Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Agonija se produzava,

Dragi forumasi evo da se i ja javim, naime mi smo poslali aplikaciju za radnu dozvolu 16 Novembra 2012, u Saskatchewan ( dobili LMO, polozen IELTS, preko 40000 canadian dolara u kesu, pismo preporuke iz pokraine, cela dokumentacija uredna, diplome i sl, cak sam poslao i potvrde o nekaznjavanju ma 100 dokumenata ) plan je bio da dobijemo radno dozvolu za mene i suprugu a imamo i dvoje dece pa da posle 1 godinu trazimo PR. Proslo je tacno 8 meseci i 3 dana, niko se nejavlja nista nam nestize. Da li neko ima slicna iskustva jer ovo se bas oduzilo...

Hvala Vam svima.

Razmatrala sam gde ću da napišem hiljaditu poruku, pa sam odlučila da to ipak bude tema zbog koje sam se uopšte prijavila na ovaj forum:D
Po potpisu ćete videti da nismo odmakli dalje od početka (kao u pesmi J.J. Zmaja) :zcepanje:ha, ha, ha, tj. da se ništa još nije desilo po pitanju dugo očekivanog Medicala.
Pozdravljam sve saborce kako stare, tako i nove kojima želim dobrodošlicu na ovo naše mesto okupljanja, mesto za razmenu informacija,ideja, misli, pohvala, jadikovanja....

Razmatrala sam gde ću da napišem hiljaditu poruku, pa sam odlučila da to ipak bude tema zbog koje sam se uopšte prijavila na ovaj forum:D
Po potpisu ćete videti da nismo odmakli dalje od početka (kao u pesmi J.J. Zmaja) :zcepanje:ha, ha, ha, tj. da se ništa još nije desilo po pitanju dugo očekivanog Medicala.
Pozdravljam sve saborce kako stare, tako i nove kojima želim dobrodošlicu na ovo naše mesto okupljanja, mesto za razmenu informacija,ideja, misli, pohvala, jadikovanja....
Ако не себеш бар 20 година за датум блејући у календар ниси ништа урадила.

pozdrav svima!
nisam pisao duze vreme...

elem-upravo sam dobio mail:
"Danijel,
Are you still looking for work and interested in coming to Canada? I represent a company that is looking for two hard working concrete cribbers who speak English well.
The owner is willing to do an LMO, but it will take 2-3 months. Are you interested? Should I show him your resume? Do you know someone else who would be interested, qualified and speaks English well?
Charles Feinstein
Global Recruiter Ltd.
www.globalrecruiter.ca...."

...ako je jos neko zainteresovan neka ostavi email adresu,ovde ili na pm,pa cu je proslediti.
naravno,prvo cemo proveriti da nije neka prevara,i ja se prvu put se cujem sa Mr.Charlsom-nemam nameru da dajem pare unapred.ima dosta njih koji mogu da posalju LMO,job offer,ali traze pare "in advance"...

Moze li neko iskusan da pomogne,mislim neko ko je placao fees za bec?Neko je pisao na forumu da je u komercijalnoj placao i da je popunio neki obrazac.Ja sam danas placala u dinarima, ljubazna teta mi uzela pasose i pare i sve odradila brzo, dala uplatnice i kad sam je pitala za obrazac ona kaze to je to sto se njih tice,mozda ima neki obrazac ali ne kod njih?!Pa, sad ja mislim da li sa aplikacijom saljem samo taj dokaz o uplati ili treba jos nesto?

Moze li neko iskusan da pomogne,mislim neko ko je placao fees za bec?Neko je pisao na forumu da je u komercijalnoj placao i da je popunio neki obrazac.Ja sam danas placala u dinarima, ljubazna teta mi uzela pasose i pare i sve odradila brzo, dala uplatnice i kad sam je pitala za obrazac ona kaze to je to sto se njih tice,mozda ima neki obrazac ali ne kod njih?!Pa, sad ja mislim da li sa aplikacijom saljem samo taj dokaz o uplati ili treba jos nesto?

