Detaljniji opis intervjua,
Spremite svu dokumentaciju, naravno originale jer to je u stvari provera da li su verodostojne kopije koje ste slali.Pored diploma fakulteta ili visih skola ponesite svedocanstvo iz srednje skole.Istampajte CV i proucite sajtove za trazenje poslova monter, jobboom, quebec-emploi,...i istampajte moguce poslove koje mozete tamo raditi.
Nas ispitivac je bio jako ljubazan, opusten tako da je sve proteklo u lepoj atmosferi.Moj muz ne prica francuski, tako da je sa njim komunicirao na engleskom i to uopste nije bio problem.Sa mnom na francuskom (bio je odusevljen mojim znanjem francuskog

i pohvalio je akcenat - moram malo i da se hvalim ) a u toku razgovora postavio mi je nekoliko pitanja i na engleskom.
Po zavrsetku intervjua dali su nam Certificat de selection du Quebec i pozdravili se sa nama.Stvarno divno iskustvo.
Ja sam kao pravi panicar spremala istoriju, geografiju, cak i frankofonu knjizevnost dok je moj muz bio opusten, naravno nije bilo potrebno (streber).
Pitajte slobodno sta god vas interesuje.
Mi polako spremamo dokumentaciju za vizu.
Pitanjce za one koji su prosli ovu fazu

a li da formulari budu na engleskom ili francuskom, s obzirom da je ovo sada federalna viza?
Pozdrav svim forumasima