Hvala svima na odgovorima! I ja sam pretpostavio da je reč o prevari, ali bolje je da mi još neko razreši do kraja nedoumicu.
U prvom postu nisam napisao skoro ništa o sebi... Mašinski sam inženjer (visoka škola, po bolonji), takođe sam i završio, osim regularno gimnazije, vanredno tehničku školu - smer rukovalac mehanizacijom u površinskoj eksploataciji (bagerista). Ovo poslednje sam završio da bih se navodno lakše zaposlio... Naravno, i dalje sam nezaposlen! Imam još malo pa 33 godine, suprugu i dvoje dece, sina od skoro 5 godina i ćerku od 6 meseci. Supruga mi je medicinska sestra sa 7 godina iskustva. Kod mene je problem i taj što nemam radnog iskustva u struci i to što sam radio bilo je neprijavljeno. Pošto vidim gde se trenutno Srbija nalazi, a nažalost i kuda nezaustavljivo juri, jedinu nadu za svoju decu vidim u inostranstvu! Pošto je u zemlje EU veoma teško emigrirati, izbor mi je pao na Kanadu. Koliko sam za nekoliko dana mogao da vidim, mislim da bih najlakše to ostvario preko provincijskih programa. ˝Jedino˝ što mi nedostaje je job offer :-( Izbegao bih istok Kanade i prvi izbor mi je Alberta, zatim SK pa Manitoba. Šta mi vi predlažete? BC bih ostavio za kasnije jer je tamo (pre)skupo za sveže dođoše, ili sam makar tako pročitao! Imam rođaka u Vancouveru, ali on kaže da navodno ne može da mi nađe tamo posao. Verujem u to isto kao i u onaj oglas!

Nažalost ne poznajem nikoga drugog ko je u Kanadi da bih makar preko poznanika mogao da tražim uslugu... Ako ima neko ko bi nekako mogao da pomogne bilo bi i više nego fantastično!

Nebojsa.ns.999 hvala puno na ponudi! Ako dobijem nekako taj job offer pa mi negde ˝zapne˝ oko popunjavanja, rado ću se javiti

Imam utisak da ste se (si se) jako iznervirali(o). I ja se se razbesnim kada vidimo koliko prevaranata pokušavaju da iscede ionako već isceđeni narod! Upravo u takvom društvu i takvoj atmosferi ne bih voleo da mi odrastaju deca...
Pozdrav svima!