marjanac
Zainteresovan član
- Poruka
- 111
@artistics
@canada calling
Malo su me vase poruke dovele u pitanje dal sam ja bas dobro shvatio ovo sto ste rekli. Naime imacu par pitanja za vas, za pocetak.
Posle par meseci tumaranja oko potencijalnog odlaska sto za Ameriku sto za Kanadu tek sad vidim da je moguce ostati legalno a da se ode preko turisticke vize. Naime to za Ameriku nije slucaj pa sam nekako podrazumevao da to ne moze biti opcija ni za Kanadu jer mi ipak deluje lako. Pa ce to biti i jedno od mojih pitanja. A mene sto interesuje je sledece:
1. Do PR (permanent resident) moze se stici preko turisticke vize tako sto ce se otici tamo i naci posao? Pretpostavljam dobiti Job Offer (na papiru verovatno), na osnovu kojeg se dobija Work Permit sto ti omogucava ostanak i legalni rad u zemlji?
2. Da li je iz ugla poslodavca procedura zaposljavanja nekog ko je dosao sa turistickom vizom teza nego sto bi zaposlio nekog ko je vec ima dozvolu za rad u Kanadi?
3. Ako bih otisao sa zenom, da li bi i ona na osnovu mene mogla da dobije sve papire za ostanak lako ili je za to postoje neke velike peripetije?
4. Da li se nakon pojave Express Entry procedure nesto oko ovoga menja ili ce ovo ostati kao jedna od opcija odlaska?
Hvala!
@canada calling
Malo su me vase poruke dovele u pitanje dal sam ja bas dobro shvatio ovo sto ste rekli. Naime imacu par pitanja za vas, za pocetak.
Posle par meseci tumaranja oko potencijalnog odlaska sto za Ameriku sto za Kanadu tek sad vidim da je moguce ostati legalno a da se ode preko turisticke vize. Naime to za Ameriku nije slucaj pa sam nekako podrazumevao da to ne moze biti opcija ni za Kanadu jer mi ipak deluje lako. Pa ce to biti i jedno od mojih pitanja. A mene sto interesuje je sledece:1. Do PR (permanent resident) moze se stici preko turisticke vize tako sto ce se otici tamo i naci posao? Pretpostavljam dobiti Job Offer (na papiru verovatno), na osnovu kojeg se dobija Work Permit sto ti omogucava ostanak i legalni rad u zemlji?
2. Da li je iz ugla poslodavca procedura zaposljavanja nekog ko je dosao sa turistickom vizom teza nego sto bi zaposlio nekog ko je vec ima dozvolu za rad u Kanadi?
3. Ako bih otisao sa zenom, da li bi i ona na osnovu mene mogla da dobije sve papire za ostanak lako ili je za to postoje neke velike peripetije?
4. Da li se nakon pojave Express Entry procedure nesto oko ovoga menja ili ce ovo ostati kao jedna od opcija odlaska?
Hvala!
Planiramo tek krajem januara da idemo suprug i ja , moram da trazim turisticku vizu sa vise ulazaka , da li se ona teze dobija ? Nadam se da ce imati u vidu da sam vec bila u kanadi i napustila je mnogo pre isteka vise ( nisam ostala do poslednjeg dana ) takodjemoj suprug je pre par godina imao zabranu za EU 3 godine ( isteklo je to pre 3 godine , znaci pre 6 godine je to dobio , udarili mu svajcarci zabranu za celu Eu !?! ) nadam se da to nece imati u vidu
kada to Canada calling objasni ja mogu samo da se
sve mi ladje potonu !
Samo mislim da svi mi koji smo ili cemo aplicirati treba da budemo svasni nekih cinjenica u vezi sa iseljenickom procedurom I uopsteno, koliko je jedan takav process ozbiljan, dug i tezak u psiholoskom i finansijskom smislu. Jednostavno receno - da ne pristupamo takvom poduhvatu olako I da nam ne padaju neke lude ideje na pamet koje nemaju utemeljenje. Naravno da uvek postoji neki drugi nacin ali i za taj drugi nacin svi mi moramo biti dobro, dobro, dobro pripremljeni. I svakako, trebate da idete u agenciju I da se posavetujete sa strucnim licem a ukoliko vam treba jos neki strucni savet posaljite mi PP . Veliki pozdrav, samo napred a pre svega SRECNO