Kako do Kanadske iseljeničke vize?

@artistics
@canada calling

Malo su me vase poruke dovele u pitanje dal sam ja bas dobro shvatio ovo sto ste rekli. Naime imacu par pitanja za vas, za pocetak. :) Posle par meseci tumaranja oko potencijalnog odlaska sto za Ameriku sto za Kanadu tek sad vidim da je moguce ostati legalno a da se ode preko turisticke vize. Naime to za Ameriku nije slucaj pa sam nekako podrazumevao da to ne moze biti opcija ni za Kanadu jer mi ipak deluje lako. Pa ce to biti i jedno od mojih pitanja. A mene sto interesuje je sledece:
1. Do PR (permanent resident) moze se stici preko turisticke vize tako sto ce se otici tamo i naci posao? Pretpostavljam dobiti Job Offer (na papiru verovatno), na osnovu kojeg se dobija Work Permit sto ti omogucava ostanak i legalni rad u zemlji?
2. Da li je iz ugla poslodavca procedura zaposljavanja nekog ko je dosao sa turistickom vizom teza nego sto bi zaposlio nekog ko je vec ima dozvolu za rad u Kanadi?
3. Ako bih otisao sa zenom, da li bi i ona na osnovu mene mogla da dobije sve papire za ostanak lako ili je za to postoje neke velike peripetije?
4. Da li se nakon pojave Express Entry procedure nesto oko ovoga menja ili ce ovo ostati kao jedna od opcija odlaska?

Hvala! ;)

Drugari,
hteo bih za sve nas novajlije da dam spisak potrebne dokumentacije za FSP :

1. IELTS (obe osobe polažu)
2. Evaluaciju diploma iz WES-a (zadnje šta je zavrseno..fakultet,master..)
3. Ugovor o radu, aneks Ugovora o radu i Recommendation Letter od poslodavca
4. Potvrda iz banke - da imamo trazene pare na racunu
5. Potvrda da nismo krivicno gonjeni i osudjivani
6. Medjunarodni Izvodi iz maticne knjige rodjenih
7. Fotokopije prve strane pasosa
8. Listu sa putovanjima u poslednjih 10 godina - popunjen obrazac skinut sa cic.com
9. Matični list venčanih
Ovo je i ono što je AemiliaPaula napisala..tnx
Zamolio bih vas sve da ako neko ima još nešto da doda na spisak neka se javi :D
Hvala!!

Trebaju ti i fotografije svih članova porodice, 4 ili 6 ne sećam se, kopije LK, i nekoliko formulara i aplikacija, a ne samo taj jedan o putovanjima.
Jesi li prošao checklist-u? Moraš a imaš sve nabrojano a i taj spisak treba poslati:
http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/IMM5612E.pdf

Emuiiuki tnx zaboravih da okacim check listu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pregledajte sve po dvadeset puta, nemojte kiksnuti zbog neke gluposti. Vodite računa gde idu originali a gde overene kopije. Proverite da li je svaki obrazac potpisan. Mnogima su vraćene prijave zato što je propušten potpis ili je potpisano na pogrešnom mestu. Najčešće greške su na obrascu za plaćanje. Proveri da li je upisan kod sa CC (ako tako plaćate) pošto ne štampa nulu na mesecu isteka.
Sve to deluje kao sitnice ili gluposti ali može puno da vas košta.
Ne zaboravite nalepnice sa adresom, ništa se ne ostavlja prazno, ono što se ne odnosi na vašu prijavu stavljaš na. Checklist iščekirajte obavezno, ona ide na aplikaciju, a na vrhu formulara za aplikaciju ide stranica sa bar kodovima. Sve stoji u uputstvu za slanje:
http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/EG7TOC.asp

Pregledajte sve po dvadeset puta, nemojte kiksnuti zbog neke gluposti. Vodite računa gde idu originali a gde overene kopije. Proverite da li je svaki obrazac potpisan. Mnogima su vraćene prijave zato što je propušten potpis ili je potpisano na pogrešnom mestu. Najčešće greške su na obrascu za plaćanje. Proveri da li je upisan kod sa CC (ako tako plaćate) pošto ne štampa nulu na mesecu isteka.
Sve to deluje kao sitnice ili gluposti ali može puno da vas košta.
Ne zaboravite nalepnice sa adresom, ništa se ne ostavlja prazno, ono što se ne odnosi na vašu prijavu stavljaš na. Checklist iščekirajte obavezno, ona ide na aplikaciju, a na vrhu formulara za aplikaciju ide stranica sa bar kodovima. Sve stoji u uputstvu za slanje:
http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/EG7TOC.asp

I proverite da li ste prijavu pisali na dobrom obrascu pošto su menjali formu u Avgustu, čini mi se, bar sam tako videla na nekom forumu, ja sam poslala ranije. Jednoj ženi su prošle godine vratili prijavu zbog starog formulara a kada je poslala na novom NOC je bio popunjen.

