Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Mi smo aplicirali po programu FSW2,arranged employment,dakle sa overenom ponudom za posao od strane HRDSC.Aplikaciju smo poslali 06.01.2013. a 13.01.2013.je stigla u Intake Office
20.02.2013. smo dobili mail u kom nas obavestavaju da su primili aplikaciju,da su 06.02.2013 skinuli pare sa racuna za procesuiranje aplikacije,da je sve OK i poslali su nam Immigration file number
Nase pitanje je koji je sledeci korak?Treba li da ocekujemo mail u kom nas obavestavaju da je slucaj prebacen u Bec,ili da ocekujemo dokumentaciju za lekarski.ili mozda poziv za intervju?.
I kada bi mogli ocekivati poziv na lekarski?
Unapred se zahvaljujemo na odgovorima,a svima vama koji ste aplicirali zelimo uspeh !!!!

Pozdrav i dobro došli u klub :)
Sada bi trebalo da dobijete mail od ambasade u Beču da su papiri kod njih.
--
Nama koji smo aplicirali prošle godine u tom mailu je pisalo i da je očekivano vreme rešavanja 4-7 meseci i da ih pre toga ne kontaktiramo. Nekima je prošlo od tada i godinu dana.

Javite kad vam stigne mail od Visa Office i napišite baš šta su vama rekli.

Pozdrav i dobro došli u klub :)
Sada bi trebalo da dobijete mail od ambasade u Beču da su papiri kod njih.
--
Nama koji smo aplicirali prošle godine u tom mailu je pisalo i da je očekivano vreme rešavanja 4-7 meseci i da ih pre toga ne kontaktiramo. Nekima je prošlo od tada i godinu dana.

Javite kad vam stigne mail od Visa Office i napišite baš šta su vama rekli.
Hvala na dobrodoslici;)Sudeci po tome da ste mnogo ranije aplicirali, nas boravak na forumu ce se oduziti:)
Naravno,javljamo cim nesto dobijemo...

Poslednja izmena:
Ako misliš na novi FSW program, imaš ovde: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp

Na to treba dodati troškove za IELTS polaganje (150 €) i priprema ispita (100-300€), troškove za Educational credential assessment (oko 150 €), medical (oko 150€), sve ovo naravno po osobi, dalje
Prema CIC, - Processing fee 550 $ per person, zatim Right of Permanent Residence Fee (oko 490 $ per person). Detaljnije na: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/EG7TOC.asp#pay-fee

Ostali sitniji troškovi za overe dokumenata, police certificate itd.
Sve u svemu imigracija za dvoje, minimum 14.000 evra, kad se sve sabere, uz jedno minimum godinu dana neizvesnosti i čekanja.

:kpozdrav:

Pozdrav ljudi još jednom!

Interesujeme koje su šanse za ostanak u Kanadi ako se ode preko programa work and study. Recimo konkretno ja koji planiram da idem sledeće godine u Kanadu preko pomenutog programa i u to vreme ću imati master diplomu. Da li imam pravo iz Kanade da pokrenem postupak za skilled worker obzirom da sam u toj državi sa studentskom vizom. Pozdrav!

Velika većina studenata radi PR iz Kanade kada ode tamo da studira. Postoji nekoliko varijanti za to, a jedna od opcija je svakako i FSW, ali kažu da je lakše preko provincijskih programa doći do PR-a.
Nakon studija može da se aplicira za radnu dozvolu tzv PGWP, preko koje se stiče kanadsko radno iskustvo, koje je opet relevantno za mnoge programe. Ako uspete naći skilled job, sve je dalje mnogo lakše!
Npr može da se ide i preko CEC programa, gde je potrebno minimum godinu dana istog, a može i da se ide odmah po nalaženju posla preko PNP (provincijskih programa), koji se razlikuju po uslovima koje postavlja svaka provincija ponaosob. Svakako najliberalniji PNP su u kontinentalnim delovima kanade gde je i prisutan manjak radne snage.
Sve u svemu, vrlo je moguće, ali zavisno od slučaja do slučaja, nekada je potrebna pomoć imigracionih advokata, koji nisu ni malo jeftiini, ali opet, PR je PR....

Velika većina studenata radi PR iz Kanade kada ode tamo da studira. Postoji nekoliko varijanti za to, a jedna od opcija je svakako i FSW, ali kažu da je lakše preko provincijskih programa doći do PR-a.
Nakon studija može da se aplicira za radnu dozvolu tzv PGWP, preko koje se stiče kanadsko radno iskustvo, koje je opet relevantno za mnoge programe. Ako uspete naći skilled job, sve je dalje mnogo lakše!
Npr može da se ide i preko CEC programa, gde je potrebno minimum godinu dana istog, a može i da se ide odmah po nalaženju posla preko PNP (provincijskih programa), koji se razlikuju po uslovima koje postavlja svaka provincija ponaosob. Svakako najliberalniji PNP su u kontinentalnim delovima kanade gde je i prisutan manjak radne snage.
Sve u svemu, vrlo je moguće, ali zavisno od slučaja do slučaja, nekada je potrebna pomoć imigracionih advokata, koji nisu ni malo jeftiini, ali opet, PR je PR....

