Kako do Kanadske iseljeničke vize?

GEP cestitam... ajde molim te napisi tvoj timeline.. ako te ne mrzi...
Kad se leti i u koji grad?
Napokon neko sa lepim vestima. Ocigledno ciste polako zaostalo. Normalno da si ti prvi pa onda mi Majci proslogodisnji.
Forum je bas zamro... Ajde neka se jave svi koji cekaju bilo sta iz Beca da napravim spisak pa da pratimo kako to tece. Neka svako napise timeline i dokle su stigli i sta cekaju.
A GEP jos jednom cestitam. Svaka cast na istrajnosti. Ja sam sad presao godinu dana od kad je stiglo u Bec i vec sam prso. Bar da znam neki datum pa nek je to 2023 god. pa bi mi bilo lakse.
Pozdrav i sve najbolje.
P.S. Ako treba neka pomoc oko pronalazenja karata ili bilo sta slobodno javi.
poz

P.P.S. a ovo za strajk... nemam reci... sad bi opsovao kao sto nikad nisam u zivotu. samo sto ne bi bilo u redu da psujem na internetu. Gori su od nasih. Prosto ne mogu sebi da dodjem da ti neko uzme pare da ti obradi papire i moze u nedogled da te "voza" i ne obradjuje. STRASNO!!!!!

Poslednja izmena:
05.08.2012 job offer send to HRSDC, Saint John NB
08.11.2012 received positive AEO from HRSDC
10.12.2012 Application send to CIC
19.12.2012 Application received from CIC
29.01.2013 Payment confirmed
06.02.2013 PER received from CIC
20.03.2013 Requested additional documents from Vienna VO
21.03.2013 Additional documents send to Vienna VO
...
;)

Gep cestitamo!!!!

15.09.2012 job offer send to HRSDC
14.12.2012 received positive AEO from HRSDC
06.01.2012 Application send to CIC
13.01.2012 Application received from CIC
06.02..2013 Payment confirmed
20.02.2013 PER received from CIC

GEP cestitam... ajde molim te napisi tvoj timeline.. ako te ne mrzi...
Kad se leti i u koji grad?
Napokon neko sa lepim vestima. Ocigledno ciste polako zaostalo. Normalno da si ti prvi pa onda mi Majci proslogodisnji.
Forum je bas zamro... Ajde neka se jave svi koji cekaju bilo sta iz Beca da napravim spisak pa da pratimo kako to tece. Neka svako napise timeline i dokle su stigli i sta cekaju.
A GEP jos jednom cestitam. Svaka cast na istrajnosti. Ja sam sad presao godinu dana od kad je stiglo u Bec i vec sam prso. Bar da znam neki datum pa nek je to 2023 god. pa bi mi bilo lakse.
Pozdrav i sve najbolje.
P.S. Ako treba neka pomoc oko pronalazenja karata ili bilo sta slobodno javi.
poz

P.P.S. a ovo za strajk... nemam reci... sad bi opsovao kao sto nikad nisam u zivotu. samo sto ne bi bilo u redu da psujem na internetu. Gori su od nasih. Prosto ne mogu sebi da dodjem da ti neko uzme pare da ti obradi papire i moze u nedogled da te "voza" i ne obradjuje. STRASNO!!!!!

Poslednja izmena:
Ako ima još onih iz stare garde, posle skoro 6 godina i dva lekarska zbog neažurnosti dotične gospode preko FSW programa dobih konačno rešenje o stalnom boravku :) Pozdrav svima i puno sreće.

Hvala Bogu!
Mi smo predali 2007 u aprilu i u jednom trenutku posle skoro dve godine smo se uplasili koliko ce sve da traje i promenili proceduru, povukli fsw i otisli preko kvebeka 2009.
Zao mi je sto ste toliko cekali ali sam siguran da ce te dobro proci ovde jer ko je imao petlju da izdrzi tolike godine ne moze a da ne uspe!
Pozdrav:bye:

Ako dobijes ponudu od poslodavca, u svakom slucaju on mora proci LMO, ako neces da cekas za permanent residence vizu onda ides na radnu dozvolu koju ces dobiti za mesec ili dva. Veoma jednostavno. Taj proces ce te cekati u svakom slucaju odlucis li se da stalno ostanes u Kanadi. I onda ces tamo morati da ponovo produzis radnu dozvolu i da otuda apliciras za PR i isto ces na to cekati tih godinu ili dve...Tvoja volja tvoja zelja. Situacija je takva.

