Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Pozz svima,

danas smo dobili mail da smo stavljeni na listu čekanja za interviju i da će nas naknadno obavestiti o datumu intervijua. Pomešana osećanja radosti zato što smo prošli prvu preeliminarnu fazu i što se konačno nešto dešava i strepnje jer još uvek mogu da nas odbiju.

Stara gardo, šta ima kod Vas, da li kod nekoga ima lepih novosti (nisam čitao zadnjih 50 stranica)?

samo aktivno vojno sluzenje, ne trebaju vojne vezbe
ako si ucestvovao u ratu prosle decenije, sigurno ce ti biti duzi proces jer ce ti naknadno traziti sve moguce detalje.
sto se tice staresine, ja sam naveo samo jednog kojeg sam mogao da se setim, ne mora da bude prvi pretpostavljeni, moze i konadant kasarne itd...

sva polja su obavezna, tako da ako ih ne popunis (tvoj konetar o poverljivosti), sigurno ce ti vratiti aplikaciju na dopunu podataka

Hvala, nisam učestvovao u ratu, vojsku odslužio pre više od 30. Ja sam pratilac, a sudski tumač za engl. mi je rekao da su njihova iskustva da se prevodi kompletna vojna knj., što je bezveze, jer to niko ne traži, bar ne u trenutku podnošenja aplikacije.
A mi se držimo onoga da, ne pričaj o onom što te nisu pitali. Samo koliko je potrebno. Hvala, once again!

Hvala, nisam učestvovao u ratu, vojsku odslužio pre više od 30. Ja sam pratilac, a sudski tumač za engl. mi je rekao da su njihova iskustva da se prevodi kompletna vojna knj., što je bezveze, jer to niko ne traži, bar ne u trenutku podnošenja aplikacije.
A mi se držimo onoga da, ne pričaj o onom što te nisu pitali. Samo koliko je potrebno. Hvala, once again!
Na neki nacin moras dokazati tvoju vezu za vojskom. Potvrdom iz vojnog odseka, kopijom vojne knjizice..jedno od toga ce ti sigurno traziti u Visa officu. Vojna knjizica se prevodi cela, no prevod staje na jednu, eventualno dve strane, tako da nije zgoreg uradiit i taj prevod.

Pozdrav svima na forumu,cestitke svima koji su dobilli vize.Vec duze vrijeme pratim desavanja na par foruma,a nikako da podellim sa vama svoju pricu.Ja sam se vjencalla 28.12.2012 godine u C.Gori,moj muz inace zivi i radi u Canadi njihov je drzavlljanin vec 14 godina.Posllije toga smo sakupillii sva dokumenta i predalli apllikaciju u maju 2013 godine.Nijedan moguci poziv maill posllije toga sve do decembra 2013 godine,kad su javilli da uradim llekarski,odradilla sam llekarski 31 januara 2014 godine a sponzor odobren maja takodje 2014 godine.Papiri su u Becu od kraja juna sve dosad sam dobilla par maillova od njih sve skoro iste sadrzine,te javice ako sta bude treballo te bicu obavestena sve bas sve skoro isto.Septembra su trazilli novo uvjerenje o nekaznjavanju sto sam im i dostavilla,ponovo dobilla meill da je sve u redu da cu biti obavestena .Danas u 2 i 30 dobijem maill da je moja apllikacija u uredu visa oficira sto me kao mallo utjesillo da moze biti nesto.Znaci cekanja 17 meseci neznam sta se desava i da lli je moguce da ce nas obradovati vizom makar pred ove Bozicne i novogodisnje praznike.Da lli je neko od vas dobio isti illi sllican meill kao sto sam i ja danas imallo iko sllicno iskustvo.Hvalla unapred na odgovoru.Srecno svima koji cekaju.

Pozdrav svima na forumu,cestitke svima koji su dobilli vize.Vec duze vrijeme pratim desavanja na par foruma,a nikako da podellim sa vama svoju pricu.Ja sam se vjencalla 28.12.2012 godine u C.Gori,moj muz inace zivi i radi u Canadi njihov je drzavlljanin vec 14 godina.Posllije toga smo sakupillii sva dokumenta i predalli apllikaciju u maju 2013 godine.Nijedan moguci poziv maill posllije toga sve do decembra 2013 godine,kad su javilli da uradim llekarski,odradilla sam llekarski 31 januara 2014 godine a sponzor odobren maja takodje 2014 godine.Papiri su u Becu od kraja juna sve dosad sam dobilla par maillova od njih sve skoro iste sadrzine,te javice ako sta bude treballo te bicu obavestena sve bas sve skoro isto.Septembra su trazilli novo uvjerenje o nekaznjavanju sto sam im i dostavilla,ponovo dobilla meill da je sve u redu da cu biti obavestena .Danas u 2 i 30 dobijem maill da je moja apllikacija u uredu visa oficira sto me kao mallo utjesillo da moze biti nesto.Znaci cekanja 17 meseci neznam sta se desava i da lli je moguce da ce nas obradovati vizom makar pred ove Bozicne i novogodisnje praznike.Da lli je neko od vas dobio isti illi sllican meill kao sto sam i ja danas imallo iko sllicno iskustvo.Hvalla unapred na odgovoru.Srecno svima koji cekaju.