@marijanac
Da ja ipak otovrim agenciju ko Pesa i Nesa? :)
Promenice se mnoge stvari posle Expres Entry od januara 2015, a pogotovo jedan deo vezano za job offer. Bice prosto nemoguce dobiti ga, tj firme ce placati sva ona dokumenta koja su sad free. Zatim postojace dodatna taksa, a takodje i vreme resavanja cele te stvari ce biti duze. Bice krace vreme resavanje same aplikacije za job offfer ili ti dobijanja pozitivnog LMOa, al da bi sva dokumenta pribavio i imao pravo da apliciras trebace vremena dok se ispostuju svi zakonski uslovi(ovo sve je posao za firmu koja treba tebi da pribavi sve to..). NO Alberta, Sask, BC, NB ce biti malo popustljivije, dok za Ontario mozete da zaboravite. Iz tog razloga preporucio bih Zari da mozda odma idu ;) mozda im bude malo lakse.

@artistics
Voljan sam da platim za znanje tako da ti nije losa opcija ta agencija. :) A moze i sve to uz pivo ili pak zena moze da skuva rucak pa da se lepo ispricamo. :)

PS. Al zato na cic sajtu pise ovo:
"If you are already in Canada as a visitor, you may not apply within Canada. You must apply for a work permit at a Canadian visa office:

responsible for the country where you live,
responsible for the country you are a citizen of, or
at a Canadian embassy or consulate in the United States of America."

Poslednja izmena:
@marjanac....

iako nisam uljucen u ovu diskusiju, odgovoricu ti na 3 pitanja

1. Do PR (permanent resident) moze se stici preko turisticke vize tako sto ce se otici tamo i naci posao? Pretpostavljam dobiti Job Offer (na papiru verovatno), na osnovu kojeg se dobija Work Permit sto ti omogucava ostanak i legalni rad u zemlji?

Treba potpuno razdvojiti Work permit i PR. Nece svaki Work Permit omoguciti dobijanje PR. Cak ce od 2015 to biti teze nego sada.
Ne znam sta si mislio pod Job Offer na papiru?? Kad dobijes Work Permit na osnovu Job Offera i LMO, ti mozes raditi samo taj posao i za tog poslodavca, ne mozes raditi apsolutno nista drugo. Tacno je da ti omogucava legalan boravak u zemlji dok ti traje dozvola, ali ne mozes da radis za drugog (osim ako ne apliciras za drugi posao, pa cela procedura ispocetka)
Do PR se posle dobijanja posla moze doci (aplicirati mislim) minimum sa 6 meseci kanadskog iskustva, i to samo ako je to zanimanje na listi za nominacije

2. Da li je iz ugla poslodavca procedura zaposljavanja nekog ko je dosao sa turistickom vizom teza nego sto bi zaposlio nekog ko je vec ima dozvolu za rad u Kanadi?

Nisam siguran sta mislis pod nekim ko ima vec dozvolu za rad? Domaci radnik ili stranac na Work Permit? Ako mislis na domaceg radnika, naravno da je mnogo lakse (i jeftinije) zaposliti ga. Ako mislis na stranca koji vec ima Work Permit, potpuno je ista procedura za turistu i njega, obojica moraju da apliciraju za potpuno ista dokumenta, s tim sto bi po pravilu (ali to se moze izbeci) turista bi trebalo da podigne dozvolu u Becu, a onaj sto je vec radio u Kanadi, on ce aplicirati online i na kucnu adresu ce mu stici nova radna dozvola

3. Ako bih otisao sa zenom, da li bi i ona na osnovu mene mogla da dobije sve papire za ostanak lako ili je za to postoje neke velike peripetije?

