...zelim da podelim moje subjetivno misljenje sa vama u vezi dolaska u Kanadu.
Zadnjih par dana ovde na forumu vidim da je nekiloko clanova dobilo PER ili je blizu tome. Euforija je prisutna (sto je normalno) i prave se planovi za dolazak.
Za razlikuo od nekih clanova forumasa ovde, da sam ja danas ponovo dobio PER, ne bih cekao ni dana vise u Srbiji, odmah bi se spakovao i otisao, drugim recima ne bih odlagao preseljenje ni zbog cega.
Mozda vam u ovom trenutku moze svucati cudno, zbog neizvesnosti i dugotrajnosti procesa dobijanja papira, ali taj deo koji ste prosli je u stvarnosti laksi deo.
Tezi deo ovog procesa tek dolazi,kad se doselite ovamo...
Da ne ulazimo to je je cime zadovoljan u zivotu, poceti novi zivot negde daleko (narocito za nas koji nismo dosli u 20-tim godina zivota) je jako tesko.
Prvih godinu-dve dana prodje jako brzo, nemas mnogo vremena za razmisljanje, treba ti posao (daj sta das), mora da se plate racuni, treba obezbediti zdravstvenu pomoc, zbrinuti decu...
E posle pocinju nedoumice.....uvidis da nije bas lako naci dobro placen posao, necu vise kiriju da placam toliko, vidi sto je dobaar ovaj auto, hocu nesto svoje za stanovanje da kupim, pocinjes da komentarises druge nacije razlicite od nasih (narocito Indijce i Kineze u mom slucaju), muka ti sto organsko mleko treba da platis 800din....mnoge stvari pocinju da ti smetaju...
Ja licno nisam nostalgican, volim da putujem, tako da ovo sto kazem nije povezano sa izrekom - Srbi su najbolji sve ostalo je sr....
Sa danasnje tacke gledista zalim sto nisam otisao ranije, sto sam protracio nekoliko (ako ne i citavih 10-15) godina u Srbiji nadajucuci se i cekajuci da stvari krenu na bolje....
...sto pre dodjes, pre ces poceti proces tranzicije novog zivota...verujte mi, svaki dan je bitan!
Stoga ne gubite vreme, ako ste resili da se emigrirate, ucinite to sto pre, svaki dan koji odlazete kasnije cete zazaliti, ali to cete uvideti tek kad dodjete tamo gde ste naumili...
Srecno i cestitke svima koji su zadnjih dana doblili dobre vesti od nove domovine