Ja nikada nisam cula uopste da je neko od njih iz imigracionog dobijao toliko mailova tipa "sve je u redu, obavesticemo vas", stvarno mi nije jasno?!

samo prevedi vojnu knjizicu, upisi broj VP i jedno ime vojne staresine.....ja sam tako i meni je to proslo bez problema..
potvrdu iz vojnog odseka obicno podnose oni koji su sluzili civilno, pa nemaju vojnu knjizicu

srecno

samo prevedi vojnu knjizicu, upisi broj VP i jedno ime vojne staresine.....ja sam tako i meni je to proslo bez problema..
potvrdu iz vojnog odseka obicno podnose oni koji su sluzili civilno, pa nemaju vojnu knjizicu

srecno

Hvala na odgovoru, ali ne vidim u kojoj si fazi aplikacije. Da li si dobio PER? Šta znači prošlo bez problema? I zašto si slao prevod vojne knjižice kada ti to nisu tražili, tj. nigde se ne pominje tako nešto.
Drugo, služio sam 12+3 meseca, pa ako neko nezna šta je to bilo, to je druga priča, ali je interesantna zbog toga što je pre studiranja veliki broj regruta bio upućen na 12 meseci u vojsku, a tri meseca se dosluživalo (po zakonu) ako nisi dao redovno godinu do kraja 1985. kada je zakon promenjen. Meni je tih 3 meseci zapalo da služim 1985. Pošto tu već imam gap in time, moraću da im obrazložim to u additional paper.

Ja nikada nisam cula uopste da je neko od njih iz imigracionog dobijao toliko mailova tipa "sve je u redu, obavesticemo vas", stvarno mi nije jasno?!

Da na svakii moj maill sam dobijalla sve je u redu,obavesticemo vas sve jedan te isti odgovor.Dosad imam 7 maillova od njih,a dokumenta su mi u Becu od juna meseca.Postavlljalla sam im pitanja kolliko i sta i dobijalla isti odgovor do danas.Danas je stigao maill sadrzine da je moja apllikacija kod visa oficira sto je znak dobar.:klap:

Na Background Declaration (IMM5669E) u tački 11. trebalo bi da se upišu podaci o vojnom službovanju. Moja pitanja su:
1) Da li to podrazumeva podatke o obaveznom služenju vojnog roka?
2) Ako mora to da se unosi, da li se unose i podaci o vojnim vežbama?
3) Zar to nisu poverljivi podaci, kao i podaci o Vojnoj pošti, ili ti Unit numbers, takođe i imena Commanding Officers itd. I da hoću, teško mogu da ih se setim. JNA sam služio u staroj Jugoslaviji pre devedesetih.
HVALA unapred na odgovorima!

Ja sam za muža unela samo period kad je bio u vojsci (od kraja 91 do početka 93, to su one ratne generacije kada nisi znao ni kada se vraćaš kući), rod (vezista - upisala communication) i broj vojne pošte. Za starešine sam pisala n/a. Imao je i nekoliko rezervi nakon toga (po 3 ili 6 meseci) i to sam upisala na isti način. Vojnu knjižicu nisam niti prevodila niti slala pošto je nisu tražili. Ako iz Beča pošalju zahtev, uradiću. Ranije sam čitala na nekom formu da su pravili probleme ljudima koji su bili u vojsci ili rezervi tokom ratnih godina za dobijanje turističke vize, ne znam da li je još uvek tako.

Pozdrav svima.

Imam jedno pitanje. Kada su vam slali medical request, da li je nekome poslat i RPRF? Čitam popularne forume na ovu temu i u većini slučajeva MR i RPRF se šalju u jednom mailu. Da li Beč drugačije posmatra stvari? Hvala unapred

Prvo stize MR i meni su trazili prevod vojne knjizice i uverenje o neosudjivanosti. Posaljes to, MR se sam posalje tj posalje ga Visa centar, onda sacekas 5,6,7 dana i dobijes 3. liniju Medical results recivied i odmah ti stize RPRF i pasport request.

Pozz svima,

danas smo dobili mail da smo stavljeni na listu čekanja za interviju i da će nas naknadno obavestiti o datumu intervijua. Pomešana osećanja radosti zato što smo prošli prvu preeliminarnu fazu i što se konačno nešto dešava i strepnje jer još uvek mogu da nas odbiju.

Stara gardo, šta ima kod Vas, da li kod nekoga ima lepih novosti (nisam čitao zadnjih 50 stranica)?