ako ti je zanimanje u skill group 0,A,B zena/muz dobijaju otvorenu radnu dozvolu (mogu da rade bilo gde) i dozvola vazi do datuma vize glavnog aplikanta.
Kasnije za PR, sve ide automatski, vrlo jednostavna procedura

@artistics
Voljan sam da platim za znanje tako da ti nije losa opcija ta agencija. :) A moze i sve to uz pivo ili pak zena moze da skuva rucak pa da se lepo ispricamo. :)

PS. Al zato na cic sajtu pise ovo:
"If you are already in Canada as a visitor, you may not apply within Canada. You must apply for a work permit at a Canadian visa office:

responsible for the country where you live,
responsible for the country you are a citizen of, or
at a Canadian embassy or consulate in the United States of America."

to se moze izbeci, kad neko dodje u situaciju da mu to treba, neka mi posalje pp da mu objasnim kako

Botexag, meni bi značila ta informacija, ako nije problem napiši u pp.

Lp,

I meni isto ,jer planiram na taj nacin da odem , kao turista pa tamo aplicirati i takodje mi nije bilo jasno jer sam i ja naisla na ovo kao marjanac ali vidim da na neki nacin moze a kako ne znam !?! Hvala unapred Botexag !
Dragi artistics hvala na savetu ali nema sanse da odemo pre nove godine :( Planiramo tek krajem januara da idemo suprug i ja , moram da trazim turisticku vizu sa vise ulazaka , da li se ona teze dobija ? Nadam se da ce imati u vidu da sam vec bila u kanadi i napustila je mnogo pre isteka vise ( nisam ostala do poslednjeg dana ) takodjemoj suprug je pre par godina imao zabranu za EU 3 godine ( isteklo je to pre 3 godine , znaci pre 6 godine je to dobio , udarili mu svajcarci zabranu za celu Eu !?! ) nadam se da to nece imati u vidu :D

Gde su ovi sto treba uskoro da putuju ? Ja bas juce gledam i nista se ne desava na temi , htela sam da napisem gde su veterani , volela bih da cujem sta rade i o cemu sada razmisljaju , da citamo sada njihove muke oko kofera i ostalog :D

Pozdrav svim clanovima ovog foruma, i unapred vam svima zelim mnogo srece u dobijanju trazenih viza.
Vec sam citao mnogo stranica ovog foruma - nastavicu i dalje sigurno, i pronasao veliki broj korisnih informacija, pa sam uspeo da formulisem pitanje koje bih zeleo da postavim clanovima sa vise iskustva.

Naime, supruga i ja smo resili da zelimo da emigriramo u Kanadu i nastavimo nas zivot tamo. Imamo bebu - sada ima 10 meseci, planiramo jos dece, i to nas je i dovelo do odluke da bi zeleli da se preselimo u Kanadu.
Da unapred napomenem - ono sto je nama jako vazno jeste da bi zeleli da idemo iskljucivo u Vancouver, iz vise razloga, a shvaticete razloge kroz formulaciju celog pitanja.

E sad malo o nama - ja imam 31, supruga 26 godina, sin nam je tek napunio 10 meseci. Ja sam zavrsio master na FTN Novi Sad - Elektrotehnika - Racunarstvo i informatika, dok je supruga zavrsila bachelor studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Sto se tice radnog iskustva, ja imam 10ak godina (pocelo je jos dok sam bio na fakultetu) iskustva, od toga 5-6 poslednjih godina upisanog, sto u radu za druge vece firme, to i kao vlasnik sopstvene agencije. Supruga nema radnog iskustva u struci, ali trenutno priprema polaganje kursa za project management.
Sto se znanja engleskog tice - jasno je da moramo oboje poloziti IELTS, ali to nece biti nikakav problem s obzirom da je veci deo mog radnog dana u komunikaciji na engleskom, a supruga vec ima polozen CPE. Francuski ne znamo ni rec. :)
Nismo kaznjavani, nismo osudjivani, nemamo procese protiv sebe. Valjda smo i zdravi, to vec medical test treba da pokaze.

Vancouver nam odgovara iz vise razloga - imamo rodbinu tamo, ali ja takodje vec 4 godine radim za firmu iz Vancouvera, i trebalo bi da mogu da dobijem job offer od te firme bez vecih problema (imaju 5+ zaposlenih, i plata koju trenutno dobijam od njih, i bez eventualne korekcije, je veca od minimuma koji je propisan pravilnicima za BC area).