Ako pitaš za application fee, sećam se da je bio neki obrazac koji smo skinuli sa sajta-1 strana sa podacima o broju prijavljenih i sl. (vrlo šturo), a morali smo čak da izbelimo korektorom iznose jer su bili zastareli, a nije davao mogućnost ručnog unosa.
To nema veze sa bankom i zato teta nije mogla ništa dalje da ti kaže. Važno je da proveriš iznos na dan uplate na sajtu, a mi smo čak odštampali tu stranu sa sve uputstvom za plaćanje. Međutim, tete u komercijalnoj su zaista verzirane i brzo drade sve bez nekih preteranih pojašnjenja.

pozdrav svima!
nisam pisao duze vreme...

elem-upravo sam dobio mail:
"Danijel,
Are you still looking for work and interested in coming to Canada? I represent a company that is looking for two hard working concrete cribbers who speak English well.
The owner is willing to do an LMO, but it will take 2-3 months. Are you interested? Should I show him your resume? Do you know someone else who would be interested, qualified and speaks English well?
Charles Feinstein
Global Recruiter Ltd.
www.globalrecruiter.ca...."

...ako je jos neko zainteresovan neka ostavi email adresu,ovde ili na pm,pa cu je proslediti.
naravno,prvo cemo proveriti da nije neka prevara,i ja se prvu put se cujem sa Mr.Charlsom-nemam nameru da dajem pare unapred.ima dosta njih koji mogu da posalju LMO,job offer,ali traze pare "in advance"...
koja pokraina ili grad je u pitanju

Ontario ili Alberta,mislim...kakve veze ima-ako dobijemo LMO,job offer lako cemo odande dobiti PR--rodjak mi je u Mississaugi vec 4-5 godina,kaze da se tako trenutno najlakse dobija PR--nema sanse da te odbiju...posle,naravno,mozes da menjas pokrajinu...

suvise uopsteno posmatras dobijanje PR-a.
to sto dobijes LMO i kasnije Work Permit moze/a ne mora da znaci da mozes da apliciras za PR.
te dve stvari nisu direktno povezane

PR se dobija kada ispunis odredjene uslove, a ne dobijanje privremene radne dozvole

Ontario ili Alberta,mislim...kakve veze ima-ako dobijemo LMO,job offer lako cemo odande dobiti PR--rodjak mi je u Mississaugi vec 4-5 godina,kaze da se tako trenutno najlakse dobija PR--nema sanse da te odbiju...posle,naravno,mozes da menjas pokrajinu...

Itekako ima veze, jer dobiti radu dozvolu za Ontario pa i ako imas LMO je skoro nemoguce. Da bi uopste ispunio uslove da apliciras za PR je moguce ali na dva nacina. Kad posaljes aplikaciju, a oni ti odgovore posle jedno godinu dana onda mozes da biras da li ces da sedis ovde pa da vcekas PR, ili da ides u Kanadau pa posle neprestalnog rada od jedne godine da predas na licu mesta zahtev za PR, koji se isto ceka od 6 meseci do 1 godine.

...ipak je posao u Alberti-Edmonton...
...da,uglavnom ste u pravu,ali,ja licno ne razmisljam toliko o detaljima-ipak,sa radnom dozvolom velike su sanse za uspeh itd u Kanadi..
...moze da se aplicira za PNP...posle PR...

odlicno za posao i mislim da skroz ok razmisljas, samo napred! nadam se da ce ti biti sve ok sa tim poslom.
posto i mi gledamo da dopunimo aplikaciju nekom poslovnom ponudom, preko kojih si sve sajtova slao CV i za koje poslove uglavnom, mozes li onako uopsteno da kazes neko iskustvo po tom pitanju? mi bismo gledali za Kvebek nesto, ali svaki savet je super :) pozdrav!

