To su počeli da rade sa aplikantima iz 2011 godine, dosta aplikanata sa Cohen-ovog foruma to prijavljuje. Mislim da ima veze sa novim pravilima imigracije, koja su retroaktivno primenili na sve stare aplikante koji još čekaju na CSQ.
Što se tiče novca, moguće su dve opcije. Prva je da nisi dobro razumeo tekst, pošto u svakom mail-u koji sam ja od njih dobijao piše da uplatimo novac ukoliko je došlo do promena u porodici (brak, deca,...).
Druga opcija je da su ti tačno naznačili cifru od 780 cad koju moraš da platiš, to je verovatno razlika takse koju si već uplatio i novog cenovnika, zato što ulaziš pod nova pravila. Mi smo za nas četvoro plaćali 1.230 cad.
Ako je tako, uplati i pošalji dokumenta, to ti je jedina opcija.
pozdrav Djolens1.
Hvala ti na odgovoru.
Pogresan je bio prevod.Svaka promena kod aplikanta se naplacuje,tako da je izgleda sve ok.Moguc problem mi je sto traze demande formular 0540AF za suprugu u kome treba popuniti polja za IELTS i DELF.2011.godine nisu trazili to,promene su nastale 2012.godine.Ako to polje ostavim prazno,nema bodova.Mogu li im negde naznaciti da se to nije trazilo tada?
Dokle ste vi stigli?
Pozz
Pazi sad, situacija je sledeća:
Za sve koji do 01.08.2013. nisu dobili poziv za interviju, mail da su na listi čekanja za interviju, mail da njihova aplikacija čeka na odluku ili nisu dobili direktno CSQ podležu novim pravilima (to smo i ti i ja)!!!
Nova pravila odnose se u principu na 3 stvari, promenjena je lista zanimanja i izmenjena su bodovanja za francuski i engleski. Najveća promena je kod francuskog, gde sada ništa ispod B2 nivoa ne donosi poene!!! Da bi bio pozvan na intervju moraš imati 57 poena za porodicu, 63 da bi dobili CSQ (max 6 poena možeš dobiti na interviju). Sve ovo znači da moraš ponovo da se izboduješ i vidiš gde si sa poenima po novim pravilima.
Ukoliko ti fale poeni, moraš polagati francuski i engleski da bi poboljšao svoju situaciju. Naznačili su da neće slati pozive, već da svako ko i dalje želi da bude u proceduri polaže i pošalje rezultate testa kao dopunu. Juče su dve imigracione advokatske kancelarije poslale tužbu vrhovnom sudu Quebec-a pritiv retroaktivne primene pravila, ali ko zna kako će to proći.
Konkretno u našem slučaju mi smo izgubili 4 poena na francuski (oboje imamo DELF A1). Pre neki dan smo od njih dobili mail gde kažu da još nismo na listi čekanja za intervju i da naša aplikacija još čeka na obradu i da će nas obavestiti čim je budu obradili. Mi se sada spremamo da izađemo na TCF Quebec u martu u BG, postoji odluka da će se ljudima koji su ispod crte sa poenima, a imaju minimum nivo francuskog A2/B1 dati 18 meseci fore da polože B2.
Pogledaj njihov sajt i vidi nove uslove i novu listu zanimanja, koliko vam fakulteti sada nose poena.
Pozz