Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Mi smo danas uradili lekarski :super:
Kao sto rece canadainmydreams - fini gospodin i fine gospodje/doktorke vas prime, pregledaju, ispitaju, upisu sve, vi se potpisete, platite i idete u Resavsku na snimanje pluca.
Sve zajedno je trajalo oko 3 sata.
Rezultate ne znamo - valjda to tako treba? Ili mozemo da pitamo?
A poslace u London cim im stignu snimci pluca - sto znaci ili sutra ili sledece nedelje. Dva puta nedeljno se preuzimaju ti snimci (tako kaze dr iz Resavske).
Kako god bilo, mi odosmo malo iz Bg-a da odmorimo :bye:
Kad se vratimo ce taman sva dokumenta biti prevedena, pa i to saljemo za Bec :D

Bravo Kalli, samo napred javlja se sunce!:D

Svasta se desava sa tim procedurama. Mene su na pr zvali krajem januara kad im je stigla dopuna za dete da me pitaju gde su glavni dokumenti a oni su bili poslati u decembru - bas sam se bio sokirao. Na moj odgovor su rekli nesto tipa "ok onda nacicemo ako je tako...". Umesto da dobijem AOR u decembru dobio sam ga u martu. Treba ih ganjati svakako jer druge nema...
Kad kazes da si zvala bech i da su ti odgorovirli ako mozes da mi kazes broj telefona i lokal ili sta vec da se i ja cujem sa njima u vezi moje procedure posto se prilicno oduzilo.
Hvala i nadam se da ces razmrsiti gde je zapelo.

Svasta, mi smo "zlato" u odnosu na njih!

Svasta se desava sa tim procedurama. Mene su na pr zvali krajem januara kad im je stigla dopuna za dete da me pitaju gde su glavni dokumenti a oni su bili poslati u decembru - bas sam se bio sokirao. Na moj odgovor su rekli nesto tipa "ok onda nacicemo ako je tako...". Umesto da dobijem AOR u decembru dobio sam ga u martu. Treba ih ganjati svakako jer druge nema...
Kad kazes da si zvala bech i da su ti odgorovirli ako mozes da mi kazes broj telefona i lokal ili sta vec da se i ja cujem sa njima u vezi moje procedure posto se prilicno oduzilo.
Hvala i nadam se da ces razmrsiti gde je zapelo.

poslala sam im i broj dhl posiljke i juce faxom fotokopije priznanica iz iom za preglede i za dhl - vidi se iz aviona da ovo nije do mene ali jeza me hvata od cele stvari. jos mi daju - pazi ovo! - dva meseca da uradim lekarske, ako oni meni gledaju kroz prste pa mi daju jos dva meseca iako sam probila prvi rok - kako da uradim ponovo kad sam one forumulare predala kad smo radili te preglede! covece, bez mozga totalno! ja verujem da ce oni naci, samo je pitanje koliko ce onda cela stvar za nas jos da se oduzi.

kad bih nasla tu ili toga ko mi je ovo napravio, vadila bi mu/joj krajnike kroz ... izvinjavam se, inace sam jako fina damica, omaklo se...

sto se zvanja beca tice, okrenula sam onaj broj koji stoji na njihovom sajtu - ali nemoj da se ponadas, fina gospodja ce ti reci - cim zucnes da kazes da zoves oko svoje aplikacije - da ona ne moze jer ne sme da te prespoji s nekim s kim bi o tome mogao da razgovaras i da im posaljes mail. pomoci nema sem da sedis i cekas. neko je skoro - ne znam, mozda si ti - postova da misli da je za australiju brze - ne znam, i oni su nesto menjali ali ljudi koje znamo a koji su odlazili pre nekoliko godina nacekali su se godinama a nije ih niko drzao za rucicu i stalno obavestavao o cemu se radi. ako su ozzieji to sredili, svaka cast, jedino sto znam da njima ne trebaju univerzitetski profesori (kako li se kanadjani predjose pa to stavise na listu ne znam, ali hvala im mnogo:) ipak, mada sam jako jako jako ljuta.

ppl, da vise ne smaram s ovom mojom tuznom pricom, necu se javljati neko vreme, bar dok ne cujem nesto novo u vezi s ovim. bas se lose osecam. a javicu vam kako god da bude bilo jer ipak je dobro da ljudi znaju, ko zna, mozda se, pu pu pu, desi nekome ponovo

by for now pa sledeci put kad se kuckamo da ima puno lepih vesti:)

Ljudi, hvala svima na cestitkama jos jednom! Bili malo na odmoru pa nikako da se ukljucim u forum. A sad pocinje ludilo spremanja, pakovanja, kupovine karata itd...Od nedelje cemo neki dan polako u Bec po vize! Konacno. A onda pocinje prava borba!

@vmh: Bravo ljudi, nek' vam je sa srecom!:klap::klap::klap:

@medusa: Ne mogu da verujem kakvi dripci, dokle ide ta neozbiljnost...:dash:

@Vracar, ManoyloBG: Treba mi hitno informacija o uplati RPRF, imam upustvo ono iz mejla za komercijalnu banku i ostale banke..kako ste vi to odradili?

