Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Battlecat i ja sam video to vezano za tu agenciju... Tačno tako, bez web site-a je totalno neozbiljna priča! Pošto ču da skoknem par dana do Crne Gore sada neću imati vremena da prijavim sve to policiji, ali kada se vratim najverovatnije ću to uraditi!
Micicv11 i meni je zapalo za oko to za zelenu kartu, ali sam pomislio da je možda greška u kucanju. :confused:
Po nekim iskustvima, za koju provinciju se može najlakše dobiti pr? Koje su najbolje za useljenje, za život (visina plate, mogućnost zaposlenja, bezbednost, standard uopšte)? Ontario bih zaobišao jer je krcat emigrantima i teško se dolazi do posla, baš kao i BC. Tako sam makar čitao...

Cao,
ja cu probati da odgovorim jer sam takodje aplicirala po novom FSW programu ali jos nemam nikakav odgovor pa ne znam da li mi je aplikacija OK ili ce je vratiti.
1. Ja apliciranje za FSW placam kreditnom karticom pa ne znam to za Bec. Popunila sam formular sa sajta. Jos ne znam da li je to u redu.
2. Sto se diplome tice, moras da saljes jednoj od akreditacionih kuca koje je CIC istakao na svom sajtu. Ja sam slala u WES, Toronto jer je najjeftinije a i najkrace im je vreme za obradu. Tu imas formular koji nosis na faks da popune. Pola formulara popunjavas ti pola oni, ali to sam sve ja uradila, pa su mi oni samo lupili pecat i overili. Uzimas spisak polozenih ispita sa fondom casova. Prevedes to i ubacis u fakultetsku kovertu sa tim formularom. Oni su mi dali kovertu, ubacis to, kod njih zatvoris i onda oni ispecatiraju. Druga koverta je tvoja sa diplomom. Ti saljes i svoju i njihovu kovertu. WES-u sam takodje, platila kreditnom karticom, popunis nesto na njihovom sajtu, oko 340 dolara, mislim, jer uzmes opciju da ti vrate kurirskom sluzbom odgovor a ne obicnom postom. Ja sam slala FEDEX-om a za fakultetsku kovertu su mi napisali da je posiljalac fakultet. Naplate ti kao dve posiljke. Posle 10-ak dana sam dobila odgovor. Taj papir onda saljes u Sydney sa aplikacijom.

Hladan tuš za mene danas.

Aplikacija mi je vraćena po dva osnova:
1. Nepravilno izvršena uplata (izvršena prema uputstvima sa str. ambasade u Beču: http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng)
2. Nostrifikacija diplome.

Da li neko ima ikakva konkretna iskustva nakon što je proces ponovo pokrenut u maju:
1. Kako tačno da izvršim uplatu, a da mi je ponovo ne odbiju uz nesuvislo obrazloženje (da li je online uplata dovoljno sigurna po tom pitanju?)
2. Za nostrifikaciju/akreditaciju diplome traže da se ovlašćenom telu pošalju relevantni dokumenti direktno od strane fakulteta. Pri čemu je još potrebno da fakultet popuni pojedine delove formulara za prijavu. Zvaću ih sutra da vidim šta i kako ali ja zaista ne mogu da zamislim da će mi ovo iko sa mog fakulteta uraditi! Pa ovo je naučna fantastika za ljude koji tamo rade, sve i da hoće da rade nešto, a kamoli što te mrškaju kako pomoliš nos da nešto uradiš.

Najgore od svega, za nedelju dana idem u inostranstvo na duži period i neću biti u zemlji... Da vam pravo kažem, nakon preko tri godine zezanja sa svim ovim polako počinjem da očajavam...

Poslednja izmena:
Što se plaćanja karticom tiče, treba naglasiti da na CIC portalu prolaze KREDITNE kartice, i samo određene debitne kartice. Mnogi ljudi misle po sistemu 'kartica je kartica', ali nije tako. Npr meni nije prolazila ni Visa ni Master debitna kartica, kada sam aplicirao za vizu. Tek kada sam izvadio Visa karticu koja je namenjena za internet plaćanja (konkretno Erste poklon kartica), prošlo je plaćanje!
Totalno je debilno da vam vrate aplikaciju zbog kartice, bez i da vas pozovu/obaveste da plaćanje ne prolazi, već samo vrate komplet aplikaciju, ali može im se. Bilo je ljudi baš sa ovog foruma koji su imali taj problem. Obavezno pre slanja aplikacije proverite u svojoj banci da li će proći ova vrsta transakcije, jer ako vam vrate aplikaciju zbog toga 'ispadate iz reda', tj morate verovatno čekati sledeću godinu za novu aplikaciju.
Evo, neke kvote su skoro već popunjene: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp

