Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Ha, ha, ha...:rotf:

Kad sam ucila za ispit vazno je bilo znati da postoje stadijumi kroz koje pacijent prolazi kad cuje da mu je dijagnoza losa. Prvi je valjda neverica i sok, drugi je pitanja poput kako je to moguce, da nisam nesto pogresio, kako se to desilo, proverite ponovo... Sledeci je bes, pa depresija, pa onda polako prihvatanje situacije i resenost da se sve to prevazidje...

E, ja sam sad u poslednjem stadijumu, a verujte da sam prosla kroz svaki u poslednja 3 meseca! :besna:

Zato sada :manikir:!

hee hee final stadium of disease... definitivno! znaci - blizi se KRAJ! 'ajd da zavrsimo i s ovim...:) on to greener pastures etc;)

Kanadjanima se fiskalna godina zavrsila 1.marta pa je zbog toga zastoj u radu sa vizama,zavrsavaju papirologiju oko vec odobrenih viza a trebalo bi da krenu u resavanje ostalih za 5 do 10 dana (informacija iz Beca,sto bi rekli u Zemunu "prva ruka")....;)

A odakle tebi te informacije? :) Evo i ja sam u Zemunu i nikakvu informaciju iz "prve ruke" nisam dobila! Mnogo si mi ti nesto sumnjiv... :think:

Sad moras sve to detaljnije da pojasnis :bye:

Pozdrav svima.
Ovde sam novajlija i imam nekih nedoumica, pa bih volio da čujem vaše mišljenje. Poslao sam zahtjev za stalnu boravišnu vizu za Kvebek, u ambasadu u Beču prije oko 8 mjeseci i dobio sam odgovor prije mjesec. Tražili su mi da pošaljem potvrde o uplaćenim doprinosima iz firmi u kojima sam radio, kao i diplomu fakulteta koji sam u međuvremenu završio ;) . E sad, za ovu potvrdu iz jedne firme, zajedno sa ugovorom o radu (koji nisu tražili, ali sam za svaki slučaj poslao) nije bio problem. Ali u drugoj firmi nisam bio prijavljen, tako da sam napisao i poslao propratno pismo sa objašnjenjem kako sam radio (stažirao) za vrijeme studiranja, honorarno, da nisam bio prijavljen, da nisam bio ni adekvatno plaćen, kako je teška situacija, bla, bla... Prvi put kada sam slao papire, poslao sam potvrdu iz te firme da sam radio honorarno, sa memorandumom firme, potpisom direktora, pečatom, sve regularno. Problem je što sam u prvoj firmi radio 2,5 mjeseci, a u drugoj 2 godine (neprijavljen).
Sada sam u fazi iščekivanja sledećeg odgovora, pa me zanima vaše mišljenje hoće li ponovo praviti probleme oko toga... :bye:

Molim vas ko zna da pritrci sa odgovorom. :) Ovako stoje stvari, potrebna nam je mala pomoc od onih koji planiraju da idu sa opcijom Quebec ili su vec otisli (svaka cast). :) Citajuci blog zakljucak se svodi da od neophodne "papirologije" potrebne prilikom aplikacije treba samo uzeti sledece formulare sa sajta: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/biq/new-york/dcs-workers/list-documents.html
Moje pitanje upuceno Vama je da li je od formulara potrebno jos nesto pridodati ???
Pozdrav i svako dobro.

Molim vas ko zna da pritrci sa odgovorom. :) Ovako stoje stvari, potrebna nam je mala pomoc od onih koji planiraju da idu sa opcijom Quebec ili su vec otisli (svaka cast). :) Citajuci blog zakljucak se svodi da od neophodne "papirologije" potrebne prilikom aplikacije treba samo uzeti sledece formulare sa sajta: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/en/biq/new-york/dcs-workers/list-documents.html
Moje pitanje upuceno Vama je da li je od formulara potrebno jos nesto pridodati ???
Pozdrav i svako dobro.

Mi smo sve redom sa te liste spakovali sto se odnosi na nas, pa sve to puta dva (diplome, radne knjizice, CV, potvrda o znanju jezika, izvodi iz maticne knjige, potpisane deklaracije, prijava, potpisan ugovor o novcu... verovatno jos po nesto). Plus, overeno i prevedeno ono sto je potrebno. Mislim da nismo nista dodatno poslali.
Pozdrav i srecno.

Hvala Pedjici1 na savetu. Slao sam im dopis i elektronski i poštom ali mi nisu odgovorili. Vodim se njihovim uputstvima sa sajta ambasade da ako ne odgovore, znači da je sve u redu. Lekarski je stigao u Beč dve nedelje nakon obavljenog pregleda, pratio sam DHL pošiljku on-line.

Pa ne znam sta da ti kazem,meni je od lekarskog do potvrde da sam dobio vizu proslo malo manje od mesec dana!!!!

Back