vidim odradio si dobro svoj domaci zadatak :ok::lol:

Kakva je situacija sad, a tako je bilo i ranije. Ko ide single u Kanadu na neku od viza koje nisu PR, najjednostavniji nacin za sticanje PR kasnije je da se ozenis sa nekom Kanadjankom ili da zatrazis azil. Azil je malo komplikovan, dok zenidba ako je ugovorena (tj placena nekoj tamo meksikaci npr ;) ) opet je tesko. Znaci zaljubis se u neku Kanadjanku i ona u tebe i eto ti sigurnog PR :)

Kakva je situacija sad, a tako je bilo i ranije. Ko ide single u Kanadu na neku od viza koje nisu PR, najjednostavniji nacin za sticanje PR kasnije je da se ozenis sa nekom Kanadjankom ili da zatrazis azil. Azil je malo komplikovan, dok zenidba ako je ugovorena (tj placena nekoj tamo meksikaci npr ;) ) opet je tesko. Znaci zaljubis se u neku Kanadjanku i ona u tebe i eto ti sigurnog PR :)

od azil-a nema nista, to je cista dezinformacija
za zenidbu moze, ali i tu sad traze da bracni drug potpise da garantuje za tebe, tj da ti u sledecih nekoliko godina (cak mislim da je 10) ne mozes da zatrazis socijulnu pomoc...pa ti vidi ko ce to da ti potpise. Plus moras da im dokazes da ste bili u vezi....sto znaci to je projekat od nekoliko godina

od azil-a nema nista, to je cista dezinformacija
za zenidbu moze, ali i tu sad traze da bracni drug potpise da garantuje za tebe, tj da ti u sledecih nekoliko godina (cak mislim da je 10) ne mozes da zatrazis socijulnu pomoc...pa ti vidi ko ce to da ti potpise. Plus moras da im dokazes da ste bili u vezi....sto znaci to je projekat od nekoliko godina

Kao je Kanada liberalno drustvo, a postujuci sva ljdska prava i slobode, ne moze niko da ti zabrani da se vencas iz ljubavi. Zato ponavljam ako se desi ljubav nema tog zakona da to zabrani :) a brak nije projekat od nekoliko godina vec malo duzi period. Covek je pitao kakve su sanse, ja sam rekao da se covek zaljubi i eto mu PR kao nagrade. ;) :D

Kao je Kanada liberalno drustvo, a postujuci sva ljdska prava i slobode, ne moze niko da ti zabrani da se vencas iz ljubavi. Zato ponavljam ako se desi ljubav nema tog zakona da to zabrani :) a brak nije projekat od nekoliko godina vec malo duzi period. Covek je pitao kakve su sanse, ja sam rekao da se covek zaljubi i eto mu PR kao nagrade. ;) :D

e ako je ljubav u pitanju.... sky is a limit

Pozdrav svima na forumu.

Videh da sam na novoj listi zanimanja i potrebna mi je mala pomoc, nov sam u ovome, a resio da probam. Pitanja su sledeca :)

1. Da li je neko imao iskustva sa "Educational Credential Assessment", odnosno kako ide slanje potvrde sa fakulteta (da li to nasi fakulteti uopste zele da rade - mora fakultet da posalje)?
2. Zavrsio sam fakultet kao "Dipl. Ing". Mogu dobiti Master (fakultet izdaje) ali je pitanje vremena i da li je to pametno ili bolje receno da li dobijam iste bodove sa "Dipl. Ing" kao i sa "Master" (ukupno imam 17 god skole)?
3. Novac :) Interesuje me da li se potvrda iz banke salje odmah (onih $17,011, posto smo troje) sa svim dokumentima (napisano je kao obavezan dokument u "Document Checklist") ili se to dostavlja kasnije?

Hvala na odgovorima :)

Dragi forumasi,
Ljubazna teta iz Kvebeka se javila sinoc, hahahaha, trebalo im je 2 god i 2 meseca i jos i dve dopune - ocigledno da se nesto zagubilo u medjuvremenu, posto su trazili i neka dokumenta koja smo im ranije vec poslali.I kaze da smo na listi za intervju, kada? jos uvek ne znaju, javice nam.Nadam se da im nece trebati jos dve god.
Pitanje za one koji su vec prosli intervju :kako izgleda intervju?Koja su cesta pitanja?
Da li je moguce promeniti mesto intervjua? s obzirom da trenutno zivimo u Skotskoj, blizi nam je London od Beca.
Da li jos nesto traze od papira posle intervjua, tu mislim na vojnu knjizicu, izvod da nismo osudjivani i sudski gonjeni - i gde se uzima isti?

Hvala unapred

Svaku promenu adrese dužni ste da prijavite u roku od mesec dana. Ukoliko to niste uradili bolje da ne tražite promenu mesta za interviju.

