Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ne brini echoes1978! Super je sto se poklapa vise od 60%, a 80% je idealno :)
Gore bi bilo da ste samo prekopirali njihove duties ne bi li vam se slagalo svih 100% - nekima su zbog toga i vracali aplikaciju.
I seti se samo koliko su pojedini, a i mi, cekali na PER - odmah ce ti biti lakse :D

Znam kalli, hvala ti.

Prije se stvarno cekalo dugo, dok sada to ipak ide malo brze.

Ma na Cohenovom forumu sam procitao da su prosle godine med. sestrama davali NER jer nisu bili zadovoljni sa job duties. Mislim ono, ne znam sto bi to med. sestra mogla napisati, odnosno izostaviti u reference letteru da je odbiju. A kao fali ih u Kanadi i jako ih trebaju. Znas onu fazu kada te pocne prat paranoja oko svega, tako sad i ja gledam i citam okolo sve i svasta.

No dobro, pomolimo se i nadajmo sreci.:)

zaista ne verujem da upit moze da tako negativno utice na ishod aplikacije. pre verujem da je cic sam svesno doprineo sirenju price da 'dosdjivanje' sluzbenicima moze negativno uticati na ishod kako bi sprecili ljude da ih stalno zovu, pisu, itd. to se i vidi na osnovu toga sto ne mozes kada zoves ambasadu da dodjes do zivog pileta koje ima neke veze s iseljenickim vizama. pusti im jedan case-specific inquiry, salje se preko cic sajta, ako nista drugo, bice ti lakse, eto, nesto se desava, cekas odgovor na taj mail. sve najbolje!

hvala na odgovoru i lepim zeljama medusa. sve najbolje i tebi

Cao svima, zeleo bih da saznam proces apliciranja za "sponsorship of a spouse" posle vencanja sa Kanadskim gradjaninom. Nisam procesljao sve stranice, mozda negde i ima odgovor tako da mi ne zamerite na tome. Dakle, pitanje je sledece: apliciranje step by step posle vencanja i lista neophodnih papira? Ima na njihovom sajtu ali naravno voleo bih da mi neko ko je to prosao samo pojasni malo?! Takodje, cuo sam da moze da se ubrza sam proces u Becu i da kosta oko 500CAD, pa ako nije dezinformacija i ako neko nesto zna o ovome slobodno neka napise?!

Moze i na pp

Hvala unapred!

15. Novi formular ima tri polja za funds. a)Assets, b)Liabilities i c)Settlement funds. Koliko sam ja razumeo a) - b) = c)
ako u b) pisem npr 30000 EUR koliko mi je stambeni kredit
ako u c) moram imati 15500 EUR koliko traze za cetvoroclanu porodicu
onda u a) moram skupiti b)+c) = 45500 EUR
koliko sam ja razumeo u a) ne ulazi vrednost stana nego ja moram imati 45500 EUR na racunu banke !!!
Da li je moguce !?!?!

Jel zna neko kako se ovo sa kreditima sad racuna?

Jel zna neko kako se ovo sa kreditima sad racuna?

Bojim se da niko ne moze da zna sa sigurnoscu posto je to novina u formularima od 18.7. ali ja sam na primer povecala assets za onoliko koliko mi iznosi kredit koji imam, doduse meni je mnogo manji iznos pa sam uspela da se snadjem, ne znam sta raditi sa stambenim kreditima, da li mozda priloziti papire o posedovanju nekretnina, mada pise da se to ne radi.... Pa ti sad budi pametan :(

Ne, sigurno nemaju. Cak i da hoce da saznaju banka mora predhodno od vlasnika racuna da dobije dozvolu za davanje informacija.

:bye:

Tada je najbolje da se napise da nema kredita, a ako je banka vlasnik stana, tada ne treba niti to spominjati. Sta oni znaju jel zivimo kod roditelja ili gdje vec. Treba samo navesti potrebna sredstva koja oni traze za ulazak u zemlju (proof of funds na racunu). Barem ja tako mislim.

Imam jedno pitanje vezano za Manitobu. Vidim da se tamo nakon 6 mjeseci rada za nekog poslodavca, a koji je ujedno voljan ponuditi posao za stalno, moze aplicirati za provincial nominee. Nigdje ne pise da postoje ogranicenja za zanimanja koja prolaze i ona koja ne prolaze za to, kao u Alberti naprimjer.

Da li netko tko je proucavao Manitobu zna, je li se u tom slucaju prihvaca bilo koje zanimanje, te da li je potreban LMO za to zanimanje prije apliciranja za provincial nominee u Manitobi, ili je dosta samo kopija aktualne radne dozvole, te ugovor o radu i pismo od poslodavca da nas hoce za stalno? To se nigdje ne spominje na njihovim stranicama, pa mi je cudno, jer vidim da neke druge provincije to traze?

Mi u Hrvatskoj mozemo dobiti radnu dozvolu na godinu dana za Kanadu, pod uslovom da imamo izmedu 18 i 35 godina, te da imamo 2500 CAD i povratnu kartu za nazad. Naime, radi se o programu pod imenom "International Experience Canada", a "Working Holiday Program" je jedan od 4 podprograma u tom programu, koji je omogucen potpisivanjem bilateralnog sporazuma izmedu HR. i CAN. vlade pocetkom 2010 g. Dobiva se Open work permit ako se ide na working holiday opciju.. Idealna prilika ako mi propadne FSW1.

Poslednja izmena:
Meni se cini da ti uz aplikaciju dajes njima i odobrenje da provere tvoje stanje u banci. Ipak se ne bih igrao sa tim da precutim kredit koji imam.

