Banets
Zainteresovan član
- Poruka
- 151
Ona je drzavljanka kanade
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kako ne mogu? 5 poena..
Pogledaj na cic-ovom sajtu..ima i objasnjenje za rodjake ali u ovom obrazcu nema..
..da se ubacim u diskusiju....
Imigracioni savetnici/advokati (ili kako god hocete ih zovete) mogu da vam pomognu oko nalazenja posla na dva nacina.
1) da na osnovu svojih poznanstva vas spoje sa potencijalnim poslodavcem, kojem cete sami posle poslati CV i pisma preporuke i verovatno zakazati razgovor putem Skype. U slucaju da ste primljeni, savetnik ce kontaktirati tog poslodavca u vase ime, pomoci oko papirologije tipa davanje neophodnog oglasa, apliciranja LMIA (ako je neophodan), Job Offer, Work Permit (sta god treba)
2) savetnik ce na osnovu svojuh veza da vam nadje poslodavca, mozda u vasoj struci a mozda i ne, a vi cete za tu uslugu osim standradne nadoknade morati da mu platite to extra. Ova mogucnost je manje verovatna za ljude koji nisu u Kanadi, nego pokusavaju da dodju do Job Offer putem interneta. Da li vam obezbedjuje fiktivnu ili stvarnu ponudu za posao, u to ne ulazim ovom prilikom.
Ovo su jedina dva razloga zasta potencijalno vredi platiti usluge imigracionog savetnika, za sve ostalo zaista je bacanje para.
Cak i da pogresite ili pogresno popunite obrasce ili neka dokumenta, vasa aplikacija nece biti odbijena nego ce vam traziti dopunu.
Savetnici NI NA KOJI NACIN NE MOGU uticati na brzinu resavanja vaseg predmeta.
Mada moram priznati da prilikom dobijanja odredjenih dokumenata, kao sto su aplikacije za PNP (odobbravaju se u lokalnim organima uprave) savetnici vrlo cesto poznaju osobe koje rade na vasem predmetu, i moze da postoji neka povezanost da vas predmet bude blagonaklono gledan.
Svaki savetnik dok ga ne angazujete ce vam bacati sargarepu, davati savete u vasu korist, ali samo do nivoa do kojeg ste i sami to mogli saznati ako ste temeljno citali sva uputstva.
Samu proceduru ce vam izloziti tek kad se dogovorite oko placanja njegovih usluga. Nekada ljudi angazuju savetnika da posreduje kada vi sami nadjete poslodavca a on samo izvrsi neophodnu papirologiju, sto je takodje opravdano jer vecina poslodavaca nece ili nema vremena da se bavi time. Samo tada treba paziti da je nadoknada adekvatna onome sto je savetnik uradio za vas.
I na kraju, cisto reference radi (znaci ne mora da bude tacan podatak) imigracioni savetnik za svoje usluge od pocetka do kraja procesa ce traziti oko $2500-$3000
Ovo piše u check listi, dalje nisam tražila pošto se nije odnosilo na mene:
"PAGE 5 OF 7
IMM 5612 (10-2014) E
Proof of Relationship in Canada (if applicable)
Submit proof of relationship showing you have, or your accompanying spouse/common-law partner has a close
relative who is 18 years of age or older and who is a Canadian citizen or permanent resident living in Canada.
This close relative can be a:
•
parent, grandparent,
•
child, grandchild,
•
brother, sister,
•
aunt, uncle, or
•
niece, nephew"
Hvala na temeljnom objasnjenju onoga sto ja pokusavam laicki da objasnim - niko vam ne moze garantovati posao ukoliko ga platite - to je korupcija. Moze vam samo naplatiti usluge koje bi vam naplatila i standardna HR agencija.
Razlog zbog koga sam se uopste ukljucio u diskusiju sa orange juiceom jeste ta sto ti savetnici, u cilju sticanja klijenata, vrlo cesto USMENO obecavaju 100% posao, dok se pismeno po vodi pod savetovanje. to je zamka koja vecini moze spasiti par hiljada dolara, kako si naveo, pogotovo sada u EE sistemu kada je job offer = 600 poena, i garantuje sigurnu ITA.
Cek, pa jel imas dete od rodjenog brata/sestre u Kanadi? Ili ujaka, tetku, strica?
Za nase pojmove, to je i dalje sve prvo koleno LOL![]()
![]()
Pa po sajtu ne, pa zato i pitam [emoji1]
nijedan savetnik ti ne moze garantovati 100% da ce ti srediti posao...
ali ako ga ne dobijete (prema dogovoru) vecina njih vam nece nista ni naplatiti.
Sve aplikacije cete morati sami da platite, dobili ne dobili posao ...ali samu proviziju za savetnikove usluge necete, jer oni obicno traze novac od vas u momentu kada vam je aplikacija primljena/odobrena itd
Svi koji vam traze novac unapred (osim za aplikacije prema drzavi) nemaju dobre namere i potencijalni su prevaranti
Child of a granparent(aunt or uncel)
botexag, pa ko ce od njih pristati na takav dogovor?![]()
pa daj - i na canadavisa i immigrationexpert oni nude 10+ sigurnih intervjua za odredjenu cifru... niko ne spominje vracanje para...
pa zamisli sebe da radis taj posao - cimnuces svoje veze da im posaljes coveka o kom pojma nemas apsolutno nista, i onda na kraju to neces ni naplatiti? ... pa ne ide to tako
to je ono o cemu smo orange i ja pricali - kako mozes preporuciti nekoga koga ne poznajes, a da pokusas da to predstavis kao da je ozbiljno... pa cak i HR agencije te prvo testiraju da te procene, pa tek onda ulaze u rizik pronalazenja posla...
Ali ima i tumacenje u zagradi (aunt or uncle)
Ali ima i tumacenje u zagradi (aunt or uncle)
nisi me razumeo ili se ja nisam dobro izrazio...
Savetnik nece da te preporuci nekome koga on ne poznaje. Drugim recima uzme oglase, nadje 10 pozicija koje tebi trebaju i prosledi...toga nema
Onaj ko to radi je obican prevarant, koji samo juri pare u mutnom.
Evo daj meni jedan dan, ja cu da ti nadjem min 5 poslodavaca koji imaju otvoreni konkurs za odresjeno zanimanje...ko da je to neki problem....ali to ne daje nikakkvu garanciju da ce te uopste uzeti u obzir za posao iz vise razloga...(nekom drugom prilikom o tome)
S obzirom na posao koji rade, savetnici su cesto u prilici da ih poslodavci kontaktiraju i pitaju jel imas nekog kandidata za mene, jer ne mogu da nadjem adekvatnog u Kanadi.
Onda on nadje nekoga ko ima dobar CV i preporuce tom poslodavcu.
U tom slucaju ti nemas nikakve sanse da ga prevaris, jer on poznaje poslodavca i poslodavac ce savetniku da prepusti da radi papirologiju.
Zato kazem da svi korektni savetnici traze pare za usluge po obaveljnom intervjuu izmedju tebe i poslodavca.
...licno nikad pare ne bih dao unapred za neko mozda
Preskoči onda, ne gubi vreme na to, isto ti je da li imaš 5 manje ako si već nagurao 67.Imamona srecu
A sta mislite da se napravim lud i zaokruzim brat/ sestrai spakujem sva dokumenta..
CA sta mislite da se napravim lud i zaokruzim brat/ sestrai spakujem sva dokumenta..