Battlecat i ja sam video to vezano za tu agenciju... Tačno tako, bez web site-a je totalno neozbiljna priča! Pošto ču da skoknem par dana do Crne Gore sada neću imati vremena da prijavim sve to policiji, ali kada se vratim najverovatnije ću to uraditi!
Micicv11 i meni je zapalo za oko to za zelenu kartu, ali sam pomislio da je možda greška u kucanju. :confused:
Po nekim iskustvima, za koju provinciju se može najlakše dobiti pr? Koje su najbolje za useljenje, za život (visina plate, mogućnost zaposlenja, bezbednost, standard uopšte)? Ontario bih zaobišao jer je krcat emigrantima i teško se dolazi do posla, baš kao i BC. Tako sam makar čitao...

Pa da, jer da se reklamirao ovde na forumu ja bih ga licno prijavio administraciji da kontaktiraju policiju. Ili da je nesto za ovde pa da obavestis federalce. Nego posto ti prenosis sa svog maila, onda je to vise nekako privatno i lokalno tu gde si u kojoj zemlji vec. Ovako ko zna cime se ti bave, to moze da bude klasicna prevara, ali i nesto mnogo gore. Bolje da stanu na put tome i uhvate tu grupu ili pojedinca.

Hvala svima na odgovorima! I ja sam pretpostavio da je reč o prevari, ali bolje je da mi još neko razreši do kraja nedoumicu.
U prvom postu nisam napisao skoro ništa o sebi... Mašinski sam inženjer (visoka škola, po bolonji), takođe sam i završio, osim regularno gimnazije, vanredno tehničku školu - smer rukovalac mehanizacijom u površinskoj eksploataciji (bagerista). Ovo poslednje sam završio da bih se navodno lakše zaposlio... Naravno, i dalje sam nezaposlen! Imam još malo pa 33 godine, suprugu i dvoje dece, sina od skoro 5 godina i ćerku od 6 meseci. Supruga mi je medicinska sestra sa 7 godina iskustva. Kod mene je problem i taj što nemam radnog iskustva u struci i to što sam radio bilo je neprijavljeno. Pošto vidim gde se trenutno Srbija nalazi, a nažalost i kuda nezaustavljivo juri, jedinu nadu za svoju decu vidim u inostranstvu! Pošto je u zemlje EU veoma teško emigrirati, izbor mi je pao na Kanadu. Koliko sam za nekoliko dana mogao da vidim, mislim da bih najlakše to ostvario preko provincijskih programa. ˝Jedino˝ što mi nedostaje je job offer :-( Izbegao bih istok Kanade i prvi izbor mi je Alberta, zatim SK pa Manitoba. Šta mi vi predlažete? BC bih ostavio za kasnije jer je tamo (pre)skupo za sveže dođoše, ili sam makar tako pročitao! Imam rođaka u Vancouveru, ali on kaže da navodno ne može da mi nađe tamo posao. Verujem u to isto kao i u onaj oglas! :hahaha: Nažalost ne poznajem nikoga drugog ko je u Kanadi da bih makar preko poznanika mogao da tražim uslugu... Ako ima neko ko bi nekako mogao da pomogne bilo bi i više nego fantastično! :worth:
Nebojsa.ns.999 hvala puno na ponudi! Ako dobijem nekako taj job offer pa mi negde ˝zapne˝ oko popunjavanja, rado ću se javiti :) Imam utisak da ste se (si se) jako iznervirali(o). I ja se se razbesnim kada vidimo koliko prevaranata pokušavaju da iscede ionako već isceđeni narod! Upravo u takvom društvu i takvoj atmosferi ne bih voleo da mi odrastaju deca...
Pozdrav svima!

Po novom programu imigracije za Quebec koji je aktuelan od 01.08.2013. medicinske sestre su na listi deficitarnih zanimanja i u prioritetu za obradu, pogledaj njihov sajt, stavi suprugu za glavnog aplikanta i bonne chance!

Hladan tuš za mene danas.