@Manoylo: Koji hotel u Becu preporucujes i kad cemo na to pivo?:pivce:

Ako jos neko zna odgovore na ova pitanja, hvala unapred! Pozdrav svima i samo hrabro i strpljivo!:ok:

Ljudi, hvala svima na cestitkama jos jednom! Bili malo na odmoru pa nikako da se ukljucim u forum. A sad pocinje ludilo spremanja, pakovanja, kupovine karata itd...Od nedelje cemo neki dan polako u Bec po vize! Konacno. A onda pocinje prava borba!

@vmh: Bravo ljudi, nek' vam je sa srecom!:klap::klap::klap:

@medusa: Ne mogu da verujem kakvi dripci, dokle ide ta neozbiljnost...:dash:

@Vracar, ManoyloBG: Treba mi hitno informacija o uplati RPRF, imam upustvo ono iz mejla za komercijalnu banku i ostale banke..kako ste vi to odradili?

@Manoylo: Koji hotel u Becu preporucujes i kad cemo na to pivo?:pivce:

Ako jos neko zna odgovore na ova pitanja, hvala unapred! Pozdrav svima i samo hrabro i strpljivo!:ok:

Sto se tice banke - ja sam platio u Komecrijalnoj banci pored kanadske ambasade, poneses pasos, kazes na salteru sta hoces i to je to, oni vec imaju uplatnice unapred prirpemljene.
Sto se tice hotela - znam da ima jedan dobar hotel pored kanadske ambasade u Becu, pokusacu da vam saznam sajt koji im je ovih dana.
Sto se tice piva - kad god hoces! :)

Pozz,
-m

Dragi saborci evo gde smo mi sada. Tek da znate kako stvari stoje. :D Poslali smo zatrazenu dopunu o poslodavcima i dobili obavestenje o otvaranju dosijea i naplacenom iznosu (547 $).
Kao da sve to malkice ide s'brda s'dola ali je ishod povoljan. :D
Izvestavam vas cim bude nekih novosti.
Pozdrav. :super:

Kada se vec prica o azurnosti i kako mnogi cekaju i cekaju,pa im ne posalju lekarske,pa im stignu a ovi ne odgovaraju....uhhh,sta se to desava?
Ja sam pre 3 meseca poslao aplikaciju za mene i porodicu u Bec,varijanta Quebec.Vec tri meseca nista,niti skidaju novac sa kartice,niti mail...:(.Obicno vec posle mesec dana skinu novac i krenu da rade nesto,zakazjuju intervju itd.Ovako,vec tri meseca......nije mi neka bas frka,znam da ljudi dosta cekaju i nailaze na svakakve probleme,samo ne znam da li je i ovo njihova azurnost i da li da i dalje cekam ili da saljem mail i kazem "Skidajte mi pare vec jednom"

Posaljite mail sa upitom "ljudi sta se desava s'nasom aplikacijom" ? :) Isti slucaj je bio i kod nas, niti da su primili, niti da su otvorili dosije, niti da skinu pare, nita. :) Zato presavismo mi lap top i napisasmo njima "pa ljudi stvarno nije u redu". :) Naravno, ohladili su nas odgovorom ta i ta web adresa. :) Ali kroz par nedelja stiglo je njihovo pisamce, vele gresni smo kod poslodavaca pa da skinemo greh i posaljemo papire. :) Prvo zbunjeni a kasnije radosni shvatismo da cim traze papire oni nas HOCEDU. :) Danas je stiglo pisamce gde potvrdjuju otvaranje dosijea i naplacen iznos (547 $). :) Znaci nije isti redosled kao kod "nase zvezde vodilje po imenu Manoylo" :) ali se krecemo u pravom smeru. :) Iskreno se nadam da ce se i vama desiti potpuno identicna stvar. :) Posaljite mail, to vam htedoh reci. :) Sportski pozdrav svim drugarima s'foruma. :)

Pozdrav svima!

Već nekoliko dana iščitavam tekstove sa ovog foruma i pošto me problematika foruma prilično zanima rešio sam i sam da postanem učesnik! Za sam početak svim učesnicima foruma koji su aplicirali za vizu najiskrenije želim da što brže dobiju pozitivan odgovor i da realizuju svoje snove!

:) :bye: :ok:

Pozdrav!

