Kako do Kanadske iseljeničke vize?

cao drugari... trenutno nema bas mnogo pomaka, makar ne direktno... prosle nedelje je nas DMP uspeo da dobije telefonom RMC u Parizu i oni su mu rekli da su primili i OBRADILI nas medical i da cekaju da im ga VO zatrazi!!! Sama ta cinjenica da sada znamo za sigurno da je medical primljen je donela olaksanje :)
iza toga smo mi poslali mail VO i sad cekamo... sta drugo mozemo... nadamo se da ce mo uskoro imati neke pozitivne vesti....

sve ovo trazi puno strpljena i hladne glave, ali izboricemo se mi sa tim ;)

@Nikola&Nina - mmm... slatka nervoza pred put :) .... jos malo i tamo ste!!! bravo i srecan put!!!

Poslednja izmena:
Narode, jel znate da li se kopiraju obe vojne knjizice? Naime, ja imam zelenu sa kojom sam uveden u evidenciju, i plavu kada sam civilno sluzio vojni rok.
Takodje, vidim da ima ljudi koji su konkurisali sa NOC 2151, pa ako bi neko od njih sa mnom podelio iskustva o prepoznavanju diploma, odnosno broju poena za education, sa zvanjem diplomirani inzenjer arhitekture i sa potvrdom fakulteta da diplomirani inzenjer ima ista prava kao i lice sa zvanjem master.

U rektoratu su mi jos ponudili uverenje da je stari program u trajanju od 5 godina ustvari integrisani bachelor i master.Da li mi to donosi 25 poena za obrazovanje?

Ćao drugari,
tek skoro sam video ovaj forum, pa evo konačno da se registrujem i napišem svoj timeline za FSW, značiće ljudima da se orijentišu (a možda i uteše ako im kraće traje). Idem sa common-law partnerkom, zbog čega smo 2, i slovima DVA puta slali dodatnu dokumentaciju! :poludeo: A ovako je bilo:

APP: mart 2010
Vienna: okt 2010
1. Add. doc's: decembar 2010
2. Add. doc's: februar 2011
Medical: stigao u London 27.06.2011.
Passport req: 21.09.2011.
Visas issued: DANAS!!!:):maramica:;)

Znači načekali smo se, ali je važno da je konačno gotovo!
Idemo u Toronto, negde u novembru.
Puno sreće svima koji još čekaju papire ili tek kreću u proceduru. I za sve što vas interesuje, do not hesitate to ask me, tu sam ako mogu da pomognem.

Jel ima neko info da li će se opet uspostaviti letovi za KIjev, moram da nađem neke najjeftinije one way karte.

Evo prije sat vremena nam je stigao NER.

Pa kaze:

You have indicated that you have work experience in an occupation with the following NOC (National Occupational Classification) code: 1122. Although this NOC code corresponds to the occupations specified in the Instructions identified by the Minister, you have not provided sufficient evidence that you performed the actions described in the lead statement for the occupation or that you performed a substantial number of the main duties of the occupation as set out in the occupational description of the NOC, including all of the essential duties.

After taking into consideration the work experience supporting documentation on file, I am not satisfied that you have performed the actions described in the lead statement for the occupation or that you performed a substantial number of the main duties of the position as described in NOC. As such, I am not satisfied that you are a 1122 – PROFESSIONAL OCCUPATIONS IN BUSINESS SERVICES TO MANAGEMENT.

cao drugari... trenutno nema bas mnogo pomaka, makar ne direktno... prosle nedelje je nas DMP uspeo da dobije telefonom RMC u Parizu i oni su mu rekli da su primili i OBRADILI nas medical i da cekaju da im ga VO zatrazi!!! Sama ta cinjenica da sada znamo za sigurno da je medical primljen je donela olaksanje :)
iza toga smo mi poslali mail VO i sad cekamo... sta drugo mozemo... nadamo se da ce mo uskoro imati neke pozitivne vesti....

sve ovo trazi puno strpljena i hladne glave, ali izboricemo se mi sa tim ;)

@Nikola&Nina - mmm... slatka nervoza pred put :) .... jos malo i tamo ste!!! bravo i srecan put!!!

Super je da je medical obradjen i na pravom mestu! Reci mi ko je taj vas DMP, neko ko vas zastupa u procesu...?
Koliko li se prosecno ceka na odgovor, upit o aplikaciji, iz VO?
Da, vazna je hladna glava i treba je cuvati ALI kako kad nam se niko ne javlja toliko dugo? :)
Aj pozdrav i srecno svima!