Moje pitanje za vas je - koji program je najbrzi za odlazak u Kanadu? Koje su beneficije FSW programa naspram, npr work permit?
Da li ima smisla da konkurisemo na FSW program (moja struka je na spisku 50 trazenih zanimanja, NOC code je 2173)? Takodje, konkurisacemo verovatno tek u decembru ove godine, a najavljeno je uvodjenje novog Express Entry programa (o kom se malo zna), pa nam i to igra ulogu jer je ideja da vec na leto budemo u Vancouveru?

Mnogo bi mi znacilo misljenje iskusnijih, da li ima smisla da se zavlacimo u imigracione programe, ili je mozda work permit brzi, a trajno boraviste mozemo verovatno traziti dok smo na licu mesta?

Hvala unapred,
Boske

I meni isto ,jer planiram na taj nacin da odem , kao turista pa tamo aplicirati i takodje mi nije bilo jasno jer sam i ja naisla na ovo kao marjanac ali vidim da na neki nacin moze a kako ne znam !?! Hvala unapred Botexag !
Dragi artistics hvala na savetu ali nema sanse da odemo pre nove godine :( Planiramo tek krajem januara da idemo suprug i ja , moram da trazim turisticku vizu sa vise ulazaka , da li se ona teze dobija ? Nadam se da ce imati u vidu da sam vec bila u kanadi i napustila je mnogo pre isteka vise ( nisam ostala do poslednjeg dana ) takodjemoj suprug je pre par godina imao zabranu za EU 3 godine ( isteklo je to pre 3 godine , znaci pre 6 godine je to dobio , udarili mu svajcarci zabranu za celu Eu !?! ) nadam se da to nece imati u vidu :D

Gde su ovi sto treba uskoro da putuju ? Ja bas juce gledam i nista se ne desava na temi , htela sam da napisem gde su veterani , volela bih da cujem sta rade i o cemu sada razmisljaju , da citamo sada njihove muke oko kofera i ostalog :D

Pa ta zabrana i ne bi trebalo da se vidi (nov pasos ;) ), elektronski oni nece nista proveravati, osim tog ulaska izlaska iz Kanade. Tu postoji neki system gde ima uneseno kad si usao a kad i gde izasao iz Kanade, to proveravaju naravno ako navedes u aplikaciji da si bio predhodno u Kanadi i u kom periodu. Znacice naravno ako si se na vreme vratio i nisi imao nekih problema, a opet sa druge strane posto su tamo veoma bliski rodjaci, eto sanse da ih posetis sad za bozicnje praznike, nek bude to razlog zasto se trazi viza ;)
Sa srecom

Zara, možete predate npr negde u novembru (aplicirajte online) napišite i jedno pismo u kome navodite da idete u posetu rodbini, želite zajedno da provedete praznike i td. a vi svakako ne morate otputovati tada već možete i kasnije. Mom suprugu su krajem jula odobrili vizu a mi smo tek sredinom septembra otputovali (iako smo priložili rešenje o godišnjem odmoru koji je bio u avgustu).

Mi smo zaista super prošli na granici, išli smo preko Toronta (u tom periodu nismo našli karte direktno do Kalgarija a i neki ljudi su nas savetovali da idemo preko Toronta jer je veći aerodrom, fleksibilniji su itd). Imigraciono smo prošli za dva minuta (Kod koga idemo, Da li smo prvi put u Kanadi, Koliko ostajemo i Koliko novca u kešu nosimo - to su bila pitanja, lupio nam pečat u pasoše i poželeo lep boravak).