LMO se dobija nakon 12 nedelja plus 60 dana cekanja na vizu pa racunaj.Vezan si za poslodavca i posao koji radis ,znaci ako te otpuste teoriski se mozes snaci realno ne ,jer procedura je preduga 39 dana + 12 nedelja LMO

LMO ne traje 12 nedelja, tebe je verovatno poslodavac zavlacio tim izgovorom da ceka LMO
sada je cak firmama dozvoljeno da izvade blanko LMO bez imena osobe, pa kad nadju odgovarajuceg poslodavca samo upisu ime

kada udjes u Kanadu na Work Permit i ako izgubis posao imas pravo legalno da ostanes sve do isteka dozvole (nemas pravo da radis) sto ti daje neku sansu da na licu mesta probas pronaci novog poslodavca. Ja licno pre nego sto sam dobio PR sam tri puta vadio WP

Cao ljudi! HITNO MI JE POTREBNA POMOC! Suprug i ja treba ovih dana da posaljemo za Montreal sva dokumenta, posto apliciramo za Kvebek, pa me zanima jedan detalj oko placanja kreditnom karticom. Da li je zaista dovoljno da se u onom formularu koji imamo na zvanicnom sajtu samo napise broj kartice i expiry date i posalje im se? Totalno sam zbunjena jer mi pojedini bankari kazu da im je to nedovoljno podataka za skidanje para, vec im treba i neki sigurnosni broj, pitaj Boga, posto su i ti bankari cesto neupuceni? Danas sam zvala Montreal i zena mi kaze samo broj i expiry date, a posto mi ne bismo da padnemo na tako nekoj stvari molim nekoga ko je imao slicno iskustvo da mi odgovori. Unapred hvala!!!

LMO http://www.canadavisa.com/canada-im...d/lmo-processing-time-ontario-t76017.885.html pa procitajte koliko se ceka najmanje 12 nedelja kada ostanes bez posla i nadjes novog poslodavca ceka se ako imas LMO 39 dana ako nemas onda 39+ LMO 12 nedelja stoga dokumentovano tvrdima da se ceka toliko evo linkova

I am in 10 weeks and counting, my LMO is being process from Toronto. There is no official time lines for LMO processing, particularly now that HRDC is on the spot.
I would suggest sit back, relax, don't quit your job just yet and wait for at least 4 to 6 weeks before you hear something back.

http://www.canadavisa.com/canada-im...ocessing-times-as-of-june-2013-t153211.0.html
Wish you all the best.

hm, kad ce vec jednom da mi se odobri da komuniciram sa ovim ljudima, hitno mi treba informacija o placanju vize za Kvebek???
potreban je samo broj kartice i datum isteka koji ne sme biti kraci od 9 meseci od dana slanje aplikacije..
i ne bas bilo koja kartica vec, kartica sa kojom moze da se placa preko interneeta.. uglavnom mora biti vezana za devizni racun..sa obicnom karticom, npr. vezana za dinarski racun preko kojeg primas platu, mozes imati problema. Podrobno se raspitaj u banci da li mozes placati sa te kartice preko interneta i napomeni da je suma veca od 1000 eur(u jednoj transkciji). Jer imaju banke koje imaju limit po jednoj transakciji, npr u iznosu do 300eur....znaci provera u banci dal moze da se placa i to je to!

Da li zaista mislite da je moguće naći low skill posao iz Srbije u Kanadi ? Stavi se samo u ulogu poslodavca, zašto bi se on cimao za LMO baš za tebe iz Srbije ? Da li znaš koliko Indusa, Kineza, Pakija, Filipinaca i ostalih po raznim osnovama dolazi u Kanadu i traži baš takve poslove da bi ostali i dobili PR? Nemojte ljudi biti naivni. Ako niste u Kanadi i nemate nekoga rođaka, prijatelja tamo da se dobro izcima da ti pronađe posao, šanse su maltene nikakve!
Najbolji savet koji možete dobiti je da nekako odete tamo i onda pokušate naći poslodavca koji je voljan da vam obezbedi LMO. Teško je otići sa našim pasošem, jer vam npr za razliku od hrvatskog pasoša treba TRV viza, koju nije ni malo lako dobiti ako nemate nikog tamo da vam pošalje pozivno pismo i sl. Govorim ovo iz iskustva.

Uvek je lako ići linijom manjeg otpora, a za dolazak u Kanadu mislim da takav put za običnog radnika ne postoji.

Potrudite se da pročitate barem zadnjih 15-ak strana na ovoj temi, jer je dosta rečeno između ostalog i o radnim dozvolama....
NHF, pozdrav

Najbolji savet koji možete dobiti je da nekako odete tamo i onda pokušate naći poslodavca koji je voljan da vam obezbedi LMO. Teško je otići sa našim pasošem, jer vam npr za razliku od hrvatskog pasoša treba TRV viza, koju nije ni malo lako dobiti ako nemate nikog tamo da vam pošalje pozivno pismo i sl. Govorim ovo iz iskustva.
[/QUOTE]

A koji je nacin za nas da onda "nekako" odemo tamo???

Da ima gotovih rešenja, svi bi ih primenjivali....
Probajte možda neko stručno usavršavanje i studentsku vizu. Mada to zavisi od finansijske situacije, jer košta.
Nažalost, treba znati da je Kanada kao zemlja relativno otvorena za stručnu radnu snagu, dok je prilično zatvorena i nepristupačna za obične ljude, a pogotovo za one koji nemaju nikakve porodične ili poslovne veze u njoj.

Back