Bas mi je zao echoes1978 :(
Izgleda da su poostrili kriterijume, narocito za 1122 jer je najtrazenije. Ali, ako vi mislite da ispunjavate dovoljno NOC duties, mozete da se zalite.
Je l' jos uvek imate u rezervi onu B varijantu - posao u Manitobi?

Nevjerovatna je cinjenica da je danas tocno godina dana od kada su nam prvi put vratili aplikaciju zbog fee paymenta.

Sto se tice drugih opcija, primili smo Open work permit preko IEC working holiday programa, te mozemo prakticki sutra da idemo u koju god provinciju hocemo. Dosta je brz proces jer ide preko Zagreba, a u Becu samo izdaju papir i kontroliraju potvrde o nekaznjavanju.

Manitoba me zainteresirala jer sam mislio da tamo necu trebati LMO za provincial nominee ukoliko vec radim za nekog poslodavca, no izgleda da ipak treba (barem prema tvrdnjama nekih koji su tamo aplicirali a pisu na Cohenovom forumu), kao sto je i u Alberti i drugim provincijama. Pored toga, na Cohenovom forumu je 1 aplikant za Manitobu odbijen jer ima rodbinu u drugoj provinciji, pa postoji sansa da nakon dobivanja PR statusa napusti Manitobu. Nevjerovatno ali istinito.

Imam obitelj u Alberti, pa bi se mozda bilo najbolje koncentrirati tamo, iako imaju dosta stroge kriterije za apliciranje, nista nije nemoguce.
Kad sam tamo vidio da ljudi koji zive u Kanadi 5 godina i ne znaju jezik, dode ti da puknes.

Poslednja izmena:
Evo prije sat vremena nam je stigao NER.

Pa kaze:

You have indicated that you have work experience in an occupation with the following NOC (National Occupational Classification) code: 1122. Although this NOC code corresponds to the occupations specified in the Instructions identified by the Minister, you have not provided sufficient evidence that you performed the actions described in the lead statement for the occupation or that you performed a substantial number of the main duties of the occupation as set out in the occupational description of the NOC, including all of the essential duties.

After taking into consideration the work experience supporting documentation on file, I am not satisfied that you have performed the actions described in the lead statement for the occupation or that you performed a substantial number of the main duties of the position as described in NOC. As such, I am not satisfied that you are a 1122 – PROFESSIONAL OCCUPATIONS IN BUSINESS SERVICES TO MANAGEMENT.

Uhh, bas nam je krivo! Da li ste vi imali i ranije nekih nedoumica oko vasih dokaza (NOC duties) vezanih za posao koji si radio ili ga jos radis?
Dobro je to sto imas mogucnost zaposlenja u Monitobi.

Uhh, bas nam je krivo! Da li ste vi imali i ranije nekih nedoumica oko vasih dokaza (NOC duties) vezanih za posao koji si radio ili ga jos radis?
Dobro je to sto imas mogucnost zaposlenja u Monitobi.

Ma sve je u redu s job duties. Stvar je u tome da nemam preporuku od sefa i human resource odjela. Imam preporuku od bivseg i sadasnjeg kolege. Valjda je u tome stvar. No zasto onda Becka check lista nudi opciju written explanation u slucaju nemogucnosti slanja nekih dokumenata o zaposlenju? Sve smo objasnili, da je ovo takav mentalitet ljudi kad trazis preporuku, uruce ti radnu knjizicu i gotovo. Zato smo slali preporuke od kolega. Poslali smo i potvrde sa mirovinskog i zdravstvenog gdje se vidi tvrtka i naziv radnog mjesta. Ugovori o radu su u redu.

Sto se tice Manitobe, zapravo svejedno nam je. Taj open work permit nam omogucuje da radimo bilo gdje u Kanadi, jedino sto se to ne moze obnoviti, vec nakon godinu dana ili imas ponudu za stalan posao ili ides kuci. Treba vidjeti gdje je najbolje s obzirom na struku.

Zato je federal puno sigurniji.

Za taj open work permit smo aplicirali kao za rezervu jer za working holiday program ne treba ponuda za posao. To je limitiran program, no ipak daje sansu da ides 1 godinu raditi u Kanadu, pa se valjda vec nesto iskoprca za to vrijeme.

Evo prije sat vremena nam je stigao NER. ....

