Dobili smo RPRF i passport request!!! Jeeeeee![]()
![]()
Konacno je to to! Evo ga moj mig, violaine
![]()
Bravooo, cestitke...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
![]()
![]()
![]()
![]()
Bravooo, cestitke...Kad planirate da se otisnete?
![]()
sve najbolje u zavejanoj kanadi...i setite se srbije ponekad
![]()
![]()
Hvala vam! Da, svaki trud mora da da rezultat![]()
![]()
![]()
Cestitam, Laura! Jaao, koliko mi je drago zbog vas! :-)
![]()
![]()
Hvala, zelim vam isto ovo![]()
Ohoooo čestitaaaam LauraBaš su ga ubrzali. E sada pravac na traženje jeftinih avio karti i ogromnih kofera
![]()
Auuu, Laura, pa vama sve ide kao po loju!
Mogli bi ovi iz CIC-a da vas koriste kao svetle primere svoje efikasnosti![]()
Hvalaaaa, you are the next!!! Karte vec uveliko trazim
- - - - - - - - - -
Hvala tiiiii,, draga moja emiiuki, znam da ce vrrrrlo uskoro i vas obradovati ove lepe vesti!
Laura, čestitke od srca!!
Pogledaj agenciju koja se reklamira na Blicovom sajtu, mislim da se zove super odmor, imali su jako dobre ponude za karte. Do pre par meseci su letovi iz Budimpešte bili 20-30% jeftiniji nego iz Bg a sada je iz BG preko 10% niža cena. Ima li neko ideju u čemu je caka?
Drugari, posebno vi koji se spremate za EE program, htela sam jos danas da podelim nesto sa vama. Mozda se neko seca da sam pricala da sam na fejsbuku clan grupe Immigration to Canada koju vodi onaj advokat Borota, nisam sigurna je li stacioniran u Alberti ili Vankuveru. Odmah da kazem da nisam koristila njegove usluge i da ne znam je li dobar ili ne, ali meni ta grupa i informacije koje on stavlja vec duze vreme pomazu da dodjem do nekih korisnih stvari i podataka, plus kad pogledate malo komentare ljudi, moze da znaci. Sad cu vam ovde staviti ono sto je danas advokat Borota stavio o EE programu, posto je izgleda bio na nekom uvodnom seminaru o tome, posebno me je zaintrigirao ovaj deo o mogucem odlaganju pocetka EE programa, mozda ce nekome znaciti informacija ko je naprimer hteo da upadne po starom do kraja godine a nije uspeo. Znaci ovo pise on pa vi uzimajte sta vam treba:
"Upravo sam se vratio sa imigracionog seminara, tema su bile promjene u imigracionom sistemu u 2015.
Evo da sa vama podjelim par informacija koje mogu biti od koristi:
- najavljeno je da ce se Express Entry program otvoriti 1.1.2015 medjutim sasvim je moguce da ce otvaranje programa biti odgodjeno,
- vrijeme procesiranja apliakcija u provincijskim nominacionim programima se konstantno povecava, u ovom trenutku BC PNP processira aplikacije (za strane radnike) za oko 9 mjeseci, u Alberti se vrijeme procesiranja popelo na skoro dvije godine, i nama naznaka da ce se vrijeme procesiranja uskoro skratiti,
- ako najmeravate aplicirati u Canadian Experience Class programu i vec imate uvjete ozbiljno razmislite o tome da aplikaciju posaljete u CIC prije nego sto se otvori EE program,
- Express Entry program je najlakse opisati kao imigracionu lutriju (morate napraviti profil i poslati vase podatke ako zelite aplicirati u FSW, FST i CEC medjutim nema garancije da cete dobiti pozivnicu da posaljete svoje dokumente i da sluzbeno aplicirate za PR. Moze se desiti a ne mora.
bilo ko moze napraviti profil kad se otvori EE program (moja je pretpostavka da nece proci 6 mjeseci a da ce u toj bazi podataka biti stotine hiljada ljudi ako ne i vise, razlozi za to ce vjerovatno biti visestruki a jedan od glavnih je da po mojoj procjeni vise od 50% osoba koje znaju za EE program ne znaju nista o njemu osim da postoji, i veliki broj osoba misli, ili ce ih "strucnjaci" ubjediti, da je dovoljno napraviti profil, poslati dokumente i cekati i PR stize za 6 mjeseci, sto NIJE ISTINA i ne moze biti dalje od istine).
