Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Uspjela sam. :) Nasla sam... Nadam se da ce nas biti dosta. Koliko Vi Boske83 imate bodova na osnovu EE profila. Kada se nadate ITA. Ja nas vec sve vidim tamo. :)

- - - - - - - - - -

http://forum.krstarica.com/showthread.php/722604-Express-Entry-Expression-of-Interest-Kanada

Mogu ovako reklamirati temu, ako nije zabranjeno, pa mozda se svi tamo nadjemo. :)

Cao svima, evo i mene posle duzeg vremena. Vidim na prethodnim stranama da puno Vas pita za preporuke advokata ili agencije za emigriranje u Kanadu. Ja vam mogu iz licnog i pozitivnog iskustva preporuciti gospodju koja radi u Beogradu i koja vec 20 godina pomaze nasim ljudima da emigriraju u Kanadu. Gospodja je Kanadjanka, advokatica - uza specijalnost Drzavljanstvo i Imigracija, cija se maticna firma nalazi u Torontu, Kanada. Ja sam do nje dosla tako sto je moja sestra sa porodicom prvo emigrirala uz njenu pomoc a sada sam i ja u proceduri. Koliko je meni poznato a u vezi sa novim Express entry programom, mogu da obezbede i posao tj. radnu vizu uz pomoc koje cete konacno dobiti i PR status. Ne znam tacno sve detalje ali evo kontakta. Ne kosta nista da je pozovete, posaljete e-mail. Znam da prima pozive pon-sre-pet izmedju 15-18h.

JODY L. PATARAN, B.A., LL.B.

Canadian Citizenship and Immigration Lawyer

Belgrade, Serbia

Contact phone: +381 11 222-3590

Email: jody.pataran@yahoo.com

Ako imate neko pitanje posaljite mi pp. Od srca cestitam svima koji su u medjuvremenu dobili vize i onima koji su podobijali PERove i MRove. Stpljenje se isplati. Srecno svima nama

I ja cekam evo vec 3 meseca :(

Da li ste pokusavali da ih kontaktirate?

Slala sam im novi pasoš za dete oko nove godine i nisam dobila nikakav odgovor. Pre mesec i nešto sam pitala da li su dobili pasoš i da li smem da menjam banku. Posle dve nedelje sam dobila odgovor da se ne protive promeni banke ali da će mi možda tražiti izvod sa računa za neki period. Ni slova o aplikaciji.
Koje si godište, kada si služio vojsku - to vidim kao jedini potencijalni razlog ovog mrcvarenja?

Slala sam im novi pasoš za dete oko nove godine i nisam dobila nikakav odgovor. Pre mesec i nešto sam pitala da li su dobili pasoš i da li smem da menjam banku. Posle dve nedelje sam dobila odgovor da se ne protive promeni banke ali da će mi možda tražiti izvod sa računa za neki period. Ni slova o aplikaciji.
Koje si godište, kada si služio vojsku - to vidim kao jedini potencijalni razlog ovog mrcvarenja?

Mislim da to nece biti problem posto sam ja 85. Nisam ni sluzio vojsku. Gledam i prosecno vreme na onom indijskom sajtu za nas iz Beca je 89 dana od PERa do MRa tako da ja se nadam da ce biti do kraja meseca...
Nisam dodavao nista od dokumenata tako da mislim da ne moze ni zbog toga da kasni... Videcemo koliko ce da traje :) Nadam se da ce nas sve obradovati uskoro!

Ja sam skoro dobio PER 5 marta :) pa samo pitam onako da imam orijentaciju znači za 89 dana :) ima još dostaaaaaa

Evo jos jednog decembarca :) Mi smo PER dobili 18.02. i zaista ne znamo kada bismo mogli da ocekujemo MR. Znam neke ljude koji su aplicirali nakon emiiuki i vec imaju vize u pasosima, tako da mislim da se realno ne moze predvideti. Moj suprug nije sluzio vojsku, nismo slali dodatne dokumente, PCC smo poslali sa aplikacijom...ali, koliko vidim, oduzilo se i ljudima koji isto tako sve uredno poslali. Moj neki osecaj je da pre maja-juna necemo nista cuti od njih.

