Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Djolens1 cestitam.... poceli smo u isto vreme, a tebe bas maler uvatio. Ali vidim da si istrajao. Samo opusteno u ambasadi, to je samo redovna procedura, koliko se secam jedan clan koji je isao u Quebec je pisao o intervjuu u Becu, samo razgovor i gledaju tvoje znanje francuskog. Neka me neko ispravi ili doda jos nesto ako zna.
Sve najbolje. i da se to sto pre zavrsi.

Pozdrav,

Hvala, čestitke i vama, viza u pasošu konačno!!! :super:

Nadamo se da će nam interviju zakazati u prva tri meseca sledeće godine, ne znam samo da li će biti Beč, pošto rade intervijue i u Rumuniji i Bugarskoj, videćemo gde će nas ubaciti.

Sve nam je bilo veoma stresno, prvo dva puta vraćanje dokumentacije, onda nam se cela aplikacija izgubila u pošti, negde na putu, nikada je nismo dobili nazad, vijanje svih papira ponovo, onda čekanje... Sada se neizvesnost nastavlja, jer nas nisu primili, već zovu na interviju gde mogu da nas odbiju,.. Al guramo dalje.

Da li ste imali neko spavanje u Beču i gde, koliko kinte? Mi smo mislili ako bude Beč da idemo autom, neznatno je skuplje od busa, a možemo sami da organizujemo vreme.

Zdravo svima!
Nova sam ovde, pa ću možda ponoviti već postavljena pitanja, ali... :)
Interesuje me kakva su vaša iskustva sa dobijanjem papira iz WES-a? Koliko se čeka da se dobije njihov odgovor? Trebalo bi da su već dobili moja dokumenta, a na sajtu i dalje stoji "Waiting for required documents"..

Zdravo svima!
Nova sam ovde, pa ću možda ponoviti već postavljena pitanja, ali... :)
Interesuje me kakva su vaša iskustva sa dobijanjem papira iz WES-a? Koliko se čeka da se dobije njihov odgovor? Trebalo bi da su već dobili moja dokumenta, a na sajtu i dalje stoji "Waiting for required documents"..

Zbog povecanog obima ceka se do 20 dana..i mojoj supruzi je stajalo 5 dana od pristizanja dokumenata kod njih status da cekaju, i onda se promenilo i poe 3 dana poslali UPS-om sve uradjeno. Ne brini samo ne azuriraju svakodnevno..

Zbog povecanog obima ceka se do 20 dana..i mojoj supruzi je stajalo 5 dana od pristizanja dokumenata kod njih status da cekaju, i onda se promenilo i poe 3 dana poslali UPS-om sve uradjeno. Ne brini samo ne azuriraju svakodnevno..[/QUOTE

Hvala puno na informacijama! Bas smo u stisci sa vremenom, pa nam je svaki dan važan... ali ako tako rade, onda će valjda stići na vreme

Šta konkretno znači treća linija? Neko kaže da nas samo obaveštavaju da je VO primila dokumentaciju odrađenog medicinskog a neko da treća linja znači da smo prošli medicinski...

Na CIC-ovom ECASE-u postoji link ka tabeli sa objasnjenjima odredjenih statusa. Tvoj slucaj je permanant resident aplication submitted to Nova Scotia. U toj tabeli pise da Medical recivied status spada u fazu kada je Decision made. To je jedino mesto gde mozes da vidis zvanicno tumacenje statusa. Sve to sa statusima je malo konfuzno, jer postoji i status Decision made koji dobijes kada udare vizu u pasos. Ali to, opet po toj tabeli samo znaci da si kompletirao tu fazu. Tvoj medicinski se salje u kanadu i tamo obradjuje. Tek kada se to zavrsi ti dobijes status MR. To, po mom iskustvu znaci da je tvoj Medical prihvacen. I da ostaje samo da kompletiras aplikaciju da bi dobila vizu, posto je i tvoja aplikacija prethodno prihvacena. Ako medecal nije ispravan, dobila bi mail sa dodatnim zahtevima u vezi medical-a, npr dodatni pregled ili nesto sl.. Neki ljudi su i to dobijali. Ali mislim da onda ne bi imala status MR. U sustini 3. line znaci da je ostalo da uplatis pare, posaljes eventualno jos nesto sto ti zatraze i dobija vizu za otprilike 3 nedelje ( po trenutnom ritmu becke ambasade). Poslednji status je Completed, kada udjes u zemlju. Takodje, Decision made status se, po mom iskustvu, ne dobija iz Beca. Ja sam ga dobio 1,5 dana posto mi je fizicki udarena viza, i to nocu. To mi govori da se info prosledjuje u Canadu a da se tamo menja status na ECase-u, ili neko radi nocu u Becu.

Ja sam poslala prošle nedelje i čula sam da se čeka oko 2-3 meseca. Nisam ga slala sa aplikacijom pošto nisam dobro pročitala uputstvo - sve podatke traže za 10 godina unazad osim ovog, pa sam previdela pošto sam tamo bila pre 15.

Da i ja sam čula da se dugo čeka. Jel mogu da Vas zamolim da mi pošaljete link gde se nalaze ti zahtevi da vidim kako da ih pošaljem? Hvala unapred!

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Sladjo, ja sam poslao dokumenta u WES 11.11. a obavijestili su me da je zavrsena procjena 27.11., tako da ocekujem dokumenta ovih dana ;) Mislim da dosta brzo rade, jer su moja dokumenta tek 18.og stigla u WES, tako da su bukvalno za nedelju dana to odradili..Ne brini ;)

Huh dobro je ako je tako! Hvala najlepša na informacijama, jer nam mnogo znači svaki dan...

