Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Lepo je to orange rekao , plus iz perspektive ljudi kojima je ostalo samo jos da kupe avionske karte to je bacanje para , a iz nase perspektive ( nas koji jos nismo ni aplicirali ) je drugacije ! Ja bih sada dala ne znam koliko novca za pravi savet , da li da idem kao turista pa tamo resavam pitanje ili da apliciram iz Srbije ? A oni u agenciji su mi rekli da je to problem ako sam bila u canadi pa se vratila pa apliciram za neki od njihovih programa za iselenje, ne znam zbog cega ?? ... Takodje bi platila i informaciju u novom programu koji krece od nove godine Express Entry , ali koliko sam cula niko o tome nema pojam ... Ja idem u sredu u agenciju pa sta bude ! Takodje sam stupila u kontakt sa advokatom iz Kalgaryija , gospodinom Miloradom Borotom , e on nece nista posebno da ti kaze , samo te uputi na zvanicni cic site i kaze kako da uplatis $150 za sat vremena on-line konsultacije sa njim ! Da li je neko razgovarao sa njim ? Mislim da ce moj suprug lako sam naci posao ako bi otisao kao turista i brat mi je tamo i vec radi na tome ali opet se covek plasi da ne pogresi i sve misli oni bolje znaju , tu su , pruzaju ti neku sigurnost ... jbg davljenik se i za slamku hvata !

Nije zgoreg otici do agencije, no oni ce potajno navrtati vodu na svoju vodenicu. Naravno niukojem slucaju ti nece reci da ides tamo turisticki i da tako dolazis do PR. To ti nece reci jer te gube kao klijenta. Zatim ce ti reci idi polozi ielts, pa cemo nesto smisliti i srediti. I naravno ponesi prvu ratu od 800$. Briga njih dal ces ti uskoro aplicirati, bitno je da budes njihov klijent.
Kao zakljucak mene, mozda i jedno velikog dela ljudi ovde, ja zalim sto sam izgubio 2 godine cekajuci za poziv iz Beca. Al sto je sigurno sigurno pa ajde da sacekam. No ti ne mozes da cekas, jer iskreno cisto sumnjam da ce iko upasti u ovaj novi sistem imigracije od januara 2015, barem retko ko sa ovih prostora. Mozda odu oni koji budu imali min 8 na ielts, da imaju LMO i da imaju nekog tamo.
Pa tako draga Zaro, najbolje resenje je da saljes supruga u Canadu turisticki, ili cak odete cela porodica turisticki. I onda suprug nadje posao tamo, dobije radnu dozvolu. Ako je 0,A ili B onda ti dobijas open work permit i terate dalje. Deca idu u skolu regularno i vi ste vec zavrsili stvar. Ti papiri za radnu dozvolu budu gotovi za par meseci..

artistics pa ja bi tebe sad poljubila :) toliko mi ovo znaci kada mi neko napise da nemas pojma !!!
Ja vec danima i nocima sedim za kompom i citam , trazim , dopisujem se i uglavnom sam do istog zakljucka dosla , da saljem muza tamo ! E sada opet problem , jbg mi vec uplatili skijanje u Francuskoj od 10-18 Januara pa moram sacekati da to prodje !!! A i slavimo Djurdjevdan i to je nasa porodicna slava i imamo oko 100-ak ljudi na slavi i moj muz je zapeo da ide posle slave, oko 10-og Maja , a ja mislim da je to kasno i da onda necemo stici sve da sredimo i prebacimo decu do septembra i pocetka nove skolske godine , pa ce nas uhvatili zima .... odluke , odluke odluke , Ali mora se znati sta su ti prioriteti bre u zivotu, pusti sada slavu ...:)

Hocu da apliciram za program FSW kao inzenjer ali imam jedan problem.Imam radno iskustvo u trajanju od jedne godine u oblasti za koju apliciram ali pre sticanja fakultetske diplome.Nastavio sam da radim taj posao sada sa fakultetom ali necu imati potrebno radno iskustvo pri apliciranju kao inzenjer.Da li ce mi prihvatiti i predhodno radno iskustvo?ili se gleda samo radno iskustvo od sticanja diplome?