Nadalje, ako neko napravi profil (koji ce biti izbrisan nakon godinu dana) to samo po sebi nista ne znaci ako neko iz CIC taj profil ne "izvuce iz sesira" i toj osobi posalje pozivnicu da aplicira u jednom od 4 programa.
Kao sto znate EE je sistem koji se bazira na bodovima koji se dobivaju za obrazovanje, poznavanje jezika, dob itd dakle ako neko zeli da bude izabran ("izvucen iz sesira") onda ce morati osvojiti odredjen broj bodova, a njih nece osvojiti ako npr nema educational credentials assessment ili rezultate sa IELTS testa.
S obzirom da se skoro pola bodova dobiva za ponudu posla (LMIA) onda onaj ko napravi profil a nema ponudu posla (LMIA) ima vrlo male sanse da bude izabran tj da mu bude ponudjeno da aplicira za PR.
Ako neko vec ima PR aplikaciju recimo u FSW programu (slicno vrijedi i za ostala 3 programa, ako sam dobro razumio) ta osoba moze napraviti profil, cekati da ga "izvuku iz sesira" i onda ponovo poslati NOVU aplikaciju za FSW koja bi se trebala rjesiti za 6 mjeseci. Da li je to dobra ideja ili nije ja Vam u ovom trenutku ne mogu reci.
Mi danas znamo puno vise o EE programu nego sto smo znali prije 7 dana ali puno prakticnih pitanja jos uvijek nije odgovoreno a iskreno vjerujem da odgovore na neka na njih nemaju ni oni koji prave program.
Pogledajte informacije koje su vec sad objavljene:
http://www.cic.gc.ca/english/hire/offers.asp
http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/criteria-crs.asp
http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/grid-crs.asp#a1
http://www.cic.gc.ca/english/express-entry/index.asp…"
bilo ko moze napraviti profil kad se otvori EE program (moja je pretpostavka da nece proci 6 mjeseci a da ce u toj bazi podataka biti stotine hiljada ljudi ako ne i vise, razlozi za to ce vjerovatno biti visestruki a jedan od glavnih je da po mojoj procjeni vise od 50% osoba koje znaju za EE program ne znaju nista o njemu osim da postoji, i veliki broj osoba misli, ili ce ih "strucnjaci" ubjediti, da je dovoljno napraviti profil, poslati dokumente i cekati i PR stize za 6 mjeseci, sto NIJE ISTINA i ne moze biti dalje od istine).
Cestitke na RPRF&PPR,fantasticno prolazno vreme i finish!!!!
Kako ce izgledati novi program-jos uvek ne znamo.Prilicno pesimisticno mi deluje sve sto si napisala,a mislim da ljudima ne treba ubijati nadu i veru da mogu doci do onoga sto zele.Ispada da nema sanse za uspeh i da je samo sreca i lutrija ono sto ce nekoga kvalifikovati.Lako je nama koji smo dobili vize,ali verujem da za sve ima sanse,samo treba verovati i raditi na tome,uvek se nadje nacin....
Sve u svemu,sacekajmo novi program,a svima koji nece uspeti aplicirati ove godine zelim poruciti da nikada nije sve crno kako izgleda.Ne odustajte!!!
Cestitke na RPRF&PPR,fantasticno prolazno vreme i finish!!!!
Kako ce izgledati novi program-jos uvek ne znamo.Prilicno pesimisticno mi deluje sve sto si napisala,a mislim da ljudima ne treba ubijati nadu i veru da mogu doci do onoga sto zele.Ispada da nema sanse za uspeh i da je samo sreca i lutrija ono sto ce nekoga kvalifikovati.Lako je nama koji smo dobili vize,ali verujem da za sve ima sanse,samo treba verovati i raditi na tome,uvek se nadje nacin....
Ponovo cu se vratiti na agencije i advokate,jer to postaje opet aktuelno.Tvrdio sam,a ispostavlja se da sam bio u pravu,da ce njihove usluge biti itekako potrebne.Mnogi na forumu su samouvereno tvrdili da njihove usluge nisu potrebne,sa cim sam se slozio.Niko nije budala da im placa popunjavanje formulara.Naravno,uslov je da imas visoke ocene na IELTS-u i zanimanje koje je atraktivno i trazeno u CND.Sta cemo sada?Kako doci do ponude za posao bez nih?Misli li iko da svi koji smo koristili njihove usluge blesavi , nepismeni i da imamo viska para?
Sve u svemu,sacekajmo novi program,a svima koji nece uspeti aplicirati ove godine zelim poruciti da nikada nije sve crno kako izgleda.Ne odustajte!!!