Evo mene ponovo, pa pošto sam dobio poruku da tek nakon prve tri poruke mogu da očekujem odobrenje moderatora za uključenje, ja upravo dejstvujem po pitanju ubrzavanja procesa uključenja!
Inače što se tiče mog procesa iseljenja za Kanadu stvari ovako stoje: Sagledajavaći aktuelnu "ponudu" sa www.cic.gc.ca ja ispunjavam uslove u kategoriji FSW. Polagao sam IELTS i dobio dovoljan broj poena tako da zajedno sa ostalim poenima iz selekcionih faktora imam potrebnu kvotu da bih aplicirao. Kao trenutno važeći uslov da bi se poslala dokumenta za Kanadu, je da se izvrši uplata za podnošenje dokumenata za vizu (application fees). I kako je sad regulisano za nas iz Srbije to je moguće jedino uraditi preko Komercijalne banke. Pa rukovodeći se time ja sam se i pre neki dan uputio u spomenutu banku da bih najzad posle višemesečnog tj višegodišnjeg razmišljanja o iseljenju u Kanadu, pristupio prvom (ako izuzmem polaganje IELTS-a) konkretnom koraku ulaska u taj proces. Naravno pre ulaska u samu banku dobro sam propešačio tražeći najpovoljni kurs za evriće koje je trebalo zameniti sa dinarčiće. U mom slučaju trebalo je zameniti oko 1030 evra (dvoje odraslih i dvoje dece) i tu sam transakciju napravio i usao u banku. Nije bila guzva i brzo sam bio na šalteru i relativno brzo objasnio slušbenici šta mi treba. Ona nekako iz jedne hrpe papira iskopa jedan papir sa cenovnikom usluga, pokaza mi i upita: Jel' to to? Jeste- rekoh ja, a ona mi zatraži ličnu kartu ( za sta ce joj živo me zanima, al dobro) i brojeve pasosa za mene i za ostale!!! Ja sam svoj znao. ali za ostale članove moje familje naravno da nisam. Pokušao sam da joj dam odštampan i popunjen formular, koji je neophodno poslati sa nalogom banke o izvršenom plaćanju da bi se dobio račun iz Beča, gde se vide moji podaci kao "principal applicant" kao i broj članova familije koje prijavljujem (napominjem da tamo nema nigde njihovih imena, a kamoli broja pasoša). Medjutim ona je rekla da to nju ne zaniima i da ona zna šta radi i kako treba i da ONI TAMO LJUDI MORAJU DA PROVERE KO JE UPLATIO TE PARE I TO MOGU SAMO PREKO BROJEVA PASOSA!!! Na to sam samo nesto prokomentarisao sebi u bradu, okrenuo se i sa dinarčićima u džepu izašao iz banke.
Malo sam oduzio, ali bih voleo da čujem kakva su iskustva i drugih i da li su morali da uplaćuju za svakog člana posebno ili kako je meni logično da se cela uplata, tj za sve, izvrši samo na ime "principal applicant" a ONI TAMO će valjda videti iz onog formulara koliko ima osoba u okviru moje aplikacije i posle dobijanja dokumentacije sve lako uporediti. Na ovaj način kako je meni arogantna službenica objasnila mislim da se može samo napraviti zabuna!
Inače i to da kazem, da sam bio u banci na Pašićevom trgu.
Molim moderatore da me uključe u forum kako bih dobio priliku da čujem iskustva i drugih i da odpočnem sa procesom sto pre. Hvala!

Evo mene sa jos jednom porukom, trećom! Voleo bih da mi neko od proverenih članova prosledi kontakt adresu pouzdanog i po cenama primerenog sudskog tumača za prevod dokumenata. Moze i na privatni mejl. Takodje me interesuje da li je neophodno slati i prepis ocena sa osnovnih i magistarskih studija? I još, kakav je slučaj sa doktoratom? Pošto po starom načinu odnosno programu doktorat je obuhvatao na mom fakultetu (BU) samo eksperimentalni rad, a ne časove i ispite Inače sve titule sam stekao po starim programima, pre 2000. godine!

Drugari dragi, gotovo je, juce su nas pozvali da dodjemo do Kanadske ambasade da preuzmemo pasose s avizama, Nina ih je danas preuzel ai to je to!!

Oprostite na neazurnosti ovih nedelja poslednjih, imali smo smrtni slucaj u porodici i bili smo u autu, i dalje smo....

Eto, dakle, definitivno, odosmo 16. oktobra ;) Sretno svima!

Postovani forumasi,
potrebna nam je pomoc.Radi se o sledecem:Vredi li aplicirati kao Federal skill worker,na NOC 1122,ako je ,,cap reached'',ili u tom slucaju samo dolaze u obzir one aplikacije sa ponudom za posao(kako pise na sajtu)
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/complete-applications.asp?
Da li oni koji su poslali,a bilo je vec popunjeno, automatski otpadaju,ili ulaze u sledeci krug kad se obrade do tada pristigle aplikacije ?Ima li neko iskustvo sa tim,ili da li je cuo kako je neko prosao u takvom slucaju.Unapred vam se zahvaljujemo!

Drugari dragi, gotovo je, juce su nas pozvali da dodjemo do Kanadske ambasade da preuzmemo pasose s avizama, Nina ih je danas preuzel ai to je to!!

Oprostite na neazurnosti ovih nedelja poslednjih, imali smo smrtni slucaj u porodici i bili smo u autu, i dalje smo....

Eto, dakle, definitivno, odosmo 16. oktobra ;) Sretno svima!

super, bravo :)

gdje idete u Kanadi?

Back