Kako do Kanadske iseljeničke vize?

@donivas

Inače, dobismo juče mail iz Beča, prvi nakon prebacivanja aplikacije iz CIO Sydney u Visa Office Vienna. Traže da pošaljemo kopiju moje vojne knjižice (uključujući i blanko stranice), kao i potvrdu Ministrastva odbrane o (ne)služenju vojnog roka. Naravno, standardna priča - ako dokumenta nisu na engleskom ili francuskom poslati i prevod.

Tom prilikom su nam poslali i broj aplikacije, potpuno drugačiji od onog iz CIO-a. Valjda je to normalno, iako nije logično. :)

Super za tebe Vrachar,ja bih rekao da si glavno prepbrinuo :) , i ja sam dobio PER kad i ti , pa se sve nesto nadam da ce i meni sad iz Beca da se jave.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima :)

Da li je neko od vas uplatio za vizu, preko Beca, pre nego sto je poslao dokumenta u CIO?
Naime - mi smo uplatili krajem decembra, a skupili sva dokumenta (zbog praznika i nase divne birokratije) tek krajem januara i poslali u februaru.
I sad cekamo ... :)
Neki su vec dobili PER, ali svima je "CC encashed" nedelju dana po prispecu u CIO.

Video sam vas na Tracker-u. Nick MiTSch? Bas sam se pitao zasto je jedini uplacen pre slanja aplikacije.

Da. to smo mi :)
Rekli su nam da prvo platimo, pa onda posaljemo papire kad dobijemo confirmation da su primili pare.
Ali onda su dosli praznici i niko nije radio, posle su nas ovi nasi cimali sa nekim izvodima za babe ...
Luda kuca :D
Nisam nigde videla da li postoji rok za slanje dokumenata - od dana uplate do ...
Uglavnom - sve se nadamo da ce PER stici svakog casa :)
Koji je tvoj/vas nick tamo?

Ubrzali su malo više. Razlog je što je sada mnogo manje aplikacija u opticaju nego letos. Takođe je veliki broj aplikacija od pre 26.06. (backlog) obrađen i poslat dalje.

U svakom slučaju, držim palčeve za sve koji očekuju PER, da im što pre stigne! ;)

Poslednja izmena:
pozz ekipa!

evo me nakon podužeg vremena. u mom slučaju još ništa novog, ništa se ne javljaju. a valjda će uskoro :roll:
misic misa vama se još nitko nije javio nakon onog maila ili su vam rekli da dalje čekate jer oni vrše provjere? stvarno vam se odužilo :dash:
(mislim nakon onog mail-a što ste dobili)

čestitke svima koji su se pomakli za stepenicu više :ok:

Poslednja izmena:
Mala ribica, nista nam vise nisu poslali nakon onog mail-a gde kazu da cekamo i da ce nam se javiti due course! Vise nam dosadilo, pre mesec dana smo proveravali inbox svakih 5 minuta, a sad jedva jednom dnevno. A sta 's, sto bi rekli u mom kraju.:)

Jeste li probali da ih pozovete? Ili kod njih vazi ono pravilo da ne primaju pozive koji su van Kanade?

pozz od MiTsch-a :)

pozz ekipa!

evo me nakon podužeg vremena. u mom slučaju još ništa novog, ništa se ne javljaju. a valjda će uskoro :roll:
misic misa vama se još nitko nije javio nakon onog maila ili su vam rekli da dalje čekate jer oni vrše provjere? stvarno vam se odužilo :dash:
(mislim nakon onog mail-a što ste dobili)

čestitke svima koji su se pomakli za stepenicu više :ok:

Pozz Malaribice,
vidim da nam je isti datum app. :)
Je l' i tvoja dokumenta primio Greg Miller? Mi smo se smejali - ako nam je glumac primio app. mozda snimaju film o iseljenicima :D

Cestitam M.:super: :klap:
Kako je bilo, sta su pitali, je l' bilo samo formalnosti radi ili ... ?

pozz

Cikica, star oko 65 godina, jaaaako ljubazan i prijatan.
Razbijao sam se oko mesec ipo dana uceci istoriju Kanade i Kvebeka, socijalni program i sl., a od svega toga nije me pitao nista... :D
Oko 30ak minuta mi je bio razgovor, poceli smo na francuskom, ispitivao me je oko fakulteta, radnog iskustva, kada je osetio da smo dosli do granice mog poznavanja francais jezika prebacio se na engleski. Malo smo ulazili u detalje oko posla i radnog iskustva, ali nista strasno. Kada mi je rekao "I'm going to accept you!", samo sto se nisao onesvestio! :D
Sacekao sam 15ak minuta u cekaonici dok je odstampao CSQ i to je to!

@IGOR IZ PANCEVA:
Ako kojim slucajem procitas ovaj post, javite mi sta ste uradili!!!!!!

POZZ,
-m

Supeeeeer!
Bas mi ja drago da konacno cujem neke lepe vesti :)
Neka se i nastave ;)

Pozz
Cikica, star oko 65 godina, jaaaako ljubazan i prijatan.
Razbijao sam se oko mesec ipo dana uceci istoriju Kanade i Kvebeka, socijalni program i sl., a od svega toga nije me pitao nista... :D
Oko 30ak minuta mi je bio razgovor, poceli smo na francuskom, ispitivao me je oko fakulteta, radnog iskustva, kada je osetio da smo dosli do granice mog poznavanja francais jezika prebacio se na engleski. Malo smo ulazili u detalje oko posla i radnog iskustva, ali nista strasno. Kada mi je rekao "I'm going to accept you!", samo sto se nisao onesvestio! :D
Sacekao sam 15ak minuta u cekaonici dok je odstampao CSQ i to je to!

@IGOR IZ PANCEVA:
Ako kojim slucajem procitas ovaj post, javite mi sta ste uradili!!!!!!

POZZ,
-m

Back