artistics pa ja bi tebe sad poljubila :) toliko mi ovo znaci kada mi neko napise da nemas pojma !!!
Ja vec danima i nocima sedim za kompom i citam , trazim , dopisujem se i uglavnom sam do istog zakljucka dosla , da saljem muza tamo ! E sada opet problem , jbg mi vec uplatili skijanje u Francuskoj od 10-18 Januara pa moram sacekati da to prodje !!! A i slavimo Djurdjevdan i to je nasa porodicna slava i imamo oko 100-ak ljudi na slavi i moj muz je zapeo da ide posle slave, oko 10-og Maja , a ja mislim da je to kasno i da onda necemo stici sve da sredimo i prebacimo decu do septembra i pocetka nove skolske godine , pa ce nas uhvatili zima .... odluke , odluke odluke , Ali mora se znati sta su ti prioriteti bre u zivotu, pusti sada slavu ...:)
Ako cvrsto resite na tur vizu, naredna stvar je kako doci do posla. To neka vam bude zadatak na dalje. Dakle muz na pisanje CV ;) A statisticki gledano uvek je lakse doci do posla tamo na prolece ili u ranu jesen. Tad ima najvise ponuda, tako da taj april, maj oko Djurdjevdana i nije tako los. Mada do Djurdjevdana moze svasta da se desi. Dok ste zagrejani i puni elana eto sanse da se odma ode. Pa vi vec mozete biti nazad u Srbiji na slavi sa radnim vizama u pasosu do Djurdjevdana ;)

Ljudi "kojima je ostalo samo jos da kupe avionske karte " su vec prosli dileme koje imaju "davljenici koji se hvataju za slamku" i zato misle da je advokat nepotreban, cic.gc je sve i svja. Nije taj Borota lud. A ako vec gori pod nogama za djecu, posaljite njih za Kanadu a ne muza. Oni ce dobiti vizu glatko a onda vi polako radite na tome da im se pridruzite.

Zaro,
Moja preporuka, i zavrsicu vise sa tim, odes prvo do savetnika jer imas zakazanao da ti posle ne bude zao. Zatim se baci na pripremu turistickih viza. Vidi lepo sta ti sve treba da te ne vrate zbog neke sitnice, sad je u Beogradu tu VAC i preko njega ides sve. Onda bukirajte avio karte, sredite ona zdravstvena osiguranja i to bi bilo to. Nema vise cekanja ;)

Nisam ni mislila da bilo sta staje zato sam pitala da li neko ima iskustva... Cula sam da odmah odbiju zahtjev za turisticku jer je proces za PR u toku,ali hvala na zanimljivom odgovoru...
Nema na cemu. :) Sugradjanko, koja je provincija u pitanju, gdje ides?

- - - - - - - - - -

A meni se bas čini da je praktično nemoguće.
PR im znači da planiras trajan ostanak u kanadi, a za turističku treba da ih ubedis u suprotno.. da imaš jake veze sa matičnom državom i da ti ostanak nije ni na kraj pameti.

Mozda ima jake veze sa maticnom dzavom, djecu, posao, nekretnine...

Unaprijed se izvinjavam ako sam fulila temu,ali imam samo jedno pitanje za vas... Znate li da li je moguce dobiti turisticku vizu iako ste vec predali za PR? Ima li neko iskustva ili savjet? Hvalaaaa

Ne, nije moguce aplicirati za turisticku vizu ukoliko nste predali za iselejnicku (PR). Predpostavljam da postoje slucajevi u kojima se to dozvoljava ali to su samo specijalni slucajevi... Pozdrav

A meni se bas čini da je praktično nemoguće.
PR im znači da planiras trajan ostanak u kanadi, a za turističku treba da ih ubedis u suprotno.. da imaš jake veze sa matičnom državom i da ti ostanak nije ni na kraj pameti.

Hvala na brzom odgovoru. Isla sam i IOM i oni me ubjedjuju da ja mogu dobiti turisticku. Jasno mi je da imam pravo aplicirati za TRV,ali mislila sam da neko to vec nije pokusao pa da podijeli sa mnom svoje iskustvo. Jos jednom hvala

Ne, nije moguce aplicirati za turisticku vizu ukoliko nste predali za iselejnicku (PR). Predpostavljam da postoje slucajevi u kojima se to dozvoljava ali to su samo specijalni slucajevi... Pozdrav

Naravno da je moguce. Moze da aplicira ko god hoće i svaku aplikaciju prihvataju. Pa nisu ludi da odbijaju novac :) a to sto su minimalne/nikakve sanse da turisticku vizu dobije, to ih se naravno ne tice.

