Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Hvala ti violaine! Jednostavno me zbunjuju bankarski službenici, lepo pitam a oni kažu: koristite virtuon, sledeći put drugi službenik kaže: samo kreditnom karticom...katastrofa su.
Još samo da utvrdim da li dokumenta da šaljem FedEx-om ili Dhl-om....Imaš li neku preporuku??
Hvala još jednom.

Hvala ti violaine! Jednostavno me zbunjuju bankarski službenici, lepo pitam a oni kažu: koristite virtuon, sledeći put drugi službenik kaže: samo kreditnom karticom...katastrofa su.
Još samo da utvrdim da li dokumenta da šaljem FedEx-om ili Dhl-om....Imaš li neku preporuku??
Hvala još jednom.

Uzmi onoga ko je jeftiniji. WES vraća poštu UPS-om, skoro sam saznala da postoje i kod nas a izgleda da su najjeftiniji. Nemam telefon i ne znam gde se nalaze....

Hvala još jednom.

Naravno, to im je posao :D

Mi smo slali FedExom jer je u tom trenutku bilo jeftinije (6000 i nešto). DHL je bio znatno skuplji. Čuli smo za UPS tek naknadno...
Najbolje da okreneš oba i tačno proveriš cene i naravno pitaš očekivano vreme kada će aplikacija biti uručena. Nama je malo potrajalo - 11 dana

Poslednja izmena:
Moze li mi neko od skorasnjih posetioca austrijskog glavnog grada reci da li je tacna informacija da na viziranju pasosa rade samo utorkom i cetvrtkom?Ili je tacna informacija da na viziranju rade svaki radni dan, sem petka?

Drugar, ja sam se raspitivala i cula sam da primaju pasose samo utorkom i cetvrtkom, to da, a takodje ima neki vremenski period pre podne u kom moras da predas pasos, za to nisam sigurna, mislim da je od 9h do 10.30h, tako nesto, a pasose podizete u 15h, to znam.
@ljiljsdm, srecan put aplikaciji, samo hrabro :)

Cestitam!!!!:):):)Koji rok su ti dali da se iselis?Ako si ti predao u ponedeljak i preuzeo u ponedeljak,onda znaci da moze svaki radni dan sem petka.Nemoj samo o datumima,molim te.Vec mi je doslo da im javim da odustajem od svega:)
Radno vreme ambasade je bas kao sto pise na sajtu, svaki dan sem petka. Zvanicno se pasosi predaju od 08:30 do 10:30 da li moze van tog perioda nisam proveravao. Bio sam u ponedeljak, ujutru predao u tri dosao po vizu.
Viza je u pasosu posle skoro 3 godine :)
Ziveli!

Poslednja izmena:
@pinkerton, cestitam! Dali su ti rok koliko i meni. Kad planiras da krenes? Koliko nas imigrira u kratkom vremenu... Kao da su devedesete ponovo na sceni...
Hvala na cestitkama :)
Planiram na leto negde u julu. Idem prvo turisticki na par nedelja pa cemo videti za kasnije. Imao sam srece pre godinu i po dana kad sam prvi put otisao iz Srbije. U svakom slucaju zelim svima u Srbiji da sto pre pocnu da zive bolji zivot lokacija je manje bitna. Ziveli!

Poslednja izmena:
...zelim da podelim moje subjetivno misljenje sa vama u vezi dolaska u Kanadu.
Zadnjih par dana ovde na forumu vidim da je nekiloko clanova dobilo PER ili je blizu tome. Euforija je prisutna (sto je normalno) i prave se planovi za dolazak.
Za razlikuo od nekih clanova forumasa ovde, da sam ja danas ponovo dobio PER, ne bih cekao ni dana vise u Srbiji, odmah bi se spakovao i otisao, drugim recima ne bih odlagao preseljenje ni zbog cega.

Mozda vam u ovom trenutku moze svucati cudno, zbog neizvesnosti i dugotrajnosti procesa dobijanja papira, ali taj deo koji ste prosli je u stvarnosti laksi deo.
Tezi deo ovog procesa tek dolazi,kad se doselite ovamo...

