oznacen kao "type B", sto je, koliko sam video, dovoljno za dodatnih 600 bodova.
Moje pitanje je da li bi taj job offer bio validan s'obzirom da nije iz moje struke i da li bi job offer vazio u slucaju ako ne budem primarni aplikant?

Hvala unapred.

Job offer za osobu koja nije PA nije vazeci.

Da li za taj job offer imate LMIA? ... ja nisam siguran kako je moguce da ce poslodavac dobiti LMIA za radno mesto za radnika cija to nije struka. Ukoliko taj job offer nema LMIA, ne donosi 600 poena.

Iskreno - meni to zvuci bas cudno, posto bi da je to moguce svi inzenjeri aplicirali da budu kuvari i na taj nacin ulazili u Kanadu... ponavljam - nisam imao iskustva sa tim i nisam 100% siguran, ali mi deluje neverovatno da je tako nesto moguce... procitajte proceduru dobijanja LMIA za poslodavca pa cete tu naci sta vas zanima...

Ćao,konačno da sam našla negde nešto na srpskom o Express entry programu,kome god da sam pomenula isti svi me gledaju belo kao sam blesava. :D
Imam par pitanja,pa ako neko ima malo vremena i dobre volje neka mi odgovori :
Da li dokumenta koja prilazem online,treba da prevodim kod sudskog tumača,overavam i ostalo?
Da li mi treba preporuka sa posla koji trenutno obavljam ili je dovoljna samo radna knjizica kao dokaz da sam taj posao obavljala odredjeno vreme?
O kakvim poenima se uopste radi ( videla sam da je neko u prethodinim porukama napisao da ima 600 poena) ?
Da li je neophodno da prvo polozim IELTS da bi prilozila dokumente u svoj CIC profil ili mogu to odmah i u kom formatu se prilazu?
Unapred hvala na odgovorima :D

Ćao,konačno da sam našla negde nešto na srpskom o Express entry programu,kome god da sam pomenula isti svi me gledaju belo kao sam blesava. :D
Da li dokumenta koja prilazem online,treba da prevodim kod sudskog tumača,overavam i ostalo?
Da li mi treba preporuka sa posla koji trenutno obavljam ili je dovoljna samo radna knjizica kao dokaz da sam taj posao obavljala odredjeno vreme?
O kakvim poenima se uopste radi ( videla sam da je neko u prethodinim porukama napisao da ima 600 poena) ?
Da li je neophodno da prvo polozim IELTS da bi prilozila dokumente u svoj CIC profil ili mogu to odmah i u kom formatu se prilazu?

opala, citanje u najavi... :D ... povrat unazad stotinak stranica, i u detalje sve... isto tako CIC sajt (mislim da nema na srpskom :) ), pa onda nazad ovde sa konkretnim pitanjima... ili kod konsultanta pa da on cita i prevodi umesto Vas... ;)

Da li dokumenta koja prilazem online,treba da prevodim kod sudskog tumača,overavam i ostalo?-------------- DA obavezno
Da li mi treba preporuka sa posla koji trenutno obavljam ili je dovoljna samo radna knjizica kao dokaz da sam taj posao obavljala odredjeno vreme?--------DA TREBA (OPIS POSLA-detaljan,GOD PLAĆA I VRIJEM RADA)
O kakvim poenima se uopste radi ( videla sam da je neko u prethodinim porukama napisao da ima 600 poena) ?---ZBROJ VISE STVARI( godine,skola, engleski ...itd )
Da li je neophodno da prvo polozim IELTS da bi prilozila dokumente u svoj CIC profil ili mogu to odmah i u kom formatu se prilazu? Poloziti sto prije ...IELTS poloziti

i naravno citat cic... :)

Ljudi, molim vas za pomoć. Naime, nije mi jasno na koji način se ulazi u pool vezano za uploadovanje dokumenata, mi smo razumeli (bili na savetovanje a ipak bi smo možda nastavili sami) da sve što se unese u profil mora biti podržano uploadovanim dokumentom, dakle šalje se IELTS score, WES, pisma preporuke... Da li smo u zabludi, odnosno kada se uploaduju dokumenta prilikom apliciranja za pool ili tek nakon dobijanja ITA?