Poslednja izmena:
micicv11 hvala na cestitkama, pridruzujem se, cestitam ti vizu bila duga borba ali vazno je da smo istrajali i docekali pobednicki ;)
Planiram da idem u julu, voleo bih da posetim Toronto, Calgary, Vancouver ako mogucnosti budu dozvolile, pa cu videti gde ostati na duze staze, jos uve nisam odlucio.

Mi vise nemamo takvih dilema :D . Preko preporuke dosli smo do ljudi koji su ziveli u Kanadi 4 godine I razresili nam mnoge dileme ( kuda ici, sta ocekivati, sta poneti a sta ne ....)

Ovi ljudi se ne bave sredjivanjem papira za vizu I ne nude lazne poslove, vec korisne konkretne savete . Mi smo se nasli sa njima sa spiskom nasih pitanja, a oni su na osnovu nase price objasnili koje su nam opcije. Sada mi je mnogo lakse, jer znam kako cu dete upisati u skolu, kako pronaci pedijatra, gde stanovati I kako doci do prvog stana ....

Pozdrav svima!
Nova sam ovde. vec neko vreme razmisljamo o iseljenju za Kanadu. Isli bi u Edmonton. Sada smo u procesu informisanja, iscitavanja svega sto moze biti od pomoci. pravo da kazem u glavi mi je poprilicna konfuzija.
Muz bi bio podnosilac aplikacije za nasu 5-oclanu porodicu. On je gradjevinski inzenjer, sa 10 i vise godina radnog iskustva u struci. Za godine isto maximalan broj poena. Na engleskom bi morao malo da poradi da bi dobio maximalne poene.
Imam par pitanja:
1. muz je zavrsio visu gradjevinsku pa mendzment u gradjevini. kako se to boduje sa 20 ili 22 boda?
2. da li je pametno poceti sa overom i prevodjenjem dokumentacije i pre nego sto popunimo aplikaciju?
3. koja su to sve dokumenta koja moramo imati u samom startu? i da li je potvrda o polozenom ielts testu potrebna pri samoj aplikaciji?
4. videla sam na sajtu ambasade Express Entry koji pocinje u januaru 2015. koliko ce to menjati samu proceduru? da li ce se dokumenta slati elektronski ili kao do sada?

Izvinite ako su neka pitanja vec postavljana...ali zaista imam dileme oko ovih pitanja i cesto od silnog citanja na sajtu ambasade zavrsim sa jos vise pitanja umesto odgovora.
hvala unapred!

Ovi ljudi se ne bave sredjivanjem papira za vizu I ne nude lazne poslove, vec korisne konkretne savete . Mi smo se nasli sa njima sa spiskom nasih pitanja, a oni su na osnovu nase price objasnili koje su nam opcije. Sada mi je mnogo lakse, jer znam kako cu dete upisati u skolu, kako pronaci pedijatra, gde stanovati I kako doci do prvog stana ....

Ja nisam ni mislila na sredjivanje papira za vizu niti za trazenje posla, vec ako ste raspolozeni da podelite te neke korisne informacije koje ste saznali, a svakom imigrantu pocetniku mogu biti od koristi (pomenuli ste lekara, stanovanje i tome slicno).

Ja nisam ni mislila na sredjivanje papira za vizu niti za trazenje posla, vec ako ste raspolozeni da podelite te neke korisne informacije koje ste saznali, a svakom imigrantu pocetniku mogu biti od koristi (pomenuli ste lekara, stanovanje i tome slicno).
Slazem se za ovaj deo oko skole, lekara, i stana, ali opet u izboru grada u koji zelite ici vam niko ne moze pomoci - to je jako subjektivno, i manje/vise je sve jasno...
Ja npr vec nekoliko godina radim za kanadjane, koji su u 3 razlicita grada - Vancouver, Calgary i Ottawa... Pritom mi prva dvojica nisu bas dobar reper jer su obojica prebogati, tako da sam se oslonio na savete treceg, koji je ziveo po par godina u svakom od tih gradova...
Vazna su pitanja za klimu, zimu, gradski prevoz, deo grada, cene po delovima grada isl... i svako onda namesta prema sebi sta mu odgovara...
Npr za mene je konkretno Vancouver broj 1, ali on ima jednu veliku manu - periode od 3-4 meseca bez jednog zraka sunca... a kad je zima, cak je lepse da je -10 i sunce, nego da je +3 i oblacno... Takodje, postoji mnogo vlage, isl, sto je drugacije od onoga na sta smo mi navikli... dok je npr Calgary suv suv, po njegovim recima... i kaze da je uzasno za ljude koji imaju suvu kozu, perut, isl, da se jako muce sa tim... opet, sve je individualno, sta ko voli...
za delove grada - trebate znati gde su kinezi, gde su siiti, gde su indusi, kakva je gradnja gde, gde je skytrain, uopste treba dobiti pojam koliko je to veliko - jer mislim da nije uporedivo sa bilo cim kod nas...
Ukoliko nekoga zanima za Vancouver, moze me slobodno pitati pa cu mu rastumaciti Vracharevu mapu grada (nas stari forumas, sa odlicnim blogom "Price iz Vancouvera"), ali bas na temi je vaznije da se drzimo proceduralnih a ne licnih stvari, da ne zbunjujemo nove clanove... to je barem moj predlog...

Back