pozdrav Laura86!...hvala.
aplicirao sam uglavnom za poslove u oblasti gradjevine-zanati(oko 4 godine iskustva)...i za krupijea-imam sertifikat-poslednje 2-3 godine radio po Crnoj Gori...
sto se tice kazina ne moze se dobiti posao ako vec nisi u Kanadi,pa sam prestao sa apll....za gradjevinu-ima dosta posla,zovu- sto Kanadjani,sto nasi ljudi koji tamo imaju firme,ali uglavnom kada cuju da treba da posalju LMO,job offer odustaju jer ne zele da se zamaraju time-ali,naravno nadje se i neko ko je voljan da posalje job offer,LMO-e,sad-kod vecine se ta usluga placa-ja ne zelim da dajem pare unapred pa cekam ovakvu neku priliku kao sto je sad izasla...nadam se da je dobitna...uglavnom-MORAS BITI UPORAN-ja sam do sada aplicirao na preko 2000 oglasa(za 4-5 meseci) i na kraju se isplati-dosao sam u kontakt sa nasim ljudima,ljudima koji tamo imaju firme,ljudi koji se bave pronalazenjem posla za strance-koji nisu prevaranti,postenim imigracionim savetnicima...aplicirao sam na- http://alberta.kijiji.ca/ http://www.jobbank.gc.ca/intro-eng.aspx http://www.workopolis.com/EN/Common/HomePage.aspx http://home.monster.ca/home/ http://www.jobrapido.com/ http://jobs.ziprecruiter.com/ http://www.customerservicejobs.com/ ...itd.....
...za Kvebek ne znam mnogo,malo je drugaciji sistem za apll-ali cuo sam da se tamo najlakse odlazi...moj burazer od tetke je trenutno u Ontariu-Mississauga-u Kanadi je skoro 5 god.-ali je prvo otisao za Kvebek-aplicirao sa zenom-znam da su isli 7-8 meseci na casove francuskog-tamo je ostao oko pola godine pa je presao u Ontario,toplije krajeve-kaze da je mnogo hladno gore(haha).....uglavnom,ne zali se(na Kanadu uopste),kaze da je skroz super,tamo mu se rodila i cerkica ...kaze vredno svakog truda!...i tako...

Poslednja izmena:
Ako pitaš za application fee, sećam se da je bio neki obrazac koji smo skinuli sa sajta-1 strana sa podacima o broju prijavljenih i sl. (vrlo šturo), a morali smo čak da izbelimo korektorom iznose jer su bili zastareli, a nije davao mogućnost ručnog unosa.
To nema veze sa bankom i zato teta nije mogla ništa dalje da ti kaže. Važno je da proveriš iznos na dan uplate na sajtu, a mi smo čak odštampali tu stranu sa sve uputstvom za plaćanje. Međutim, tete u komercijalnoj su zaista verzirane i brzo drade sve bez nekih preteranih pojašnjenja.

Hvala na odgovoru, nasla sam obrazac ali mislim da ja treba da saljem samo uplatnice kao dokaz o uplati jer checklist kaze ovako: imate dve opcije placanja
1.Payment of fees on the Internet
2.Payment of fees using the Fee Payment Form, pa onda pod dva stoji objasnjenje:
Complete the Fee Payment Form - Application for Permanent Residence (IMM 5620) and include the original with your application to the CIO. In Canadian fundsonly, you may pay:
•by certified cheque, bank draft or money order made payable to theb"Receiver General for Canada";or
• with a credit card (Visa, MasterCard, American Express).
E, onda ispod ovoga pise da ako je vasa drzava na sledecoj listi (pa onda su tu Srbija, Crna Gora...) and are unable to pay in Canadian funds, visit the responsible Visa Office website for fee payment instructions and to obtain the fee payment form.
Include with your application to the CIO a copy of your receipt from the mission as proof of payment.

Da li sam dobro razumela?! :think:

Hvala na odgovoru, nasla sam obrazac ali mislim da ja treba da saljem samo uplatnice kao dokaz o uplati jer checklist kaze ovako: imate dve opcije placanja
1.Payment of fees on the Internet
2.Payment of fees using the Fee Payment Form, pa onda pod dva stoji objasnjenje:
Complete the Fee Payment Form - Application for Permanent Residence (IMM 5620) and include the original with your application to the CIO. In Canadian fundsonly, you may pay:
•by certified cheque, bank draft or money order made payable to theb"Receiver General for Canada";or
• with a credit card (Visa, MasterCard, American Express).
E, onda ispod ovoga pise da ako je vasa drzava na sledecoj listi (pa onda su tu Srbija, Crna Gora...) and are unable to pay in Canadian funds, visit the responsible Visa Office website for fee payment instructions and to obtain the fee payment form.
Include with your application to the CIO a copy of your receipt from the mission as proof of payment.

Da li sam dobro razumela?! :think:

Ovo ti je važan deo: znači moraš otići na sajt Beča i tu skinuti obrazac koji važi za državljane Srbije, CG....i dostavljaš ga zajedno sa dokazom o uplati.

Ok, ali sta znaci ovo da ne saljem aplikaciju u Sydney dok ne dobijem od njih potvrdu, kakvu potvrdu?! Evo sta kazu, totalno su me sludeli, sve sam zavrsila i hocu danas da posaljem papire,samo mi je ovo ostalo i hocu da izludim!!! Help!