Ljudi, molim vas za pomoć. Naime, nije mi jasno na koji način se ulazi u pool vezano za uploadovanje dokumenata, mi smo razumeli (bili na savetovanje a ipak bi smo možda nastavili sami) da sve što se unese u profil mora biti podržano uploadovanim dokumentom, dakle šalje se IELTS score, WES, pisma preporuke... Da li smo u zabludi, odnosno kada se uploaduju dokumenta prilikom apliciranja za pool ili tek nakon dobijanja ITA?

Nista se ne uploaduje prilikom otvaranja profila imas samo da upises nazovi registracione brojeve sa rezultata IELTSa i WESa a kada dobijes ITA onda se uploaduju svi dokumenti koje ti traze.

Da li dokumenta koja prilazem online,treba da prevodim kod sudskog tumača,overavam i ostalo? Ne za otvaranje profila u EE, ako dobijes ITA onda mozda da nisam sigurna.
Da li mi treba preporuka sa posla koji trenutno obavljam ili je dovoljna samo radna knjizica kao dokaz da sam taj posao obavljala odredjeno vreme? Isto nista od ovog ti ne treba da bi otvorila profil u EE.
O kakvim poenima se uopste radi ( videla sam da je neko u prethodinim porukama napisao da ima 600 poena) ? Radi se on CRS poenima. http://www.canadavisa.com/comprehensive-ranking-system.html
Da li je neophodno da prvo polozim IELTS da bi prilozila dokumente u svoj CIC profil ili mogu to odmah i u kom formatu se prilazu? Moras da polozis IELTS i da uradis WES da bi mogla da otvoris EE profil.

Pozdarav nadam se da sam pomogla.

Fifth draw
on March 20, 2015 and ending on March 21, 2015 is 1620
Foreign nationals who have been assigned a total of 481 points or more

http://www.cic.gc.ca/english/department/mi/

Ovo je strava vest! Polako i mi sa manje bodova da mozemo da se nadamo. Gledao sam i onu tabelu koju su podelili indijci sa onog sajta pa mu ono dodje neki njihov avg bodova. Ne znam koliko je ona statistika realna i za ostatak sveta.

Fifth draw
on March 20, 2015 and ending on March 21, 2015 is 1620
Foreign nationals who have been assigned a total of 481 points or more

http://www.cic.gc.ca/english/department/mi/
wohooooooooo, nisam verovala da moze ovom brzinom da padne score.... A ja jos nisam u pool-u :( Hvala invizigot na pojasnjenju sad mi se cini da cu uspeti da udjem u pool bez pomoci, samo dok prikupim IELTS I WES bice kraj aprila al to je sto je.. Pozzz :klap:

Nova sam na forumu i poprilicno sam iscitala temu. :) Pocetkom marta sam aplicirala za EE imam 325 poena. Ne znam za ostale kako vi raspolazete sa bodovima, ali sad za sad je toliko i planiram jos francuski da polazem. Vidim da bi mogli oformiti grupu za EE, pa ako bude napravljena od strane nekog clana obavjestite nas, voljela bih da imamo tu grupu, pa da se zajedno nadamo i iscekujemo. Sretno svima...

Nova sam na forumu i poprilicno sam iscitala temu. :) Pocetkom marta sam aplicirala za EE imam 325 poena. Ne znam za ostale kako vi raspolazete sa bodovima, ali sad za sad je toliko i planiram jos francuski da polazem. Vidim da bi mogli oformiti grupu za EE, pa ako bude napravljena od strane nekog clana obavjestite nas, voljela bih da imamo tu grupu, pa da se zajedno nadamo i iscekujemo. Sretno svima...

Na sta sve sakupi 325 poena?? Pozz

Ja sam otvorila posebnu temu za EE ali koliko vidim svi ignorisu i idalje postavljaju pitanja ovde.

Back