Pa ta zabrana i ne bi trebalo da se vidi (nov pasos ;) ), elektronski oni nece nista proveravati, osim tog ulaska izlaska iz Kanade. Tu postoji neki system gde ima uneseno kad si usao a kad i gde izasao iz Kanade, to proveravaju naravno ako navedes u aplikaciji da si bio predhodno u Kanadi i u kom periodu. Znacice naravno ako si se na vreme vratio i nisi imao nekih problema, a opet sa druge strane posto su tamo veoma bliski rodjaci, eto sanse da ih posetis sad za bozicnje praznike, nek bude to razlog zasto se trazi viza ;)
Sa srecom

na jednom od obrazaca te pitaju da li si imao zabranu ulaska u Kanadu ili neku drugu zemlju, samo se ne secam da li je to bilo za vizu ili za PR

Drugari,
hteo bih za sve nas novajlije da dam spisak potrebne dokumentacije za FSP :

1. IELTS (obe osobe polažu)
2. Evaluaciju diploma iz WES-a (zadnje šta je zavrseno..fakultet,master..)
3. Ugovor o radu, aneks Ugovora o radu i Recommendation Letter od poslodavca
4. Potvrda iz banke - da imamo trazene pare na racunu
5. Potvrda da nismo krivicno gonjeni i osudjivani
6. Medjunarodni Izvodi iz maticne knjige rodjenih
7. Fotokopije prve strane pasosa
8. Listu sa putovanjima u poslednjih 10 godina - popunjen obrazac skinut sa cic.com
9. Matični list venčanih
Ovo je i ono što je AemiliaPaula napisala..tnx
Zamolio bih vas sve da ako neko ima još nešto da doda na spisak neka se javi :D
Hvala!!

Jedna mala ispravka...IELTS ne moraju oboje da polazu, neophodno je da polaze glavni aplikant, a ovaj drugi moze, ali ne mora (kako ko vec izracuna da ima ili nema dovoljno poena). Moj suprug nije polagao IELTS, bez toga smo imali 68 poena, tako da nije ni bilo nuzno :)

@ zara
E vidis ja imam jos jednu slatku muku. Zena mi se poradja u martu i vec joj je krenuo stomak. I sad dal otici pre nego sto se ona porodi ili cekati pa posle porodjaja. A i sa druge strane ne znam kako je oko medicinskog osiguranja za nju i dal bi to pokrivao moj posao ako bi otisli ranije. Sve u svemu mislim da bi nas lakse pustili da odemo nas dvoje nego kad nas je troje. :) Al ipak je veliki rizik ici tamo pre njenog porodjaja pa se naplacati medicinskih pregleda sto kod njih verujem da nije malo.

@ zara
E vidis ja imam jos jednu slatku muku. Zena mi se poradja u martu i vec joj je krenuo stomak. I sad dal otici pre nego sto se ona porodi ili cekati pa posle porodjaja. A i sa druge strane ne znam kako je oko medicinskog osiguranja za nju i dal bi to pokrivao moj posao ako bi otisli ranije. Sve u svemu mislim da bi nas lakse pustili da odemo nas dvoje nego kad nas je troje. :) Al ipak je veliki rizik ici tamo pre njenog porodjaja pa se naplacati medicinskih pregleda sto kod njih verujem da nije malo.
Neko ko je u Kanadi će, verovatno, moći bolje da ti objasni, ali ja mislim da ti nemaš zdravstveno osiguranje kao TW. Možeš ga plaćati ili sam (a pošto ti je žena već trudna to će biti značajna suma) ili da ti ga plaća poslodavac, a ne plaća svaki. Ako sam te dobro razumela ti razmišljaš da odeš turistički sa trudnom ženom i odatle tražiš posao. I šta ako ga ne nađeš? Ona u trećem tromesečju ne bi smela da putuje, naročito na tako dugim relacijama. Ako se dobro sećam priče sa jednog dugog foruma sam porođaj košta oko 4-5.000 CAD, a gde su posle pregledi za bebu, vakcinacije svako malo, šta ako se nešto desi?
Nemoj da se ljutiš ali zaista mislim da to nije baš dobra ideja. Ajde da imaš neku ponudu za posao, pa da možeš da se dogovaraš sa poslodavcem, ali ovo je baš, baš kockanje.

Slazem se sa emiiuki, ni za zivu glavu sa trudnom zenom u takvu jednu avanturu. Mnogo jednostavnije, odes sam pa nadjes posao, dobijes radnu dozvolu, ako je u zanimanju koje je 0, A ili B supruga dobija odmah open work, no bez obzira dobicte privremen boravak i sva prava kao i ostali Kanadjani.