Moguce, nisam citao detaljno uputu i obrasce izdane sredinom 7 mjeseca, no ja njima mogu dati dozvolu za 1 banku gdje primam placu, a kredit imati u drugoj banci zar ne? Osim ako se i banke sada nisu povezale?

Stvar je u tome da oni znaju da ljudi kupuju stanove na kredit, no malo je nerealno za ocekivati da cemo mi svi imigranti prije odlaska u Kanadu imati 50 000 eura ili vise za iskesirati za kredit za stan da se rijesimo kredita i dugova, a kamoli da taj iznos imamo sada prilikom apliciranja. Pogotovo mladi potencijalni imigranti koji su tek kupili stan, ostali bez posla, pa zele u Kanadu.

Ne mozemo im ni dokazati da cemo prodati stan prije odlaska u Kanadu. Po tome ispada da bih ga trebao prodati prije ispunjavanja aplikacije. Pored toga, ne mogu im dokazati niti to da ce u stanu biti podstanari, pa da ce se od toga placatii rata kredita. I sta sad?

Ne mogu vjerovati da to traze i nije mi jasno sta je njima da su toliko postrozili pravila?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
bilo je u nekom momentu pitanje na forumu gde moze da se vidi da li je kvota aplikacija po zanimanju ispunjena ili ne... danas slucajno natrcah na sledeci site gde, cini mi se objavljuju tu informaciju svakih nedelju dana, pa, ako nekog interesuje moze da pogleda:

http://www.gatewaytocanada.com/ - pri sredini strane deo teksta vezan za broj primljenih applikacija do 20.sep.2011 ili ceo tekst:
http://www.gatewaytocanada.com/2011/09/cap-reached-for-registered-nurses-noc.html

VictorE..,

Sta se desava kod vas, imate li kakvih informacija?

:bye:

hey VictorEcho,

bas i ja htela da pitam isto sto i happysunrise... ne gubite nerve, bice sve ok:)

nasi pasosi su danas stigli fedexom u bec - inace, ako neko u skorije vreme bude nesto slao, fedex je trenutno povoljniji i od dhl i od tnt ako saljete kao pravno lice (a za to je potreban samo pib i maticni broj firme, nista vise) - platili smo 1700. eto, mozda nekom bude koristilo.

sto se tice polemike oko toga sta prijavljivati a sta ne sto se novca tice, ja ne bih lagala niti krila bilo sta jer prosto nikada ne znas da li ce ti traziti neki papir koji ne mozes da dobijes takav kakav bi trebalo kada oni traze... a da su poostrili, jesu. mislim da ce i nadalje u tom stilu, ne zna se koje ce zanimanje kada biti na listi, najbolje je ne igrati se...

svima sve najbolje zelim:)

sto se tice polemike oko toga sta prijavljivati a sta ne sto se novca tice, ja ne bih lagala niti krila bilo sta jer prosto nikada ne znas da li ce ti traziti neki papir koji ne mozes da dobijes takav kakav bi trebalo kada oni traze... a da su poostrili, jesu. mislim da ce i nadalje u tom stilu, ne zna se koje ce zanimanje kada biti na listi, najbolje je ne igrati se...

Slazem se, kad malo bolje razmislim, stvarno se nikad ne zna kako oni to kontroliraju. Danas sam saznao da su i sve banke povezane preko neke kreditne baze, tako da se doslovno moze otici u jednu banku i traziti kompletan ispis osobnih dugovanja po kreditima i karticama u svim bankama u maticnoj zemlji, tako da ona ideja o vise banaka i racuna pada u vodu, jer druga banka vidi sve, pa bi u tom slucaju definitivno imao problema s dobivanjem potvrde o dugovanjima.

Malo sam proucavao te nove formulare, te mi se cini da ukoliko osoba ima kredit, da se taj iznos oduzima od sredstava navedenih kao raspolozive.
Ali mislim da je kod kredita za stan nemoguce ocekivati da bas svi ljudi imaju to za vratiti, pa se u skladu s time valjda podrazumijeva da cemo u slucaju da se selimo u Kanadu, prodati stan ili ne platiti kredit, pa ce banka uzeti stan?

Sreca pa smo poslali papire prije promjene formulara.
Svejedno me to kopka za ubuduce. Mislim ne kuzim, zar je moguce da osobe koje imaju veliki stambeni kredit ne mogu emigrirati u Kanadu dok ne vrate kredit ili ga prebace na nekoga? Sto ako planiram to mjesecno placati preko deviznog racuna iz Kanade?

Kako vi dozivljavate to pitanje broj 10 u formularu Schedule 3? http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/forms/imm0008_3e.pdf

Poslednja izmena:
Mi u Hrvatskoj mozemo dobiti radnu dozvolu na godinu dana za Kanadu, pod uslovom da imamo izmedu 18 i 35 godina, te da imamo 2500 CAD i povratnu kartu za nazad. Naime, radi se o programu pod imenom "International Experience Canada", a "Working Holiday Program" je jedan od 4 podprograma u tom programu, koji je omogucen potpisivanjem bilateralnog sporazuma izmedu HR. i CAN. vlade pocetkom 2010 g. Dobiva se Open work permit ako se ide na working holiday opciju.. Idealna prilika ako mi propadne FSW1.

Zdravo echoes1978,

Molim te posalji mi linkove od tih web strana, zelela bih da vidim koje sve druge drzave imaju mogucnost da apliciraju na te programe.

Hvala puno!

Viktoria

Pitanje za Markow7

Ne znam da li sam dobro razumeo sa zvanicnog Kanadskog sajta,da li za provinciju Manitobe je potrebno obezbedjeno radno mesto, ili se aplicira na osnovu kvalifikacije i radnog iskustva?Posto si u Manitobi i imas vise iskustva,zamolio bih te ako imas vremena da mi odgovoris.Hvala ,Pozdrav!

Back