Slazem se za ovaj deo oko skole, lekara, i stana, ali opet u izboru grada u koji zelite ici vam niko ne moze pomoci - to je jako subjektivno, i manje/vise je sve jasno...
Ja npr vec nekoliko godina radim za kanadjane, koji su u 3 razlicita grada - Vancouver, Calgary i Ottawa... Pritom mi prva dvojica nisu bas dobar reper jer su obojica prebogati, tako da sam se oslonio na savete treceg, koji je ziveo po par godina u svakom od tih gradova...
Vazna su pitanja za klimu, zimu, gradski prevoz, deo grada, cene po delovima grada isl... i svako onda namesta prema sebi sta mu odgovara...
Npr za mene je konkretno Vancouver broj 1, ali on ima jednu veliku manu - periode od 3-4 meseca bez jednog zraka sunca... a kad je zima, cak je lepse da je -10 i sunce, nego da je +3 i oblacno... Takodje, postoji mnogo vlage, isl, sto je drugacije od onoga na sta smo mi navikli... dok je npr Calgary suv suv, po njegovim recima... i kaze da je uzasno za ljude koji imaju suvu kozu, perut, isl, da se jako muce sa tim... opet, sve je individualno, sta ko voli...
za delove grada - trebate znati gde su kinezi, gde su siiti, gde su indusi, kakva je gradnja gde, gde je skytrain, uopste treba dobiti pojam koliko je to veliko - jer mislim da nije uporedivo sa bilo cim kod nas...
Ukoliko nekoga zanima za Vancouver, moze me slobodno pitati pa cu mu rastumaciti Vracharevu mapu grada (nas stari forumas, sa odlicnim blogom "Price iz Vancouvera"), ali bas na temi je vaznije da se drzimo proceduralnih a ne licnih stvari, da ne zbunjujemo nove clanove... to je barem moj predlog...