@artistics
@canada calling

Malo su me vase poruke dovele u pitanje dal sam ja bas dobro shvatio ovo sto ste rekli. Naime imacu par pitanja za vas, za pocetak. :) Posle par meseci tumaranja oko potencijalnog odlaska sto za Ameriku sto za Kanadu tek sad vidim da je moguce ostati legalno a da se ode preko turisticke vize. Naime to za Ameriku nije slucaj pa sam nekako podrazumevao da to ne moze biti opcija ni za Kanadu jer mi ipak deluje lako. Pa ce to biti i jedno od mojih pitanja. A mene sto interesuje je sledece:
4. Da li se nakon pojave Express Entry procedure nesto oko ovoga menja ili ce ovo ostati kao jedna od opcija odlaska?

Hvala! ;)
@marjanac

Da pojasnim prvo: Zabranjeno je otici turisticki a onda traziti neku drugu vizu. To nije legalno. Aplikant je slagao vlasti da ce doputovati I odputovati onda kada je naveo u aplikaciji za turisticku vizu. ALI, ukoliko ipak uspe da ubedi vlasti da ce se vratiti i dobije turisticku vizu, kada se vec nadje na tlu Kande moze, uz veliku pomoc strucnih pravnih savete nekoga ko se bavi imigracionim pitanjima, pokusati da dobije stalne papire (npr. PR). Takvi saveti kostaju i to ozbiljan novac i samo strucna osoba koju aplikant izabere moze da u tom smislu pomogne sagledavajuci da li ispunjava uslove za takav ili bilo kakav drugi poduhvat. Vlasti Kande su svesne ovakve mogucnosti zato prilikom izdavanja turistickih viza i vode racuna o eventualnom postojanju ovakve mogucnosti tj, da aplikant/turista ostane u Kanadi i zatrazi neki drugi status ili pak ostane i radi na crno.
Kako sam ja razumela novu procedure (Januar 2015) bice obavezno da imate AEO i LMIA. (neka me neko ispravi ukoliko nisam u pravu). Kandidat ce IELTS morati da polozi sa najvecom (ili bar visokom) ocenom I sustinski mislim da se novi program svodi na odabir najboljih kandidata. Dakle, ukoliko I ispunjavate sve uslove, iseljenicku vizu ce dobiti onaj kandidat koji je i za nijansu bolji. Takav ce kandidat expresno dobiti iseljenicku I otici.Dakle, ko planira da ide turisticki I odande trazi PR, neka ozbiljno razradi plan B kada se nadje tamo. nadam se da sam pomogla, Srecno ;)

Slazem se sa emiiuki, ni za zivu glavu sa trudnom zenom u takvu jednu avanturu. Mnogo jednostavnije, odes sam pa nadjes posao, dobijes radnu dozvolu, ako je u zanimanju koje je 0, A ili B supruga dobija odmah open work, no bez obzira dobicte privremen boravak i sva prava kao i ostali Kanadjani.

@artistics je potpuno u pravu. Ni slucajno sa trudnom zenom na takav put.
Kada osoba nema osiguranje, porodjaj u bolnici kosta oko 20.000 CAD. Cak I da suprug ima zdravstveno osiguranje a supruga nema resen status boravka vec je dosla na npr. turisticku vizu, osiguranje nece pokriti troskove porodjaja..... Srecno

Auuuu :trlja: kada to Canada calling objasni ja mogu samo da se :bum: sve mi ladje potonu !
Izgleda bolje da ne cekam Express Entry !?!
Ja sutra idem u agenciju pa javljam sta sam saznala !

Ma ni slucajno nemojte da odustajete ili da se demoralisete!!!!!! Izvinjavam se ako moji postovi zvuce tako ali svakako nemaju za cilja da nekog obeshrabre :ok: Samo mislim da svi mi koji smo ili cemo aplicirati treba da budemo svasni nekih cinjenica u vezi sa iseljenickom procedurom I uopsteno, koliko je jedan takav process ozbiljan, dug i tezak u psiholoskom i finansijskom smislu. Jednostavno receno - da ne pristupamo takvom poduhvatu olako I da nam ne padaju neke lude ideje na pamet koje nemaju utemeljenje. Naravno da uvek postoji neki drugi nacin ali i za taj drugi nacin svi mi moramo biti dobro, dobro, dobro pripremljeni. I svakako, trebate da idete u agenciju I da se posavetujete sa strucnim licem a ukoliko vam treba jos neki strucni savet posaljite mi PP . Veliki pozdrav, samo napred a pre svega SRECNO :super:

Back