Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Gde ste ljudi??? Ima li pomaka kod nekog?

Da li ima nekog ko je uradio skoro medical, a da je dobio vizu?? Evo mi cekamo od februara, a nemamo pojma koliko moze trajati ova faza.

@Djolens, jel se neko javio iz Mtrl-a?

Ajmo birokratijo, brze to malo... smorili se svi ovde!!!!!!:dash::dash::besna::besna:

Cao svima !

Evo ako vam nesto znaci (obzirom da vecina vas ide preko FSW programa) ali ipak da napisem,mozda nekom zatreba i ova informacija. Ja sam konacno dobila vizu... u Spouse programu...trajalo je ali ipak ima i kraja :D

Nase "putesestvije" izgleda ovako :

01.02.2012. poslali aplikaciju;
22.05.2012. u maju suprug je odobren kao sponsor;
12.11.2012. primljena aplikacija u Becu;
17.12.2012. uradjen ponovni medical;
07.01.2013.primljen medical;
Pocetkom marta suprug je kontaktirao MP...posle nekog vremena dobio odgovor da su poslali pismo, ali da su dobili informaciju da su im visa offices prebukirani...da im se cak pomaze i sa Bliskog Istoka :think:

26.04. 2013.odobrena viza :D

Ljudi,strpljenje je ipak najbitnije...jer u svakom slucaju ko zna zasto je to dobro... bilo je dosta tesko i neizvesno,ali ja sam ga verujte imala na pretek...jer sam se u medjuvremenu i porodila i uveliko gajim naseg malog andjela... :heart::heart::heart:
A uskoro krecemo i kod naseg tate.....:whistling:

Svima vam zelim puno srece i da se sto pre ostvari sve ono cemu tezite...samo pozitivno mislite i bice lepih vesti uskoro :bye:

Cao svima !

Evo ako vam nesto znaci (obzirom da vecina vas ide preko FSW programa) ali ipak da napisem,mozda nekom zatreba i ova informacija. Ja sam konacno dobila vizu... u Spouse programu...trajalo je ali ipak ima i kraja :D

Nase "putesestvije" izgleda ovako :

01.02.2012. poslali aplikaciju;
22.05.2012. u maju suprug je odobren kao sponsor;
12.11.2012. primljena aplikacija u Becu;
17.12.2012. uradjen ponovni medical;
07.01.2013.primljen medical;
Pocetkom marta suprug je kontaktirao MP...posle nekog vremena dobio odgovor da su poslali pismo, ali da su dobili informaciju da su im visa offices prebukirani...da im se cak pomaze i sa Bliskog Istoka :think:

26.04. 2013.odobrena viza :D

Ljudi,strpljenje je ipak najbitnije...jer u svakom slucaju ko zna zasto je to dobro... bilo je dosta tesko i neizvesno,ali ja sam ga verujte imala na pretek...jer sam se u medjuvremenu i porodila i uveliko gajim naseg malog andjela... :heart::heart::heart:

Svima vam zelim puno srece i da se sto pre ostvari sve ono cemu tezite...samo pozitivno mislite i bice lepih vesti uskoro :bye:

Cestitamo!!! :vatromet::vatromet::orkestar:

Najvaznije je pozitivno misljenje i optimizam..nadam se da ce uskoro svima biti lepsih vesti! A i mi mozemo da odrzimo ritam i da damo jedni drugima podrsku, da se povremeno javimo na forumu. ;)

Sa srecom svima, uskoro ce i nase aplikacije :super: i've got that feeling :D

Pa to su prelepe vesti.. Cestitam!! :srecna::srecna::srecna:

Bravo majstori!!!! Treba to proslaviti! :D:super::klap:

Ovo mi sad deluje brzo. Dva meseca od slanja :) App sent: 08/03/2013, AOR 09/05/2013

Svratite da proslavimo zajedno :pivce:

Na sajtu sada stoji da zbog novih provera prosečno vreme za dobijanje AOR-a iznosi od 4 do 6 meseci, mi smo ga sada dobili za 2, brže nego što je navedeno na sajtu.

Mada vidim na Canada visa forumu da su još neki koji su predali aplikaciju za CQS u februaru i martu isto dobili za 2 meseca.

Svratite da proslavimo zajedno :pivce:

Na sajtu sada stoji da zbog novih provera prosečno vreme za dobijanje AOR-a iznosi od 4 do 6 meseci, mi smo ga sada dobili za 2, brže nego što je navedeno na sajtu.