Aplikacija mi je vraćena po dva osnova:
1. Nepravilno izvršena uplata (izvršena prema uputstvima sa str. ambasade u Beču: http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng)
2. Nostrifikacija diplome.

Da li neko ima ikakva konkretna iskustva nakon što je proces ponovo pokrenut u maju:
1. Kako tačno da izvršim uplatu, a da mi je ponovo ne odbiju uz nesuvislo obrazloženje (da li je online uplata dovoljno sigurna po tom pitanju?)
2. Za nostrifikaciju/akreditaciju diplome traže da se ovlašćenom telu pošalju relevantni dokumenti direktno od strane fakulteta. Pri čemu je još potrebno da fakultet popuni pojedine delove formulara za prijavu. Zvaću ih sutra da vidim šta i kako ali ja zaista ne mogu da zamislim da će mi ovo iko sa mog fakulteta uraditi! Pa ovo je naučna fantastika za ljude koji tamo rade, sve i da hoće da rade nešto, a kamoli što te mrškaju kako pomoliš nos da nešto uradiš.

Najgore od svega, za nedelju dana idem u inostranstvo na duži period i neću biti u zemlji... Da vam pravo kažem, nakon preko tri godine zezanja sa svim ovim polako počinjem da očajavam...

Jesi li platio fees u Komercijalnoj ili karticom?Ako si platio u Komercijalnoj treba ti potvrda iz |Beca!

Cao,
ja cu probati da odgovorim jer sam takodje aplicirala po novom FSW programu ali jos nemam nikakav odgovor pa ne znam da li mi je aplikacija OK ili ce je vratiti.
1. Ja apliciranje za FSW placam kreditnom karticom pa ne znam to za Bec. Popunila sam formular sa sajta. Jos ne znam da li je to u redu.
2. Sto se diplome tice, moras da saljes jednoj od akreditacionih kuca koje je CIC istakao na svom sajtu. Ja sam slala u WES, Toronto jer je najjeftinije a i najkrace im je vreme za obradu. Tu imas formular koji nosis na faks da popune. Pola formulara popunjavas ti pola oni, ali to sam sve ja uradila, pa su mi oni samo lupili pecat i overili. Uzimas spisak polozenih ispita sa fondom casova. Prevedes to i ubacis u fakultetsku kovertu sa tim formularom. Oni su mi dali kovertu, ubacis to, kod njih zatvoris i onda oni ispecatiraju. Druga koverta je tvoja sa diplomom. Ti saljes i svoju i njihovu kovertu. WES-u sam takodje, platila kreditnom karticom, popunis nesto na njihovom sajtu, oko 340 dolara, mislim, jer uzmes opciju da ti vrate kurirskom sluzbom odgovor a ne obicnom postom. Ja sam slala FEDEX-om a za fakultetsku kovertu su mi napisali da je posiljalac fakultet. Naplate ti kao dve posiljke. Posle 10-ak dana sam dobila odgovor. Taj papir onda saljes u Sydney sa aplikacijom.

maple_leaf puno hvala na odgovoru! Nisam znao za tu foru da FEDEX hoće da prihvati da napiše da je pošiljalac fakultet, to očigledno drastično skraćuje vreme. Pitaću na faksu da mi daju taj pečatiran papir pa da i ja probam tako. I ja sam planirao WES, iz istih razloga.

Jesi li platio fees u Komercijalnoj ili karticom?Ako si platio u Komercijalnoj treba ti potvrda iz |Beca!
Platio sam direktno u Komercijalnoj, dobio papir/potvrdu s bar kodom, zaheftanim racunom, itd. nakon dve nedelje, njega sam i poslao sa aplikacijom. Sve po uputstvima sa sajta ambasade u Austriji. Vratili su mi bez obrazlozenja (izuzev informacije da je odbijeno). Napisali su mi da su sredstva refundirana, a kome i kako kada sam platio kesom, to ne govore. U Komercijalnoj naravno pojma ni o cemu nemaju pa cu morati da zovem Austriju da vidim sta su tacno uradili s novcem.

Pa da, jer da se reklamirao ovde na forumu ja bih ga licno prijavio administraciji da kontaktiraju policiju. Ili da je nesto za ovde pa da obavestis federalce. Nego posto ti prenosis sa svog maila, onda je to vise nekako privatno i lokalno tu gde si u kojoj zemlji vec. Ovako ko zna cime se ti bave, to moze da bude klasicna prevara, ali i nesto mnogo gore. Bolje da stanu na put tome i uhvate tu grupu ili pojedinca.
Valjda će tako i biti. Samo da ne nasankaju nekoga...

