Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Slazem se za ovaj deo oko skole, lekara, i stana, ali opet u izboru grada u koji zelite ici vam niko ne moze pomoci - to je jako subjektivno, i manje/vise je sve jasno...
Ja npr vec nekoliko godina radim za kanadjane, koji su u 3 razlicita grada - Vancouver, Calgary i Ottawa... Pritom mi prva dvojica nisu bas dobar reper jer su obojica prebogati, tako da sam se oslonio na savete treceg, koji je ziveo po par godina u svakom od tih gradova...
Vazna su pitanja za klimu, zimu, gradski prevoz, deo grada, cene po delovima grada isl... i svako onda namesta prema sebi sta mu odgovara...
Npr za mene je konkretno Vancouver broj 1, ali on ima jednu veliku manu - periode od 3-4 meseca bez jednog zraka sunca... a kad je zima, cak je lepse da je -10 i sunce, nego da je +3 i oblacno... Takodje, postoji mnogo vlage, isl, sto je drugacije od onoga na sta smo mi navikli... dok je npr Calgary suv suv, po njegovim recima... i kaze da je uzasno za ljude koji imaju suvu kozu, perut, isl, da se jako muce sa tim... opet, sve je individualno, sta ko voli...
za delove grada - trebate znati gde su kinezi, gde su siiti, gde su indusi, kakva je gradnja gde, gde je skytrain, uopste treba dobiti pojam koliko je to veliko - jer mislim da nije uporedivo sa bilo cim kod nas...
Ukoliko nekoga zanima za Vancouver, moze me slobodno pitati pa cu mu rastumaciti Vracharevu mapu grada (nas stari forumas, sa odlicnim blogom "Price iz Vancouvera"), ali bas na temi je vaznije da se drzimo proceduralnih a ne licnih stvari, da ne zbunjujemo nove clanove... to je barem moj predlog...

Vankuver je kisni grad tokom zime, kisa zna da pada i po 3-4 nedelje uzastopno. Ali to je vise kisa veoma malog intenziteta tako da se u vecini zimskih dana zivot odvija normalno.
Tacno je da zimi sunce nije darezljivo, ali nije ni priblizno istina da nema sunca 3-4 meseca.
Niske temperature su veoma retke i hladan talas traje oko nedelju dana. Upravo zadnja dva dana je bilo -8, pa minus -6, , i evo vec danas ce biti 6 C, a sutra se vraca ne 8C - sto je neki zimski prosek za Vancouver.
Vlaznost nije prevelika u Vancouveru, i tu nema nikakvih problema za nas da se naviknemo. Meni licno je bio veci problem suv vazduh u Alberti, gde mi je nos tokom zime krvario 2-3 meseca dok nisam kupio humidifier.

Leto u Vankuveru je prelepo, ne moze da se poredi sa vremenom u Srbiji. Dnevna temperatura je 22C, subjektivan osecaj je recimo kao nasih 28C.

Poslednja izmena:
Vankuver je kisni grad tokom zime, kisa zna da pada i po 3-4 nedelje uzastopno. Ali to je vise kisa veoma malog intenziteta tako da se u vecini zimskih dana zivot odvija normalno.
Tacno je da zimi sunce nije darezljivo, ali nije ni priblizno istina da nema sunca 3-4 meseca.
Niske temperature su veoma retke i hladan talas traje oko nedelju dana. Upravo zadnja dva dana je bilo -8, pa minus -6, , i evo vec danas ce biti 6 C, a sutra se vraca ne 8C - sto je neki zimski prosek za Vancouver.
Vlaznost nije prevelika u Vancouveru, i tu nema nikakvih problema za nas da se naviknemo. Meni licno je bio veci problem suv vazduh u Alberti, gde mi je nos tokom zime krvario 2-3 meseca dok nisam kupio humidifier.

Leto u Vankuveru je prelepo, ne moze da se poredi sa vremenom u Srbiji. Dnevna temperatura je 22C, subjektivan osecaj je recimo kao nasih 28C.