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/publications/en/dcs/A-0520-MA-dyn.pdf

- - - - - - - - - -

Pozdrav svima na forumu.

Videh da sam na novoj listi zanimanja i potrebna mi je mala pomoc, nov sam u ovome, a resio da probam. Pitanja su sledeca :)

1. Da li je neko imao iskustva sa "Educational Credential Assessment", odnosno kako ide slanje potvrde sa fakulteta (da li to nasi fakulteti uopste zele da rade - mora fakultet da posalje)?
2. Zavrsio sam fakultet kao "Dipl. Ing". Mogu dobiti Master (fakultet izdaje) ali je pitanje vremena i da li je to pametno ili bolje receno da li dobijam iste bodove sa "Dipl. Ing" kao i sa "Master" (ukupno imam 17 god skole)?
3. Novac :) Interesuje me da li se potvrda iz banke salje odmah (onih $17,011, posto smo troje) sa svim dokumentima (napisano je kao obavezan dokument u "Document Checklist") ili se to dostavlja kasnije?

Hvala na odgovorima :)
Malo kasno pišem ali ...
1. Ja sam ispratio dokumente u WES-u na credential evaluation. Ja sam moj "deo posla" - diplome i prevode i ispratio preko FEDEX-a a u fakultetu su zatvorili dokumente sve zajedno sa prevodima koje sam prvo uradio i zapečatili pliko a opet sam ih ispratio ja-u ime fakulteta(u FEDEXu pitaju koga da pišu da šalje), preko FEDEXa-ja sam platio trošak, naravno. Pristigli su u WES za 2 dana. To je bilo 03.05. Tek juče sam dobio email iz WES-a da će dokument o evaluaciji biti gotov 24.05.2013, a pre toga sam mogao da proverim na njihovom sajtu dali su dokumenti prihvaćeni, kakav status imaju(accepted ili fali nešto...);

2. Ja sam ispratio Bachelor degree i Specialization, zajedno. Šta će oni odrediti kao Kanadski pandan, nisam siguran.

3. Koliko sam upoznat, pri šaljenju aplikacije mora da pošalješ i potvrdu iz banke, ili više banaka gde je novac, a ne kasnije.

Pozdrav i srećno!

Poslednja izmena:
Gde ste ljudi??? Ima li pomaka kod nekog?

Da li ima nekog ko je uradio skoro medical, a da je dobio vizu?? Evo mi cekamo od februara, a nemamo pojma koliko moze trajati ova faza.

@Djolens, jel se neko javio iz Mtrl-a?

Ajmo birokratijo, brze to malo... smorili se svi ovde!!!!!!:dash::dash::besna::besna:

Hvala na informacijama.

Da li mi mozes reci koje si konkretno dokumente poslao sa fakulteta na procenu u WES-u. Npr. prevod diplome na engleski jezik, listing ispita itd.
Bilo bi mi mnogo lakse ako bih na fakultetu rekao tacno sta mi treba, nemam bas poverenja u njih da ce znati sta je sve potrebno.

Pozdrav svim clanovima krstarice!!!!!

Ja imam jedno pitanje ako neko moze da mi pomogne. Naime moj suprug ceka ponudu za posao od jedne Kanadske firme, mesto je u Alberti, tacnije Calgary. Dobio je posao kao vozac kamiona. Mi imamo 2 deteta i voleli bi smo da apliciramo svi zajedno, kontaktirali smo jednog advokata koji nas savetuje da prvo ode suprug pa za par meseci deca i ja da apliciramo posebno. Prvo nam je rekao da mozemo svi zajedno da apliciramo preko njegove privremene radne dozvole, ali kada smo se sledeci put videli preokrenuo je pricu pa nam je kazao da to nije siguran put za nas , nego da prvo aplicira suprug, a kada bude tamo stigao posle 2 zaradjene plate da nas pozove. Mene interesuje da li neko moze da mi kaze da li deca i ja mozemo da odemo tim putem kod njega i za koju bi ja vizu trebala da apliciram, sobzirom da smo culi da se 31.jula menja pravilo i ne mogu da apliciram kao otvoren posao nego kao turisticku vizu. Molim vas ako je neko u slicnoj situaciji kao ja neka mi pomogne savetom sta je najpametnije, da apliciramo svi zajedno ili posebno.

Unapred hvala!!!

Cao drustvo, evo mene nakon duugooo dugo vremena.Kod nas konacno lepe vesti. Da podsetim, aplicirali smo za Manitobu prosle godine u martu, u avgustu nam vratili komplet aplikaciju jer je nedostajao jedan dokument!!!totalni ocaj,cekali smo pet meseci da bi nam vratili papire i rekli probajte ponovo kad budete imali sve!!krajem januara smo ponovo aplicirali i prosli petak dobili pozitivan odgovor. Sada spremam papire za federalni i nadam se da cemo sledece godine u ovo vreme biti daleko, daleko odavde!
Ima li jos ko da je aplicirao za manitobu?

Back