Da ne ulazimo to je je cime zadovoljan u zivotu, poceti novi zivot negde daleko (narocito za nas koji nismo dosli u 20-tim godina zivota) je jako tesko.
Prvih godinu-dve dana prodje jako brzo, nemas mnogo vremena za razmisljanje, treba ti posao (daj sta das), mora da se plate racuni, treba obezbediti zdravstvenu pomoc, zbrinuti decu...
E posle pocinju nedoumice.....uvidis da nije bas lako naci dobro placen posao, necu vise kiriju da placam toliko, vidi sto je dobaar ovaj auto, hocu nesto svoje za stanovanje da kupim, pocinjes da komentarises druge nacije razlicite od nasih (narocito Indijce i Kineze u mom slucaju), muka ti sto organsko mleko treba da platis 800din....mnoge stvari pocinju da ti smetaju...

Ja licno nisam nostalgican, volim da putujem, tako da ovo sto kazem nije povezano sa izrekom - Srbi su najbolji sve ostalo je sr....
Sa danasnje tacke gledista zalim sto nisam otisao ranije, sto sam protracio nekoliko (ako ne i citavih 10-15) godina u Srbiji nadajucuci se i cekajuci da stvari krenu na bolje....
...sto pre dodjes, pre ces poceti proces tranzicije novog zivota...verujte mi, svaki dan je bitan!
Stoga ne gubite vreme, ako ste resili da se emigrirate, ucinite to sto pre, svaki dan koji odlazete kasnije cete zazaliti, ali to cete uvideti tek kad dodjete tamo gde ste naumili...

Srecno i cestitke svima koji su zadnjih dana doblili dobre vesti od nove domovine :)

Poslednja izmena:
Na Background Declaration (IMM5669E) u tački 11. trebalo bi da se upišu podaci o vojnom službovanju. Moja pitanja su:
1) Da li to podrazumeva podatke o obaveznom služenju vojnog roka?
2) Ako mora to da se unosi, da li se unose i podaci o vojnim vežbama?
3) Zar to nisu poverljivi podaci, kao i podaci o Vojnoj pošti, ili ti Unit numbers, takođe i imena Commanding Officers itd. I da hoću, teško mogu da ih se setim. JNA sam služio u staroj Jugoslaviji pre devedesetih.
HVALA unapred na odgovorima!

Na Background Declaration (IMM5669E) u tački 11. trebalo bi da se upišu podaci o vojnom službovanju. Moja pitanja su:
1) Da li to podrazumeva podatke o obaveznom služenju vojnog roka?
2) Ako mora to da se unosi, da li se unose i podaci o vojnim vežbama?
3) Zar to nisu poverljivi podaci, kao i podaci o Vojnoj pošti, ili ti Unit numbers, takođe i imena Commanding Officers itd. I da hoću, teško mogu da ih se setim. JNA sam služio u staroj Jugoslaviji pre devedesetih.
HVALA unapred na odgovorima!

samo aktivno vojno sluzenje, ne trebaju vojne vezbe
ako si ucestvovao u ratu prosle decenije, sigurno ce ti biti duzi proces jer ce ti naknadno traziti sve moguce detalje.
sto se tice staresine, ja sam naveo samo jednog kojeg sam mogao da se setim, ne mora da bude prvi pretpostavljeni, moze i konadant kasarne itd...

sva polja su obavezna, tako da ako ih ne popunis (tvoj konetar o poverljivosti), sigurno ce ti vratiti aplikaciju na dopunu podataka

Pozz svima, i mi bismo trebali da saljemo aplikaciju sredinom decembra (stizu rezultati sa IELTSa 5.12.). Sad proveravamo da li su sva dokumenta na broju, pa imam jedno pitnje- imamo od banke potvrdu da imamo dovoljan iznos novca koji oni traze za cetvoroclanu porodicu. Da li je to dovoljan proof of funds, ili treba slati i istoriju prenosa novca na racunu u poslednjih par meseci? Da saljemo i izvod iz katastra o nepokretnostima i kupopordajni ugovor za stan? Ako neko iskusan moze da kaze sta ste sve slali kao proof of funds?

Back