Po novom programu imigracije za Quebec koji je aktuelan od 01.08.2013. medicinske sestre su na listi deficitarnih zanimanja i u prioritetu za obradu, pogledaj njihov sajt, stavi suprugu za glavnog aplikanta i bonne chance!

Šta znam, klonio bih se istoka, a i francuski ne parlam skoro nikako... :confused: Imaću i to u vidu, ali kao plan B :) U svakom slučaju hvala na predlogu!

Idem nekoliko dana do Crne Gore :bye: Čujemo se kada se budem vratio! Pozdrav svima! :bye:

maple_leaf puno hvala na odgovoru! Nisam znao za tu foru da FEDEX hoće da prihvati da napiše da je pošiljalac fakultet, to očigledno drastično skraćuje vreme. Pitaću na faksu da mi daju taj pečatiran papir pa da i ja probam tako. I ja sam planirao WES, iz istih razloga.

Platio sam direktno u Komercijalnoj, dobio papir/potvrdu s bar kodom, zaheftanim racunom, itd. nakon dve nedelje, njega sam i poslao sa aplikacijom. Sve po uputstvima sa sajta ambasade u Austriji. Vratili su mi bez obrazlozenja (izuzev informacije da je odbijeno). Napisali su mi da su sredstva refundirana, a kome i kako kada sam platio kesom, to ne govore. U Komercijalnoj naravno pojma ni o cemu nemaju pa cu morati da zovem Austriju da vidim sta su tacno uradili s novcem.

Pa onda i ja mogu da ocekujem isto!! Ja sam takodje platila u Komercijalnoj i dobila iz Beca potvrdu i poslala prosle srede aplikaciju koja je juce stigla u Sydney! Ajde molim te javi kada budes imao informaciju sta to nije dobro, ja sam na ivici ludila sada!!! :sad2:

Sweet darling polako, ne diži paniku. Ti si najpre potvrdu iz banke poslala u Beč i od njih dobila potvrdu koju si poslala sa aplikacijom, a član pv=RT je poslao izgleda samo potvrdu iz banke sa aplikacijom bez prethodnog slanja u Beč. To nije dobro odrađeno u startu i zato je vraćeno.

Sweet darling polako, ne diži paniku. Ti si najpre potvrdu iz banke poslala u Beč i od njih dobila potvrdu koju si poslala sa aplikacijom, a član pv=RT je poslao izgleda samo potvrdu iz banke sa aplikacijom bez prethodnog slanja u Beč. To nije dobro odrađeno u startu i zato je vraćeno.

Hvala ti sto me tesis,nadam se da si u pravu, jednom su mi vratili aplikaciju iz manitobe i to je bio takav stres,ceo svet mi se srusio,tako da znam kako je. Koliko sam ja razumela on je poslao potvrdu sa fiskalnim i bar kodom a to je ta potvrda iz beca, zato sam u panici! :dash:

Pa onda i ja mogu da ocekujem isto!! Ja sam takodje platila u Komercijalnoj i dobila iz Beca potvrdu i poslala prosle srede aplikaciju koja je juce stigla u Sydney! Ajde molim te javi kada budes imao informaciju sta to nije dobro, ja sam na ivici ludila sada!!! :sad2:

BLOK45:
Ti si najpre potvrdu iz banke poslala u Beč i od njih dobila potvrdu koju si poslala sa aplikacijom, a član pv=RT je poslao izgleda samo potvrdu iz banke sa aplikacijom bez prethodnog slanja u Beč. To nije dobro odrađeno u startu i zato je vraćeno.
Ma koliko mi bilo teško što su mi odbili aplikaciju, ipak se nadam da je član blok45 u pravu i da ti neće odbiti aplikaciju.

Čisto da razjasnimo kakav je moj slučaj:
1. Prema instrukcijama sa
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/fees-frais.aspx?lang=eng
popunjavam obrazac:
http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/C50_fees-C50_frais.aspx?lang=eng
i uplaćujem fee u Komercijalnoj banci u Kneza Miloša, sumu i na račun kako je instruirano na pravom linku;

2. Šaljem uplatnicu zajedno sa popunjenim formularom u Beč;

3. Beč mi nazad šalje potvrdu o uplati, sa barkod brojem, itd.;

4. Tu potvrdu koju sam dobio iz Beča šaljem u Kanadu kao sastavni deo aplikacije. Dakle, ne šaljem uplatnicu iz Komercijalne banke nego upravo potvrdu koju sam dobio iz Beča.