Mada vidim na Canada visa forumu da su još neki koji su predali aplikaciju za CQS u februaru i martu isto dobili za 2 meseca.

Ovo je lepo. Čestitamo !!!

Valjda će se Beč malo probuditi, pre godišnjih odomora :rtfm:

Veliki pozdrav svima.

Posle izvesnog citanja odlucili smo da se registrujemo na ovaj forum, novi smo u ovome pa smo hteli da postavimo par pitanja vezano za odlazak u Kanadu.:D

Naime ja imam 24godine i zavrsio sam fakultet za kulturu i medije zvanje diplomirani menadzer za odnose s javnoscu, trenutno sam na master studijama na politickim naukama. Devojka ima 23 godine ona ove godine zavrsava fakultet poslovnih studija.
Zelimo da cujemo vas savet za odlazak u Kanadu tj preporuku kako bi smo trebali to pokusati. Interesuje me posto nemamo radnog iskutva od minimum jedne godine za FSW da li to znaci da nemozemo da se prijavimo kao skill workers? Od radnog iskustva posedujemo samo 2x po 4 meseca rada u USA na studentskom Work&Travel programu. Takodje me interesuje ako nase zanimanje nije trenutno na listi trazenih poslova da li nas to skroz sprecava u procesu ili ne?
Jos jedno posto znam da ovde ima dosta iskusnih ljudi i ljudi koji su vec prosli taj proces da li je za nas bolje da smo vencani ili ne?

Hvala svima unapred i nadam se da necemo dobiti odgovore tipa citaj pise sve na forumu nego konkretne odgovore. :D

Veliki pozdrav svima.

Posle izvesnog citanja odlucili smo da se registrujemo na ovaj forum, novi smo u ovome pa smo hteli da postavimo par pitanja vezano za odlazak u Kanadu.:D

Naime ja imam 24godine i zavrsio sam fakultet za kulturu i medije zvanje diplomirani menadzer za odnose s javnoscu, trenutno sam na master studijama na politickim naukama. Devojka ima 23 godine ona ove godine zavrsava fakultet poslovnih studija.
Zelimo da cujemo vas savet za odlazak u Kanadu tj preporuku kako bi smo trebali to pokusati. Interesuje me posto nemamo radnog iskutva od minimum jedne godine za FSW da li to znaci da nemozemo da se prijavimo kao skill workers? Od radnog iskustva posedujemo samo 2x po 4 meseca rada u USA na studentskom Work&Travel programu. Takodje me interesuje ako nase zanimanje nije trenutno na listi trazenih poslova da li nas to skroz sprecava u procesu ili ne?
Jos jedno posto znam da ovde ima dosta iskusnih ljudi i ljudi koji su vec prosli taj proces da li je za nas bolje da smo vencani ili ne?

Hvala svima unapred i nadam se da necemo dobiti odgovore tipa citaj pise sve na forumu nego konkretne odgovore. :D

S obzirom da ste: 1- bez radnog iskustva, 2- zanimanje vam nije na listi deficitarnih za FSW program, 3-pretpostavljam da niste još ni IELTS položili, nemate nikakve šanse da odete kao skill worker preko FSW programa. Čak i da ispunjavate uslove, opet vam ne bih preporučio da idete preko jednog vrlo restriktivnog i neizvesnog programa na koji konkuriše na desetine hiljada zaintersovanih iz celog sveta.

Lično mislim da je u vašim godinama najbolja varijanta za odlazak preko studentske vize, tj da upišete npr master program ili neki postdiplomski program od godinu ili dve. Ako jedan studira, drugi može da dobije radnu dozvolu za vreme dok ovom prvom traju studije! Nakon završetka studija možete dobiti otvorenu radnu dozvolu (PGWP-post graduate work permit), što vam je na neki način put za ostanak tj dobijanje PR statusa.
Imate listu univerziteta i koledža na: http://www.cic.gc.ca/english/study/institutions/participants.asp
Studije za strance su od 10.000 CAD po godini pa na više. Ako ste bili odličan student, možete probati konkurisati i na neku od stipendija koje daju univerziteti itd.
Studije koštaju ali mogu biti isplative, jer njihovi poslodavci najviše vrednuju njihove diplome, tako da na vama je odluka.
Sa druge strane, i kod FSW programa, a i kod drugih npr provincijskih programa, ako nemate job offer od poslodavca iz Kanade, takođe morate prikazati značajna finansijska sredstva da bi uopšte mogli aplicirati za taj program.

Pozdrav svima! Nova sam na forumu, ali sam neko vreme pratila ovu jako zanimljivu temu pa sam odlučila da postavim pitanje.