Nekad stigne mesec - dva posle PER-a, a neki (!) čekaju i po četiri i po meseca i ništa.........

Evo, i ja da se zapljunem kao neko ko ceka li, ceka, ceka na MR ili bilo kakav signal iz Beca...Nasa aplikacija je u proceduri od 23. juna, PER smo dobili 06. novembra i od tada nista...Ne, ne, nije nista...Ima sve manje živaca i strpljenja, jer nam se skoro svi planovi remete, poziv moze da bude danas, sutra, moze da bude za mesec, dva, to sad (kada smo ispali iz nekog nazovi reda), vise ne mozemo ni znati...Ocajni smo vec, sludjeni i izmrcvareni, na zalost :( Sad imam utisak da bih se obradovala cak i pozivu na intervju, dopuni dokumentacije, bilo cemu, samo da se maknemo sa ove tacke :dash:

Evo, i ja da se zapljunem kao neko ko ceka li, ceka, ceka na MR ili bilo kakav signal iz Beca...Nasa aplikacija je u proceduri od 23. juna, PER smo dobili 06. novembra i od tada nista...Ne, ne, nije nista...Ima sve manje živaca i strpljenja, jer nam se skoro svi planovi remete, poziv moze da bude danas, sutra, moze da bude za mesec, dva, to sad (kada smo ispali iz nekog nazovi reda), vise ne mozemo ni znati...Ocajni smo vec, sludjeni i izmrcvareni, na zalost :( Sad imam utisak da bih se obradovala cak i pozivu na intervju, dopuni dokumentacije, bilo cemu, samo da se maknemo sa ove tacke :dash:

Aemilia, drzite se. Mi postajemo nestrpljivi a od PER-a je proslo tek 36 dana, ne mogu ni da zamislim koliko ste vi zivaca izgubili. Jeste li ih kontaktirali?

Aemilia, drzite se. Mi postajemo nestrpljivi a od PER-a je proslo tek 36 dana, ne mogu ni da zamislim koliko ste vi zivaca izgubili. Jeste li ih kontaktirali?
Nismo jos uvek, posto smo bili u kontaktu sa Emiiuki i buduci da njoj nista nisu odgovorili vezano za samu aplikaciju, tada sam smatrala da nema potrebe da im pisemo. Medjutim, kako je proslo zaista puno vremena (a ima ljudi koji su posle nas dobijali pozive i ostalo), nosim se mislju da sacekam do 01. aprila i da im onda pisem...Ne verujem da ce to resiti problem, ali mislim da nam nista drugo ne preostaje...sem cekanja, cekanja, cekanja...i mozda tog maila sa pitanjem...i meni svasta prolazi kroz glavu, mozemo samo da nagadjamo zasto smo ispali bas ovoliko "malerozni"...Drzimo fige jedni drugima :super:

Upravo nam je stigao emil iz Beča. Poslali smo pitanje u vezi isticanja dečjeg pasoša. Rekli su da je naša aplikacija u beč stigla 20. januara 2015. i da se još ne razmatra. Ne mogu da nam kažu kad ćemo stići na red. Inače, per smo dobili 23. decembara 2014. godine. Još su rekli da pasoš možemo promenniti bilo kada pre izdavanja vize i da je samo potrebno da im skeniranu biometrijsku stranu pošaljemo emailom kad promenimo pasoš.

Interesuje me kako si slala pasos u Bec i da li si ga prevodila?

Pozdravljam sve forumaše,

Prvi put sam ovde. Naša situacija je sledeća:
Supruga je aplicirala za fsw2014. Aplikacija je stigla u Sydney NS 9. oktobra 2014. godine. PER smo dobili 23. decembara 2014. godine i sad čekamo MR.

Puno sreće svima,

Zdravo bensonhurst,

Dosta brzo ste dobili PER, mi smo nasu prijavu poslali 02.09.2014 i stigla je 09.09.2014 per smo dobili 24.12.2014.

Back