Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ne znam, zbunjuje me malo ovaj post, jedino sto mogu reci je da sam ja slala preveden dodatak diplomi koji sam dobila kad sam diplomirala, tu imam spisak polozenih ispita tokom svih godina studija i ocene koje sam dobila. Nisam imala onaj neki preterano detaljan transkript, na mom faksu to kosta 200 evra, a receno mi je da ce ovo biti dovoljno. Znaci u mom slucaju, ovo je prihvaceno kao akademski transkript, inace sam zavrsila osnovne studije (ne master) na BG univerzitetu.

I ja sam to isto slala. Pise da je Degree certificate accepted (sto znaci da su diplomu i taj dodatak prihvatili). Koliko ja razumem, Academic transcript se odnosi na onaj formular koji popunjava fakultet i koji se salje zajedno sa kopijama diploma, tim prepisima ocena i prevodima. Nije mi jasno samo sta je ovaj Academic Transcript Translation (to pise da je prihvaceno). Mozda je problem sto su moji podaci popunjeni rucno a nisu otkucani...ne znam. Pokusacu danas da ih pozovem.

Ne znam, zbunjuje me malo ovaj post, jedino sto mogu reci je da sam ja slala preveden dodatak diplomi koji sam dobila kad sam diplomirala, tu imam spisak polozenih ispita tokom svih godina studija i ocene koje sam dobila. Nisam imala onaj neki preterano detaljan transkript, na mom faksu to kosta 200 evra, a receno mi je da ce ovo biti dovoljno. Znaci u mom slucaju, ovo je prihvaceno kao akademski transkript, inace sam zavrsila osnovne studije (ne master) na BG univerzitetu.

Mozda je problem sto je fakultet poslao i prepis ocena i kopiju diplome? Mozda je trebalo da posalju samo prepis?

Academic transcript translation bi trebalo valjda da bude prevod tog dodatka, zar ne? Mislim, verzija na engleskom. Sto se tice obrasca, mozda si u pravu, kod mene je bilo iskucano preko kompa sve sem potpisa i kontakta sluzbenika sa faksa. A sto se poziva tice, mislim da taj WES ima neku politiku nejavljanja na telefon za pozive from outside Canada, ovo ti kazem iz iskustva, ali ti probaj, mozda ti uspe.
Inace, sto se tice poziva za USA i Kanadu, postoji aplikacija Magic Jack, i ranije sam pisala o tome, mozda neko ne zna. Znaci aplikacija je besplatna i ima i za iOS i za android verzija, stvarno je super, samo je skinete sa marketa i zovete koga kod zelite u Severnoj Americi besplatno :) Toj osobi koju zovete izlazi americki broj. Evo ja mogu slobodno reci da koristim ovo skoro dve godine i mnogo mi cini zivot laksim ;)

Mozda je problem sto je fakultet poslao i prepis ocena i kopiju diplome? Mozda je trebalo da posalju samo prepis?

A pa mozda, oni ne treba da salju diplomu, to saljes ti, njihov je deo samo transkript.
Sto pre spakuj novo i salji, pronadji moj post iz aprila gde sam bas napisala tacno kako sam uradila, i Emiuki je isto pisala o tome, ko god je rekao da je slao tako nije imao nikakvih problema.

Da, to bi trebalo da je prevod transkripta, ali mi nije jasno kako prevod moze da bude ok a original ne (poslat je transkript i na srpskom i na engleskom). U WES obrascu moze da se kuca samo u poljima koja popunjava aplikant. Pokusacu opet. Reci mi samo, molim te, da li je tvoj fakultet slao i fotokopiju diplome ili samo taj transkript?

Hvala za info! Odmah cu proveriti aplikaciju :super:

Sada sam videla odgovor iznad :)

Ljljsdm, sad si me zaista zabrinuo, i ja sam spremio da posaljem dokumenta u WES na procenu i takođe sam popunio njihov formular sa sajta a moj fax je popunio donji deo ručno kao što mi je jedino i logično....I naravno u dve koverte, u jednoj prevod na Engleskom o položenim ispitima i taj WES formular overen od strane fax-a a u drugom kovertu overena fotokopija diplome i primerak na Engleskom jeziku. I naravno plaćanje WES-u.
Mislim da je većina tako slala...ne znam u čemu je problem?

Ljljsdm, sad si me zaista zabrinuo, i ja sam spremio da posaljem dokumenta u WES na procenu i takođe sam popunio njihov formular sa sajta a moj fax je popunio donji deo ručno kao što mi je jedino i logično....I naravno u dve koverte, u jednoj prevod na Engleskom o položenim ispitima i taj WES formular overen od strane fax-a a u drugom kovertu overena fotokopija diplome i primerak na Engleskom jeziku. I naravno plaćanje WES-u.

Moguce da je problem sto je ljiljsdm stavila kopiju diplome tamo gde bi trebalo da ide samo transkript i WES obrazac, a ako si uradio sve ovako kako si rekao trebalo bi da bude ok.

Kao što sam rekao Laura, uradio sam kao što sam i napisao, nadam se da će biti sve ok...
Imam pitanje za tebe, kada izlazi nova NOC lista?? Ne verujem da ću stići sve da pošaljep pre Januara 2015 :( I još nešto, u vezi IELTS-a da li se polaže General ili Academic??

Hvala ti na vremenu i volji za pomoć!!!

Kao što sam rekao Laura, uradio sam kao što sam i napisao, nadam se da će biti sve ok...
Imam pitanje za tebe, kada izlazi nova NOC lista?? Ne verujem da ću stići sve da pošaljep pre Januara 2015 :( I još nešto, u vezi IELTS-a da li se polaže General ili Academic??

