kalli
Zainteresovan član
- Poruka
- 256
Drzimo palceve da se uskoro i zavrsi dobro - sa vizom 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jos neko misljenje o slanju upita?
Da i ja mislim isto kao i Kalli!
-koliko je meni poznato assets je efektiva ,mada bi mogao naci nekog ekonomistu u banci da ti to rastumaciLjudi uzeo sam da popunim formulare i imam dosta nedoumica. Molim vas koji ste vec prosli kroz ovo da mi pomognete. Mislim da to i treba da bude svrha ovog foruma i da ista ili slicna pitanja muce i druge koji treba da popune papire.
BACKGROUND/DECLARATION
1. Da li prevoditi imena institucija (skola) kad se unosi naziv. Npr Gimnazija i da li pored naziva Gimnazija treba pisati i narodnog herojapo kome skola nosi ime?-NPR.Secondary school Nikola Tesla
2. Type of certificate? - Sta napisati npr. posle zavrsene gimnazije ili koledza samo "diploma" ili sta?-diploma
3. Kako napisati 2,5 godine vise skole? Formular je predvidjen samo za unos celog broja. Da li da upisem sam flomasterom.-nisam siguran,ako je 5 semestara ja bih pisao 3
4. Adrese? Jedno vreme sam se seljakao cesto po podstanarskim stanovima i vise ni sam ne znam kad sam gde bio. Da li mogu ostaviti jednu adresu za sve to vreme (koja mi je i bila u licnoj karti) i sta ako napisem da sam negde ziveo a u licnoj karti nisam menjao adresu. Nisu to neke velike selidbe, sve je u istom gradu.-ja bih pisao sam zvanicnu adresu,da ne bi posle bilo problema oko eventualnog dokazivanja
ECONOMIC CLASSES
5. Koji datum staviti poslednji ako sam jos uvek u radnom odnosu? Ako stavim danasnji datum ispada da sam prekinuo posao.-ja pisao datum isti kao na aplikaciji kad se potpisujes
ADDITIONAL FAMILY INFORMATION
6. Da li je zena na njenom obrascu applicant a ja spouse bez obzira sto sam ja inace principal applicant?-i ona ja aplikant,a ti si principal
LETTER OF REFERENCE
7. Koje dokumente priloziti kao dokaz o visini godisnje zarade(ili moze otprilike)?-imas izvode iz banke,saberes i konvertujes
OSTALO
8. Da li da mi dalja rodbina koja mi ne nosi poene ipak posalje neko pismo kako su voljni da mi pomognu?
9. Sta znaci family/houshold registry/book?
10. Da li da odma saljem kopiju vojne knjizice?-nema potrebe,ako zatreba javice ti
11. Da li da saljem kopiju radne knjizice jer ne vidim da je spominju negde?-ne traze,mozda ce traziti ali ce ti oni reci sta treba
12. Da li da saljem CV jer ni njega ne spominju?-ja sam slao samo ono sto su oni rekli da treba
13. Da li je potreban dokaz o starateljstvu za nasu rodjenu decu i gde se uzima?-ja sam to resio u zavodu za socijalnu zastitu ili tako nekako
14. Da li uzimati medjunarodne izvode(na eng) ili prevoditi? Skuplje mi je da prevodim.-ja sam prevodio
ECONOMIC CLASSES
15. Novi formular ima tri polja za funds. a)Assets, b)Liabilities i c)Settlement funds. Koliko sam ja razumeo a) - b) = c)
ako u b) pisem npr 30000 EUR koliko mi je stambeni kredit
ako u c) moram imati 15500 EUR koliko traze za cetvoroclanu porodicu
onda u a) moram skupiti b)+c) = 45500 EUR
koliko sam ja razumeo u a) ne ulazi vrednost stana nego ja moram imati 45500 EUR na racunu banke !!!
Da li je moguce !?!?!
Viktoria, ima li sta novo u vezi CAIPS-a?
(imaju samo ovaj
)
Ovo je link za kvote http://www.lawpoint.ca/images/stories/visatargets2011.png
Ovo je sa njihovog zvanicnog sajta http://www.cic.gc.ca/english/resources/publications/annual-report2010/section1.asp - godisnji plan
Kalli,
Ovde nisam nasao kvotu za aplikante sa Job Offer-om sto bi trebalo da znaci da se oni ''ne broje'' kako i stoji u opstim uslovima za SW?
![]()
Ovo je link za kvote http://www.lawpoint.ca/images/stories/visatargets2011.png
Ovo je sa njihovog zvanicnog sajta http://www.cic.gc.ca/english/resources/publications/annual-report2010/section1.asp - godisnji plan
Kalli,
Ovde nisam nasao kvotu za aplikante sa Job Offer-om sto bi trebalo da znaci da se oni ''ne broje'' kako i stoji u opstim uslovima za SW?
![]()
Ako se ne varam,aplikacije sa job offerom su se vodile kao FSW2 u papirima za aplikaciju.Za FSW je bilo ili 29.zanimanja ili job offer,tako da meni to lici na kvote za obe vrste aplikacija
Pozdrav Viktorija,
sjecam se da si ti slala medunarodni izvod iz maticne knjige rodenih. Mi smo isto poslali takav. Da li je na tvom pisao datum rodenja roditelja? Na nasima ne pise, vec pisu samo imena i prezimena oca i majke. Da li si uz taj medunarodni slala i obicni?
![]()
Izvinjavam se,ali ja cu opet malo da zakomplikujem.Definitivno ne upada u onih 500 mesta ili ranije 1000.Ako sam dobro razumeo,pitanje je da li se to racuna u kvote iz http://www.lawpoint.ca/images/stories/visatargets2011.png
JO je jako vredna stvar i zato mislim da bi trebala za sve oko toga da se konsultujes sa nekim ko se ozbiljno bavi time a nikako da se oslonis na ''druga iskustva''. Sam odgovor od HRSDC-a se ceka prilicno dugo 4-7 mesec tako da se i zbog toga ne treba ''kockati''. Poslodavac salje papire i svu komunikaciju obavlja samo on npr. u slucaju dopune podataka o kandidatu, firmi itd. Ako vam JO daje pesplatno onda bas treba imati poverenja da ce on i hteti da stvar izgura do kraja (nikakvo posebno cimanje, ali...). Ponovo, mislim da treba da se posavetujes-te sa nekim ko se profesionalno bavi ovim.
Puno srece kako god da odlucite.
![]()
hvala hvala kalli,
ne mislim da bi me odbili, mada ko zna. moguce je da bi mi poslali neki mejl tipa "jos ne mozemo da odlucimo" ako sada nije dobar trenutak, a onda bi ispalo da im dosadjujem ako posaljem jos jedan upit za koji mesec. zato me toliko zanima da li je sada dobar momenat. a ako bi me slucajno odbili posle ovoliko cekanja, gledao bih da se zalim na sve moguce nacine. da, sve je proslo kako treba do sada.
Za JO ne postoje kvote i trebalo bi da bude sigurnija varijanta, ali moze da bude i malo vise zackoljica tj. da proces traje duze ili da traze poslodavcu neko brdo dokumentacije ili da proveravaju nesto vise ...
Nisam neki strucnjak za to - bolje info mozete da nadjete na onom drugom forumu.