Sve ovo sam uradio tačno prema uputstvima sa cic.gc.ca koji me je i uputio na canadainternational.gc.ca/austria-autriche/ (u suprotnom - kako bih ih uopšte i pronašao????). Očigledno je da sam nešto pogrešio čim su mi odbili uplatu ali kao što možete da vidite na linkovima iznad, ta uputstva su i dalje živa i zdrava, a ja sam aplikaciju spremio i poslao do kraja maja. Tako da u najmanju ruku mogu da kažem da postoji mnooooooogo mogućnosti za zabunu, pogotovo imajući u vidu da se u ovakvom procesu gleda svaka zapeta…

Odmah pisite mail Becu da vam refundiraju novac, potom ce vam poslati neki formular koji popunite i posaljete zajedno sa priznanicom o uplati (drugi primerak koji se dobija prilikom uplate). Zatim cekate da se smiluju i prebace vam novac na vas racun (dinarski). Mi smo cekali sest meseci, a izmedju toga ih nekoliko puta kontaktirali na istu temu..
Na kraju smo ipak platili kreditnom karticom, a pocetna ideja je bila da to izbegnemo.
Srecno!

Poslednja izmena:
Ja sam sve isto tako odradila i sta sad?!?! Cak sta vise poslala sam kopiju te potvrde i fiskalnog jer tako pise u mom checklistu, kopija! Pomagaj, blok45, jesi ti slala kopiju ili original, ako mozes da se setis obzirom da cekas gospodu da se smiluju i rade nesto umesto sto strajkuju :besna:

Ako je tražena kopija, onda smo slali kopiju (ne sećam se sad tačno), ali je i pv=RT sve poslao kao što vidim po uputstvu, pa mu je iz nekog razloga vraćeno. Jesu li naveli u čemu je problem?

Donivas, jeste li se obraćali mailom po isteku roka da pitate šta se dešava sa aplikacijom? Nama ističe 25.09. tih 4-7 meseci za obradu aplikacije koje su naveli u AOR-u da im se ne obraćamao, pa smo mislili da ih nakon toga kontaktiramo:think: naravno, ako se nešto u međuvremenu ne desi:worth:
Da li se neko od starijih aplikanata skoro obraćao mailom Beču u vezi statusa svoje aplikacije?

Donivas, jeste li se obraćali mailom po isteku roka da pitate šta se dešava sa aplikacijom? Nama ističe 25.09. tih 4-7 meseci za obradu aplikacije koje su naveli u AOR-u da im se ne obraćamao, pa smo mislili da ih nakon toga kontaktiramo:think: naravno, ako se nešto u međuvremenu ne desi:worth:
Da li se neko od starijih aplikanata skoro obraćao mailom Beču u vezi statusa svoje aplikacije?

Mi se nismo obracali Becu po ovom pitanju jos uvek. Pise nam na CICu da je procenjeno vreme obrade kompletirane prijave (za Kvebek) 14 meseci, sto nama istice negde u decembru, a po svoj prilici, povecace ga jos koji put. Nas uradjeni lekarski u februaru ce, sve mi govori, isteci pre nego sto dobijemo vizu i odemo :(
Ne znam vise kako sve ovo da komentarisem. Mozda neki doktorat da upisem dok sam ovde :)

Ako je tražena kopija, onda smo slali kopiju (ne sećam se sad tačno), ali je i pv=RT sve poslao kao što vidim po uputstvu, pa mu je iz nekog razloga vraćeno. Jesu li naveli u čemu je problem?

Mi smo slali i odgovorili su nam tek na 2 upit, 26.06. i napisali nam da smo u redu za procesuiranje. U prevodu jos nas nisu ni pogledali. A vidis iz mog potpisa kad su dobili nasu aplikaciju.

