Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Novi na ovoj temi...u haosu sa informacija.... Danima cesljamo celu temu i najzad joj dotaknusmo kraj...ali samo danasnjih postova...tek krecemo u cesljanje celog procesa i zavidimo vam svima koji ste se mrdnuli sa mrtve tacke na kojoj se mi trenutno nalazimo :) :worth:

Dobrodosliiiiii, bravo za odluku i cestitke pridruzenju ovom klubu :) Preko kog programa ste mislili da idete?

Hvala ti Blok45
Misliš da stare aplikacije neće vraćati za BG, nego samo nove... Kako misliš olakšavajuća okolnost. ?
---
Znam da neki koji su išli poreko BG dok je još radio, nisu baš sjajno prošli. :think:

Odnosi se na nove aplikante i samo na određene tipove viza-turistička, studentska....ne odnosi se na imigrantske vize i permanent resident.
Očigledno Beč ima posla preko glave, pa da im olakšaju bar ovaj deo, što će i nama značiti, jer se neće baviti drugim osim imigrantskim aplikacijama.

Da li vam je prošlo onih 4-7 meseci iz AOR-a i da li ste se obraćali mailom da vidite status aplikacije?

Magdalena, dobrodošla na temu!:bye:

Što se tiče čuvanja dece i odlaska na taj način, ja nemam iskustvo, a mišljenja sam da je to više za one Study&Work&Travel vize, a ne toliko porodični odlazak, ali svakako se možeš raspitati.
Ja znam ovde agencije (turističke) koje rade te Study&travel programe za Ameriku, ali su to vize ograničenog (3-6-9-12 meseci) trajanja i tiču se studentarije.

Jedini slučaj koji znam je devojka koja je otišla da pazi dete kod naših prijatelja u UK i tamo su joj oni pomogli da završi vizu, jer su naveli kako traže dadilju isključivo sa znanjem maternjeg (srpskog) jezika i poznavanjem nacionalne kuhinje, jer bi pripremala domaću hranu detetu.

Ljudi hvala na odgovoru stvari se tako brzo sire I saznaju da je veliki broj vas priskocio u pomoc. I ja sam vec skontala da cuvanje nije dobra solucija za odlazak zato sto idemo porodicno I iskljucivo porodicno s tim sto smo spremni na razna odricanja samo da odemo. :) Pocinjemo polako da cesljamo sve sitnice, nije sve tako crno I ima nade :)

Evo nekih novih vesti.

http://gulfnews.com/news/gulf/uae/government/canadian-embassy-workers-walk-off-job-1.1214725
http://o.canada.com/2013/07/28/fore...ut-of-15-canadian-embassies-around-the-globe/

- - - - - - - - - -

Odnosi se na nove aplikante i samo na određene tipove viza-turistička, studentska....ne odnosi se na imigrantske vize i permanent resident.
Očigledno Beč ima posla preko glave, pa da im olakšaju bar ovaj deo, što će i nama značiti, jer se neće baviti drugim osim imigrantskim aplikacijama.

Da li vam je prošlo onih 4-7 meseci iz AOR-a i da li ste se obraćali mailom da vidite status aplikacije?

Hehe nadam se da je tako.
Pogledaj potpis dole. Za 3 dana tačno godinu dana. :rtfm:
Ni traga ni glasa !!!

Magdalena, dobrodošla na temu!:bye:

Jedini slučaj koji znam je devojka koja je otišla da pazi dete kod naših prijatelja u UK i tamo su joj oni pomogli da završi vizu, jer su naveli kako traže dadilju isključivo sa znanjem maternjeg (srpskog) jezika i poznavanjem nacionalne kuhinje, jer bi pripremala domaću hranu detetu.

Ovo i nije losa ideja smo jos da mi zaova odobri daa joj cuvam decu :)

Draboco,
bojim se da ne bude : leto prođe, jesen dođe, ja se ne oženih:zcepanje:
Ni kod nas ništa novo od AOR-a. Da li si slao neki upit, mail.....da vidiš šta se dešava sa aplikacijom?

Gde li je Donivas? Ona je ipak odradila Medical.

