artistics
Zainteresovan član
- Poruka
- 133
Lepo je to orange rekao , plus iz perspektive ljudi kojima je ostalo samo jos da kupe avionske karte to je bacanje para , a iz nase perspektive ( nas koji jos nismo ni aplicirali ) je drugacije ! Ja bih sada dala ne znam koliko novca za pravi savet , da li da idem kao turista pa tamo resavam pitanje ili da apliciram iz Srbije ? A oni u agenciji su mi rekli da je to problem ako sam bila u canadi pa se vratila pa apliciram za neki od njihovih programa za iselenje, ne znam zbog cega ?? ... Takodje bi platila i informaciju u novom programu koji krece od nove godine Express Entry , ali koliko sam cula niko o tome nema pojam ... Ja idem u sredu u agenciju pa sta bude ! Takodje sam stupila u kontakt sa advokatom iz Kalgaryija , gospodinom Miloradom Borotom , e on nece nista posebno da ti kaze , samo te uputi na zvanicni cic site i kaze kako da uplatis $150 za sat vremena on-line konsultacije sa njim ! Da li je neko razgovarao sa njim ? Mislim da ce moj suprug lako sam naci posao ako bi otisao kao turista i brat mi je tamo i vec radi na tome ali opet se covek plasi da ne pogresi i sve misli oni bolje znaju , tu su , pruzaju ti neku sigurnost ... jbg davljenik se i za slamku hvata !
Nije zgoreg otici do agencije, no oni ce potajno navrtati vodu na svoju vodenicu. Naravno niukojem slucaju ti nece reci da ides tamo turisticki i da tako dolazis do PR. To ti nece reci jer te gube kao klijenta. Zatim ce ti reci idi polozi ielts, pa cemo nesto smisliti i srediti. I naravno ponesi prvu ratu od 800$. Briga njih dal ces ti uskoro aplicirati, bitno je da budes njihov klijent.
Kao zakljucak mene, mozda i jedno velikog dela ljudi ovde, ja zalim sto sam izgubio 2 godine cekajuci za poziv iz Beca. Al sto je sigurno sigurno pa ajde da sacekam. No ti ne mozes da cekas, jer iskreno cisto sumnjam da ce iko upasti u ovaj novi sistem imigracije od januara 2015, barem retko ko sa ovih prostora. Mozda odu oni koji budu imali min 8 na ielts, da imaju LMO i da imaju nekog tamo.
Pa tako draga Zaro, najbolje resenje je da saljes supruga u Canadu turisticki, ili cak odete cela porodica turisticki. I onda suprug nadje posao tamo, dobije radnu dozvolu. Ako je 0,A ili B onda ti dobijas open work permit i terate dalje. Deca idu u skolu regularno i vi ste vec zavrsili stvar. Ti papiri za radnu dozvolu budu gotovi za par meseci..