Moj savet ti je da im pises. Ali i da se ne nadas nekom odgovoru. Verovatno ce ti napisati isto sto i meni. Ali opet treba ih maltretirati. Dali smo im pare pa nek ih malo zarade.
:hahaha:

Nemaju oni nameru prestati sa strajkom u skorije vreme:( A strajk traje vec 6 meseci......http://www.pafso-apase.com/news_releases.php?newsID=163
Pratite novosti na njihovoj FB stranici........Za 02.09.2013.su isplanirali piknik,sve sa jahanjem ponija,baloncicima,klovnovima and more :)
https://www.facebook.com/pafso.apase?fref=ts

Kako li je tek studentima koji trebaju da upisu godinu?!

:evil:naravno kad smo avansno platili obradu aplikacije, pa sad imaju parice za piknike i letovanja. Posle naša birokratija najgora...najgora je sva birokratija na svetu, samo što negde znaš koliko mogu da te zavrću i koja su tvoja prava. Nema im boljeg izgovora od zvaničnog štrajka:roll: samo to treba sve poodpuštati sa razlogom narušavanja kanadske ekonomije i sistema. Bruka i sramota!

:evil:naravno kad smo avansno platili obradu aplikacije, pa sad imaju parice za piknike i letovanja. Posle naša birokratija najgora...najgora je sva birokratija na svetu, samo što negde znaš koliko mogu da te zavrću i koja su tvoja prava. Nema im boljeg izgovora od zvaničnog štrajka:roll: samo to treba sve poodpuštati sa razlogom narušavanja kanadske ekonomije i sistema. Bruka i sramota!

Nemoj molim te da ih ogovaras tako. Stvarno ne znam na koji se nacin dolazi do tih drzavnih poslova, samo mogu da kazem da ima mnogo ljudi u Kanadi koji bi se rado menjali sa njima i ne bi strajkovali. Verovatno moras da se rodis u nekoj porodici da bi dobio taj drzavni posao, ne mozes da budes Srbin i radis to u Kanadi. Ima malo normalnih ljudi u Kanadi, dodjes, dokazes se i budes deo bande.

E, moram da vam kazem da sam ja njih davila sa svojom aplikacijom i jesu mi odgovarali. Ponekad ne iz prvog pokusaja, ali na drugo pismo obavezno. Samo budite kulturni i pitajte sta god vam treba za vasu aplikaciju. To je vas zivot, naravno da vas zanima :)

Naravno da ću da ih "davim" za svoju aplikaciju i naravno da će itekako odgovoriti. Na žalost, svi smo u istom košu-Indusi, Pakistanci, Kinezi, Italijani, Nemci, Francuzi.....pa ne mislim da su Srbi nešto posebno disktiminisani, ali za ono što smo debelo platili (nas je 4, pa pomnoži sa fees i dokumentacijom za prevod) očekujem i adakvatnu uslugu:rtfm:

Uopšte me ne zanima kako se zapošljavaju (pretpostavljam kao i kod nas) ali me vrlo zanima kako rade svoj posao:evil:

Samo mi nije jasno sta dobijamo ,,davljenjem'' za svoju aplikaciju koju smo platili?!Mislis li da ce onaj ko im se obrati brze doci na red?:)
Naravno da ću da ih "davim" za svoju aplikaciju i naravno da će itekako odgovoriti. Na žalost, svi smo u istom košu-Indusi, Pakistanci, Kinezi, Italijani, Nemci, Francuzi.....pa ne mislim da su Srbi nešto posebno disktiminisani, ali za ono što smo debelo platili (nas je 4, pa pomnoži sa fees i dokumentacijom za prevod) očekujem i adakvatnu uslugu:rtfm:

Uopšte me ne zanima kako se zapošljavaju (pretpostavljam kao i kod nas) ali me vrlo zanima kako rade svoj posao:evil:

I mi smo platili, a i drugi su platili. Takodje, ljudi u FSW programu kao mi su morali i vise da dokazuju i duze da cekaju.

Kada god neko ima job offer to je krajnje sumnjivo, znaju oni da je rec o imigraciji. To je kategorija koju ne smeju da ukinu, ali nije im simpaticna. Mislim da treba da chill out-jute i budete srecni kada god vam to prodje.

- - - - - - - - - -

Samo mi nije jasno sta dobijamo ,,davljenjem'' za svoju aplikaciju koju smo platili?!Mislis li da ce onaj ko im se obrati brze doci na red?:)

Dobijas neku informaciju, neces sigurno ranije doci na red. Ovde samo ako probas da ides preko reda mogu da te kamenuju.

Back