Mozes li mi molim te objesniti koji su to specijalni slucajevi? Da ih pocnem izmisljati i traziti

Ja sam samo predpostavila da mozda postoje jer kao i za mnoge druge stvari (potrazi na CIC), uvek postoje specijalni slucajevi (hajde da predpostavimo: smrt ili neka druga situacija koja zahteva neodloznu reakciju). I verujete, nije moguce setati se turistickom vizom amo -tamo (ne kazem da su ovo Vase namere) dok Vam aplikacija za konacno iseljenje stoji na razmatranju. Turisticki mozete otici pre nego sto aplicirate za PR a kada aplicirate za PR ili LMIA ili......imate jasno definisane uslove za sve emigrante koji apliciraju IZ ili VAN Kanade. Dakle, da se nadovezem na @artisticsa: ili cete otici turisticki i dok ste tamo traziti PR, LMIA itd..... ili cete odavde traziti isto. Pozdrav I srecno,

Naravno da je moguce. Moze da aplicira ko god hoće i svaku aplikaciju prihvataju. Pa nisu ludi da odbijaju novac :) a to sto su minimalne/nikakve sanse da turisticku vizu dobije, to ih se naravno ne tice.

Uz duzno postovanje, ukoliko je je nekome krajnji cilj da samo aplicirana bez obzira na krajnji ishod onda se slazem sa Vama. Imala sam utisak da je vecini ovde prisutnoj od presudnog znacaja krajnji pozitivan ishod za koji se svakako moraju ispuniti odredjeni uslovi. Jedan od njih je i novac. Pozdrav,

Ja sam samo predpostavila da mozda postoje jer kao i za mnoge druge stvari (potrazi na CIC), uvek postoje specijalni slucajevi (hajde da predpostavimo: smrt ili neka druga situacija koja zahteva neodloznu reakciju). I verujete, nije moguce setati se turistickom vizom amo -tamo (ne kazem da su ovo Vase namere) dok Vam aplikacija za konacno iseljenje stoji na razmatranju. Turisticki mozete otici pre nego sto aplicirate za PR a kada aplicirate za PR ili LMIA ili......imate jasno definisane uslove za sve emigrante koji apliciraju IZ ili VAN Kanade. Dakle, da se nadovezem na @artisticsa: ili cete otici turisticki i dok ste tamo traziti PR, LMIA itd..... ili cete odavde traziti isto. Pozdrav I srecno,

Mislila sam samo olaksati sebi i svom sinu patnju i otici prije nego sto zavrse moj proces za PR jer je muz vec gore,pa bar za predstojece praznike da budemo zajedno,no dobro i to pada u vodu. Pitala sam jer na cic ima jedna informacija,u petak isla u IOM opet skroz druga informacija,iz kanade treca informacija pa sam zato pitala nadajuci se da je neko ovo prosao,pokudao,cuo... Jos jednom hvala i sretno

Nema nista od Turisticke vize iz razloga sto smo aplicirali VAN Canade,i u procesu smo,e sad sto taj proces ne traje 6 meseci koliko bi trebao to je izgleda samo nas problem.Daj boze da smo sledeci,ja sam izgoreo vec od cekanja...

I ja mislim,ali sta je tu je... Ma ti si slijedeci vidjet ces. Kod mene je problem sto dan danas ne znam od kada mi racunaju,ali znat cu kad mi posalju zahtjev za viziranje :) ... Nekad...

Drugari,
hteo bih za sve nas novajlije da dam spisak potrebne dokumentacije za FSP :

1. IELTS (obe osobe polažu)
2. Evaluaciju diploma iz WES-a (zadnje šta je zavrseno..fakultet,master..)
3. Ugovor o radu, aneks Ugovora o radu i Recommendation Letter od poslodavca
4. Potvrda iz banke - da imamo trazene pare na racunu
5. Potvrda da nismo krivicno gonjeni i osudjivani
6. Medjunarodni Izvodi iz maticne knjige rodjenih
7. Fotokopije prve strane pasosa
8. Listu sa putovanjima u poslednjih 10 godina - popunjen obrazac skinut sa cic.com
9. Matični list venčanih
Ovo je i ono što je AemiliaPaula napisala..tnx
Zamolio bih vas sve da ako neko ima još nešto da doda na spisak neka se javi :D
Hvala!!

Back