Za prolece i leto sam dobio istu informaciju - da je Vancouver najlepse mesto na svetu u tim godisnjim dobima... A eto - jos korisnih informacija iz prve ruke... Hvala :)

Blok45 kako vi napredujete?

- - - - - - - - - -

Ljudi jedno pitanje koga ima da je u Vankuveru a koga ima da je u Kalgariju?
Trebaju mi informacije iz prve ruke. Dvoumimo se izmedju ova dva grada....

i ko nema potpis neka ispise, sad malo citam i ne znam ko je dokle stigao od novijih clanova :-)

Sve čestitke Micicv11!
Što se tiče nas, mi još ne odradismo Medical, čak ga produžili jer smo svi u krug bili bolesni, ali nam se ni ne žuri jer svakako ne idemo nigde pre kraja školske godine....

Vancouver vs Calgari hmmm mi smo "osuđeni" na VC jer je tamo posao supruga i poslodavac, pa nismo imali takvih nedoumica, ali evo kako bih ja razmišljala:
Vancouver mnogo bolja klima, ali mnooooogo skuplje nekretnine i mnogo teže do posla.....
Zaključak: možda za početak ipak Calgari, a kasnije razmišljati o eventualnom prelasku na drugu lokaciju....:bye:

Pa koja je razlika izmedju mindjuse i pirsinga? ... ne kapiram...

Nemam pojma...Za tetovaže ima smisla i tu informaciju sam čak nalazila i na drugim forumima ali pri zakazivanju su me pitali da li imam tetovažu ili pirsing. Devojku koja je bila na pregledu u našoj grupi uopšte nisu ni pitali.

- - - - - - - - - -

Hehe, stvarno? Dobra si :) :) :) Do sad je cini mi se cekanje bilo lakse :D

Što je izvesnije, to su dani duži :)

Ne varas se uopste, za koji dan je taj cuveni IELTS, spremam ga, ali iskreno, ne znam kako ce to sve da izgleda..Reading i writing mogu da mi budu problem, writing zbog teme, reading, jer mi djeluje i ide prilicno tesko, a i vrijeme ce uciniti svoje..Ali, vidjecemo, nadam se najboljem ;) Hvala, Laura86 :)

Pozdrav svima!
Nova sam ovde. vec neko vreme razmisljamo o iseljenju za Kanadu. Isli bi u Edmonton. Sada smo u procesu informisanja, iscitavanja svega sto moze biti od pomoci. pravo da kazem u glavi mi je poprilicna konfuzija.
Muz bi bio podnosilac aplikacije za nasu 5-oclanu porodicu. On je gradjevinski inzenjer, sa 10 i vise godina radnog iskustva u struci. Za godine isto maximalan broj poena. Na engleskom bi morao malo da poradi da bi dobio maximalne poene.
Imam par pitanja:
1. muz je zavrsio visu gradjevinsku pa mendzment u gradjevini. kako se to boduje sa 20 ili 22 boda?
2. da li je pametno poceti sa overom i prevodjenjem dokumentacije i pre nego sto popunimo aplikaciju?
3. koja su to sve dokumenta koja moramo imati u samom startu? i da li je potvrda o polozenom ielts testu potrebna pri samoj aplikaciji?
4. videla sam na sajtu ambasade Express Entry koji pocinje u januaru 2015. koliko ce to menjati samu proceduru? da li ce se dokumenta slati elektronski ili kao do sada?

Izvinite ako su neka pitanja vec postavljana...ali zaista imam dileme oko ovih pitanja i cesto od silnog citanja na sajtu ambasade zavrsim sa jos vise pitanja umesto odgovora.
hvala unapred!

Sve imas u prethodnih 20tak stranica foruma

Document Checklist
Pripremili sve papire i potreban je savet od ljudi koji su već slali dokumenta u Sydney.
Kojim ste redosledom slagali dokumenta: da li prvo sve formulare pa onda redom dokumenta prema brojevima iz ček listi ili ste dokumenta prilagali uz formular na koji se taj formular odnosi?

Back