Hvala ti na vremenu i volji za pomoć!!!

Sto ne bi stigao do januara sve da posaljes? Imas dovoljno vremena, pod uslovom da das engleski, naravno. General ti treba, kad polazes? Ako ti sve bude ok sa WES procedurom, ona dokumenta koja ti trebaju iz Srbije se daju skupiti relativno brzo.
Od sledece godine krece novi sistem apliciranja za koji niko nije siguran kako ce izgledati, mislim da ako se moze aplicirati ove, ne bi trebalo cekati nesto sto ni ne znas sta je. Ako se obistine njihove tvrdnje, nece biti ovakve NOC liste nego ce navodno kandidati biti birani od strane poslodavca, mozda macka u dzaku, mozda ne, stvarno mi to sve deluje maglovito, ne znam. Ima ljudi koji govore za, neki govore protiv, a cinjenica je da niko ne moze nista pouzdano da ti kaze, a ovaj put FSW 2014 je nekako utrasiran, zna se sta, kako, koliko, moze li ili ne moze i tako dalje...

Inace, sto se tice poziva za USA i Kanadu, postoji aplikacija Magic Jack, i ranije sam pisala o tome, mozda neko ne zna. Znaci aplikacija je besplatna i ima i za iOS i za android verzija, stvarno je super, samo je skinete sa marketa i zovete koga kod zelite u Severnoj Americi besplatno :) Toj osobi koju zovete izlazi americki broj. Evo ja mogu slobodno reci da koristim ovo skoro dve godine i mnogo mi cini zivot laksim ;)

Bravo Laura, ti si jedina osoba ovde koju "znam" a da je čula za Magic Jack-a :) i ja sam negde pisala o tome. Mi to koristimo već godinama, a matorcima smo povezali posebnu liniju preko običnog telefona koji je vezan za internet, tako da mogu da pričaju sa Kanadom do mile volje :)

Evo mog iskustva. Juce popodne sam zvala WES preko Magic Jacka (hvala Laura neizmerno!). Bila sam strpljiva i cekala 45 minuta da mi dodele operatera. Njihovo objasnjenje je da je posiljka koju salje fakultet stigla bez zapecacene koverte (sto jednostavno nije tacno jer sam licno poslala kovertu). Nakon ubedjivanja sa ne bas tako finom gospodjom, rekla mi je da mora ponovo da se posalje. Nakon toga sam zvala Fedex da proverim da li su oni izvukli dokumenta iz koverte i upakovali u onu njihovu plasticnu kovertu. Rekli su da nisu. I tako se ja spremim da zapucam za Nis ponovo i da odradim sve ponovo, kad ono jutros imam sta da vidim-mail WES-a sledece sadrzine (poslat oko 1-2 h nakon mog poziva):
This is to advise you that WES has received all the documents required to prepare your evaluation report. The report is presently scheduled for completion on 11/03/2014.:klap:
Treba biti samo uporan ako znate da ste sve uradili kako treba. Izgleda da im sada vise ne smeta ni to sto je fakultet spakovao i kopiju diplome i kopiju transkripta. Izgleda da su oni zagubili kovertu pa su je naknadno nasli.

Ja sam juce zvala agenciju u Zemunu i oni su ubili gotovo svaku nadu u meni :sad2:
Za ovaj Skilled Worker Program koji vazi do kraja godine smo zakasnili a odgovarao bi nam , cak bi nam odgovarao i program na koji su ljudi takodje isli a to je 300 hiljada dolara na racunu , a i mogucnost da se moj muz ozeni mojom majkom su takdje odbili , kao oni bi to provalili , onda bi kao baka sponzorisala unucice , ja joj kazem 'gospodjo ona ih svakako vec sponzorise od kad su se rodili '.... a moj sin za dve godine puni 18 pa se plasim da ne zakasnimo . Zakazala sam konsultacije za sledecu nedelju pa ce mo videti ! Program koji startuje od januara i taj exspress entry pojma nemaju ni sta ni kako ce biti ! Ma ja ne odustajem !!!

Poslednja izmena:
Bravo Laura, ti si jedina osoba ovde koju "znam" a da je čula za Magic Jack-a :) i ja sam negde pisala o tome. Mi to koristimo već godinama, a matorcima smo povezali posebnu liniju preko običnog telefona koji je vezan za internet, tako da mogu da pričaju sa Kanadom do mile volje :)

E pa daaaaa, Magic Jack rules :D Kako ste to povezali sa fiksnim, da znam da instaliram mami i tati to? Kad odem da im bude lakse ;)

Ljudi, iskreno, ja sam uvek tu da pomognem, ali o WES proceduri je pisano prilicno i to vise puta, sta je problem da se procita samo to? Razumem kad negde zapne, kao kod ljiljsdm, ali postaviti pitanje da neko ponovo objasni sve je malo neozbiljno.
Zara, mozda da probas na turisticku? Ili radna viza, posto su ti tamo mama i brat, oni bi se sigurno potrudili oko papira, znam da nije ni to lak proces.
Nema odustajanja, naravno ;)

Hvala Laura86 , i uopste mnogo mi znaci sto neko cita ova moja vise razmisljanja u glavi ( jos uvek nista konkretno nisam preduzela ) i potrudi se da i sam razmisli malo o mom slucaju i napise nesto , to mi nekako daje pozitivnu energiju :*
Moram da procesljam sve moguce i nemoguce varijante i da se odlucim za najpouzdaniju ( ne mora ni da bude najbrza ) koja 100% prolazi premda to mi niko nece reci i garantovati !
Cekam odgovor advokata iz Kanade i konsultacije ovde kod advokata i onda cu preduzeti nesto konkretno !

Back