Bas bezveze :( ... Udahnite duboko i bacite se na druge opcije koje imate... Ne odustajte! Drzimo palceve da treci pokusaj bude i 'lucky one'!

P.S.

Nevjerovatna je cinjenica da je danas tocno godina dana od kada su nam prvi put vratili aplikaciju zbog fee paymenta.....

Sledeci put izbegnite nekako 27.09. !!!!

Ma sve je u redu s job duties. Stvar je u tome da nemam preporuku od sefa i human resource odjela. Imam preporuku od bivseg i sadasnjeg kolege. Valjda je u tome stvar. No zasto onda Becka check lista nudi opciju written explanation u slucaju nemogucnosti slanja nekih dokumenata o zaposlenju? Sve smo objasnili, da je ovo takav mentalitet ljudi kad trazis preporuku, uruce ti radnu knjizicu i gotovo. Zato smo slali preporuke od kolega. Poslali smo i potvrde sa mirovinskog i zdravstvenog gdje se vidi tvrtka i naziv radnog mjesta. Ugovori o radu su u redu.

Sto se tice Manitobe, zapravo svejedno nam je. Taj open work permit nam omogucuje da radimo bilo gdje u Kanadi, jedino sto se to ne moze obnoviti, vec nakon godinu dana ili imas ponudu za stalan posao ili ides kuci. Treba vidjeti gdje je najbolje s obzirom na struku.

Zato je federal puno sigurniji.

Za taj open work permit smo aplicirali kao za rezervu jer za working holiday program ne treba ponuda za posao. To je limitiran program, no ipak daje sansu da ides 1 godinu raditi u Kanadu, pa se valjda vec nesto iskoprca za to vrijeme.

Sve u svemu dobro je kad imate mogucnost pa makar i na 1 godinu. Sto se tice samog JO gotovo sam siguran da je to tamo vrlo, vrlo moguce obezbediti pogotovu sto imate i familiju tamo.
Sve najbolje u svakom slucaju.
:ok:

Imam obitelj u Alberti, pa bi se mozda bilo najbolje koncentrirati tamo, iako imaju dosta stroge kriterije za apliciranje, nista nije nemoguce.
Kad sam tamo vidio da ljudi koji zive u Kanadi 5 godina i ne znaju jezik, dode ti da puknes.

Bas mi je zao zbog vas. Inace mislim da treba da idete tamo gde imate najvece sanse za dobijanje posla, Alberta je odlicna za pocetak, mada je mnogi izbegavaju

Inace video sam ljude koji zive tamo i duze a ne znaju engleski jezik. Pre nego sto sam otisao u Kanadu, mislio sam da je to nemoguce, medjutim video sam sledeci slucaj majka i otac, dvoje dece oko 13tak godina. Ona odrasla u Kanadi zna dobro sprski i engleski, deca znaju engleski ali ne srpski ( to je ovde manje vise uobicajeno, moje dete ne zeli da prica srpski, samo engleski, iako mu mi pricamo sve na srpskom), otac koji je tu preko 15 god. ne zna enlgeski (!). Ako nesto zeli da kaze deci, kaze prvo zeni, pa zena kaze deci.

Super je da je medical obradjen i na pravom mestu! Reci mi ko je taj vas DMP, neko ko vas zastupa u procesu...?
Koliko li se prosecno ceka na odgovor, upit o aplikaciji, iz VO?
Da, vazna je hladna glava i treba je cuvati ALI kako kad nam se niko ne javlja toliko dugo? :)
Aj pozdrav i srecno svima!

Koliko se ceka na odgovor iz VO... hm... nekad, na zalost, uopste ne odgovore... sto ne znaci da ne treba da im posaljete upit o svojoj aplikacji...

Iskreno, malo sam razocarana kako sav taj proces u VO-u funkcionise - znam da primaju brdo upita dnevno, ali uz dobar filter moguce je odgovoriti na upite ljudi koji to ne cine precesto...
No, birokratija je to... Jos ako uz put ispadnes iz ustaljenog sablona (kao mi, na primer :( ) - nadrljao si dok se oni opasulje sta i kako.

Za DMP-a ti je kalli vec odgovorila - Designated Medical Practitioner - e tu je mesto gde mi ispadamo iz sablona... :) , ali da ne davim mnogo... mala je verovatnoca da neko ima 'vajdu' od cele te nase price ;)

Ajde, pa da se cuju dobre vesti uskoro od svih koji iscekuju....

Poslednja izmena:

Back