Cestitke!!!!!!:) Konacno su krenuli i sa provincijalnim programima :worth:.Tu ste na kraju i ne odustajte sada ,kao jedni nasi prijatelji kojima je sve dozlogrdilo.Jos samo koja nedelja....
Uzgred,Bec je jedna jako fina varos,samo malko zabacena :)

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, ali ne vidim u kojoj si fazi aplikacije. Da li si dobio PER? Šta znači prošlo bez problema? I zašto si slao prevod vojne knjižice kada ti to nisu tražili, tj. nigde se ne pominje tako nešto.
Drugo, služio sam 12+3 meseca, pa ako neko nezna šta je to bilo, to je druga priča, ali je interesantna zbog toga što je pre studiranja veliki broj regruta bio upućen na 12 meseci u vojsku, a tri meseca se dosluživalo (po zakonu) ako nisi dao redovno godinu do kraja 1985. kada je zakon promenjen. Meni je tih 3 meseci zapalo da služim 1985. Pošto tu već imam gap in time, moraću da im obrazložim to u additional paper.

Ja sam imigraciju vec zavrsio...
Proslo bez problema, znaci da sa poslatim dokumentima koje sam naveo (i na nacin na koji sam naveo) nisu mi trazili dopunu dokumenata za taj obrazac
Moj predmet je vodjen u Kanadi, i trazena mi je kopija vojne knjizice

srecno

Poslednja izmena:
Zna li neko rešenje kako u Generic Application Form (novembar 2014) uneti prezimena i imena sa našim slovima ŠĐČĆŽ?
Pošto su na novom obrascu koristili CourierSTD font koji nema naših slova izlazi sledeća poruka: The correct format is: Alphabetic characters and special characters hyphen, apostrophe and space.
Hvala!

Ja sam imigraciju vec zavrsio...
Proslo bez problema, znaci da sa poslatim dokumentima koje sam naveo (i na nacin na koji sam naveo) nisu mi trazili dopunu dokumenata za taj obrazac
Moj predmet je vodjen u Kanadi, i trazena mi je kopija vojne knjizice

srecno

Hvala na pomoći. Ja ipak neću slati ništa što ne traže, a ako budu insistirali, videćemo s potvrdama kada budu tražili... Pozdrav!

Koliko sam ja pratio na stranim forumima, vreme cekanja je oko 12 meseci, ali ti se racuna od datuma od kad si stigla u Bec, znaci od Juna 2014. Ako nisam u pravu neka me neko ispravi. E sad ja racunam posto su ubrzali mnogo u svemu u Becu, racunam i da ti neces cekati Jun 2015.

Pozdrav i srecno...

Ja sam za muža unela samo period kad je bio u vojsci (od kraja 91 do početka 93, to su one ratne generacije kada nisi znao ni kada se vraćaš kući), rod (vezista - upisala communication) i broj vojne pošte. Za starešine sam pisala n/a. Imao je i nekoliko rezervi nakon toga (po 3 ili 6 meseci) i to sam upisala na isti način. Vojnu knjižicu nisam niti prevodila niti slala pošto je nisu tražili. Ako iz Beča pošalju zahtev, uradiću. Ranije sam čitala na nekom formu da su pravili probleme ljudima koji su bili u vojsci ili rezervi tokom ratnih godina za dobijanje turističke vize, ne znam da li je još uvek tako.

Samo malo duze traje security check, ali ako nije pravio problema nece ni biti problema. Tako da ne boj se nista.

Djolens1 cestitam.... poceli smo u isto vreme, a tebe bas maler uvatio. Ali vidim da si istrajao. Samo opusteno u ambasadi, to je samo redovna procedura, koliko se secam jedan clan koji je isao u Quebec je pisao o intervjuu u Becu, samo razgovor i gledaju tvoje znanje francuskog. Neka me neko ispravi ili doda jos nesto ako zna.
Sve najbolje. i da se to sto pre zavrsi.

Pozdrav,

Radno vreme ambasade je bas kao sto pise na sajtu, svaki dan sem petka. Zvanicno se pasosi predaju od 08:30 do 10:30 da li moze van tog perioda nisam proveravao. Bio sam u ponedeljak, ujutru predao u tri dosao po vizu.
Viza je u pasosu posle skoro 3 godine :)
Ziveli!

Vrh jedan dan smo se mimoisli..... Svaka cast pinkerton, cestitam!!!!

Kad planiras da ides? i gde?

Blok45 kako vi napredujete?

- - - - - - - - - -

Ljudi jedno pitanje koga ima da je u Vankuveru a koga ima da je u Kalgariju?
Trebaju mi informacije iz prve ruke. Dvoumimo se izmedju ova dva grada....

i ko nema potpis neka ispise, sad malo citam i ne znam ko je dokle stigao od novijih clanova :-)

Back