Dakle, po struci sam prehrambeni tehnolog, imam 32 godine i 7 godina radnog iskustva (baš u struci) i na onom spisku traženih zanimanja (skilled workers) nema mog. Interesuje me da li imam pravo i kolike su mi šanse da dobijem iseljeničku vizu obzirom na moje zanimanje? Dodala bih još i to da bih konkurisala zajedno sa mužem (srednja škola).

Još jedan pozdrav svima i hvala svima koji izdvoje malo vremena da mi odgovore.

Da li neko zna koliko se bodova dobija za trogodisnje obrazovanje i da li nesto znaci vkv (visoko kvalifikovani)?
Da li se dobija 5 za trogodisnje? Da li moze vkv to povecati kao jednogodisnje obrazovanje posle srednje,tj peti stepen?
I ako neko zna kako do licence za elektricara u Torontu...hvala :)
Radi se o Federal skilled worker naravno :)

Poslednja izmena:
S obzirom da ste: 1- bez radnog iskustva, 2- zanimanje vam nije na listi deficitarnih za FSW program, 3-pretpostavljam da niste još ni IELTS položili, nemate nikakve šanse da odete kao skill worker preko FSW programa. Čak i da ispunjavate uslove, opet vam ne bih preporučio da idete preko jednog vrlo restriktivnog i neizvesnog programa na koji konkuriše na desetine hiljada zaintersovanih iz celog sveta.

Lično mislim da je u vašim godinama najbolja varijanta za odlazak preko studentske vize, tj da upišete npr master program ili neki postdiplomski program od godinu ili dve. Ako jedan studira, drugi može da dobije radnu dozvolu za vreme dok ovom prvom traju studije! Nakon završetka studija možete dobiti otvorenu radnu dozvolu (PGWP-post graduate work permit), što vam je na neki način put za ostanak tj dobijanje PR statusa.
Imate listu univerziteta i koledža na: http://www.cic.gc.ca/english/study/institutions/participants.asp
Studije za strance su od 10.000 CAD po godini pa na više. Ako ste bili odličan student, možete probati konkurisati i na neku od stipendija koje daju univerziteti itd.
Studije koštaju ali mogu biti isplative, jer njihovi poslodavci najviše vrednuju njihove diplome, tako da na vama je odluka.
Sa druge strane, i kod FSW programa, a i kod drugih npr provincijskih programa, ako nemate job offer od poslodavca iz Kanade, takođe morate prikazati značajna finansijska sredstva da bi uopšte mogli aplicirati za taj program.

Hvala na odgovoru.
Interesuje me da li postoji jos neki nacin za nas da odemo osim tog studenstskog za koji nemamo toliko para nazalost. I culi smo da postoje advokadske agencije koje zavrsavaju papire za 3000$, da li neko zna nesto o njima i koliko su one sigurne i sta tacno one rade ako je to tacno?

Hvala vam na odgovoru.

Interesuje nas da li postoji jos neki nacin za nas osim tog studentskog za koji nazalost nemamo pare. Culi smo da postoje neke advokadske agencije koje zavrsavaju papire za 3000$ cinimi se, da li neko zna nesto o njima, koliko je to pouzdano i sta tacno one zavrsavaju?

nemoj dzabe da bacate pare na to...
potrudite se da nadjete poslodavca koji ce vas zaposliti, to je najvazniji korak ostalo je tehnicko pitanje

Pozdrav svima na forumu.

Videh da sam na novoj listi zanimanja i potrebna mi je mala pomoc, nov sam u ovome, a resio da probam. Pitanja su sledeca :)

1. Da li je neko imao iskustva sa "Educational Credential Assessment", odnosno kako ide slanje potvrde sa fakulteta (da li to nasi fakulteti uopste zele da rade - mora fakultet da posalje)?
2. Zavrsio sam fakultet kao "Dipl. Ing". Mogu dobiti Master (fakultet izdaje) ali je pitanje vremena i da li je to pametno ili bolje receno da li dobijam iste bodove sa "Dipl. Ing" kao i sa "Master" (ukupno imam 17 god skole)?
3. Novac :) Interesuje me da li se potvrda iz banke salje odmah (onih $17,011, posto smo troje) sa svim dokumentima (napisano je kao obavezan dokument u "Document Checklist") ili se to dostavlja kasnije?

Hvala na odgovorima :)

Što se tiče pitanja pod 2. prijavi da imaš Master jer sa 17 god obrazovanja dobijaš maksimum bodova za obrazovanje.

Back