Hehe da da:p
Mogu ti reći da sam prestao i da se nerviram. Teramo dalje, pa kad bude.
Nisam slao nikakve upite. Znam dosta ljudi koji su slali i odgovor je bio uvek isti " u redu ste za proveru, bićete obrađeni kada dođe red na vas"

Da stvarno - Donivas.
Medical važi 12 meseci - nadam se da im neće isteći.
-----
Ovaj štrajk se opasno zaoštrio. Nadam se da će biti u dobrom raspoloženju kada se vrate na posao :sad2:

Čuj da se nerviram!?! Taman posla...utiče loše na zdravlje, a i na lepotu:manikir:
Sad samo sporadično bacim oko na sajt da vidim ima li šta novo i dalje živimo život kao da se ništa ne dešava (jer se i ne dešava, barem po pitanju viza:huh:) tako da sve što smo mogli da uradimo i što je do nas mi smo uradili, pa sad.....

Inače, imamo novog Ministra za imigraciju (msm Kanađani imaju:flert:) tako da se nadamo da će reagovati hitno na ovaj štrajk...videćemo....
Btw. nigde decidno ne stoji da je i Beč u štrajku, barem mi nismo našli:think:

Jao ljudi, svaka vam čast što ste ostali normalni u svom tom iščekivanju.. držim fige da se sve reši u najkraćem roku!

Moj dever se vratio kući u Kalgari, verujem da će i kod nas uskoro nešto početi da se dešava po tom pitanju. Suprug se bacio na učenje za ielts, polako se pripremamo.. još uvek nikome nismo pričali o planovima, već vidim kako će moja mama da padne u nesvest kada čuje..

Da li je neko od vas kontaktirao zvanicno ovlascene agencije za zaposljavanje u Kanadi?

Ne postoje zvanicne agencije za zaposljavanje, sve je to u privatnim rukama bez osiguranja za dobijanje poslova.

Da se dobije posao , Firme se obracaju agencijama da im pronadju kandidata,, oni iz svoje baze salju vise njih a kompanija bira....

Drugi vid je da kompanije deo poslova daju " sub kontrakt" drugoj kompaniji koja salje da se radi ali bez ikakvih obaveza i sigurnosti i uvek sa daleko manjom platom. 99% po potpisivanju ugovora sa takvom agencijom, lica su iskljucena iz mogucnosti da se zaposle u maticnoj tj Firmi u kojoj radi.

Jedan od nacina za dolazak u Kanadu putem Temporary Foring Worker Program, specificno dajem informaciju za " Foring Live-In caregiver program"

Pa se kaze Poslodavac koji hoce da angazuje privremeno stranog radnika ( TFW) mora da prilozi Labour Market Opinion- LMO, ( a to znaci da Podnese zahtev za pronalazenje radnika prvo u Kanadi i oglas mora da ide minimum 15 dana, dal kroz zvanicno EI ili putem oglasavanja), ti dokazi o nemogucnosti pronalazenja odgovarajuce osobe. Ta aplikacijan uz propratnu dokumentaciju koja potvrdjuje ne mogucnost pronalazanja osobe,( znanje jezika naprimer) i obrazovanja tipa Medicinska setra itd, salje do HUMAN RESOURCES and Skills Development Canada ( HRSDC)

Razne provincije imaju i dodatne zahteve.

Za Live in Care, briga o starim ili o deci ili disabled.......

Ugovor je na dve godine stim da se ima VELIKIH obaveza od strane Poslodavca...Stan ,plata, placanje svih obaveza, obezbedjivanje odgovarujuce prostorije, placanja i puta i.......

Po isteku tih dve godine ,podnosi se zahtev za ostanak u Kanadi tj aplicira za Permanent Resident Card PRC a posle odredjenog vremenskog boravka,podnosi se za Drzavljanstvo.

Ako imate nekoga koji ce vas dovesti po ovom obrascu ( Rodbina) prijatelji, za sada je jedan od brzih nacina dolaska kao i ostanka. Osoba koja ce raditi kao care giver, moze povesti ( barem je bilo tako ) i svoju porodicu..........

Koliko sam razumeo ovo se ne odnosi na temu foruma,niti na one koji su aplicirali za PR, vec ce VAC obradjivati: ,,Visa application centres (VACs) accept applications for study permits, work permits, visitor visas (temporary resident visa), and travel documents for permanent residents.,,
Ustvari,onima koji su aplicirali za PR je ovo interesantno zbog toga sto ce rasteretiti sluzbenike u Visa office u Becu.
U pravu sam?Ispravite me ako gresim...

Poslednja izmena:

Back