This form must be completed by Federal Skilled Worker applicants paying their processing fees to this visa office. PLEASE PRINT THIS PAGE AND COMPLETE BOTH SECTIONS (A, B) AND SUBMIT IT WITH YOUR FEES/PROOF OF PAYMENT. We are unable to accept your payment without a properly completed form.

DO NOT submit your application to our office. All Federal Skilled Worker applications must be submitted directly to the Centralized Intake Office (CIO) in Sydney, Nova Scotia (please click here for the mailing address). Do not send your application to the CIO until you receive a receipt from our office. This receipt must be included with your application to the CIO.

Ok, ali sta znaci ovo da ne saljem aplikaciju u Sydney dok ne dobijem od njih potvrdu, kakvu potvrdu?! Evo sta kazu, totalno su me sludeli, sve sam zavrsila i hocu danas da posaljem papire,samo mi je ovo ostalo i hocu da izludim!!! Help!

This form must be completed by Federal Skilled Worker applicants paying their processing fees to this visa office. PLEASE PRINT THIS PAGE AND COMPLETE BOTH SECTIONS (A, B) AND SUBMIT IT WITH YOUR FEES/PROOF OF PAYMENT. We are unable to accept your payment without a properly completed form.

DO NOT submit your application to our office. All Federal Skilled Worker applications must be submitted directly to the Centralized Intake Office (CIO) in Sydney, Nova Scotia (please click here for the mailing address). Do not send your application to the CIO until you receive a receipt from our office. This receipt must be included with your application to the CIO.

Darling, samo bez panike;)
Kapiram da si sluđena od količine informacija i papira, ali samo polako i pažljivo uvek čitaj uputstvo. Ja ću ti napisati kako smo mi uradili (a u pitanju je FSW2 program), a vidim da je i vama isto uputstvo.
Znači odštampaš tu formu, popuniš tražene podatke i pošalješ zajedno sa dokazom o uplati (iz banke) na navedenu adresu. Tek kad dobiješ nazad od njih potvrdu o prijemu uplate (stiže vrlo brzo, mislim da je bilo nedelju dana u pitanju), šalješ tu potvrdu zajedno sa aplikacijom.
Savet: pošto pojedine stvari-papire imaš samo u originalu, tj. 1 primerak (kao npr. ovu potvrdu o uplati) mi smo sve skenirali i arhivirali.

blok 45, hvala ti do neba, stvarno mi je sve konfuzno i smucilo mi se vise! samo mi jos reci koji obrazac saljem da li ovaj http://www.canadainternational.gc.ca/austria-autriche/visas/C50_fees-C50_frais.aspx?lang=eng, a ako jeste kako da ga stampam??
i na koju adresu? pretpostavljam da ste slali brzom postom?!

Verujem da ste već zasićeni čitanjem sajta i prikupljanjem papira, ali veruj mi da smo mi još "sitiji" što čekamo toliko vremena od apliciranja. Tebi sad to deluje strašno, ali u ovoj fazi su to dečje boginje:roll:
Dugo nisam bila na sajtu i vidim da se dosta izmenio, pa sam našla ovo: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-how.asp
Znači sve ideš preko cic-ovog sajta i uputstva za tvoj tip vize. Imaš tačku 2. fees

Verujem da ste već zasićeni čitanjem sajta i prikupljanjem papira, ali veruj mi da smo mi još "sitiji" što čekamo toliko vremena od apliciranja. Tebi sad to deluje strašno, ali u ovoj fazi su to dečje boginje:roll:
Dugo nisam bila na sajtu i vidim da se dosta izmenio, pa sam našla ovo: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-how.asp
Znači sve ideš preko cic-ovog sajta i uputstva za tvoj tip vize. Imaš tačku 2. fees

Upravo me to i sludelo totalno jer tu pise da popunim taj obrazac IMM 5620, a obzirom da moj checklist kaze da ako sam iz Srbije placamo u banci u dinarima i da posetimo visa office website na kom cemo naci instrukcije i fee payment form i na kraju pise da sa aplikacijom posaljemo i " copy of your receipt from the mission as proof of payment",ma totalno ludilo,sedim ceo dan i citam i sve sam vise sludjena!!!:dash:
Ja kapiram da treba da popunim ovaj obrazac koji ne znam kako da odstampam :rumenko: i kopiju priznanice u bec pa onda da saljem aplikaciju u CIO kada dobijem od njih potvrdu, jesi tako ti uradila??!

Poslednja izmena:

Back